Şimdi Ara

Nokian WR G2 ile Continental TS850 arasında kaldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız inşallah...
  • Teşekkür ederim. Allah sizlere de kaza bela vermesin.
  • Herkese merhabalar, aracım polo 1.6 tdi bulunduğum yer tekirdağ. Ölçüler 185 60 r15, Islak zeminde de yol tutuşa çok önem veriyorum ve sessiz olması da önemli, bu bağlamda michelın alpin a4 mü, continental 850 mi? Gönlüm continentalden yana ama sonraki yıllarda performans kaybı var diyorlar işte bu kafa karıştırıcı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tüm özelliklerini dikkate alarak Ts850 aldım. Ancak henüz ne kar ne de ıslak zemin performansını test etme şansım olmadı. Sonraki yıllardaki performans kaybı konusunu da aslında çok iyi araştırmadım. Çünkü testlerde Alpin A4'ten sonraki en uzun ömürlü lastik olduğu görünüyordu. Bence ikisi de pişman etmez sizi. Sadece Alpin a4 daha pahalı bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Ben tüm özelliklerini dikkate alarak Ts850 aldım. Ancak henüz ne kar ne de ıslak zemin performansını test etme şansım olmadı. Sonraki yıllardaki performans kaybı konusunu da aslında çok iyi araştırmadım. Çünkü testlerde Alpin A4'ten sonraki en uzun ömürlü lastik olduğu görünüyordu. Bence ikisi de pişman etmez sizi. Sadece Alpin a4 daha pahalı bildiğim kadarıyla.

Peki ses konusunda bir değişim oldu mu? Michelın alpin daha sessizdir diye düşünüyorum fakat kararsızım hala

• Yazlık lastiklerim Michelin Primacy 3. TS850 yazlık lastiklerime nazaran çok az daha sesli gibi ki o da kış lastiği olmasından dolayı bence normal. 80 km/h süratle, pürüzsüz sayılacak kadar düzgün asfalt üzerinde giderken belli olmaya başlıyor. Daha düşük hızlarda belli olmuyor. Ama konfor bakımından yazlık lastiklerimden daha konforlu gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Yazlık lastiklerim Michelin Primacy 3. TS850 yazlık lastiklerime nazaran çok az daha sesli gibi ki o da kış lastiği olmasından dolayı bence normal. 80 km/h süratle, pürüzsüz sayılacak kadar düzgün asfalt üzerinde giderken belli olmaya başlıyor. Daha düşük hızlarda belli olmuyor. Ama konfor bakımından yazlık lastiklerimden daha konforlu gibime geliyor.

Çok yardımcı oldunuz teşekkürler kazası belasız sürüşler herkese.

• Hayırlı olsun bende daha önce Corolla HB D-4D aracımda Nokian Hakkapellitta R serisi kullandım,

En iyi kış lastiği Nokian Hakka serisi diyebilirim ancak çok pahalı. Diğer modelleri orta seviyede ama çok kaliteli.

Bu kış Subaru Impreza'ya Conti TS-850 taktırdım bunuda almadan önce çok araştırdım gerçekten güzel.

Bende Ankara Dikmen'deyim. Bu kış TS-850 ile 4x4 neler yapacak göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Aralık 2013; 23:11:31 >
  • Hakkapelitta serisi gerçekten güzel ama %50 daha pahalı. Sizin de yeni lastikleriniz hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Ankara Dikmen de TS 850 yi test ettim. Karda ilk araba sürüşüm olmasına rağmen karlı ve sulu karlı zeminde oldukça güven verdi. Duruş kalkışlarda patinaja bile düşmedi. 35-40 derece yokuşlu bir yerde 90 derece Sola (yokuşa doğru) dönüş yaptım azıcık patinajla kaymadan sorunsuz çıkabildim. Ayrıca araba girmemiş 15-20 cm ilk karlı yolda da hiç sorun yaşamadım. Frenlemede de kuru zeminden çok bir fark görmedim.

Ilk deneyim oldukça başarılı. Lastikten emin olabilirsiniz.

Darısı buzlu zemine artık.

• İlk izlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Buraya daha kar yağmadı. Ben henüz test edemedim. Ama ya bu gece ya da yarına kar bekliyorum.

Edit: Çok az kar yağdığı için test etme şansı bulamadım yine.

