Şimdi Ara

Nokian WR G2 ile Continental TS850 arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2009 Model Toyota Corolla aracım için 205/55 R16 ebatlarında kış lastiği almak istiyorum. Nokian WR G2 200 TL civarında Continental TS 850 ise 255 TL civarında satılıyor. Bu iki lastik arasında takılıp kaldım. Bir gün Nokian diyorum ertesi gün Continental diyorum. Aslında beni en çok düşündüren şey Continental'in lastik başına 55 TL farka değip değmeyeceğine karar veremiyor olmam. Continental TS850 testlerde genelde birinci. Nokian WR G2 ise çok satılan ve çoğu kişi tarafından kalitesi kabul edilmiş bir lastik. Bu lastikleri kullanan arkadaşların özellikle buzlu, ıslak karlı ve yağmurlu koşullardaki deneyimlerine göre ben de hangi lastiği alacağıma karar vereceğim. Önümüzdeki 2 gün içinde lastikleri almaya çalışacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Ikisini de kullanmadım. Aynı ebatta michelin alpin a4 kullanıyorum. Bugün kışlık lastik alsam Goodyear ug8 veya yine alpin a4 alırım.

Ikilemde kaldığınız markalarda ise tercihim nokian olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpin a4' ü hem fiyatındandolayı hem de su tahliye kanalının olmamasından dolayı tercih etmiyorum. Ug8 ise uygun fiyatlı ama su tahliye kanalı olmamasından dolayı tercih etmiyorum. Ts850'nin de tahliye kanalı yok gibi ama deseni tahliye kanalı gibi çalışmaya müsait geldi bana. Ts 850 fiyatı dışında beni cezbediyor. Dediğim gibi sadece aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğini anlamak istiyorum.
  • Konu günceldir arkadaşlar
  • kış lastiği almakta ısrarcıysanız uzun süre araştırmış biri ularak goodyear UG8 öneririm. ama bence ısrarcı olmayın çok :)

öncelikle yaşadığım şehir ankara, onu söyleyeyim. bir süredir ben de kış lastiği araştırıyorum. ingilizce inceleme sitelerine bakma fırsatım da oluyor, ilgili konuda ingilizce test videoları vs izledim fazlaca. ve kış lastiği almaktan vazgeçtim.

kış lastiği buz ve kar üzerinde elbette çok daha iyi yol tutuş sağlamakta. ama sıcaklığın yedi derecenin üzerinde olduğu yollarda yaz lastiğine göre fren mesafesi %20ye kadar artıyor (17 derecede bu veri elde edilmiş).

eğer hava sıcak ve yağmurluysa yine yaz lastiğinin verdiği performansı sağlamıyor ne yazık ki. benim bulunduğum yerde kar yağdığı zaman hızlıca tuzlama ile eritiyorlar. kar üzerinde gittiğimi pek hatırlamıyorum. dolayısıyla yol tutuşu, yağmur tahliye kanalları iyi olan bir yaz lastiği benim işime daha çok yarayacaktır kanaatine vardım.

karda yaz lastiği beş para etmiyor bazen doğru, ama sürüşümün çok küçük bir evresi bunu kapsayacaksa dezavantajlarından dolayı kış lastiğini kullanmak pek akıllıca gelmiyor.

kısacası benim anladığım, eğer sürekli kar altında olan yollarda araç kullanıyorsanız (iç anadolunun bazı ilçeleri, kasaba-köyleri, doğu anadolunun büyük bir kısmı) veya kar olmadığı halde sıcaklığın çoğunlukla 7 derecenin altında olduğu bölgelerde yaşıyorsanız kış lastiği mantıklı. ama arada güneş açıyorsa yaz lastiği daha faydalı bile olabilir.

• Kış lastiği alma konusunda ısrarcı olmamın sebebi konu hakkında bilgisiz olmam ya da paranın beni rahatsız etmesi felan değil zaten. Israrcı olmamın sebebi burada kış şartlarının kış lastiğini zorunlu hale getiriyor olması. Geceleri -20 dereceyi gündüzleri de -5 ile -10 dereceleri bir kaç ay boyunca görür burası. Bu nedenle ekim sonunda kış lastikleri takılır ve mart sonu nisan başı gibi de tekrar yaz lastiklerine geçilir burada.
  • JaCkBuiLt J kullanıcısına yanıt
    Yani bunların hepsinden dayanıklı ve güvenli yerli markamız varken gidip gavurun nokiyanını mı kurcalıyorsunuz? Ben Petlas'tan hiç şaşmam yıllardır kullanıyorum. Yerli arabamız yok diyorsunuz yerli lastiğimiz varya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hankook vs Nokian
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

kış lastiği almakta ısrarcıysanız uzun süre araştırmış biri ularak goodyear UG8 öneririm. ama bence ısrarcı olmayın çok :)

öncelikle yaşadığım şehir ankara, onu söyleyeyim. bir süredir ben de kış lastiği araştırıyorum. ingilizce inceleme sitelerine bakma fırsatım da oluyor, ilgili konuda ingilizce test videoları vs izledim fazlaca. ve kış lastiği almaktan vazgeçtim.

