Şimdi Ara

Norveç'te sosyal medyada filtre yasağı getirildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jiggly Puff

İyi de nasıl tespit ediecekler. Gel bakalım senin gerçek halinle bir instagram fotoğrafını kıyaslayacaz mı diyecekler. Üstelik böyle bir problem varsa bu ülke olarak yapılacak bir iş değil, bunu instagramın yapması lazım.

"Ancak bu yasa esasen bütün kullanıcıları değil, markaları ve sosyal medya fenomenlerini ilgilendiriyor. "

Normal kullanıcılarda böyle bir durum yok o yüzden ceza yememek için risk almaz markalar bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş yapmadan önce gcb.. nickli üyenin mesajı dikkatimi çekti. Giriş yapıp cevap vereyim dedim, bir baktım bloklamışım. Demek ki önceden de yalan/yanlış yorumlar yapıyormuş.

Başka bir üyeye şu cümleyi yazmış;

Alıntı

metni:
    ABD ve İsrail karşıtı bir şeye giriştikleri anda ne olacak?

ABD için neyse de Avrupa'da İsrail'in g*tünü yalamayan tek ülke Norveç'tir. O ekonomisi çok güçlü Almanya bile İsrail'e en ufak ses çıkartamazken Nato'da Türkiye ile birlikte İsrail'i eleştiren tek ülke Norveç'tir. Bir şey bildiğin yok bari atma be kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Kıstas olarak bizi alırsak dünyanın iç savaşta olmayan neredeyse tüm ülkeleri bizden iyi durumda sayılır. En kötüden örnek olmaz.

Norveç hangi konuda kendini ispatlamış? Zenginlik. Bu kadar. Zenginler.

Katar, BAE, Kuveyt gibi. Tek farkı Arap değiller. Petrol ve ormanları kesip satarak zengin olmuş biri, sadece petrol ile zengin olmuş diğeri, Arap değiller işte o kadar. Batı bloğu ve izole bölgede yaşamanın verdiği sorunsuzlukla ve % 100 ABD mandacılığı ile zenginlikleri koruma altında.

Norveç'te her gün bombalar patlasa, sınırlarında milyonlarca, on milyonlarca göçmen olsa bu steril hayata devam edebilecekler mi?

Hepsini geçelim. ABD ve İsrail karşıtı bir şeye giriştikleri anda ne olacak? Dünyada tek geçer akçe var. ABD ve İsrail'in yanında % 100 destekçileri olmak ya da ekonomik buhrana sürüklenmek, ambargolar yemek, iç karışıklıklar, terör olayları. Var mı bunlar dışında seçenek?

Şu anda çok kötü günler geçiriyoruz. Aşırı baskıcı, hatta neredeyse diktatörlük düzeyinde baskıların olduğu çok kötü günler yaşıyoruz. Tüm batı dünyası Türkiye'nin bu durumunu dile getiriyor. İstenmeyen ülkeyiz.

1 hareketle 2008 yılındaki o sevilen, tüm davetlerin baş davetlisi, onur konuğu olabiliriz. Kudüs İsrail'in başkentidir, başkonsolosluğu Kudüs'e taşıyoruz diye meclis kararı çıkarmak, yasayı onaylamak.

Dolar düşer, bir anda tüm dünyada patlama yaşayan Ermeni soykırımı biter, PKK-PYD terör örgütü olur yine, Erdoğan aslında devrimciymiş olur, Türkiye orta doğuda bir vaha diye gösterilmeye başlar.

Öyle değil miydi? Petrol zengini ya da değil tüm dünyada bir ülke İsrail ile gerçekten papaz olursa o ülke biter. ABD vitrin elbette aynı şeyleri onun içinde yapmak gerekiyor.

Bizim Arap sevdalısı iktidarımız yüzünden geliyor her şey başımıza. Bizi sevmeyen Araplara destek olmak için dünya ile papaz olduk.

O yüzden Norveç, İsveç, Finlandiya, Hollanda, İsviçre, Avusturya, Belçika, Lüksemburg, Danimarka, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, G. Kore, Japonya (evet Japonya bile) vs neredeyse dünyanın gelişmiş, refah, terör ve iç savaştan uzak, steril hayatlar yaşayan ülkeleri % 100 ABD ve İsrail müttefikidir.

