Şimdi Ara

Nokia’nın Android Kullanmaması İçin 5 Neden!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia’nın Android Kullanmaması İçin 5 Neden!

Mevcut markaların çoğu Android’e geçmişken, pek çok kişi, yaşadığı zor günlere rağmen Nokia’nın neden Android’e geçmediğini merak ediyor.

İşte bunun 5 nedeni:

1. Nokia Belle zaten Android’e Benziyor:

Nokia Belle işletim sistemini kullandınız mı? Muhtemelen kullanmış ve Android ile benzerliğini fark etmişsinizdir. Evet, Symbian’ın en son sürümü Belle, Android ile pek çok yönden benzerlik taşıyor. Öyleyse, kendi sistemini aynen Android gibi yapabilecekken, Nokia neden Android’e geçsin? Üstelik Nokia’nın geliştirdiği bu işletim sistemi Android’e göre kaynakları daha verimli kullanırken? Bilindiği gibi Nokia Belle, kullanımda daha iyi batarya ömrüne sahip.

2. Android’in Son 10 Yıldaki Telefon İşletim Sistemlerinden Bir Farkı Yok.

10 yıl önce, Windows tabanlı Pocket PC’de de widget özelliği ve ızgara menü görünümü vardı. Peki Android’de şu an ne var? Hemen hemen aynısı. Bugünkü tüketici istekleri doğrultusunda neredeyse aynı yerde.
    Diğer tarafta Windows Phone, Android’e göre tamamen farklı, yeni bir kullanıcı arayüzü modeli sunuyor.
    3. Android Alanında Çok Fazla Satıcı Var

Anroid dünyası pek çok marka tarafından paylaşılıyor. Samsung, HTC, LG ve Sony başta olmak üzere Huawei ve diğer küçüklü büyüklü pek çok Çin dağıtıcısı piyasa kârını aşındırıyor. Bu durum Android’e yapılacak geçişin otomatik olarak satış rakamlarını artırması sonucuna engel oluyor. Yani tüm satıcılar aynı şeyi satarken, fark yaratmaya çalışmak gerekir. Nokia’nın da Windows Phone ile yaptığı şey bu.

4. Android’in Maliyeti Fazla

Android ücretsiz ve açık kaynaklı olmasına rağmen, Nokia yine de fikri mülkiyet için ödeme yapmak zorunda. Ayrıca Apple’ın açtığı davaları da göze alması gerekiyor.
    Nokia seçtiği stratejiyle, Windows Phone’u benimseyerek Microsoft’tan para bile kazanıyor.

5. Windows Ekosisteminde Potansiyel Var

Microsoft, bilgisayar alanında bir isme ve güvene sahip. Windows işletim sistemiyle masaüstü ve dizüstü bilgisayarda kendini ispatlamış durumda. Xbox 360 konsolu ile de önemli bir başarı elde etti. Şimdi Nokia da Windows Phone’a Nokia Maps’i entegre ediyor. Eğer Nokia, Google’a partner olsaydı, doğal olarak Google Maps’le rekabet edecekti.

Alıntıdır.Bilginiz olması amacıyla konu açmış bulumaktayım.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 12 Ağustos 2013; 15:55:15 >

• Bilgi için teşekkürler faydası oldu.
  • nokia iyisini yapıyor bence bütün cihazlar android kullanırken onun windows kullanması çok iyi oluyor birazda marketi geliştirse androide rakip olacak ama hiç üstelemeyin uygulama oyun vs kolunda androidle yarışamaz şuan
  • Plastiği bulan android cihaz yaptığı için Nokia android yapmıyor.

Ayrıca Nokia bu zamana kadar hiç takılan kasan bir sistemle cihaz piyasaya sürmedi. Şimdiki cep bile ms den gelme stabilci adam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ms'nin de Apple'ın yaptığı gibi işletim sisteminde telefon+tablet+pc üçlemesini oluşturması gerekiyordu. Ms'nin yazılım gücü ve nokia ürün gücü birleşince pazarda da üçüncü bi güç oldu ki bizim açımızdan da iyi oldu. rekabet son kullanıcı için iyidir. ilerde nokia+ms pazarda liderliği de alır.
  • belle kullanıyorum bende ama 0 uygulama hiç yenilik yok eski telefonları unutuyorlar
  • Nokia nın ilerliyen zamanlarda eski haline 1 numara olcağına inanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Plastiği bulan android cihaz yaptığı için Nokia android yapmıyor.