kış lastiği buz ve kar üzerinde elbette çok daha iyi yol tutuş sağlamakta. ama sıcaklığın yedi derecenin üzerinde olduğu yollarda yaz lastiğine göre fren mesafesi %20ye kadar artıyor (17 derecede bu veri elde edilmiş).

eğer hava sıcak ve yağmurluysa yine yaz lastiğinin verdiği performansı sağlamıyor ne yazık ki. benim bulunduğum yerde kar yağdığı zaman hızlıca tuzlama ile eritiyorlar. kar üzerinde gittiğimi pek hatırlamıyorum. dolayısıyla yol tutuşu, yağmur tahliye kanalları iyi olan bir yaz lastiği benim işime daha çok yarayacaktır kanaatine vardım.

karda yaz lastiği beş para etmiyor bazen doğru, ama sürüşümün çok küçük bir evresi bunu kapsayacaksa dezavantajlarından dolayı kış lastiğini kullanmak pek akıllıca gelmiyor.

kısacası benim anladığım, eğer sürekli kar altında olan yollarda araç kullanıyorsanız (iç anadolunun bazı ilçeleri, kasaba-köyleri, doğu anadolunun büyük bir kısmı) veya kar olmadığı halde sıcaklığın çoğunlukla 7 derecenin altında olduğu bölgelerde yaşıyorsanız kış lastiği mantıklı. ama arada güneş açıyorsa yaz lastiği daha faydalı bile olabilir.

İşte petlas türkiye yollarına göre yapılmış. Hava sıcak olsa da erimiyor. Uzun yolda çok denedim soğukta sıcakta hiç farketmiyor her yerde sağlam basıyor yere.

• Ben de aynı ebatlarda lastik baktım epey bir süre. Testlerde genelde önde çıkması ve ayrıca kuru veya ıslak zeminlerdeki performansından ötürü Continental TS850'yi tercih ettim. Satıcı, daha yumuşak olduğundan 91T önermesine karşın, bir hayli uzun yol da yapmam gerektiğinden 91H aldım.

Farklı satıcıları gezip fiyat araştırması yapmanızı tavsiye ederim. Ben 220 TL'ye aldım tekini (36.ncı hafta üretim).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @marcos_alonso
    Lastiklerinizi bu sene aldınuz sanırım. Yani yağmur ve karda deneme şansınız olmadı değil mi?
  • PETLAS Birinci tavsiyemdir...Çok uygun fiyata kalite satıyor....Yok derseniz Nokian WR 3 tavsiyemdir...Sitesine bakınız...Kar ve buzda çok etkili...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Ekim 2013; 0:18:52 >
  • Elbette TS850
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

@marcos_alonso
    Lastiklerinizi bu sene aldınuz sanırım. Yani yağmur ve karda deneme şansınız olmadı değil mi?

Bir hafta önce falan taktım lastikleri. Şu an Erzurum'da ikâmet ediyorum ancak buralara da henüz kar düşmedi, bir haftadır yağmur da yağmadı. Dolayısıyla yağmur veya karlı kavada deneme şansım olmadı henüz. Lastikleri siparişle getirttiğimden ve bayram sonrası işlerim dolayısıyla zaman ayıramama endişesiyle bu yıl biraz erken geçtim kışlıklara.

Lastik konusunu başka bir başlık altında bazı arkadaşlarla irdelemiştik biraz. Sağolsunlar, kendi tecrübelerini ve geçmiş testlere ait adresleri aktarmışlardı.

Testlere baktığımda, önceki mesajımda da belirttiğim gibi TS850 genelde önde çıkıyor. Farklı yönlerden davranışlarına baktığımda ise kuru veya ıslak zeminlerde TS850 bir hayli önde giderken, karlı zeminde ise UG8'in çok az daha performanslı olduğu görülüyor.

Aşağıya yazacağım lastik etiket değerlerini ve fiyatlarını da nihai olarak dikkate aldığımda ben TS850'de karar kıldım.

Michelin Alpin A4 ______________________ - 240 TL (205/55 R16 91H - E C 70)
    Continental ContiWinterContact TS 850 ____ - 220 TL (205/55 R16 91H - C C 72)
    Goodyear UltraGrip 8 Performance ________ - 220 TL (205/55 R16 91H - E C 69)
    Pirelli Winter Sottozero Serie II ___________ - 220 TL (205/55 R16 91H - C B 72)
    Dunlop SP Winter Sport 4D ______________ - 220 TL (205/55 R16 91H - E E 68)
    BridgeStone Blizzak LM32 _______________ - 215 TL (205/55 R16 91H - E C 70)
    Lassa Snoways Era _____________________ - 210TL (205/55 R16 94H - G C 72)
    Petlas Snow Master W651 _______________ - ??? TL (205/55 R16 91H - E C 71)

Bir de dipnot olarak şunu belirteyim. Önceki B sınıfı aracımda 14" olarak Lassa Snoways+ kullanıyordum. Frenleme ve karda-buzda tutunma yönünden hiç sıkıntı yaşamadım açıkçası. Ancak yazlıkları söküp kışlık lastikleri taktığım an yakıt tüketimim 1-1,5 lt/100km civarında artıyordu (Lassa'nın 16" etiket değerlerine baktığımızda yakıt tüketimi yönünden çok zayıf kaldığını görebiliyoruz zaten.). Bu yıl ise TS850'leri taktıktan sonra belki 0,2 lt ya artmıştır, ya da o kadar bile artmamıştır da havaların biraz soğumasından kaynaklanıyordur.

