Şimdi Ara

Notebook a su döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba elimde Acer Nitro AN-517-54-55-FA notebook var. Kedilerim koştururken suyu devirip notebookun üzerine döktüler. Hemen güçten ayırıp laptopu salladım içinden bayağı bi su çıktı. Arka kapağını açıp bataryayı söktüm içi kuru görünüyodu anakartın üzerinde su görmedim iyice kuruttum bi kaç gün dışarıda kurumasını bekledim sonra laptopu monte ettim ve açtım sorunsuz şekilde çalıştı oyun felan oynadım ama farkettim ki laptopun güç kablosunu taktığımda güç kablosu tepki vermedi şarj olmuyodu. Ama laptoptaki bütün fonksiyonlar çalışıyodu gittim vatan bilgisayara durumu anlattım garantiye gönderdim. Kullanıcı hatası diyeceklerini biliyodum yine de fiyatı uygunsa yaptırırım diye düşünüyodum. Aradan 2 hafta geçti Acer yetkili servisinden aradılar anakartın değişmesi gerektiğini ve 46.000₺ fiyat çıkacağını söylediler(laptopun sıfırı 37.000₺) kabul ediyor etmedim geri gönderin dedim. Sorum şu anakart arızası olsa laptopun hiç açılmaması gerekmez miydi sadece sarj soketi değişse sorun çözülmez mi bilen biri yazabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaussfire -- 10 Temmuz 2024; 9:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam

Anakartın üzerinde bulunan ve bataryayının şarj olamasını sağlayan devre elemanları var.Bunlar sıvıya maruz kalmıştır.Cihaz çalışır ancak şarj olmaz.

Şarj soketi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. O parayı vermektense işini iyi yapan bir tamirciye götürmeyi tercih ederdim.

• Yetkili servisler, insanlardan hak etmedikleri ücreti alıyor. Yapacağınız işlem şudur: Güvendiğiniz tamirciye cihazı teslim etmektir. Bu durumda cihazın garantisi bozulur. GÜvendiğiniz tamirci yoksa, İstanbul'da yaşıyorsanız benim daha önce bir kaç kez cihaz tamir ettirdiğim yer var oraya yönlendirebilirim.

• Yetkili servisler bu gibi durumlarda tüketiciyi gerçekten mağdur ediyor. Gerçekten güvenebileceğiniz bir tamirciye götürmeniz daha mantıklı

• Youtube'da bi kanal vardı arızalı cihazları tamir edip işler hale getiriyordu. O tarz ince işçilik yapan teknik birine teslim ederseniz çözülür. Yazık günah laptoptan daha fazla para istemek nedir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.