Şimdi Ara

nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
1
Favori
11.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

İki firmayı da kullanıyorum. Kolpa veri. Superonline türk telekomdan çok daha iyi durumda.

Mobil operatör bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev internetim Türk telekom / GSM Hattım Turkcell

modem salonda tv ünitesinde. modem ile internetin bağlı olduğu priz çok yakın, kablo mesafesi 50 - 60 CM mesafede

modeme ps4 ve akıllı tv ethernet ile bağlı. evde bilgisayar yok, 2 cep telefonu var onları da wi-fi ile bağlıyoruz.

paketim 24 mps'ye kadar limitsiz internet.

oturduğum koltukla modem arası max 2 metre.

gsm hattım turkcell paket platinium plus 12 gb

cep telefonu samsung A 52

evde telefon tam çekmiyor, balkona çıkmak durumunda kalıyorum.

ama iş telefonda video izlemek yada telefonda chrome üzerinden surf yapmaya geldiğinde

wi-fi üzerinden bağlandığımda video yüklemeye giriyor, HD seçmeme rağmen görüntü kalitesi düşüyor bunlar hep bağlantıdan oluyor.

gsm hattının internetine geçiyorum cayır cayır akıyor.

gsm'de telefon görüşmesinde ses kalitesi vs. çekim gücü bana göre hala Turkcell 1 numara. ama yönetim ve idaresi bitik.

Türk telekom TR'deki internet ağının tekelinde ama internet leşşşşşş

• TT nin yatırımlarının sonucu...

• Hani Türk Telekom iyidi :D

• Donanım haber sizi takip eden biriyim ama anladım ki TTNet sizin sponsorunuz. Türk Telekom kaplumbağadan bile yavaş Türkiye'nin%70 de. Dua etsinler başka alt yapı yok. Yoksa yanına yanasilmaz

• Bilende bilmeyende yorum yapmış, genel manada her operatörün üstün olduğu bölgeler vardır. Ama son yıllarda telekom çok yatırım yaptı, eski haline göre çok çok iyi. Kullanıyorum hiç bir sorun göremiyorum paketleri internet kotaları çok iyi. Turkcell e kazıklanmak isteyenler buyursunlar

• Evde 100 mbit balantım var normalde. Türknet. Baktım 6 aydır 50 mbite kullanıyorum düşürülmüş. Tembelliğimden ilgilenmemiştim. Telefon açtım. (daha dorusu mail attım türknette telefon yok. sıfır.) Dedim böle böle. Bana türktelekomun saha dolabına yatırım yapmadığı için o bölgede hızları düşürdüğünü söledi. Evet aynen böle dedi. Dedim bu ne saçmalık mahkemeye felan vermediniz mi. Bişi yapamıyoruz dediler. Hatta dolapta yer olmadığı için internete bağlanamayan bi sürü insan varmış bırakın hızı tartışmayı.

Bu ülkede yaşamak , katlanmaya mecbur olduğun insanların dünyasında yaşamaya benziyor. Milyonlar facebuka girebiliyor die telekomdan şikayetçi değil. Bilgiye ulaşmak şeylerindede değil. çocuğu online meb derslerini alıosa her şey on numero.

Çadırdan çıkamadık hala.

• Dostum senin bu kadar anlayamayacak kapasitede olduğunu bilmiyordum, lütfen kusura bakma hata bende.

Burda kötü dediğim Türk Telekom (Mobil) bölüm, nefret ederim mobilde Türk Telekom'dan ama sabit internette ondan şaşmam.

Sabitte TT, Mobilde Turkcell.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BobbyLeo sen misin yoksa o Reis2023 nickli kisi 🤣

• Genel olarak ben turkcell önde görsem de Türk Telekom hızlı olduğu zaman gerçekten hızlı internet veriyor. Yavaş olunca da kimse yanına yavaşlıkta yanaşamıyor orası ayrı. Test sayılarının türk Telekomda az olması nedeniyle pek gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum. Ama yatırımlarının sonuçlarını aldığı da ortada.

• Aynen kankam TT sabitte çok iyi (!)

Şakamısın? Adam akıllı altyapıya sahip değil TT. Şuan hiç bir firma sahip değil zaten.

Genelde TT sabitte çöp. Genelde Superonline, Türknetten hizmet alanlar memnun. Bak GENEL diyorum. Şimdi çıkar şehir içi diye ağlarsın. Her firma iyi hizmet vermez. Telekomun çöp olma sebepi DSL altyapı. Fiberdede sorunlu örnek kendimden veriyim Bufferbloat yüzünden upload yaptığımda site açılmıyor. Ama telekomcuğa göre bır sıkıntı yok gayet iyi.

• nostalji16 kullanıcısına yanıt
    Yok o değil eminim, millonertiger bu, technopattan fln tanıyorum.

• Türk Telekom Türkiye'nin sabit internet'te sefiridir biat et dostum.

İstesende istemesende Türk Telekom, kabullen kabullenme. Bu tekel oldukça mecbur Türk Telekom devam.