• Arkadaşlar yerli markamız sadece Petlas değil. Syron ve lassa da var. Ayrıca sanırım starmax da yerli. Yani yerli marka öneriyorsanız bunları da yazmanız gerekirdi. Ben bu seçenekleri düşündüm zaten ama petlas ve lassa çok sert hamurlu. Diğer ikisini de almak istemiyorum. Ben belirttiğim iki lastik arasında kaldım. Lütfen cevaplarınızı bu iki seçenek üzerinden ve deneyimlerinize dayanarak yazın.

@marco_alonso
    Cevabınız için teşekkür ederim. Belirttiklerinizi dikkate alacağım.

Ekleme: An itibarı ile halen karar verebilmiş değilim. Continental ts850 ye daha yakınım ama. Bugün ADAC 'ın test verilerinde bir şey dikkatimi çekti. Ts850'nin ömrü 1.0 görünürken Nokian wr d3'ün ömrü 2.5 gibi bir şey görünüyordu. Bu durum ts850'nin çok kısa sürede ömrünü tamamlayabileceğini mi gösteriyor acaba?

Edit:ekleme ve düzeltme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 18 Ekim 2013; 22:55:25 >

• gecen sene bende uzun arastırmalardan sonra ts850 aldım, deseni, yakıt ekonomısı , sessizligi çok guzel, yagmurda karda sorun yapmayan bir lastık ama lastık yanak kısımları cok yumsak, lastıklerı ilk aldıgımda esıme dedım yanakları cok yumsak ustundekı cdrıve2 gıbı degıl cukurda dıkkatlı ol lastık yarılır martın sonunda esım kullanırken sag arka cukurda yarıldı TR sartlarında yanakları guclu lastık tercıh etmek gerek bence testlerde ılk sıralardakı yanakları daha guclu lastıklerı bi arastırın derim nokıan wrd3 de olabılır
  • bende bu iki secenek arasında kaldım ? ama nokian biraz önde gibi fakat continentalde iyi ,bakalım eger nokianın fiyatı uygun gelirse almayı düşünüyorm.
  • Yanak yumuşaklığı önemli bir konu gerçekten. Ama ben yanakları yumuşak olan lastik konforlu olur diye dişünüyorum. Aracımda michelin primacy 3 yazlık lastikler takılı. Michelin de yanakları yumuşak bir lastik diye biliyorum. Acaba ts850 bundan daha mı yumuşak? Eğer öyle ise sıkıntı olabilir. Bunları karşılaştırmam pek mümkün değil çünkü bu lastikleri bulabileceğim bir bayii yok burada. Petlas'ı bugün görebildim ancak. Yanakları o kadar sertti ki dokunur dokunmaz ben bu lastiği sevmedim dedim. Buradaki bayii pazartesi ts850 için fiyat verebileceğini söyledi. Eğer uygun bir fiyat verirse (220 tl ve aşağısında) hemen sipariş verebilirim. Tabii ki o zamana kadar fikrim değişmezse.

@ net w
    Neden Nokian'ın ağır bastığını yazar mısınız?

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 19 Ekim 2013; 21:10:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • WR G2 veya WR A3 almadan önce benim konumu okumanızı tavsiye ederim. 2 yıl WR G2 kullandım.

http://forum.donanimhaber.com/m_81687343/tm.htm
  • Başlığın tamamına yakınını okudum. Ben kendi adıma Nokian WR G2'yi listemden çıkardım. Ts850'yi 220 TL civarında bulabilirsem alacağım. Bulamazsam büyük ihtimalle UG8'e yöneleceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Yanak yumuşaklığı önemli bir konu gerçekten. Ama ben yanakları yumuşak olan lastik konforlu olur diye dişünüyorum. Aracımda michelin primacy 3 yazlık lastikler takılı. Michelin de yanakları yumuşak bir lastik diye biliyorum. Acaba ts850 bundan daha mı yumuşak? Eğer öyle ise sıkıntı olabilir. Bunları karşılaştırmam pek mümkün değil çünkü bu lastikleri bulabileceğim bir bayii yok burada. Petlas'ı bugün görebildim ancak. Yanakları o kadar sertti ki dokunur dokunmaz ben bu lastiği sevmedim dedim. Buradaki bayii pazartesi ts850 için fiyat verebileceğini söyledi. Eğer uygun bir fiyat verirse (220 tl ve aşağısında) hemen sipariş verebilirim. Tabii ki o zamana kadar fikrim değişmezse.

@ net w
    Neden Nokian'ın ağır bastığını yazar mısınız?

Edit: imla

nokian kışlık lastiklerde kendini kanıtlamış bir lastik ama wrg2 degil de wrd 3 al daha iyi olur senin için. yoksa ts850 michel falanda normal kış şartlarında gideri vardır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.