Şimdi Ara

numara taşırken kimlik fotokopimi vermek kafamı bozuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
8.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kimlik fotokopisini güvennemiyorum cep merkezinde degiştirsem güvenli olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraaslan2700

kimlik fotokopisini güvennemiyorum cep merkezinde degiştirsem güvenli olur mu

Güvenmemekte çok haklısınız. Çünkü bazı bayiler, bu fotokopileri çoğaltarak sahte imzalarla sizin adınıza çok sayıda hat açıp satıyorlar. Fakat alacağınız önlemlerle bunun önüne geçmeniz mümkün. İşleminizi mutlaka yetkili abone merkezinden yapın. Forumda paylaşılan bazı maddeler var. BTK kararları gereği bayiler bu maddelere uymak zorunda. Bunun takipçisi olmanız, sürpriz yaşamamanızı sağlayacaktır.
    quote:

Orijinalden alıntı: kırık testi

Hat alırken veya numara taşıma vs. işelm yaptırırken abone olarak dikkat etmeniz gerekenler.

1- kimlik fotokobisinin kaç adet çekileceğinin iyi dikkat edilmesi, gerekirse başka yerde çektirip fotokobi ile işlem yapılması..
    2- abone sözleşmesinin abonenin yanında eksiksiz ve tam doldurulması, tarife adının belirtilmesi, doldurulmuş sözleşmenin 1 nüshasının aboneye verilmesi,
    3-işlemi yapan bayideki elemanın kimlik üzerine "x nolu hatta dayanak belge olup; tek başına yada başka bir işlem için kullanılamaz" ibaresinin işlem yaparken vurulması..
    4-işlemi yapan bayideki elemanın, işlem anında abone kimliğinin ve abonelik sözleşmesinin altına kendi adı soyadı ve tc nosunu EL YAZISI ile yazılması ve bunun abone tarafından görülmesi.
    5-yeni hat veya numara taşıma işlemi yaparken işlem yapılan günün tarihini sözleşme ve numara taşıma formuna yazılması, ( bu; bayinin işleminizi sonraki güne sallamasını önler)
    6-faturalı hat almışsanız, hattınızın açıldığı gün müşteri hizmetlerinden veya başka bir bayiden tarifenizin doğrumu açıldığını onaylatın
    7- hesap kesim tarihlerinden dolayı ilk ay eksik dakika, sms vs. yüklenmesi dolayısı ile, bunu bayiye sorun. çünkü bayi en yakın hesap kesim tarihini belirlemek ister ki- primide erken gelsin.
    8- kesinlikle hat alma, numara taşıma vb.. için stand elemanı gezici eleman vb. ile işlem yapmayın, güvendiğiniz bildik tanıdık yerden işlem yaptırınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 8 Ocak 2013; 21:38:19 >

• Turkcell için Istsnbul Kanyon AVM içindeki TIM Turkcell in bizzat kendisidir. Kurumsal işlemlere öncelik veren bayii bireysel işlemlerde yapıyor.

Istanbul Sarıyer Nil Ticaret TIM ilk hattımı aldığım bayii burası da sorunsuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraaslan2700

kimlik fotokopisini güvennemiyorum cep merkezinde degiştirsem güvenli olur mu

aklınızda bulunsun.numara taşıma için verdiğiniz kimlik fotokopisi üzerine '' numara taşıma içindir '' şeklinde bir paraf atarsanız korkmanıza gerek kalmaz.bana da telefoncu bir arkadaşım tavsiye etti.
  • quote:

'' numara taşıma içindir ''
    bu ibarenin yerine
    btk nin istediği
    "x nolu hatta dayanak belge olup; tek başına yada başka bir işlem için kullanılamaz"
    kaşesinin vurulmasını isteyiniz. bu kaşenin kimliğin arka ve önüne de değmesine dikkat ediniz.
  • ben boydan boya üzerine kocaman paraf atıyorum. hat taşımak içindir diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

ben boydan boya üzerine kocaman paraf atıyorum. hat taşımak içindir diye.

numara yazılmazsa herhangi bir hat aktivasyonun da kullanılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En garantisi şu o zaman:
    xxx Nolu hattın xxx operatörüne xx/xx/2013 tarih ve xxx nolu abonelik sözleşmesi ile taşınması içindir. Başka hiçbir işlem için kullanılamaz.
  • Bim den hem yeni hat alırken hemde olan bir numaramı taşırken kimlik fotokopisinin ön ve arkasına bu kaşeden basıp tel no yazdılar ve sorumlu imzaladı.
  • Btk dan bakarsin hocam

• Artık kolay kolay başkasının üzerine hat açamazlar, takibi daha kolay çünkü. İşlemin hangi bayiden yapıldığını bulmakta oldukça kolay, bu sebeble daha da yeltenmezler heralde böyle işlemlere.
  • bimde ve vodafonda kaşe basıyorlar mı ?
  • kimlik fotokopisi alıyorlar, fotokopinin üzerine sadece hat için kullanılabilir ibaresi yazmak lazım.
  • Şimdi de tabletle kimlik fotoğrafı çekiyorlar. Bugün gittiğimizde de tablette sıkıntı oldu. Satış elemanı kendi telefonuyla çekti. Pek içime sinmedi böylesi. Zaten kendimde dedim telefonla güvenli değil, umarım başımıza birşey gelmez diye. Bu arada vodafone da oldu bu durum.

• Kimlikle başka hat açma işini genelde alt bayiler yapıyor.

Operatörlerin gerçek bayilerinin böyle bir şey yaptığını görmedim.

Alt bayilere baktığınızda genelde söylemeseler bile tabelası, personelin hareketleri, dükkanın şekli ve benzeri şeylerle kendilerini belli ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 25 Aralık 2019; 22:12:28 >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, buyuk olasılıkla üstüne bir sürü batık kredi çıkarırlar, hayatının bundan sonrası çok zor geçer, icra dosyaları, mahkeme dosyaları eksik olmaz, nüfus fotokopisi zaten nitelikli e-imza yerine geçiyor Allah kurtarsın...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Birşey geldimi başınıza hocam

• Yeni hat açıldığında YASALUYARİ adında mesaj geliyor. İçeriğinde

XX operatorunde adınıza 1 adet hat kaydı yapılmıştır. Yazıyor bu numara taşıyınca da geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Posta güvercini P kullanıcısına yanıt
    2013 yılında kenarda duran kullanmadığım bir hattım için Diyarbakır-Gaziantep civarında bir bayi tarafından haberim olmadan yedek sim kart çıkarılıp tanımadığım birine satılmış, 6 ay sonra İstanbul'daki bir bayiden taahhütlü cihaz almaya kalktığımda ortaya çıktı. Ben hayatımda Diyarbakır-Gaziantep civarına gitmedim, bu şehirlerden arkadaşımda yok..

Cihaz almak istediğimde sürekli gittiğim ve tanıdığım 2. el cihaz satan telefonculara giderim veya sıfır cihaz alacaksam güven veren yerlerden alırım. Türkiye'de esnaf müşteriyi düdüklemek için her fırsatı kolluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 25 Haziran 2020; 8:33:35 >
  • Onu Vodafone de taşıma yaparken yolluyor senin adına olan tüm hatlara .

Telekoma taşıdım gelmedi mesaj

Turkcell de nasıl bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.