Öyle kendini ispatlamış falan. Norveç sıkıyorsa insan haklarına aykırı diye ABD'nin Irak, Afganistan, Vietnam işgallerine karşı çıksın. İsrail'in hedef gözeterek sivilleri, hastaneleri nasıl vurduğunu kınasın. Avusturya kınasın, İsviçre? Yer mi? Tam aksine İsrail, Amerika sivilleri öldürdükçe destek veriyorlar. Mecburlar çünkü. Mühür kimdeyse Süleyman odur. ABD ve İsrail Cengiz Han'ın Moğolistan'ı, Sezar'ın Roma'sı, Kanuni'nin Osmanlısı, İskender'in Makedonya'sı. Bizimkiler kendini hâlâ Kanuni döneminde sanıyor ama aslında Abdulhamit dönemindeyiz. :)

Alıntı

metni:
    Katar, BAE, Kuveyt gibi. Tek farkı Arap değiller. Petrol ve ormanları kesip satarak zengin olmuş biri, sadece petrol ile zengin olmuş diğeri, Arap değiller işte o kadar. Batı bloğu ve izole bölgede yaşamanın verdiği sorunsuzlukla ve % 100 ABD mandacılığı ile zenginlikleri koruma altında.

Bu kısım biraz saçma olmuş. Arada epey fark var. O saydığın arap ülkeleri de savaşsız yaşıyor ama ona rağmen ülkelerinde refah yok. Gökdelenle refah olunmuyor. Norveç petrolü değerlendirme şekliyle takdiri hakediyor. Katar, BAE, Kuveyt filan insanların işi düştüğü sürece yaşadıkları yerler. Kimse Kuveyt veya Katar'da yaşayayım diye plan kurmaz. Öte yandan Norveç çoğu insan için ideal bir ülkedir her anlamda. Ayrıca abd müttefikliği arap ülkeleri için de geçerli, hatta o saydığın ülkelerden daha fazla geçerli.

Ha Norveç de öyle kendini dünyaya kanıtlamış bir ülke değildir. Yani bir İsrail gibi güçlü filan değildir. Ya da bir İskoçya gibi geçmişte insanlığa faydası dokunmuş mühendisleri icatları filan yoktur. Ama bu kadar seçici olursan dünyada kendini kanıtlamış ülke bulamazsın fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuharremAylar

Bu mesaj silindi.

Bunun bedelini ödersin..

• levent_taka61 L kullanıcısına yanıt

Vatanı satanlara ve ihanet edenlere karşı konuşmaktan korkmuyoruz kardeşim, bunu o cahill aklına SOK!

• Filtreyi yasaklasalar ne olacak? Makyaj sektörü aldı başını gidiyor, makyajla kendilerini baştan yaratıyorlar resmen. Asıl yasaklanması gereken kozmetik sektörü.

• Yasakçı Norveç?

• Vay yobazlar vay. Vurun Norveçe...

• Norveç bir konuda da şaşırt beni. Mükemmel bir ülke daha ne ister bir insan

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım algılar sebep böyle düşünmeye. Refah seviyesi, yaşam kalitesi en yüksek ülkeler sıralamasında Kuveyt, Katar ve BAE bulunur. İsrail'den de ABD'den yüksektir. Norveç, Finlandiya, İsviçre, İsveç steril konumları sayesinde savaş tehtidi almadıkları için elbette daha yüksekteler. Diğer Arap ülkeleri ile karıştırıyorsunuz sanırım. Katar, BEA ve Kuveyt diğer Arap ülkeleri gibi değil. Her türlü finans ve sanayi yatırımları olağanüstü seviyede. Mısır gibi değil, Irak gibi değil, Suriye gibi değil.

Yanı başlarındaki İran tehtidi ve coğrafyanın doğası gereği muhtemel bir füze yeme tehtidi her zaman var. Tıpkı İsrail gibi. Çok gelişmiş bir ülke olmalarına rağmen her an bir yerlerden roket gelebilir, geliyor. Bu onları kötü yapmaz. Coğrafyanın doğal etkisi sadece.

Kendiniz de bir kaç dakikanızı ayırarak bu 3 körfez ülkesinin refah düzeyini, yaşam kalitesini ve evet göçmen sayısını kendiniz öğrenebilirsiniz. Norveç'ten 5 kat fazla göç alıyorlar.