Edit 2: Bugün karda test etme şansım oldu. Yeni yağmış kepek gibi kar vardı yolda. Sabah, ilk kez ben geçiyordum karların üzerinden. Süratim 40km/h civarıyken frene hafif sertçe bastım. Abs devreye girdi ama araba kısa mesafede durdu. Lastikler hakkında tüm fikirlerim alt üst oldu. Ancak iş yerime vardığımda herkesin benimle aynı durumda olduğunu gördüm. Biraz önce aynı yoldan geri dönerken tekrar test ettiğimde hiçbir sıkıntı olmadı. Ya karlar biraz tepelendiği için ya da lastikler sabahkine göre daha sıcak olduğu için problem yaşamadım. Lastikler kesinlikle kötü değil ama hiçbir lastikten mucize de beklememek lazım. Hiçbir lastikle tam anlmıyla güvenli sürüş sağlanamıyor. İş yerimde neredeyse her markadan kış lastiği kullanan arkadaş var. Hepsi de benzer şekilde araçlarının kaydığını söylediler. Demek ki bu tarz koşullarda lastikler çivili değilse tam güvenli sürüş sağlamıyor.

Edit 3: İmla hataları düzeltildi ve ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 11 Aralık 2013; 19:59:39 >

• Continental Conti Winter Contact TS 850 ile NOKİAN WR D3 arasında kaldım continental ı seçtim. iyikide seçmişim çünkü 50 dereceye yakın yokuştan hem çıktı hem indi 15 cm kar var yerde patinaj bile yapmadı elbette nokian wr d3 iyi lastik oda çıkabilir ama aldığım lastikten mennunum tavsiye ederim güven hissi önemlidir. banada o hissi verdi bu lastikler.
  • Michelın alpin a4 aldım ve taktırdım henüz kar yağmadı ama ben yakıtın artmasını beklerken araç daha az yakmaya başladı ve 100km üstü hızlarda sanki daha istikrarlı gidiyor araç. Ses konusunda çok hafif artış var ama konforda da artış var.

• Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Burada hava birden çok soğudu. Yakıt tüketimi ortalamada 0.5 litre arttı. Bunda soğuk havanın mı yoksa kışlık lastiklerin mi payı daha büyük bilemiyorum. Ancak yarıyıl tatilinde sıcak bir yerlere tatile gidersem anlayabileceğim.
  • Bende Continental TS 850 ile ilgili ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
    Dikmen bölgesinde oturan biri olarak hem karda hemde buzda kullandım
    Hiç sıkıntı yaşamadım Evimden caddeye giden 3 sokakta 3-4 gün daha buzlu kaldı
    Buzlu rampada sadece gazı hafif fazla verdiğim için patinaja girdi yoksa normal çıkışta banamısın demedi Contiler
    Bu arada benimde yakıt tüketimimi arttı lastiklerden olduğunu düşünüyorum
    Gürültü seviyesi ise bana göre değişmedi YAzlık Michelinlerden sonra öyla abartı bir ses artışı yok
    Contiler bana güven verdi açıkcası aldığıma çok memnun kaldım
    Fiyatı biraz yüksek ama herkese tavsiye ederim
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Ses konusunda ben de hemfikirim. Hatta ben ts850 lerin sessiz olduklarını düşünüyorum.

• berktd B kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olmaz, hatta faydası bile olur karda,
    bende araçlarımdan birtanesine 205/55/16 taktım, normalde 215/55/16 idi,
    Bir lastikte ortalama 80-100lira oynuyor bu iki ebet arasında

• 2010 Civic'imiz için kışlık lastik almayı düşünüyoruz arabayı genelde sadece hafta sonları kullanıyoruz Ankara - Keçiörende oturuyouz. Ceza ve aracı bağlama işleri olmasa almayı düşünmezdik sanırım birkaç sorum olacak;

Kışın haftanın sadece 1 en fazla 2 gününde kullanmak için Goodyear UG8 Michelin Alpine Conti TS850 gibi başarılı lastikleri almak mantıklı mı yoksa Petlas Hankook tarzı lastiklerde iş görür mü ? Eğer görür derseniz bu fiyatlara yakın f/p olarak daha başarılı bildiğiniz markalar varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
  • hepsiburada da nokıan wr g2 295/55/16 lastiklerı 2012 52 hafta ürerim tanesı 135 tl den aldım 40 tl de kargo ödedim.
    bende goodyear ug8 ve nokian arasında kalmıştım fıyatları ıkısınınde hb de 190 cıvarındaydı nokian da indirim olunca
    nokian ı tercıh ettim. hb yi takip edin derim hatta sepetınıze ekleyın mutlaka indirim oluyor.
    daha once hiç kış lastiği kullanmadım o yüzden karşılaştırma yapamıycagım ama 1 aralıkdan beri kullanıyorum
    bu arada yakıt tüketimim yaz lastiğime göre 0.5 litre arttı.
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Keçiören'i bilmyorum ama kış lastiğinin ne zaman nerede işinize yarayacağını bilemezsiniz. Kaliteli almakta fayda görüyorum. Petlas kullanan arkadaşların hepsi memnun. Petlas'ın hamuru çok sert olduğu için ben sevmiyorum. Ama kış lastiklerine kötü diyeni görmedim. 205 55 r16 ebatında tanesini 150 tl civarına almak mümkün. Ama 135 tl'ye Nokian wr g2 de çok mantıklı geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.