Şimdi Ara

Nokian WR G2 ile Continental TS850 arasında kaldım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzer şeyleri duydum arkadaşımdan. Hatta, bu lastiği kış lastigi olarak değil 4 mevsim lastiği olarak görüyorum dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde dik bir yokusa denk geldim kar donmus sıkışmış güneş görmeyen bir yer yokusun başında durdum arabadan indim yolu kontrol ettim ayakkabılar kaucuk olmasına ragmen cok kayiyordu tereddut ettim cikamam diye sonra dedim ne olursa olsun yavas yavas ciktim yokusun ortasinda durdum geri biraktim araci bastim frene durdu araba sonra dönüşte fren basa basa indim cok az kaydi lastiklerim ts850

• Benim deneyimlerime göre lastikler sulu kar üzerinde çok etkili değil gibi. Çünkü sulu karda giderken frene bastığımda genelde abs devreye giriyor. Belki de ben lastikten beklentimin yüksek olmasından dolayı olması gerekenden daha sert fren yapıyorumdur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

kış lastiği almakta ısrarcıysanız uzun süre araştırmış biri ularak goodyear UG8 öneririm. ama bence ısrarcı olmayın çok :)

öncelikle yaşadığım şehir ankara, onu söyleyeyim. bir süredir ben de kış lastiği araştırıyorum. ingilizce inceleme sitelerine bakma fırsatım da oluyor, ilgili konuda ingilizce test videoları vs izledim fazlaca. ve kış lastiği almaktan vazgeçtim.

kış lastiği buz ve kar üzerinde elbette çok daha iyi yol tutuş sağlamakta. ama sıcaklığın yedi derecenin üzerinde olduğu yollarda yaz lastiğine göre fren mesafesi %20ye kadar artıyor (17 derecede bu veri elde edilmiş).

eğer hava sıcak ve yağmurluysa yine yaz lastiğinin verdiği performansı sağlamıyor ne yazık ki. benim bulunduğum yerde kar yağdığı zaman hızlıca tuzlama ile eritiyorlar. kar üzerinde gittiğimi pek hatırlamıyorum. dolayısıyla yol tutuşu, yağmur tahliye kanalları iyi olan bir yaz lastiği benim işime daha çok yarayacaktır kanaatine vardım.

karda yaz lastiği beş para etmiyor bazen doğru, ama sürüşümün çok küçük bir evresi bunu kapsayacaksa dezavantajlarından dolayı kış lastiğini kullanmak pek akıllıca gelmiyor.

kısacası benim anladığım, eğer sürekli kar altında olan yollarda araç kullanıyorsanız (iç anadolunun bazı ilçeleri, kasaba-köyleri, doğu anadolunun büyük bir kısmı) veya kar olmadığı halde sıcaklığın çoğunlukla 7 derecenin altında olduğu bölgelerde yaşıyorsanız kış lastiği mantıklı. ama arada güneş açıyorsa yaz lastiği daha faydalı bile olabilir.

İşte türk zekası

-3 derecede yolda buz kar olmasada senin 17 derece verin ile olacakmı bu iş

Hem kendin diyorsun iki lastiğinin sıcaklık ile ilgili olduğunu
    Sonra diyorlar Ankara soğuk ama kar yok

Kar ile alakalı değil 7-8 derecenin altında oldumu kar olmasına gerek yok kış lastiği gerekli

Senin dediğin 17 derecede zaten normal tekerleğini takacaktır geri

Kış lastiği takıp yaz kış kullanmayacak unutma

• quote:

Orijinalden alıntı: xendaba

quote:

kış lastiği almakta ısrarcıysanız uzun süre araştırmış biri ularak goodyear UG8 öneririm. ama bence ısrarcı olmayın çok :)

öncelikle yaşadığım şehir ankara, onu söyleyeyim. bir süredir ben de kış lastiği araştırıyorum. ingilizce inceleme sitelerine bakma fırsatım da oluyor, ilgili konuda ingilizce test videoları vs izledim fazlaca. ve kış lastiği almaktan vazgeçtim.

kış lastiği buz ve kar üzerinde elbette çok daha iyi yol tutuş sağlamakta. ama sıcaklığın yedi derecenin üzerinde olduğu yollarda yaz lastiğine göre fren mesafesi %20ye kadar artıyor (17 derecede bu veri elde edilmiş).