Bizim ülkemizde iskandinav fetişizmi olduğu için dünya Norveç'te yaşamak istiyor sanıyoruz ama o kadar çok isteyen olsaydı Norveç 60 milyon olurdu Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya değil. ABD değil Norveç'e gitmek için can atardı Hintli mühendisler. Dünyanın her ülkesi tarafından davet edilen, kabul gören kalifiye insanlar Norveç'e değil Almanya'ya, Fransa'ya, İngiltere'ye, ABD'ye gidiyor. Norveç'i geçin birlik üyesi değil. AB pasaportu olan herkes Finlandiya ve İsveç'te de yaşayabilir. Peki yaşıyor mu?

Buradan Norveç'e b.k atıyorum gibi sonuç çıkmasın. Rahat ve refah yaşamak için gerekli olanı yapıyorlar. Bizde yapalım, ben de Norveç gibi, İsviçre gibi, İsveç gibi ABD ve İsrail'in kayıtsız şartsız müttefiği, İsrail menfaatleri için yaşayan bir ülkede olmak isterim. Mühür onlarda. Hani övündüğümüz bir mektup ile Fransa'da 100 yıl dansı yasaklatan Kanuni Osmanlısı gibi. Güçlünün karşısında olmak ancak sürünmektir. Bkz. Küba, Rusya, İran, K. Kore, Venezuela. Agaya karşı gelmeyeceksin. Arap sevdasından vazgeçeceksin. Ki Araplar bizim kadar Arap sevdalısı değil. Bu durumun karşılığı olarak Orta Doğu bataklığında vaha gibi yaşıyorlar.

Tekrar ediyorum bizi kıstas alırsanız neredeyse her yer daha iyidir. Bizi kıstas almayın. Kötüden örnek olmaz.

• Komünist devlet olma alametleri bunlar, nedir bu yasakçılık yahu dünyada kaç yıldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Hocam sanırım algılar sebep böyle düşünmeye. Refah seviyesi, yaşam kalitesi en yüksek ülkeler sıralamasında Kuveyt, Katar ve BAE bulunur. İsrail'den de ABD'den yüksektir. Norveç, Finlandiya, İsviçre, İsveç steril konumları sayesinde savaş tehtidi almadıkları için elbette daha yüksekteler. Diğer Arap ülkeleri ile karıştırıyorsunuz sanırım. Katar, BEA ve Kuveyt diğer Arap ülkeleri gibi değil. Her türlü finans ve sanayi yatırımları olağanüstü seviyede. Mısır gibi değil, Irak gibi değil, Suriye gibi değil.

Yanı başlarındaki İran tehtidi ve coğrafyanın doğası gereği muhtemel bir füze yeme tehtidi her zaman var. Tıpkı İsrail gibi. Çok gelişmiş bir ülke olmalarına rağmen her an bir yerlerden roket gelebilir, geliyor. Bu onları kötü yapmaz. Coğrafyanın doğal etkisi sadece.

Kendiniz de bir kaç dakikanızı ayırarak bu 3 körfez ülkesinin refah düzeyini, yaşam kalitesini ve evet göçmen sayısını kendiniz öğrenebilirsiniz. Norveç'ten 5 kat fazla göç alıyorlar.

Bizim ülkemizde iskandinav fetişizmi olduğu için dünya Norveç'te yaşamak istiyor sanıyoruz ama o kadar çok isteyen olsaydı Norveç 60 milyon olurdu Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya değil. ABD değil Norveç'e gitmek için can atardı Hintli mühendisler. Dünyanın her ülkesi tarafından davet edilen, kabul gören kalifiye insanlar Norveç'e değil Almanya'ya, Fransa'ya, İngiltere'ye, ABD'ye gidiyor. Norveç'i geçin birlik üyesi değil. AB pasaportu olan herkes Finlandiya ve İsveç'te de yaşayabilir. Peki yaşıyor mu?

Buradan Norveç'e b.k atıyorum gibi sonuç çıkmasın. Rahat ve refah yaşamak için gerekli olanı yapıyorlar. Bizde yapalım, ben de Norveç gibi, İsviçre gibi, İsveç gibi ABD ve İsrail'in kayıtsız şartsız müttefiği, İsrail menfaatleri için yaşayan bir ülkede olmak isterim. Mühür onlarda. Hani övündüğümüz bir mektup ile Fransa'da 100 yıl dansı yasaklatan Kanuni Osmanlısı gibi. Güçlünün karşısında olmak ancak sürünmektir. Bkz. Küba, Rusya, İran, K. Kore, Venezuela. Agaya karşı gelmeyeceksin. Arap sevdasından vazgeçeceksin. Ki Araplar bizim kadar Arap sevdalısı değil. Bu durumun karşılığı olarak Orta Doğu bataklığında vaha gibi yaşıyorlar.

