Arkadaslar Centrino 1,6 , 512 ram olan bi notebook um var ve bu aralar fazla ısınmaya başladı. Elimde everest diye bi program var ve bununla sıcaklıklara baktığımda garip değerlerle karşılaştım.
Algılayıcı Özellikleri: Tsystem 63 °C (145 °F) Tcpu 92 °C (198 °F) Taux 73 °C (163 °F) Fcpu 5023 RPM Vcore 1.29 V V2.5 2.90 V Vio 4.38 V
bu şu an çıkarttığım rapor sonucu.
Ve bilgisayarım bu aralar sık kilitlenme yapmaya başladı.Bide fazla ses çıkarmaya başladı.
Ne tavsiye edersiniz ? Ne yapmam gerekiyor.
Şimdiden çok teşekkürler....
aslında teknik servise gönderip içini temizletip fanını kontrol ettirsen iyi olur.değerler çok sıcak.
değerlerin gerçekten yüksek özelliklede cpu acilen teknik servise
benimki daha beter p4 3.06 lı notebookta downclock lan 500 mhz ye indirdim ve 40 derece de şu an kullandığım program speedfan 3.06 da kullanınca hemen reset atıyor
bios da performanc speed vs gibi deyimlerin olduğu bölmeye bak onu disable yap servise gidene kadar böyle kulan bari cihaza zarar vermiyesin yazık olur ...
işlemci fanı normalde dakikada 5000 6000 tur döner dizüztülerde bu birazdaha hızlı senin pc nin fanları tozlanma veya fandaki bir problemden dolayı yavaş dönüyor tabiki buda içerdeki hava sirkülasyonunu tamamlayamıyor ısı artıyor işlemci maks sıcaklığa yaklaştıkça sıkışık işletim siteminin çalışma kapasitesi arttıkça ısıda artar her çalıştırdığın program işlemciyi zorlar.zorlandıkçada fan gerekli sogutmayı yapamadığı için pc kitlenir kalır.garantili ise servise değilse notebook sökmek uğraştırır bilen birisine göster fanları değiştir bulursun büyük bir ihtimal.garip seslerde fanlardan geliyor. ha birde şu an fan çalışıyor yakında durur farkedemessin işlemci yanar.bios ayalarında cpu ısı kontrol menüsü var onu sen enable yap ısı yükselince pc otamatik kapansın soğuyanakadar açamassın alarm çalar kolay gelsin
Dijital centerdan tablet soğutucular var bir bakın isterseniz?
kardeş benim laptop ta dvd combonun orda imiş işlemci oraya dün buz koydum 9 tane 22 dereceye kadar düştü
ya... centrino centrino dersiniz, ısınmıyo nersiniz ne oldu? bende amd 3400+ war 2200mhz'de canavar gibi çalıştırıyorum. sabahtan akşama kadar yerinden kımıldatmadan. en fazla 65 dereceye çıkıyo.
quote:
Orjinalden alıntı: Usta_AsH
kardeş benim laptop ta dvd combonun orda imiş işlemci oraya dün buz koydum 9 tane 22 dereceye kadar düştü
aman baba naptın su falan kaçmasın içine havaya uçarsın ha
böyle bir önleme ihtiyacınız olabilir. bence sen o centrinoyu çöpe at
quote:
Orjinalden alıntı: catalyst
ya... centrino centrino dersiniz, ısınmıyo nersiniz ne oldu? bende amd 3400+ war 2200mhz'de canavar gibi çalıştırıyorum. sabahtan akşama kadar yerinden kımıldatmadan. en fazla 65 dereceye çıkıyo.
quote:
Orjinalden alıntı: Usta_AsH
aman baba naptın su falan kaçmasın içine havaya uçarsın ha
iyi de nereye koyduğumu bilion mu bilsen hiç böle konuşmazdın hani klavya var ya leptop ta orda altında bide dokunmatik maus var hah orda sağ kısım var oraya koyuyorum ve hafif aşşağıya doğru olduğu için laptop klavyeye dökülmüyo sadece cd rom a dökülüyor dökülmeden önce siliorum tabi
buzdolabına ihtiyacın var
beko buzdolaplarında indirim war şuan haberin olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme