Merak ettiğim birşey var, herhangi bir laptop alsam ve 5.1 ses sistemimi ona bağlasam nasıl ses alırım? subwooferdan ses gelirmi? Mikrofon girişini Center+Subwoofer girişi yapabilmek mümkünmü notebooklarda böyle bir destek varmı? yoksa 5.1 ses sisteminin yalnızca 2 uydu hoparlöründen mi ses gelir? BEnim için önemli bir konu. Acer marka bir notebook almayı düşünüyorum. (hepsinin ses kartı hemen hemen aynı sanırm) Deneyenler varmı bilgi verirseniz memnun olurum. Saygılar...
yanlış bilmiosam notebooklar için kart girşinden 5+1 kartlarr varr
arkadasım ben suan kabloyla center+sub kullanıyorum ve ses yeterince tatmin edici o kadar ki artık kendi hop. dinlemeyi sevmiyorum.simdi de bu kabloları arttırıcılar var ondan alıp 5 hop.dan da ses vericem habecikostik arkadasım yeni creative 7+1 aldı oyle yaptı ses muntazam
@ykocabay, yani şimdi 5.1 desteği var mı diyorsun? ya da stereo da olsa hepsinden ses geliyor oylemi? kabloyla center+sub kullanıyorum demişsin bunu tam anlamadım, ayrıca bir kablo falan mı aldın çoklamak için? yoksa notebookların böyle bir desteği varmı mikrofon girişini center+sub a dönüştürme olayı varmı yani? Teşekkürler...
yok 5+1 destegi suan kulaklık girisine aldıgım kablonun bi ucu sub a bi ucu center a baglı ama bu kablaların cogaltıcıları var habecikostik onlardan aldı 7+1 ini bagladı hepsinden ses geliyor ben de oyle yapıcam sana da tavsiye ederim.ama suan da bile sadece sub ve centerla cıkan ses o kadar ii ki normal bilgisayarıın kendi hop. den dinlemek artık zevk vermiyor sende bi dene yada kablo almadıysan alırken cogaltıcılardanda al.
@ykocabay, laptobunun markası nedir acaba? O çoğaltıcı kablolardan nerde bulurunur? kablo almadan nasıl ses gelir? yardımcı olanlara teşekkürler
keysmart kullanıyorum kablo almadan ses alamazsın belki evinde kablon vardır die dedim bende vardı cunku.kablo bilgisayar malzemesi satanlarda da var ama elektronikcilerden alırsan biraz daha ucuza alabilirsin bulunması cok kolay sey bunlar problem olmaz 1.5 ytl mi neydi ben aldıgımda
SPDIF - optic çıkış varsa notebookda hiç sorun etme çözersin. Yoksada ses kartının ince ayar yazılımlarıyla(bazı ses kartı driverlarında standart) mic girişini rear-front-woofer olarak değiştirmek mümkün.
peki acer notebooklar da böyle bir yazılım ile mic girişini woofer olarak ayarlamak mümkünmü? 5.1 ya da 2.1 ses sistemini bu şekülde deneyenler varmı acaba?
SB Audgy2 ZS PCMCIA
bence cok iyi
Aydgy2ZS + X-530 kalıtelı ses alıyorsun ben kullanıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: pErFeCt1
SB Audgy2 ZS PCMCIA
bence cok iyi
Aydgy2ZS + X-530 kalıtelı ses alıyorsun ben kullanıyorum.
Hocam iyi güzel de 200 YTL diyor o karta. Benim için notebookda "woofer+2 uydudan" ses gelse yeterli, yani kaliteli müzik dinleyeyim yeterli. bunun için de bu kadar para vermeyi pek düşünmem. Bir üstte yazdığım soruyu tekrarlayacağm:
acer notebooklar da bir yazılım ile (ya da ses kartı desteği) mic girişini woofer olarak ayarlamak mümkünmü? 5.1 ya da 2.1 ses sistemini bu şekilde deneyenler varmı acaba?
wala bende "JBL 1000" (oto Woofer) tüp bass var 2+1 in anfisiyle çalışıyo bana yetiyo fazla bile ama notebooklarda bu bass çıkmama gibi bişe yok dimi
hp nx7010 kullaniyorum.eski bir notebook olmasine rağmen uzerınde zaten kendısını JBL PRO ses sistemi var. ayrica bu alet i osawa 4+! e bağliyorum.(bildiin kulak.cıkınsdan) ve cok cok iyi ses veriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Blustery
peki acer notebooklar da böyle bir yazılım ile mic girişini woofer olarak ayarlamak mümkünmü? 5.1 ya da 2.1 ses sistemini bu şekülde deneyenler varmı acaba?
Acer kullanmadım bilmiyorum, asusların bazı modellerinde(realtek cipsetli ses kartları)mevcut. Belki ses kartının güncel sürücülerinde böyle bi opsiyon olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: gyrmann
hp nx7010 kullaniyorum.eski bir notebook olmasine rağmen uzerınde zaten kendısını JBL PRO ses sistemi var. ayrica bu alet i osawa 4+! e bağliyorum.(bildiin kulak.cıkınsdan) ve cok cok iyi ses veriyor.
Buradaki açıklamalar çok karmaşık değil mi? Derdimiz 4+1 ya da 5+1'den tüm uydular+woofer'dan tatmin edici ses almaksa, çözüm basit. Ben her ikisine de bağlıyorum notebook'u..Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kulaklık çıkışından, sistemin aux girişine (kırmızı beyaz iki uçlu) bir kablo takıyorsunuz. Tüm uydular artı woofer ötüyor, stereo çalıyor. Kullandığınız ses sisteminin aux (ya da cd ) girişi yoksa, ikili giriş..Orda bu çözüm yatar. Ama kulaklık çıkışından ses sistemi yoluyla alınan sesi ben sonuna kadar açmadım. Desktop pc'nin ses kartı çıkışının verdiği çıkıştan hiç bir farkı olmuyor.
Peki acer laptopu olup 5.1 ya da 4.1 yada 2.1 ses sistemini buna bağlayan bir Allah'ın kulu yokmu
Blustery, acer ya da başka laptop faketmez..Senin dediğin gibi hoparlörden kaliteli ses istiyorsan, kulaklık çıkışından ses sisteminin girişine bir ara kablo! çözüm bu! Aynı şekilde walkman'i de bağlarsın ses sistemine, radyoyu da laptopu da.. Kulaklık çıkışı-ara kablo-ses sistemi girişi. 1 ytl'lik bir kablo çözüm.
Bende Acer 5033 var, 2+1 e bağladığımda aldığım ses kalitesi masaüstü bilgisayarımdan aldığım sesin kalitesine göre oldukça düşük, özellikle de bas farkedilir dercede az. Üstelik masaüstü bilgisayarımda ayrıca bi ses kartım yok, onboard realtek hd.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme