Şimdi Ara

Hat taşımak için kimliğin fotoğrafını çekmek istediler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hattımı Turkcell e taşıyalım dedik. Bayiiye gittim, tableti çıkarttı. Kimliğin yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafını çekmek istedi. Fotokopi ile yapıyorsan yap dedim, fotokopi ile yapmıyoruz dedi.

Kimliğin yüksek çözünürlüklü kopyası ile renkli kopyasını bastırıp kimliğimi kopyalamak mümkün olur. Fotokopi ile hat taşıyan Turkcell bayisi yok mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• teknoloji kullanması dert değil. sorun kimliğimin orijinalinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekmesi. amaç bayinin eline kimliğin kopyası geçmesin ise kimlik fotokopisinin resmini tablet ile çek, server'a gönder. benim de içim rahat olsun, senin de işin görülsün. sözde kişisel verilerin korunması kanunu var, herkes dilediği gibi kişisel verilerimizi elde etmek için türlü yöntemler geliştiriyor. kullanıcılar da buna alkış tutuyor, itiraz etmiyor, itiraz edene garip cevaplar veriyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

teknoloji kullanması dert değil. sorun kimliğimin orijinalinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekmesi. amaç bayinin eline kimliğin kopyası geçmesin ise kimlik fotokopisinin resmini tablet ile çek, server'a gönder. benim de içim rahat olsun, senin de işin görülsün. sözde kişisel verilerin korunması kanunu var, herkes dilediği gibi kişisel verilerimizi elde etmek için türlü yöntemler geliştiriyor. kullanıcılar da buna alkış tutuyor, itiraz etmiyor, itiraz edene garip cevaplar veriyor.
    Hocam tamam haklısın ama emin ol senin o vermek istemediğin bilgiler zaten almak isteyenlerin eline bir şekilde geçiyor. Sen ne yaparsan yap.

Ve bu işlem için bu prosedür gerekiyorsa da yapacaksın mecbur. Karşı çıksan nolacak? İşlemin yapılmayacak. Tercih meselesi yani. Sen bilirsin.

Ben kendi adıma bi sakınca görmüyorum ama sen rahatsız oluyosun bu gayet normal. Senin gibi düşünen bi kuzenim var bu gibi durumlarda. Allah gönlünüze göre versin ne diyim.

He şöylede bişey var. İş sahteciliğe vs giderse senin verdiğin siyah beyaz fotokopide yazan bilgilerlede gayet rahat sahte kimlik yaparlar herhalde dimi.
    Bu da 2017 den

Karar.com
    Kimliği çalınan vatandaşa hırsızlık davası açıldı | Adana haberleri
    https://www.karar.com/fast-pages/google/guncel-haberler/kimligi-calinan-vatandasa-hirsizlik-davasi-acildi-adana-haberleri-450378

Ben sana hukuk açısından son yıllarda ne değişti de 2020 yılında artık bunlar mümkün değil diyorsun diye soruyorum. Bildiğin bilgi varsa paylaşırsan biz de öğreniriz.
  • Artık bu şekilde taşıma yapılıyor. Merdiven altı olmayan bayilerde bu işlemi yaparsanız bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • Bu sekilde bence daha güvenli. Çektiği foto direk başvuru ekranına kaydoluo. Galeride vs kalmıyor ftg. En son gittiğimde sordum adam tabletten galeriyi bile gösterdi. Kimlik ftg. Yoktu.

Eski sistem saha tehlikeli kimlik fotokopisi ile üstüne istediği kadar hat açar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimlik fotokopisinin fotoğrafını çekse sorun değil de kimliğin fotoğrafını çekmesinden kıllandım.

• allah böyle büyük dertler vermesin
  • Fotokopi devri tüm operatörlerde kapandı (Bimcell hariç)

Artık tablet ile fotoğraf çekmek suretiyle yapılıyor.
  • Derdine bak ya :)

Adamlar teknoloji kullanıyor ama bu seni rahatsız etmiş. (Kendince haklı sebeplerin var anlıyorum.)

