Şimdi Ara

Noterde yapılan araç satışında problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2 sene önce otomobilimi birisine noterle satışını vermiştim. Araç ruhsatında ve internette benim bilgilerim geçiyor. Aracın trafik cezaları ve vergi borçları var. O borçları kim ödemelidir?Sattığım kişi de başka birine satmak için benden vekalet istiyor. Ben yurtdışındayım şu an nasıl yapabilirim bu işlemi. Karşı şahsın hangi bilgileri gerekli. Yardımcı olursanız sevinirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşım, aracı NOTER VASITASI İLE "KAT'İ ARAÇ SATIŞ SÖZLEŞMESİ" TANZİM EDEREK sattıysan senden tüm sorumluluk kalkmış demektir. Aracı senden alan kişi tüm sorumluluğu ve yükümlülüğü üstelenmiştir, aracı kendi adına tescil ettirmek için de devlet kendisine kanuni olarak 30 gün süre tanımıştır. Bu süreden sonra aracı ALAN KİŞİ CEZALI DURUMA DÜŞMÜŞ demektir. Aracı alan kişi aracı kanuni sürede adına tescil ettirmemişse bu durumu noterden aldığınız satış sözleşmesinin bir suretini trafik şubesine dilekçe ile göndererek bildirmeniz gerekir, kaldı ki bu satış sözleşmesi sizi tüm hüküm, yüküm ve sorumluluktan vareste (muaf) tutar!

Noterden bir adet satış sözleşmesi

1. Vergi Dairesi
    2. Trafik Tescil Şubesine
    3. Notere
    4. Satıcıya
    5. Alıcıya

gönderilmektedir/verilmektedir. Sizin hiçbir sorumluluğunuz yoktur.

ARAÇ SATIŞINDA NOTERLERİN ORTADAN KALKMASI VE ARAÇ SATIŞININ DOĞRUDAN TESCİL EDİLDİĞİ YERDE YAPILMASININ BİR DİĞER ÖNEMİ DE BUDUR.

• muhtemelen vekaletle vermiş olabilir misiniz? Bu durumda araba hala sizin sayılır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted
    muhtemelen vekaletle vermiş olabilir misiniz? Bu durumda araba hala sizin sayılır...

"... noterle satışını vermiştim ..." şeklinde belirtmiş Montec, bu nedenle araç "ARA BÖLGEDE" yani hukuk ve kanun açısından araç artık kendisinin değil, fakat alıcı de trafik tescilde adına kayıt ettirmediği için kanun ve hukuk açısından alıcının fakat devir işlemi tamamlanmadığından trafik plaka kütüğünde satıcının adına görünüyor. Sakıncalı bir durum ve cezası var. Zaten trafik şubesi de ayıkmıştır, noterlerden gelen satış sözleşmelerinin suretleri aracın plaka kütüğündeki dosyasına intikal ettiriliyor. Trafik şubesine dilekçe ile bildirmek, gerekirse savcılığa da suç duyurusunda bulunmalı diye düşünüyorum. Alıcı da uyanık, vekaletname istiyor satıcıdan, aracı kendi üzerine geçirmeden başkasına satmak için ama teknik olarak bu imkansız, önce alıcı kendi üzerine geçirecek, ondan sonra satacak.

Millet ne uyanık ama! Vay be...

Noterde yapılan araç satışında problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 20 Mart 2009; 16:39:10 >

• Sayın Montec Başlığınızın kilitlenmemesi , sorununuzun çözümü ve bilgi akışının devamlılığı için hatırlatmak istiyorum.

otomobil Bölümü Kuralları

4) Açtığınız başlıklar konularla alakalı olsun istiyoruz. Yani acil cevap, acele yardım, bu kararsızlık beni bitirdi yerine, sorduğunuz veya paylaşmak istediğiniz bilgi ile alakalı başlıklar atmanızı istiyoruz. Bunun 2 faydası var;

-Normalde o topiği açmayacak kişi başlığı görüp o konuda bilgisinin olduğunu düşünerek başlığı açıp yorum yazabilir.
    -Aynı noktalardan geçecek sonraki üyeler,o konuyu arattığında direk başlığını bularak,o konuda geçen bilgileri kullanabilir.
    Konu ile alakalı başlık atmayan arkadaşların topikleri kilitlenecektir.konu başlığını değiştireceklerine dair pm attıklarında kilit kaldırılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 20 Mart 2009; 20:39:57 >
  • Muhtemelen siz noter satışı yapmadan satış yapılmak üzere vekalet verdiniz ve malesef o vatandaşlar da notere gidip satışı yapmadan kullandılar aracı.
    Araç da hala sizin üstünüzde, aksi halde başkasına satmak için sizden tekrar vekalet istemezlerdi.

Gerekirse 300-500 lira eksik alın ama mutlaka noter satışını yapın, vekalet vermeniz birşey ifade etmiyor.
    Sizden vekaleti aldıktan sonra adam notere gitmeyebilir...
  • noterden millet dert çekiyor kapatın artık noterleri bitsin bu işkence hep noter hep noter .. bütün sorunların temel taşı noter yetti ama trafik şubesinden herşey halledilecek noter masrafıda ortadan kalkacak milletin beli bükülmeyecek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.