Tekrar ediyorum bizi kıstas alırsanız neredeyse her yer daha iyidir. Bizi kıstas almayın. Kötüden örnek olmaz.

Refah demek gelir demek değildir. Ne yaşam kalitesinde, ne mutluluk ne de eğitim endeksinde arap ülkeleri üst sıralarda değil. Ayrıca BAE bir Finlandiya kadar sterildir. Aynı mantıkla gidersen orada da Rus tehdidi var.

Petrol ve İnşaat işleri dışında hiçbir olayları yok arap ülkelerinin. Jotun, Ikea, Volvo, Maersk, Nokia(Finlandiya İskandinav değil biliyorum), hatta Nokian ayarında bir marka çıkarırlarsa bunu o zaman konuşuruz.

Göç meselesine gelince. Norveç'in göçmenlik şartları Almanya'ya göre çok daha katı. Hadi Almanya'yı anlarım ama refah anlamında Fransa'ya 2 İtalya'ya 5 filan çakar Norveç. Ab üyesi meselesine gelince. Bu pasapart size her hakkı tanımaz(bu ülkeden ülkeye değişir). Emin ol Finlandiya bir Fransa kadar kolay yerleşilip iş bulunabilen(dışarıdan birisi için) bir yer olsaydı hiç değilse Belçika kadar bir göçmen oranına sahip olurdu. Bu kötü bir şey değil. Bazı şeyleri sıkı tutmaları sayesinde temiz kalıyorlar. Yani Finlandiya'da Fransa'daki kadar yabancı görmemenin sebebi Finlandiya'nın Fransa'dan daha az refah olması filan değil ki gerçekte durum tam tersi. Abd bambaşka bir örnek. Kocaman tek başına bir dünya resmen. Avrupa'ya göre çok daha rekabetçi ve kapısı herkese açık. Şirket sayısı Norveç'i katladığından Hintliler'in Abd'ye gitmesi kadar doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Topluluk, ülkenin göçmenlere karşı bakışı vs gibi konular da etkili. Hindistan'dan Norveç'e giden birisi kendini topluma hemen entegre edemez bu sebeplerden dolayı.

Norveç'te sosyal medyada filtre yasağı getirildi

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

https://en.wikipedia.org/wiki/OECD_Better_Life_Index

PPP, GDP değil her şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Devlet ile hükümeti karıştıranlardan gınağ geldi.  

Devlet yapıdır, hükümet o yapıyı yöneten kişilerdir.

Devlet karar vermez, hükümet karar verir.

Devlet bir gemiyse, hükümet kaptandır.

Doğru veya yanlış yöne gitmeye karar veren gemi değil kaptandır.

Yanlış yöne gidildiği zaman insanlar gemiyi değil kaptanı eleştirir.

Yanlış işler yapıldığı zaman da insanlar devleti değil hükümeti eleştirir.

Devlet kalıcı, hükümet geçicidir.

Hükümeti eleştirmek çok normal (ve hatta gerekli) bir şeydir.

Hükümetler hata yapar, hata yapan hükümet ilk seçimde gider, yenisi gelir.

Artık şunu öğrenin ya yeter! Yüz kere anlattık, hala aynı saçmalığı yapıyorsunuz.  

Alıntıları Göster

Ağzına sağlık hocam Norveç'te sosyal medyada filtre yasağı getirildi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoldan -- 5 Temmuz 2021; 23:54:56 >

• Adamların can sıkıntısından uğraştıkları şeylere bak , bir de bizim halimize...

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Gelir ile alakası yoksa neden herkes düşük geliri olan ülkelerden kaçıp yüksek geliri olan ülkelere gidiyor?

Attığınız linke dikkatli bakarsanız bahsettiğimiz körfez ülkeleri baya baya yukarıda ve iyi durumda. Kırılan notları demokrasi olmaması, basın özgürlüğü olmaması. Bunların da hiçbiri refah ile alakalı değil. Konumuz refah. Refahın bir çok kriteri var evet ama % 80'i gelir.

