Şimdi Ara

Noterden eski belgeyi(satış sözleşmesi) alabilirmiyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Vergi dairesinden evime gelen mektup da geçen sene nisan ayında satmış olduğum arabanın 2011 2.dönem vergisi bulunduğuna dair yazı geldi. Arabayı satmış olmama rağmen neden bana geldi anlamış değilim!!

Şimdi vergi dairesine gideyim durumu bildireyim dedim ama arabayı sattığıma dair noter belgesini bulamadım ...

Acaba devri yaptığım notere gitsem satışı yaptığım belgeyi nüfus cüzdanımla tekrar alabilirimiyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 8 Ekim 2012; 23:59:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Noterden Eski Belgeyi Tekrar Çıkarma

Araç satış sözleşmesi gibi eski bir belgeyi kaybettiyseniz veya hasar gördüyse, noterden tekrar çıkarabilirsiniz. Bu işlem için uygulanacak ücret, noterlik ücreti tarifesine göre belirlenmektedir.

Noterden Eski Belgeyi Tekrar Çıkarma Ücreti

Noterden eski belgeyi tekrar çıkarma ücreti, belgenin türüne ve noterlik ücret tarifesine göre değişir. Genel olarak, araç satış sözleşmesi gibi standart bir belge için noterlik ücreti yaklaşık 150-200 TL civarındadır.

Noterden Eski Belgeyi Tekrar Çıkarma İşlemi

Eski bir belgeyi noterden tekrar çıkarmak için şu adımları izlemelisin:

1. Belgenin kaybolduğunu veya hasar gördüğünü noterliğe bildir.
    2. Noter, kayıp veya hasarlı belgenin yerine yeni bir belge düzenleyecektir.
    3. Yeni belge için belirlenen noterlik ücretini öde.

Araç Satış Sözleşmesi Kaybolduğunda Ne Yapmalı?

Araç satış sözleşmesi kaybolduğunda, öncelikle notere başvurarak yeni bir belge çıkartabilirsiniz. Ancak, aracın satış işleminin geçerliliği açısından orijinal sözleşmenin bulunması önemlidir.

Orijinal sözleşme bulunamıyorsa, noterlik kaydı üzerinden araç satışına ilişkin bilgi alınabilir. Ayrıca, aracın ruhsatı üzerinde de satış işlemine ilişkin bilgiler yer alabilir.

Önemli Not: Yukarıda belirtilen bilgiler genel niteliktedir ve özel durumlar farklılık gösterebilir. Eski bir belgeyi noterden tekrar çıkarmak için en doğru ve güncel bilgiyi ilgili noterlikten almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nüfus cüzdanınla alamazsın. 40-50 TL istiyorlar. Aynısı başıma geldi. Çok değil ertesi gün gittim parayla dediler. Bende vazgeçtim.
  • Teşekkür ederim . Şans eseri buldum kağıdı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Teşekkür ederim . Şans eseri buldum kağıdı...

Sonuçtan haberdar ederseniz makbule geçer.
  • Merhaba. Bulduğum satış noter kağıdı ile vergi dairesine gittim ve beni müdüre yönlendirdiler.Kağıdı gösterdiğimde ücreti yeni sahibi üzerine geçirdiler ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.