Şimdi Ara

Notebook Ssd Raid0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Monster w350et marka notebook siparişi verdim ancak raid0 ile ilgili birkaç tavsiyeye ihtiyacım var.
    Öncelikle bilgisayar 2 harddisk destekliyor ve benim sorum şu:

2 tane ssd (Hyperx 120gb) alıp raid0 yapmayı düşünüyorum ve sistemi bunun üzerine kurduktan sonra depolama için harici 1 yada 2 tb taşınabilir hdd alma niyetindeyim. Sizce bu mu daha mantıklı yoksa;
    -Tek ssd performans olarak yeter (240gb de yapabilirim), yanına 2. olarak hdd mi tavsiye edersiniz? Yada bunları mı böyle raid0 yapmam uygun olur?
    -Raid0 olan bir sistemde deepfreeze kullanmak harddiskin ömrünü daha ksıa sürede bitirir mi?
    Ya da siz olsaydınız ne yapardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up...

• Söylemiş olduğun raid sistemi msi'nin oyun leptoplarının bazılarında var yararı 800mb gibi hızlara çıkabiliyor veri transferi ama bana sorarsan gerek duymam performanslı okuma ve yazma hızları yüksek ssd alıp hdd'yle yanyana kullanbilirsin,harici hdd kullan yine verileri sağlama almak açısından ama bilgisayarın üzerinde de arşiv alışkanlığın varsa depolama alanı olsun.Genelde bu konfigürasyon tercih edilir raid senin veri transferinin biraz daha hızlı olmasını sağlar ama oyunların performansına çok da katkı sağlamaz.Ben düşüncemi söyledim yine karar senin.
  • Sizin düşücenize göre 120 gb ssd ve 750 gb hd raid 0 yapsam ve sistemi ssd üzerine kursam, hdd de biraz hızlanıcak anladıgm kadarıyla. Peki raid0 ı kendim yapabilirmiyim ve her format atarken raid olayını da tekrarlamama gerek var mı?

• Ssd+hdd kullndığında işletim sistemini ssd'ye kurduğunda ssd'den tam performans elde edersin.Bu sistemlerde raid olayını her formattan sonra yaparmısın şahsen denemedim ama sonradan yapılma olanlarda bu olay olabilir,bahsetmiş olduğu msi modellerinde kendi üzerinde yapılmış.Mesela 128+128ssd+hdd konfigürastonu var.
  • Sagol bilgilendirmen için.
    Aslında teslim tarihi geciktiği için monster puanım birikti yallask 250 tl kadar. Bende upgrade puanlarımi raid uzerne kullanrm diye düşndüm. Bilgisayarn genel özellikleri;
    İ7 3610qm
    Gtx660
    120 gb ssd+750 hd
    16 gb ram 1600 mhz

Siz olsaydınız bu puanı ne icin kullanırdınız?

• Bana sorarsan yeterli olursa oyun için alıyorsun sonuşta ekran kartını biraz daha güçlendirirdim diğer donanımları normal fazla olmayacaksa gtx675 olabilir veya bunun mx olanı para yeterse tabii.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    geçen ay açıldı
    ssd
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Bana sorarsan yeterli olursa oyun için alıyorsun sonuşta ekran kartını biraz daha güçlendirirdim diğer donanımları normal fazla olmayacaksa gtx675 olabilir veya bunun mx olanı para yeterse tabii.

Ekran kartı güncellestirmesi olmayabilir, o yüzden raid uzernde duruyorum. Yoksa tabiki gtx675 cok iyi olurdu.

• hdd'de oynama yapılıyorsa sadece yapacaksan onu yap.
  • Bakıcaz artık, eyvallah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.