Artık durum böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknoloji kullanması dert değil. sorun kimliğimin orijinalinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekmesi. amaç bayinin eline kimliğin kopyası geçmesin ise kimlik fotokopisinin resmini tablet ile çek, server'a gönder. benim de içim rahat olsun, senin de işin görülsün. sözde kişisel verilerin korunması kanunu var, herkes dilediği gibi kişisel verilerimizi elde etmek için türlü yöntemler geliştiriyor. kullanıcılar da buna alkış tutuyor, itiraz etmiyor, itiraz edene garip cevaplar veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

teknoloji kullanması dert değil. sorun kimliğimin orijinalinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekmesi. amaç bayinin eline kimliğin kopyası geçmesin ise kimlik fotokopisinin resmini tablet ile çek, server'a gönder. benim de içim rahat olsun, senin de işin görülsün. sözde kişisel verilerin korunması kanunu var, herkes dilediği gibi kişisel verilerimizi elde etmek için türlü yöntemler geliştiriyor. kullanıcılar da buna alkış tutuyor, itiraz etmiyor, itiraz edene garip cevaplar veriyor.
    Hocam tamam haklısın ama emin ol senin o vermek istemediğin bilgiler zaten almak isteyenlerin eline bir şekilde geçiyor. Sen ne yaparsan yap.

Ve bu işlem için bu prosedür gerekiyorsa da yapacaksın mecbur. Karşı çıksan nolacak? İşlemin yapılmayacak. Tercih meselesi yani. Sen bilirsin.

Ben kendi adıma bi sakınca görmüyorum ama sen rahatsız oluyosun bu gayet normal. Senin gibi düşünen bi kuzenim var bu gibi durumlarda. Allah gönlünüze göre versin ne diyim.

He şöylede bişey var. İş sahteciliğe vs giderse senin verdiğin siyah beyaz fotokopide yazan bilgilerlede gayet rahat sahte kimlik yaparlar herhalde dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 21 Ocak 2020; 8:57:42 >

• Çok merak ediyorum sene olmuş 2020 kimlik bilgileriyle 3. Kişiler ne yapabilir ki? Bizde uluslararası para transferi yapıyoruz adamdan kimlik istiyoruz ne yapacaksın diyor? Kimliğini sisteme tarıyoruz niye fotokopisini aldın diyor.. biraz aşın artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    Başkasının Kimligiyle şirket açıp batırırsin, kimliğin sahibi öder borcunu.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    2020 yılında bu mümkün mü?

www.milliyet.com.tr
    KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDI, 51 MİLYON VERGİ BORCU ÇIKTI - Konya Haberleri
    http://www.milliyet.com.tr/amp/yerel-haberler/konya/kimlik-bilgileri-calindi-51-milyon-vergi-borcu-cikti-10761814

2015 yılında oluyorsa 2020 de neden olmasın? 5 yılda ne değişti?

• 2010 yılında borçu olduğunu öğrenmiş yani 10 seneden eski olay lütfen haberi iyi okuyun.

2010 dan beri ne değişti?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Tekrarlıyorum 2010 dan eski olay, 10 senenin üzerinde bir olay. Bişeyler değişmemiş olsaydı bu tür haberleri günümüzde de duyardık.

Bu da 2017 den

Karar.com
    Kimliği çalınan vatandaşa hırsızlık davası açıldı | Adana haberleri
    https://www.karar.com/fast-pages/google/guncel-haberler/kimligi-calinan-vatandasa-hirsizlik-davasi-acildi-adana-haberleri-450378

Ben sana hukuk açısından son yıllarda ne değişti de 2020 yılında artık bunlar mümkün değil diyorsun diye soruyorum. Bildiğin bilgi varsa paylaşırsan biz de öğreniriz.

• Arkadaşlar boşa tartışmayın. Konu sahibi arkadaş böyle bi yaklaşımı kullanmak istemiyor. Hakkıdır.

Umarım fotokopi ile işlem yapan bi bayi bulabilirsin ;)
  • Senin kişisel verine erişmek isteyen biri her türlü bir şekilde erişir. Bu kadar dert etmek paranoyak yapar adamı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimliğin fotoğrafı yada fotokopisi farketmez, sahte kimlik için gerekli olan sizin TC numaranız seri no vs. sahte kimlik basacak adama bilgiler yeterli gelir. Zaten elinde kimlik taslağı var oraya bilgileri girip basıyor.

Son 10 yıldır şirket vs. açmak için kimlik dışında birçok güvenlik önlemi mevcut. Çipli kimlik dışında eski kimliklerin sahte olup olmadığı anlaşılmıyor. Çiplinin içinde şifreli bir doğrulama anahtarı mevcut.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.