merhabalar, benim asus L3500H marka award medallion v 6.0 biosa sahip laptopumda bios şifresi mevcut. şifreyi bir türlü kıramadım. bilinen tüm backdoor (master) şifrelerini denedim. cmospwd programı ile kill cmos yaptım, bios320 programı ile denedim. bir türlü başaramadım. şifre sadece biosa girerken, hdd şifresi değil. bunu çözmenin ir yolu varmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
pili çıkar eğer varsa[bgdnc2]
notebook pilini çıkarttım işe yaramadı. içini açıp herhangi bir pil çıkartmadım.
kendın kurcalama cunku pılı biosun pılını cıkartmak gerekır hatta pılın yanısıra jumper bıle cıkarmak gerekebılır(tabı bıos pılının bıtmesını beklersen ayrı :)} gotur bır servıse onlar yapsın tabı ıyı para ısterler
bataryayı çıkarman yeterli değil notebook un içinde birde cmos pili var onu cıkarıcaksın ve belli bir sure beklieksin. cmos pilini çıkardığın zamanda bataryanın takılı olmadığından emin olmalısın. pilleri çıkarmana ragmen yinede şifre cozulmez ise o zaman sok korumalı bir bios olmasından dolayı pilleri çıkardıktan sonra uzunca bir süre bekliceksin.
note book u açtıktan sonra içinde cmos pilini mi bulacağım.. kolay olur mu? masaüstü bir sistem olsa hiç çekinmem ama notebook olunca kasıyorum. birde ben zaten cmos u resetledim programlarla genede şifreyi silmedi. biosu tekrar update ederek normal ayarlara döndüm. son çare bu mudur?
Bios pilini çıkarmana gerek yok pilin hemen yanında 3 pinli bir jumper olacak 1-2 ye takılıdır sen onu 2-3 e tak sonra tekrar 1-2 ye tak eski yerine sonra bios sıfırlanmış olacak.
notebook içinde onu bulmak kolaymı ben içini henüz açamadım. oldukça hassas biosu programlarla resetledim olmadı. bu pil işi benim problemi çözebilirmi? ona göre açalım kasayı riskli çünkü
Ortak bios şifreleri
AWARD BIOS
alfaromeo AW AWARD AWARD_PS AWARD_PW AWARD_HW AWARD_SW AWARD PW AWARD SW _award awkward j64 j256 j262 j322 01322222 589589 589721 HLT SER SKY_FOX Syxz aLLy CONCAT TTPTHA aPAf HLT KDD ZBAAACA ZAAADA ZJAAADC djonet
AMI BIOS:
AMI ami bios setup cmos AMIDECODE A.M.I. AMI SW AMI_SW BIOS PASSWORD HEWITT RAND Oder A.M.I. AMI!SW AMI?SW HEWITT RAND alfarome efmukl ( işte schoolbusın şifreside burdan çalınmıştır. )