arkadaşlar bilgisayar başlarken uyumsuzluk var ntfs tarama gerekiyor yapmanız önerilmekte falan yazıyor.tuşa basarsak iptal ediyor.birkaç kere taratım bir şey olmadı..format atmadan bu sorunu nasıl çözerim.çalıştır komutuna bir iki şey yazdım çözemedim.varmı bilgisi olan..
Öncelikle başlattan/çalıştır'a geliyoruz ve kutucuğa chkntfs /x c: yazıp entera basıyoruz. (eğer d:, e:, sürücüleriniz disk gözden geçirme yapıyorsa harfi ona göre belirleyiniz. Yani chkntfs /x d:, chkntfs /x e:.. de olabilir.)
Sonra yine başlattan/çalıştır'a geliyoruz ve kutucuğa regedit yazıyoruz. Açılan pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager adresine gidiyoruz ve sağ köşeden, BootExecute , bulun ve üzerine sağ tıklayarak degiştir diyin ve içindekileri silin.
Bilgisayarı yeniden kapatıp açın.
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay Sonra yine başlattan/çalıştır'a geliyoruz ve kutucuğa regedit yazıyoruz. Açılan pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager adresine gidiyoruz ve sağ köşeden, BootExecute , bulun ve üzerine sağ tıklayarak degiştir diyin ve içindekileri silin.
Usta bu kayıt anahtarının işlevi ve silinmesinin amacı nedir açıklar mısın? Bende de bir disk hatası varda fikir almak istedim.
quote:
Orjinalden alıntı: karaf
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay Sonra yine başlattan/çalıştır'a geliyoruz ve kutucuğa regedit yazıyoruz. Açılan pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager adresine gidiyoruz ve sağ köşeden, BootExecute , bulun ve üzerine sağ tıklayarak degiştir diyin ve içindekileri silin.
Usta bu kayıt anahtarının işlevi ve silinmesinin amacı nedir açıklar mısın? Bende de bir disk hatası varda fikir almak istedim.
Burda kullanıcı ya da başka bir program artık bilemiyorum birşekilde zamanlanmış bir görev atanmış (açılışta disk gözdene geçirme ile ilgili) Burdaki anahtarı silerek bu zamanlanmış görevi iptal ediyoruz.
Sizin sorun tam olarak nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay Burda kullanıcı ya da başka bir program artık bilemiyorum birşekilde zamanlanmış bir görev atanmış (açılışta disk gözdene geçirme ile ilgili) Burdaki anahtarı silerek bu zamanlanmış görevi iptal ediyoruz.
Sizin sorun tam olarak nedir?
Cevap için teşekkürler. Benim 1-2 aydır uğraştığım sorunu aşağıdaki konuda yazmıştım hatta sizinde cevabınız var ama hala bir sonuç alamadım!