Şimdi Ara

Notebook Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İntel pentium mobıle 1.73 ghz 1 gb ddr ram bu notebook um ara sıra tamamen donuyor.İşlem yapmıyor.Ama fanlar felan calışıyor.Donduktan sonra da power tuşuna basıyorum ve reset atıp tekrar pc yı acıyorum.Neden bu donma işlemi yapar?İlk aldıgımda 6 ay once boyle bir sorun yoktu.İlk defa notebook format attım daha program yuklemeden donuyor,yıne format attım yıne donuyor sorun nedır yardımcı olabilirseniz sevinırım?

• Sıcaklardan olabilir. Markası nedir bilgisayarın?
  • arcelik anb 565 p
  • Ya arkadaşlar bi yadım edın ya ben napım ya notebook donuyor ya :(
  • Şimdi baktım, senin modelde 256 RAM, 40 GB HDD var. Daha çok ofis kullanımı için tasarlanmış bir modele benziyor. Kasada Asus gibi duruyor. Büyük ihtimalle sıcaklardandır. Elin yüzeydeyken aşırı bir sıcaklık hissediyormusun, ön ve arka yüzeyi bu kitlenmeler yaşandıktan sonra bir kontrol et bakalım, aşırı ısınan bir bölüm var mı diye.

Servis en mantıklı çözümdür. En iyisimi servise götürün. Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlara pek benzemiyor, sorunlar genelde serviste çözülüyor.
  • ilgin için saol arkadaşım.
    256 ram dı ben 1 gb ram yaptım .

speed fan dıye bır sıcaklık programı düşündüm.
    burda HD0:39
    tEMP1:51 C

SICAKDANI MI ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ezaman

ilgin için saol arkadaşım.
    256 ram dı ben 1 gb ram yaptım .

speed fan dıye bır sıcaklık programı düşündüm.
    burda HD0:39
    tEMP1:51 C

SICAKDANI MI ?

büyük ihtimalle sıcaklıktan kaynaklanan bir problemdir,fanları tozlanmıştır,bir teknik servise gidip temizletmeni öneririm...
  • Verdiğin değerlerden sıcaklık olmadığı anlaşılıyor.(tabi donduğunda da bu değerlerdeyse) RAM değişikliği bunun sebebi olabilir. Uyumsuz bir RAM kullanıyor olabilirsin.
  • ama ram ı değiştirmeden once de vardı.Bu yuzden ram ı değiştirdim belki donmaz dıye ama donma devam edıyor.
  • Arçelik ve Laptop. Şansına küs arkadaşım, en başta bu bilgisayarı alarak hata etmişsin zaten. Arçelik bırakalım buzdolabı, çamaşır makinası üretsin, bilgisayar onların işi değil. servise götürün bilgisayarınızı, geçmiş olsun.
  • sorun kesinlikle fazla ısınmadan kaynaklanıyor.başka biyerlerde aramana gerek yok sorunu.bir de marka arçelik olunca
  • Olayı birde yazılımsal açıdan düşünebiliriz. Bilgisayarına girmiş bir virüs sistemini yorabilir buda parçaların aşırı ısınmasına sebep olabilir. Yapabiliyorsan format yerine fabrika çıkışı recovery ile getirmeyi dene ancak bu yöntemle kayıtlı verilerin gidecektir yedeklemelerini önceden almanın tavsiye ederim.
  • offff offff kafayı yıcem ya yemın edıyorum kafayı yıcem :(

hard disk testlerı ıyı
    ram testleri iyi
    servise goturuldu fanlar ve notebook temızlendı hatta yenı fan alındı

ama sorun hala devam edıyor.Hala donuyor ya bir laptop neden donuyor.

Arkadaşlar driver ile ilgli bir sorun olabilirmi?Cunku windows u yukledımde hiç bir şekilde donmadı ama driverleri yukledğimde donmaya başladı .

Offffffffff offffffffffffffff.
  • arkadasım driverları cd den yüklüyorsan bir değişiklik yap internetten güncel olanları yükle ama ilk başta onları yedekleyip birdaha temiz bir formatla en güzeli senin icin kolay gelsin
  • Uzun bir süreden beri giremedım hemde cok uzun.

Arcelik o sıra Laptopumu 3 model üstü ile değiştirdi.

Bilgi olarak verim.
  • elinde 80cm lik bi fan varsa boşta birde nokia şarj aleti ikisinin uçlarını birleştirip dışardan dizüsütne fan takviyesi yapabilirsin.
    1100 cep telefonunun şarj aletinden yapmıştım bağlantıyı gayet iyi çalışıyodu
    ben im asus dizüstü arızalanınca denemiştim soğutmaya çok faydası olmuştu sende dene derim.
    eğer sorun hakikaten sıcaklıklardansa sana çözüm olabilir.
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemen41 -- 15 Nisan 2010; 12:19:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.