Şimdi Ara

Nolur bilgisayardan anlayan biri baksın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler öncelikle hepinize iyi geceler. Ben 5 senedir lol oynayan, lol ile yatıp kalkan, son 2 aydır yükselme ligi için çabalayan bi lol oyuncusuyum. Dün bilgisayarıma virüs bulaşması sonucu windows 10 da bulunan kurtarmayı denedim ve bilgisayarım düzeldi denebilir. Ama canımı sıkan şey şu; 250 fps ile lol oynarken, birden fps 50 ye düştü. Oyundan zevk alamıyorum ve bunu nasıl düzelteceğim konusunda sizden yardım istiyorum.. Lütfen bir bilen varsa bana yardımcı olsun. Ekran kartım asus r9 270x series, bilgisayarım aslında canavar gibiydi nolduysa o kurtarmadan sonra oldu. Ekran kartının driverını yükleyince asus gpu tweak diye bir şey yükleniyor pcye, acaba olay onla alakalı mı hiç bilmiyorum. Yardım edin nolur.. NOT : Csgo'da fpsm gayet normal 200 leri geçiyor hiç bir sorun kasma gibi bir şey söz konusu değil.

• lol de dosyaları doğrulama yaptınmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermandgn

lol de dosyaları doğrulama yaptınmı?
    Şş format
  • ermandgn kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrulama derken anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çipetpet.

Şş format

Hocam flood değil yardım lazım.
  • EvaQuantum kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki gibi onar butonuna tıklıyorsun
     Nolur bilgisayardan anlayan biri baksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermandgn -- 17 Ekim 2015; 5:00:15 >
  • o ekran kartı sana sabit 250 fps vermez. Aslında farkında olmadan o fps sende 100 e kadar düşüyordur emin olabilirsin, aynı karta sahibim üstelik 4 gb modeli.

Soruna gelirsek, bence bunun sebebi kasa içerisindeki tozlanma olabilir. Kasanın içini ferah tutmaya özen gösterin. Toz gibi kirletici etmenler ısınmalara sebep olur. Bu da ilerleyen zamanlarda oyun performansınızı ciddi şekilde etkiler. Bir başka tavsiyem de eğer ki virüs sebebiyle olduğunu düşünüyorsanız bilgisayarınıza low-level format atmanızdır. Çünkü sizin fark etmediğiniz problemler ışığında biosu etkileyen virüsler de mevcut.

hijackthis yapıp bilgisayarını bir incele. muhtemel sıkıntının kaynağı olan dosyaları bulursan onun üzerinden bir şeyler yapabilirsin.
  • Büyük ihtimal toz veya işlemci macununundan kaynaklanıyor.
  • Toz ve işlemci macunuyla alakası yok. Öyle bir şey olsa kurtarmadan önce de 50fps de oynardın. 50 fps olmasına rağmen kasıyor hissi mi veriyor sana? Benim pc de 150 170 arasıydı fps yi 80 e kilitledim hiçbir fark göremedim.
  • Pcye kurtarma yapmayin cok zor durumda kalmadikca.lol fena sekilde sapitiyor.mesela bende kurtarmadan sonra lol acilmamisti bastan kurdum.
    Format en saglam cozum olur.
  • Oyun için menüden sabit pfs'ye baktım mı ? Yeni yüklenmış oyunda kendisi belli bir düzeye kitliyor diye biliyorum ben
  • Toz için temizleyebilirsin , termal macun yenileyebilirsin , speecy ile işlemci ekran kartı anakart vs. Sıcaklıklarına bak özelliklle oyundan sonra , birde temiz bir format işini görür
  • Bence onarmak sorunu düzeltir. Onar yapın.
  • Kasa temizlgi ve format
  • quote:

Orijinalden alıntı: beko0920

Kasa temizlgi ve format
    az daha ağla yeni ekran kartı yollucaz rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExceeDLife

Ooo forumumuzun yeni soytarisi gelmis...
    Hosgeldin
    Block
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvaQuantum

Beyler öncelikle hepinize iyi geceler. Ben 5 senedir lol oynayan, lol ile yatıp kalkan, son 2 aydır yükselme ligi için çabalayan bi lol oyuncusuyum. Dün bilgisayarıma virüs bulaşması sonucu windows 10 da bulunan kurtarmayı denedim ve bilgisayarım düzeldi denebilir. Ama canımı sıkan şey şu; 250 fps ile lol oynarken, birden fps 50 ye düştü. Oyundan zevk alamıyorum ve bunu nasıl düzelteceğim konusunda sizden yardım istiyorum.. Lütfen bir bilen varsa bana yardımcı olsun. Ekran kartım asus r9 270x series, bilgisayarım aslında canavar gibiydi nolduysa o kurtarmadan sonra oldu. Ekran kartının driverını yükleyince asus gpu tweak diye bir şey yükleniyor pcye, acaba olay onla alakalı mı hiç bilmiyorum. Yardım edin nolur.. NOT : Csgo'da fpsm gayet normal 200 leri geçiyor hiç bir sorun kasma gibi bir şey söz konusu değil.

Biraz klasik ve bilmiyormuşcasına gözükecek oradan belki ama yedekleyeceğinizi yedekleyip temiz bir format atmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wisrty

o ekran kartı sana sabit 250 fps vermez. Aslında farkında olmadan o fps sende 100 e kadar düşüyordur emin olabilirsin, aynı karta sahibim üstelik 4 gb modeli.

Soruna gelirsek, bence bunun sebebi kasa içerisindeki tozlanma olabilir. Kasanın içini ferah tutmaya özen gösterin. Toz gibi kirletici etmenler ısınmalara sebep olur. Bu da ilerleyen zamanlarda oyun performansınızı ciddi şekilde etkiler. Bir başka tavsiyem de eğer ki virüs sebebiyle olduğunu düşünüyorsanız bilgisayarınıza low-level format atmanızdır. Çünkü sizin fark etmediğiniz problemler ışığında biosu etkileyen virüsler de mevcut.

hijackthis yapıp bilgisayarını bir incele. muhtemel sıkıntının kaynağı olan dosyaları bulursan onun üzerinden bir şeyler yapabilirsin.

Hocam sorun kaç fps verip vermediği değil ben hiç lolü kasarak oynamamıştım bu zamana kadar.. Ama ne olduysa bu kurtarmadan sonra oldu fightlarda 40 fpsye düşüyor sanki 2 gb ramli bir bilgisayarda oynuyormuşcasına bilgisayar şuurunu kaybediyor. Ama bu sorun csgoda olmuyor. Dediğim gibi sizin söyledikleriniz (tozlanma macun vs) bunlar oluyo olsa csgoda da olur diye düşünüyorum? Onda hiç bir sorun yok fakat lolde bilgisayar kağnı moduna alıyor kendini.. Onar butonunu deniyeceğim şimdi. Artık olmazsa son çare 50 kiloluk kasayı götürücem aldığım yere.. Bu arada vatan'da format atma durumları söz konusu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ExceeDLife

Burada velette olmazdı halbuki ama.. Şans işte beni buluyor yine. Block.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Policeman

Toz için temizleyebilirsin , termal macun yenileyebilirsin , speecy ile işlemci ekran kartı anakart vs. Sıcaklıklarına bak özelliklle oyundan sonra , birde temiz bir format işini görür

Hocam çok teşekkür ederim deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.