Şimdi Ara

NORTON GHOST PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gündür ugrasip isin icinden cikamadigim durumu sizle paylasmak istiyorum. Norton Ghost ile yedek aldigim sistemi ayni configirasyona sahip baska bir bilgisayara yüklüyorum. Ancak soyle cok acaip bir hata ile karsilasiyorum ve windows baslamiyor.

"Windows bir bilgisayar disk donanim yapilandirmasi sorunu nedeni ile baslatilamadi , secili önyükleme disketinden acilamadi, önyükleme yolunu ve disk donanimini gozden gecirin. Ön bilgi icin disk yapilandirmasi hakkindaki windows belgelerine ve donanim el kitaplarina bakiniz."

Bilgisayarlarin ekran kartlarini ve ramlerini degistim. Degismeden onceki sistemlerde rahat rahat ghost atabiliyordum. Acilen gorüslerinizi bekliyorum.

• windows xp ve 2000 lerde farklı donanımlarda bu tip sorunlar söz konusu olabilir norton ghost tarzı proramlar tamamen aynı konfigurasyonlar için bu clonlamayı önerir sen demişsin zaten ekran kartı ve rem i değiştim diye bu sorunun kaynağı aynı model ekran kartı vede ram i kullanırsan sorun ortadan kalkacaktır
  • peki bu sorunu xp demi yoksa daha önceki işletim sistemlerinden birindemi yaşıyorsun?
  • inanin cevaplarinizdan hic birsey anlamadim. bütün sistemler ayni yapilara sahip demistim saniyorum ? Ghostu atabildigim zamanlarda da hepsi ayniydi ama ekran kartlari ve ramler simdikilerden farkliydi..
  • kullandığın ghost norton ghost 2003 mü, sistem bileşenlerini de buraya yazarsan daha iyi olur kanısındayım. mesela bazı anakartlar sata hdd i disketle tanıtmadan görmüyor. bundan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. kolay gele.
  • 2003 evet
    soyle bir ayrinti var ghost aldigim disk samsung ghost attiklarim ise segate.

samsung olan yeni gorünümlü ince segate olanlar ise eski.

• Bu problemin çözümünü bilen sayılı insanlardanım herhalde

windows98 yada birw98 boot disketi ile bilgisayarı aç daha sonra fdisk mbr yap düzelir.

yada ben sana bir program yolluyayım onun ile yap çok daha kolay olur ama program 25mb yollamak kısa sürer gmailde kayıtlı olarak var ve 5 parça rar ile böldüm.

istersen msn e gel tarif ediyim...

arkadaşlar bu problemin çözümü için disk e SID change veya fdisk mbr yapmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habdullah -- 29 Nisan 2006; 21:53:41 >

• ok ekledim bekliyorum.
  • fdisk mbr ve e sid change nedir? soyleyebilir misiniz?
  • hm?
  • arkadaslar artik bu sorun yüzünden windows ta yükleyemiyorum.

lütfen birileri ne yapacagim konusunda birseyler soyleyebilir mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.