< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
allah böyle büyük dertler vermesin
|
Fotokopi devri tüm operatörlerde kapandı (Bimcell hariç)
Artık tablet ile fotoğraf çekmek suretiyle yapılıyor. |
Bu sekilde bence daha güvenli. Çektiği foto direk başvuru ekranına kaydoluo. Galeride vs kalmıyor ftg. En son gittiğimde sordum adam tabletten galeriyi bile gösterdi. Kimlik ftg. Yoktu.
Eski sistem saha tehlikeli kimlik fotokopisi ile üstüne istediği kadar hat açar |
Artık bu şekilde taşıma yapılıyor. Merdiven altı olmayan bayilerde bu işlemi yaparsanız bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
|
teknoloji kullanması dert değil. sorun kimliğimin orijinalinin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını çekmesi. amaç bayinin eline kimliğin kopyası geçmesin ise kimlik fotokopisinin resmini tablet ile çek, server'a gönder. benim de içim rahat olsun, senin de işin görülsün. sözde kişisel verilerin korunması kanunu var, herkes dilediği gibi kişisel verilerimizi elde etmek için türlü yöntemler geliştiriyor. kullanıcılar da buna alkış tutuyor, itiraz etmiyor, itiraz edene garip cevaplar veriyor.
|
Ve bu işlem için bu prosedür gerekiyorsa da yapacaksın mecbur. Karşı çıksan nolacak? İşlemin yapılmayacak. Tercih meselesi yani. Sen bilirsin. Ben kendi adıma bi sakınca görmüyorum ama sen rahatsız oluyosun bu gayet normal. Senin gibi düşünen bi kuzenim var bu gibi durumlarda. Allah gönlünüze göre versin ne diyim. He şöylede bişey var. İş sahteciliğe vs giderse senin verdiğin siyah beyaz fotokopide yazan bilgilerlede gayet rahat sahte kimlik yaparlar herhalde dimi. |
Çok merak ediyorum sene olmuş 2020 kimlik bilgileriyle 3. Kişiler ne yapabilir ki? Bizde uluslararası para transferi yapıyoruz adamdan kimlik istiyoruz ne yapacaksın diyor? Kimliğini sisteme tarıyoruz niye fotokopisini aldın diyor.. biraz aşın artık
|
Bu da 2017 den
Karar.com Kimliği çalınan vatandaşa hırsızlık davası açıldı | Adana haberleri https://www.karar.com/fast-pages/google/guncel-haberler/kimligi-calinan-vatandasa-hirsizlik-davasi-acildi-adana-haberleri-450378Ben sana hukuk açısından son yıllarda ne değişti de 2020 yılında artık bunlar mümkün değil diyorsun diye soruyorum. Bildiğin bilgi varsa paylaşırsan biz de öğreniriz. |
Arkadaşlar boşa tartışmayın. Konu sahibi arkadaş böyle bi yaklaşımı kullanmak istemiyor. Hakkıdır.
Umarım fotokopi ile işlem yapan bi bayi bulabilirsin ;) |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 21 Ocak 2020; 8:57:42 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|