eğer hava sıcak ve yağmurluysa yine yaz lastiğinin verdiği performansı sağlamıyor ne yazık ki. benim bulunduğum yerde kar yağdığı zaman hızlıca tuzlama ile eritiyorlar. kar üzerinde gittiğimi pek hatırlamıyorum. dolayısıyla yol tutuşu, yağmur tahliye kanalları iyi olan bir yaz lastiği benim işime daha çok yarayacaktır kanaatine vardım.

karda yaz lastiği beş para etmiyor bazen doğru, ama sürüşümün çok küçük bir evresi bunu kapsayacaksa dezavantajlarından dolayı kış lastiğini kullanmak pek akıllıca gelmiyor.

kısacası benim anladığım, eğer sürekli kar altında olan yollarda araç kullanıyorsanız (iç anadolunun bazı ilçeleri, kasaba-köyleri, doğu anadolunun büyük bir kısmı) veya kar olmadığı halde sıcaklığın çoğunlukla 7 derecenin altında olduğu bölgelerde yaşıyorsanız kış lastiği mantıklı. ama arada güneş açıyorsa yaz lastiği daha faydalı bile olabilir.

İşte türk zekası

-3 derecede yolda buz kar olmasada senin 17 derece verin ile olacakmı bu iş

Hem kendin diyorsun iki lastiğinin sıcaklık ile ilgili olduğunu
    Sonra diyorlar Ankara soğuk ama kar yok

Kar ile alakalı değil 7-8 derecenin altında oldumu kar olmasına gerek yok kış lastiği gerekli

Senin dediğin 17 derecede zaten normal tekerleğini takacaktır geri

Kış lastiği takıp yaz kış kullanmayacak unutma

Türk zekası diyerek ne türklerin zekasına hakaret etmen doğru ne de benim zekamla ilgili yorum yapman doğru. Böyle ırkçı söylemleri bir kenara bırak. Türk değilim ama hangi ırk olursa olsun zekasına laf söylenmeyecegini de bilirim.

Bu konuda özür diledikten sonra ancak senle kış lastiği konusunu konuşurum.

• xendaba kullanıcısına yanıt
    Haklı ya da haksızsınız demiyorum ama çıkışınız anlamsız olmuş bence.
  • asdfg112 kullanıcısına yanıt
    yani kar yağınca tuzluyorlar kar kalmıyor diye diyen sen

7 derecenin altında kullanılıyor diyen sen

yol tuzlayınca hava ısınmadığını düşünemeyen gene sen

kısacası yolu tuzladılar kar kalmadı ama hava ısınmadığı için gene kullanman gerekli kış lastiğini

çünkü yolda kar olmaz buz olmaz ama senin lastiğin bildiğin taş olur o sogukta mermer gibi asfaltta kayar çünkü içindeki malzeme sıcaklık ile ladstiğin yüksek sıcaklıkta erimemesi için yapılmış ve ortalama 40-50 dereceleri görebilecek malzemeden yapılmıştır

kış lastiğinde ise bu tersi düşünülmüştür

sen hala yolda kar görmüyorum gerek yok diye saçmalıyorsun ve özür dile filan

kötü olan ne biliyormusun insanın cahilliğinin farkında olmaması

binlerce bilim adamı çalışmış upraşmış dünya çapında milyon hatt amilyarları bulan adette üretim yapıyor

bizim üstün zeka ben yolda kar görmüyorum gerek yok diyor

hadi bunu düşündün millet salakmış gibi almayın filan diyede öeride bulunuyor

diyecek daha çok şey var ama neçare anlayacağını sanmıyorum ...

hava soğuyunca ister su olsun ister buz ister kar

isterse hiçbiri olmasın kupkuru asfaltta git sonuçta hava soğuk olduğu için senin lastiğin yere tutunamıyor yapısı ve imal edilme düşüncesi yüzünden

bu yüzden kış lastiği alıp takacaksın ki lastiğin mermer gibi olmayan kauçuk içermiş olsun ve yere tutunma oranı artsın frene bastığında

kaya kaya gidip biyere toslama arabanı sağ salim durdurabilsin

tamam mı , umarım bu sefer anlamışsındır

• Biraz hort olacak ama yeni bir konu açmak istemedim.
    Honda Civic aracıma bugün 195-65-15 ebatlarında Continental TS 850 kış lastikleri aldım. 2104 37. hafta üretimi. Yağmurlu havada kullanma imkanı bulduğum ilk izlenimime göre çok konforlu bir lastik olduğu yönünde. Tabi daha ağır koşullarda test ettikten göreceğiz diğer özelliklerini.
  • Lastikler bence de çok konforlu. Bir kışın tamamını TS850 lastiklerimle tamamladıktan sonra şunu söyleyebilirim: Yumuşak hamurlu diye bilinen Michelin marka yazlık lastiklerimden bile daha konforlu. Ama yakıt tüketimini ortalamada 1 - 1,5 litre civarında artırdığını da söyleyebilirim. Sulu karda fren yapmanız gerektiğinde pek başarılı değil.
  • quote:

hay ağzına sağlık.