Şu anda açın foruma sorun. Aylık geliriniz 4 bin dolar olacak. Gelir seviyesi olarak dünyanın en iyi 20 30 ülkesinden biri olacağız. Elektronik, araba, alkol vs pahalı olan ne varsa bedavaya yakın olacak. Ama demokrasi yokla var arası. Üniversiteyi dünyanın en iyi üniversitelerinde okumanız için çok rahat paranız yetecek ama basın özgürlüğü yok.

Dostum sen Küba'yı anlatıyorsun. Eğitim, sağlık, mutluluk. Ama para yok. Küba'ya değil de Arabistan'a göç ediyorsa insanlar senin bahsettiğin şeylerin önemi yok demektir. Kağıt üstünde basit kriterler.

Bakın ülkemiz demokrasi olarak Arabistan'da, Katar'dan da iyi. Basın özgürlüğü, kadın hakları olarak da iyi. Sence biz Katarlı ile kendimizi kıyas edince daha mı yüksek yaşam standartlarına sahibiz?

İtiraz etmek için boşuna uğraşıyorsunuz. Refah düzeyi ile insani gelişmişlik alakasız şeyler değil ama aynı şeyler değil. Kimse insani gelişmişlik yüzünden gitmiyor o ülkelere. Para için gidiyor. Refah=para. Tekrar ediyorum Küba orada. Milyonlarca Küba'dan kaçan göçmen var. Milyonlarca. Halbuki sağlık, eğitim, eşitlik, adalet. Cennet gibi ülke. Suç yok ülkede suç. Norveç'te bile 50 yılda bir manyak çıkıyor orada o da yok. Ama kimse bunlar için sefalet içinde yaşamak istemez. Norveç kötü değil, en iyilerden biri. Kimse buna bir şey de demiyor zaten. Sadece konuyu çok farklı yerlere çektiniz. OECD üyesi olmayan 4 ülkeden bahsediyorken OECD bile girdi işin içine. Japonlarla Rusları kıyasladım, Türkiye orada da en altta ona da baktım. Ama işte alakası yok.

Neyse sizin görüşünüz, size de saygı duyuyorum. Her fikir değerlidir. Siz sefalet içinde eşitlik, eğitim, sağlık gibi kriterleri zenginliğe tercih ediyor olabilirsiniz. Herkes ihtiyaç duyduğu şeyi arar. Bizim en büyük ihtiyacımız ekonomik. Paramız yok. Forum konu dışına bakarsanız zaten konuyu anlarsanız. İyi akşamlar olsun. Umarım eksikliğini hissetiğiniz şeylere kavuşursunuz. Tabi bizde. :)

SS eklemeyi unutmuşum. Bakın yaşam kalitesine göre ülkeler.

Norveç'te sosyal medyada filtre yasağı getirildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 6 Temmuz 2021; 0:22:47 >

• Ben kübayı anlatmıyorum. Kübada adalet filan yok. Adaletin eşitliğin eğitimin olduğu yerde sefalet olması mümkün değildir. Varsa böyle bir örnek ben daha duymadım. Örnek verdiğim ülkeler yeterince zengin ve kapitalizmi benimsemiş ülkeler. Amerika kadar kapitalist olmayabilir veya sosyal haklar gelişmiş olabilir ama bu avrupayı Küba yapmaz. Bizim eksikliğini çektiğimiz şey asıl şey adalet. Fakat dediğiniz gibi insanımızın bu yönde bir talebi yok çünkü adaletten çok para arıyor millet. Bu zihniyet yüzünden de bir şey değişmeyecek. Sonra da kahve ağzıyla ötvyi kaldıracağım diyerek siyaset yapan insanlar çıkıyor.

Bu arada attığınız ssdeki index bana çok iyi hazırlanmış gibi gelmedi. Estonya neredeyse Norveçle aynı skoru almış ve Fransa'yı filan bildiğiniz sollayıp geçmiş. Ya da Portekiz Belçika ve İrlanda'yı geçmiş, İspanya Birleşik Krallığı geçmiş falan filan. Slovenya'daki yaşam kalitesi Kanada'dan veya Belçika'dan iyiyse ben başka dünyada yaşıyorum demek ki. Tabi benim attığım indexler de 4/4lük değil ama nispeten daha mantıklılardı.

• norveçlileri daha da düzeltecek bir filtre yoktur heralde kadın erkek hepsi düzgün maşallah

• aycibin A kullanıcısına yanıt
    😆😆😆😆

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vin diesel in çokta umrundaydi alay ediyorlarmış.. 😆

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.