Şimdi Ara

notebook grafik karti alirken neye dikkat edilmesi gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

donanimdan anlasamda laptop grafik kartlari ile hic ugrasmadim.
    diyelimki laptopumuzun grafik kartini degistirmek istiyoruz nelere dikkat etmem gerekli.
    her laptoba (inboard degilse) grafik karti alinip takilabilir mi?

karsilasabilegim sorunlar neler olabilir?
    uyumsuzluk soz konusu olabilir mi?
    sanirim ilgili slota AGP deniyor

simdiden tesekkurler

• AGP farklı, çok eski bir arabirim. Notebook'larda kullanılan arabirim MXM.

Fakat bu MXM arabirimi çok yüksek seviyedeki bilgisayarlarda bulunuyor. Eğer bilgisayarda GTX x70M, GTX x80M, GTX 1070 veya GTX 1080 varsa (Max-Q serisinden olmayacak) büyük bir ihtimalle MXM ile bağlantılıdır bu ekran kartları. Bu ekran kartıları harici bir ekran kartına sahipse eğer bilgisayar, ekran kartının direk anakarta lehimli olması olasılığı baya yüksek. Dolayısıyla değiştirimezsiniz hiçbir şekilde.

Bilgisayarda ne olursa olsun yine de masaüstü ekran kartını takabiliyorsunuz. Bunun için EXP GDC adı verilen bir çeviriciye ve bir PSU'ya ihtiyacınız var. Ayrıca bilgisayarda WiFi'dan giriyorsanız internete, USB bir WiFi adaptörü de lazım.

Thunderbolt 3 arabirimi üzerinden de bağlanabiliyor ekran kartları.
  • Suan laptopta gtx 1050 4gb aliyorsun hocam, en kotu ihtimalle.. ve 3-5 yil kullaniyorsun sonra yine bir laptop aliyorsun o zamanda gtx 3050 8gb lik bir model aliyorsun yine 3-5 yil.. zaten insan omru kac yil sunun surasinda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar icin tesekkurler

upgrade etmekten ziyate. laptoplarin grafik karti bozuldugunda tamir etme amacli sormustum.
    ancak laptop grafik kartlarini aliexpress de incelerken tuhafima giden ifadeler gordum for acer ya da for toshiba gibi.
    marka model bagimli grafik karti kafami karistirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.