Şimdi Ara

Notebook yük bindiğinde kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar, 2 yıl önce aldığım samsung orta düzey bir dizüstü bilgisayara sahibim. Başlıkta da belirttiğim gibi, stabilde masaüstünde browser'da çalışırken gayet normal çalışan bilgisayar, sistemi zorlayacak bir oyun açtığımda yarım saat içersinde kapanıyor. Bunun 100 farklı sebebi olabilceği için google'da arama yapmadım. Benim aklıma gelen sorunlar var.

Bilgisayar fazla ısınıyor olabilir(harici fan kullanmama rağmen). yaklaşık bir yıldır içini temizletmiyorum. Fakat kapandığında kasada aşırı bir ısınma olmuyor.

Fandan fazla yük çekip güç kapasitesini aşmış olduğunu düşündüm. Fakat aylardır aynı fanı kullanıyorum yeni çıktı bu kapanma sorunu. Belki dahili fanlar çok yük çekiyordur o da ısınmaya bağlıdır?

Son olarak da çok fikir sahibi olmadığım donanımsal bir sorun geliyor aklıma. Virüstür vs. bu soruna yol açar mı bilmiyorum ama bir ihtimal bu da.

Sonuç olarak sizce hangi sebep daha olası? Teşekkürler.

İşletim sistemim windows 8 bu arada.

• Sıkıntınız ısınma tahminlerde bulunduğunuza göre 2 yıllık bir makineye bakım yaptırmamışsınız fan temizliği ve termal macunları yenilemeniz yerinde olur sorununuz budur başka yerde aramayın.Toza boğulmuş bir makineye soğutucu etki etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Sıkıntınız ısınma tahminlerde bulunduğunuza göre 2 yıllık bir makineye bakım yaptırmamışsınız fan temizliği ve termal macunları yenilemeniz yerinde olur sorununuz budur başka yerde aramayın.Toza boğulmuş bir makineye soğutucu etki etmez.

Teşekkürler dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.