Şimdi Ara

Nokian WR G2 ile Continental TS850 arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün TS850'yi gördüm. Yanakları bence aşırı yumuşak değildi. Sıkıntı olacak gibi değil. 240 TL fiyat aldım. Fiyatı beğenmedim ama perşembeye kadar farklı bayiler de fiyat verebilecek. O zamana kadar beklemedeyim.
  • Hocam hangi lastiği aldın ?? Bende Continental TS 850 almaya karar verdim gibi . İncelediğim test sonuçları ve yorumlara göre en yiyi lastik bu gözüküyor.
    Ayrıca Micehlinden sonra da en dayanıklı lastik bu çıkmış alman dergisine göre.
    Acaba Goodyear Ultra Grip 8 mi alsam diyede kafam gitmiyor değil hani
  • ben daha alamadım maalesef.çünkü piyasada ts850 yok. Bayiiler bu hafta gelecek diyorlar ama yine de kesin değil. Bu hafta sonuna kadar gelmezse ug8 alacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazda3 aracımda UG8 kullanmıştım..kar ve buz performansı harikaydı..
    bugün fiat linea aracıma ts850 88T takıldı..daha kullanma şansım olmadı..buradan yazarım..ancak ilk dikkatimi çeken şey yanakların çok yumuşak olduğu..sanırım çok konforlu olacak ve buzda iyi tutunma sağlayacak..
  • ben de dokunarak test ettim sadece. Ts850 nin yanakları yumuşak. Bu lastiği almak istiyorum ama bulamıyorum. İnternette bile yok neredeyse. Olan da karaborsaya düşmüş gibi çok pahalı. Haftaya hafta sonuna kadar kesin elimizde olacak diyor bayiiler ama ben o zamana kadar bekleyebilir miyim onu bilmiyorum.

• Ben de kışlık lastik seçiminde çok arada kaldım, test verilerine göre bakıp continental, olmazsa goodyear düşünüyordum, petlası da merak ediyorum çok duydum iyi diye ancak kendi üretimimiz lastikleri bu testlere göndermedikleri için cesaret edemedim pek. 205'lik lastik conti'ye 240tl dediler, sonradan internetten goodyear'ı çok daha uygun fiyata görünce ilk 3-4 sırayı paylaşan lastiklerden biri olarak ug8'i aldım.

Ayrıca ıslak zemin performansla ilgili şüphem var demişsiniz ama adac testi sonucu ıslak zemin performansı en iyi olan goodyear ug8 çıkmış. Bence siz de nokian bakacaksanız wr g2 yerine wr d3'lere bakın en azından ama bence continental veya goodyear bakın, yalnız goodyear'lar daha uygun bulunabiliyor, aklınızda olsun

quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Ekleme: An itibarı ile halen karar verebilmiş değilim. Continental ts850 ye daha yakınım ama. Bugün ADAC 'ın test verilerinde bir şey dikkatimi çekti. Ts850'nin ömrü 1.0 görünürken Nokian wr d3'ün ömrü 2.5 gibi bir şey görünüyordu. Bu durum ts850'nin çok kısa sürede ömrünü tamamlayabileceğini mi gösteriyor acaba?

Edit:ekleme ve düzeltme yapıldı.

hocam burada ömürleriyle ilgili olarak, puanları düşük olanın o testte daha başarılı olduğunu gösteriyor, yani ts850 ömür konusunda wr d3'den çok daha başarılı demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesalius -- 21 Kasım 2013; 20:20:31 >

• Ug8 iyi oldugunu arastirip 2 yil once arkadasima aldirdim, konutkentte surekli servise cikar, abi allah razi olsun bu lastigi bana aldirdigin icin dedi. Hala testlerde ilk 3 de oldugundan gecen hafta ug8 aldim, bakalim gorecegiz.

Ama her kis lastigi ilk yil iyidir , 32. Yil pert olunca kalitesi anlasilir diyorlar.

Yanaklarinin saglamligiyla aklimda yer ettigi icin goodyear tercih ettim;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kış lastiği ilk yıl iyidir görüşüne ben de katılıyorum. Önceki arabamda ceat formula winter kullandım. İlk yıl kar buz demeden çıkıp inediğim rampa kalmadı. Hiç sorun yaşamadım. Ama ikinci yıl hafif karda bile arabam kayar oldu. Yol tutmaz oldu lastikler. Bu sefer lastik alırken dikkatli olacağım dedim kendi kendime. Bu nedenle üzerine çok düşüyorum.

• Kış lastiginde nokian üst modelleri üzerine tanımam. Ottawada yılın yarısından fazlası kış lastiği zorunlu. Geçen yılki ziyaretimde araçların çoğunda nokian vardı. Biz sirket araçlarında petlas kullanıyoruz ankaranin meshur rampalarinda kar üstünde hiç uzmedi. F/P araniyorsa petlas , en iyisi olmalı diyene nokian derim. Kendi aracimda ug8 kullanıyorum ama ikinci yılında geçen sene petlasi çok aratti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyattan dolayi UG8 derim bende,su tahliyeside gayet iyi.Testlerde de islak zeminde kotu sonuclari yokru yanlis hatirlamiyorsam.