Ayrıca Nokia bu zamana kadar hiç takılan kasan bir sistemle cihaz piyasaya sürmedi. Şimdiki cep bile ms den gelme stabilci adam.

Aynen android çöp. Stabil çalışsın diye takla atıyoruz yine de hikaye.

tek artısı şu anda market

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonreis.

belle kullanıyorum bende ama 0 uygulama hiç yenilik yok eski telefonları unutuyorlar

Mağazaya girersen çeşitliliği görürsün. Symbian s40 kullanıyorum bende bile çeşitlilik var.
  • He belle android ile ayni. Ac bakayim bi ovi shopu. Arkadasimda c7 var nokia ya ana avrat sovuyor almasaydim diye. Yine baskasinda 603 var o da bin pisman.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın
  • Bu konuyu hortlatacağım 3 yıl sonra. Buyrun size yazılı belge
    androiddeki virüslü bozuk saçma sapan uygulama sayısı kadar çok olacakkı kullanıcılar androidden kurtulmak isteyecek.
    ANDROİDİN EN FAZLA 5 YILI VAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

Bu konuyu hortlatacağım 3 yıl sonra. Buyrun size yazılı belge
    androiddeki virüslü bozuk saçma sapan uygulama sayısı kadar çok olacakkı kullanıcılar androidden kurtulmak isteyecek.

yürü bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

He belle android ile ayni. Ac bakayim bi ovi shopu. Arkadasimda c7 var nokia ya ana avrat sovuyor almasaydim diye. Yine baskasinda 603 var o da bin pisman.

Belle zamanında en iyi işletim sistemiydi. Şu an iOS neyse o zaman Belle oydu. Burada ki benzerlik Android - Belle arayüz benzerliğidir. WP8 arayüzünün şu an ki hiçbir işletim sistemiyle benzerliği yok. Tabii ki Belle bir Android değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaPasam

quote:

yürü bee

Şimdi bile marketteki her 10 uygulamadan 9'u seks uygulaması
    hadi buna da yalan de
    sence insanlar galaxy Ace mı alır yoksa 520 mi ?
    android bitecek

• quote:

quote:

quote:

yürü bee

hadi buna da yalan de
    android bitecek

doğru doğru yalan demedim.çalışmıyorda abicim hepsi virüs hani madem koyuyorsun çalışsın bari.denedin mi diye sorma denedim çünkü

• Wp de market geliştiyse WP düşünüyorum. Kullananlar bilgilendirebilir mi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yürü bee

hadi buna da yalan de
    android bitecek

doğru doğru yalan demedim.çalışmıyorda abicim hepsi virüs hani madem koyuyorsun çalışsın bari.denedin mi diye sorma denedim çünkü

Hocam onuda bırakın en şeyden Bi Flash uygulaması konum bilgilerinden arayan kimliklerine mesajlarına kadar ulaşabiliyor. Şahsen telefonda sadece annesini babasını arayan bir insan olsam bile istemem arayan kimliğinin bulunmasını.
    hadi bunuda geç adam ne yapacak arayan kimliğini de peki neden yüksek bişeyde (adını unuttum) konum bilgilerimizi istiyor ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yürü bee

hadi buna da yalan de
    android bitecek

Hocam onuda bırakın en şeyden Bi Flash uygulaması konum bilgilerinden arayan kimliklerine mesajlarına kadar ulaşabiliyor. Şahsen telefonda sadece annesini babasını arayan bir insan olsam bile istemem arayan kimliğinin bulunmasını.
    hadi bunuda geç adam ne yapacak arayan kimliğini de peki neden yüksek bişeyde (adını unuttum) konum bilgilerimizi istiyor ?

sebepsiz istemez.hangi uygulamanın istediğini söyle ona göre bir tahmin yürüteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Plastiği bulan android cihaz yaptığı için Nokia android yapmıyor.

Sen belli N73 kullanmamışsın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.