Şimdi Ara

Nonteist olmak kızların doğasında var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nonteist Olmak Kızların Doğasında Var mı?

Nonteizm, geleneksel dinlerin tanrılarını ve doğaüstü varlıklarını reddeden bir inanç sistemidir. Nonteistler evrenin doğaüstü bir gücün eserinden ziyade bilimsel yasalarla yönetildiğine inanırlar.

Son yıllarda kızların erkeklere göre nonteist olma ihtimalinin daha yüksek olduğu iddia edilmektedir. Bu iddiayı destekleyen bazı araştırmalar mevcuttur. Örneğin, "Din Psikolojisi" dergisinde yayınlanan bir araştırma, kadınların erkeklere göre dini inançlara daha az bağlı olduklarını ve ateizm ve agnostisizme daha yatkın olduklarını tespit etmiştir.

Bununla birlikte, bu iddianın her iki tarafını da destekleyen kanıtlar mevcuttur. Diğer araştırmalar, cinsiyet ile dindarlık arasında anlamlı bir ilişki olmadığını göstermiştir. Dolayısıyla, kızların doğası gereği nonteist oldukları sonucuna varmak için yeterli kanıt bulunmadığını söyleyebiliriz.

Cinsiyetin dindarlık üzerindeki etkisi karmaşık bir konudur ve kültürel faktörler, sosyalleşme ve bireysel deneyimler dahil olmak üzere çok sayıda değişkenden etkilenir. Kızların erkeklere göre nonteist olma olasılığının daha yüksek olduğu iddiası, daha fazla araştırma gerektiren bir hipotez olarak kalmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Körmüsün ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündelik hayatımın hiçbir yerinde böyle bir kıza denk gelmedim.

• acaip insanlar var burada nonteist ne garibim...ne nonteist i çık hava al biraz bak kuşlar ötüyor.

dinsizim desene sen şuna

yukarıdan çakmadan anlamazsınız zaten her yer dolmuş ha bereket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 18 Mayıs 2023; 12:51:31 >

• Kız gördüğünü sanmıyorum

• pspsexer kullanıcısına yanıt

Nonteist tanrıtanımaz demek. Bir kişi hem nonteist hem de dindar olabilir. Tanrısız dinler de var. Farklı şeyler.

• Dişilerin kendisi yaratıcıdır. Adeta yaratıcıdır. Bir ufacık spermden canlı yaratırlar. Bu yüzden dişiler dahi tüm canlılar kendi populasyonundaki dişilere tapar. Ama bunu anlamak için biraz derin düşünmek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 14 Haziran 2023; 16:23:7 >
  • Hayatında çok fazla kız görmemişsin olarak yorumluyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.