1 hafta SoL fiber kullanda gör, gör bakalım telekom'u nasıl mumla arıyorsun. :)

Ping için operatör istiyorsan ; Mobilde Vodafone'un pingleri daha düşük. Sabitte de Türk Telekom'un.

Hız için operatör istiyorsan ; Mobilde Turkcell. Sabitte de TT fiber daha hızlı. (daha hızlı dememin sebebi en yaygın fiber ağ tt fiber ağı)

Geriye SoL, Tsat, fln kalıyor aman aman, SoL'ün pingler uçuk, Tsat'ında verdiği modemler, sistemleri, hız ve paketleri dandik, bir de vodafone'un kendi has fiberi var o da altın gibi birşey hiç bulamıyorsun, geriye adam akıllı Türknet ve Telekom fiber altyapısı kalıyor.

• 3ü de birbirinden kötü olan operatörler. ben bu 3lüyü, market zincinlerine benzetiyorum. hop kendi aralarında en alt seviye fiyatı koyuyorlar, sonra da dayıyorlar tüketiciye. ee balık baştan kokarmış, kimden öğreniyorlarsa böyle şeyleri!

• Ahahaha ha..

Komikmisiniz.

İstanbuluj göbeğinde anayilda çekmeyen Telekom mu hızlıymış.
    Herhalde ölçümü ana verici binasından yaptılar..

Once kesilmeyen konuşma, çeken sinyal yapsınlar sonra internet hızını ölcunler. Tabi birde "müşteri gerizekaliidir, taahhütu basarız sonra nasıl olsa Kim's e okumuyor sözleşmeyi, sıkıntı çıkınca efenim coğrafi şartlar, buna altypainiz, orda yatır var ondandır" gibi bahane üretim dalga gecmemeyi öğrensinler..

Tura gidiyorsun birileri çıkıp "telefonum çekmiyor diyor" rehber o kadar emin ki, "Telekom mu?".. Evet abi, "burda çekmez girişe çıkın"..

Ülkede enflasyonu ve birçok değeri manipüle eden devlet kurumu varsa, bu tip haberlerin çıkmasına şaşmamak lazım tabi..

Herkes kafasına göre ölçüm yaptım deyip veri paylaşıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 23 Eylül 2021; 7:45:46 >

• Konu basittir

Paran varsa turkcell alırsın rahat edersin. Ama afrasi tafrasi çoktur, muhatap olmaz, birşeyi atlarsan sözleşme de çakar acımaz, zam gelince affetmez..

Paran az ise Vodafone alırsın, yabancı firma diye kendini kandırırsın, marka anlaşmaları ile ekstra kar etmeye çalışıp mutlu olursun, müşteri hizmetleri ile muhatap olmak istemezsin.

Paran daha da az ise Telekom alırsın, gb lar havada uçuşur arkadaşın ulen ben dortr birine 2 katı para veriyorum nasıl olur der. Sende yaaa işte diye hava atarsın. Sonra bakarsın telefon çekmiyor ki data gelsin :)

Müşteri hizmetleri yoktur, ya ldan geçenler sevabına telefona cevap verir. Sattıkları ürünün olmadığını iddia eder sizi gerizaklai yerine koyar. İspat edersin, nasıl olur yanlış var diye sivamakta ısrar eder o sırada telefon çekmez ve hat kesilir. Tekrar ararsınız başka bir yoldan geçen telefonu açar, 1 saat aynı derdi anlatırsınız ve sonunda "tamam kardeş" deyip kapatır kaderrinize razı olursunuz.

Ozetle, al birini vur ötekine durumudur. Parana gore rezil olma derecen değişir sadece..

Yahu, sahil semtlerinde anasının gözündeki yunan adasındkai vericiye bağlanıp roaming çakıp, burnunun dibindeki local vericiyi pas geçen, ve kusura bakmayın operatör seçimini Auto da bırakmışsınız yapacak birşey yok diyen operator zihniyeti ile BİR CACIK Olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 23 Eylül 2021; 7:53:53 >

• badem bıyıklıların yönetime çöküp, dibe çektiği güzide firma tcell'e yazık oldu

• mcrew kullanıcısına yanıt

Speedtestnet aralarındaki en güvenilir kaynak, nperf te yabana atılacak bir kaynak değil ama istatistikler arasındaki uçurum fark,nperfin manupule edildiğini gösteriyor.(Zaten maksatları hız değil dünya operatör kapsama haritası çıkarmak diye biliyorum). Speedtestnet en çok kullanılan kaynak açık ara. Diğer sözde analizleri bu kaynak varken ciddiye almamız komik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Eylül 2021; 10:17:54 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Hocam siz benim yazdığımı tam okumadınız galiba. Ben nperf raporları doğru Türk Telekom birinci demedim. Söylediğim Telekom yatırım konusunda Vodafone dan çok önde. Zaten bu raporlara da yansıyor. Speedtest.net de dahil. Turkcell de de şu an devlet mantığı var. Turkcell şu an geçmişteki yatırımlarin meyvesini yiyor. İlerleyen zamanlara göreceğiz Türk Telekom bu şekilde devam ederse nperf in manipülasyonu gerçeğe dönüşebilir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.