TS850 cok iyi lastik ama o kadar cok farki haketmiyor.Karin,buzun cok oldugu yerde yasiyorsaniz dusunulebilir.Bizim ulkemizde kis lastikleri en fazla 4-5 ay kaliyor arac ustunde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Kış lastiginde nokian üst modelleri üzerine tanımam. Ottawada yılın yarısından fazlası kış lastiği zorunlu. Geçen yılki ziyaretimde araçların çoğunda nokian vardı. Biz sirket araçlarında petlas kullanıyoruz ankaranin meshur rampalarinda kar üstünde hiç uzmedi. F/P araniyorsa petlas , en iyisi olmalı diyene nokian derim. Kendi aracimda ug8 kullanıyorum ama ikinci yılında geçen sene petlasi çok aratti.

Ug8 ile ilgili söyledikleriniz beni üzdü açıkçası. Bu kadar çok tutulan bir lastiğin ikinci yılda performansının çok düşmesi hiç de iyi olmadı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Kış lastiginde nokian üst modelleri üzerine tanımam. Ottawada yılın yarısından fazlası kış lastiği zorunlu. Geçen yılki ziyaretimde araçların çoğunda nokian vardı. Biz sirket araçlarında petlas kullanıyoruz ankaranin meshur rampalarinda kar üstünde hiç uzmedi. F/P araniyorsa petlas , en iyisi olmalı diyene nokian derim. Kendi aracimda ug8 kullanıyorum ama ikinci yılında geçen sene petlasi çok aratti.

Ug8 ile ilgili söyledikleriniz beni üzdü açıkçası. Bu kadar çok tutulan bir lastiğin ikinci yılda performansının çok düşmesi hiç de iyi olmadı.

Sizinle benzer araştırmaları yaptığımı fark ettim, önce nokian-sonra ug8 ve ts850 arasında kararsız kaldım,sanıyorum çok araştırdıkça iyice kafa karışıklığı yaşanıyor. ( önceki arabamda kışın ankara da kardan ziyade 7 derece altı sıcaklık ıslak zeminde hankook 3 yıl sorunsuz kullandım-4 .yıl performansı ciddi düşmüştü). velhasıl goodyear ug 8 in 2.3.4. yıl performansı ile ilgili kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyac var....

• Ben dün itibariyle Continental TS 850 aldım. Gooyearmı Continentalmı derken test sonuçlarına bakarak ve Dikmen gibi buzun ve erimeyen karların eksik olmadığı yeri düşünerek Continentalde karar kıldım.
    Michelinden sonra en iyi sağlamlık bu lastikte tabi test sonuçlarına göre
    Karda ve buzda test ettikten sonra burda yorumları ve fotoları paylaşırım.
    Ayrıca aracımın lastikleri 225/45/R17 olduğu içinde bayağı bir tuzlu oldu bu lastik işi.
    Ama hergün kullanacağım ve çocukarı taşıyacağım için parasını çokda umursamadım
    Lastik üretim tarihi ise 41/13 yani çok yeni lastikler.

• Lastikleriniz hayırlı olsun. Yorumlarınız bekliyoruz. Ben de cumartesi gününü bekliyorum. Çünkü lastikçim cumartesi günü ts850' nin 16” uyumlu olanlarının geleceğini söyledi. O gün de gelmezse ts850 almaktan vazgeçip ug8'e yöneleceğim.

• quote:

Lastikleriniz hayırlı olsun. Yorumlarınız bekliyoruz. Ben de cumartesi gününü bekliyorum. Çünkü lastikçim cumartesi günü ts850' nin 16” uyumlu olanlarının geleceğini söyledi. O gün de gelmezse ts850 almaktan vazgeçip ug8'e yöneleceğim.

Fiyat aldınız mı?
  • quote:

Lastikleriniz hayırlı olsun. Yorumlarınız bekliyoruz. Ben de cumartesi gününü bekliyorum. Çünkü lastikçim cumartesi günü ts850' nin 16” uyumlu olanlarının geleceğini söyledi. O gün de gelmezse ts850 almaktan vazgeçip ug8'e yöneleceğim.

Fiyat?
  • Ts850 için 220 ve 230 tl ug8 için ise internetten yaklaşık 190 tl fiyat aldım.

• 215/55/16 ölçüsü olan araca , kış lastiği olarak 205/55/16 taksak sorun olur mu ? Malum 215 taban lastiklerin fiyatları oldukça pahalı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastiği alırken yapılan testlerde, bölgenize uygun şartlarda aldığı puana göre tercih yapınız... Ben 2 sene önce alırken yaşadığım yerde, yollarda kar fazla durmadığı ama sulu kar ve buz daha fazla kaldığı için en yüksek 2 puanı alan good year ile arasında fiyatı daha uygun bulduğum continentali tercih ettim... Performansından da memnun kaldım... Benim lastik sanırım ts830 idi... Benim incelediğim dönemde Nokian'ın karda performans iyiydi... Hatta incelemede nokian için "snow king" diyorlardı. :) Son durum ne pek bakmadım... Siz incelersiniz artık...

Ankara'da iseniz mevlana bulvarında bir petrolün içindeydi lastikçi... Orası iyi fiyat vermişti... 4 lastik 800 civarı bir paraya kredi kartına taksit yapmıştı... Hala continental satıyor mu bilmiyorum...
  • Ankara'da oturmuyorum. Yani benim için değil de başlığı inceleyen diğer arkadaşlar için önemli olabilir lastikleri aldığınız bayiinin yeri.
    Bugün lastikçime uğradım. Ts850 gelmişti. 2013 45.hafta üretimi. Hemen taktırdım lastikleri. Gönlümdeki lastiği taktırmış oldum. Henüz kar yağmadığı için kar performansını hakkında bir tecrübe edinemedim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.