• JaCkBuiLt J kullanıcısına yanıt
    Ben hankook ve goodyear kıslık lastik kullandım Bu sene ts 850 aldım. Sulu karda diger lastiklerdede abs devreye giriyordu benim anladığım kadarıyla tekerler yerdeki karla beraber kayıyordu. Yani lastik degil, lastiğin altına tutunan kar kayıyordu.Ts 850 ile ilk izlenimim konforlu geldi, diğer kıs kosullarında henuz deneyemedim ama başarılı olacagını kullanıcı yorumlarını okuyunca düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Biraz hort olacak ama yeni bir konu açmak istemedim.
    Honda Civic aracıma bugün 195-65-15 ebatlarında Continental TS 850 kış lastikleri aldım. 2104 37. hafta üretimi. Yağmurlu havada kullanma imkanı bulduğum ilk izlenimime göre çok konforlu bir lastik olduğu yönünde. Tabi daha ağır koşullarda test ettikten göreceğiz diğer özelliklerini.

Hocam ne kadara aldın acaba ve memnun musunuz?

Bunu mu alsam ultragrip 9 mu alsam diye düşünüyorum.

http://www.n11.com/continental-19565-r15-91t-ts850-contiwintercontact-kis-lastigi-P39472210
    http://www.n11.com/goodyear-19565-r15-91t-ultragrip-9-oto-kis-lastigiuretim-2014-P34826139

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad_sector -- 8 Ocak 2015; 2:00:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bad_sector

quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Biraz hort olacak ama yeni bir konu açmak istemedim.

Hocam ne kadara aldın acaba ve memnun musunuz?

Bunu mu alsam ultragrip 9 mu alsam diye düşünüyorum.

http://www.n11.com/continental-19565-r15-91t-ts850-contiwintercontact-kis-lastigi-P39472210
    http://www.n11.com/goodyear-19565-r15-91t-ultragrip-9-oto-kis-lastigiuretim-2014-P34826139

Hocam n11'in fiyatı çok iyiymiş. ben ekim ayında 150'ye almıştım.
    Lastiklerimden çok memnun olduğumu belirtmeliyim. Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı çıkarmadı bana. Kuru zeminde ve yağmurda performansı mükemmel. Buzda kullanma imkanım olmadı henüz. Konforlu ve yakıt tüketimine etkisi olmadı.

• Good year'la conti arasindayim hocam. Good year kullananlar da good year iyi diyor, kararsizim.

• Geçen kış Ts850 aldım. Gerçekten çok konforlu bir lastik. Karda ve buzda deneme şansım olmadı. Alpin A3-A4, Ug7-Ug7+ ve Ts850 lastikleri kullandım. Ug9'da çok övülüyor. Ug9 ve Ts850 arasında hangisini daha ucuza bulursanız alın. Bu arada Ug serilerinin yıl performansı da çok iyidir. Ug7+ lastiğim 5. yılında bile çok iyiydi. Bence bu konu da çok önemli.

• Üretim tarihi en yakın hangisi ise onu almaya çalışın

• İnternetten alacağım için haftalarını bilmiyorum ama 2014 yazıyor üretim yılını.
  • HORTTT.

Continental ts 850 kullanan arkadaşlar tüm yıl kullandınız, sonuçlar nasıl memnun olmayan yada eksi yönünü görebilen varmı ? Ben conti ts 850 , goodyear grip 9 ve nokian wr D4 arasında sıkıştım kaldım...
  • Bildiğim kadarıyla TS 850 hep testlerde birinci falan seçilmiş ama gerçek yol şartlarında pek de başarılı değil. Hatta forumda yüzlerce kış lastiği konusu açılmıştır ama bu lastiği alan hemen hemen kimse yok. Goygoy bir lastik olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.