Şimdi Ara

Numaralı Lens Kullananlar Mutlaka Okusun!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
8
Favori
192.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da nereyi önerirsiniz arkadaşlar?

5 yıl önce kullanmaya çalıştım lens ama batma ve yanma olduğu için vazgeçtim.

O yüzden kullanıp eğer aynı şey olursa iade etmek istiyorum. (kullanmadığım kısmı)

Var mı önerebileceğiniz bir yer?

Teşekkürler...
  • Lens kullanan arkadaşlar rahat takmak için bir tavsiyeniz var mı gözüm kapanıyor hemen ama gözlükte kullanmak istemiyorum
  • Lens yazdırdım doktora makineyle ölçtü işte 1.5 dedi.Normalde sağ 1 sol 0.75 idi.Gözlük kullanıyor musun diye sordu dedim var ama kullanmıyorum sonra gözlükte 1.5 derece ile kontrol etti çok az bulanıklık vardı dedim az bulanıklık var sonra sağa ve sola 1 numarayı denedi.Görmem daha netleşti gibi.
    Deneme lensi yoktu derecesini bulamadı deneme yapamadık.
    Yazdığı marka air optix night day çap:13.8 (göz çapımda küçükmüş herhalde) Bl:8.40 sağ/sol -1.

Soru 1 neden makinede 1.5 çıktı ama 1 ile daha iyi gördüm
    Soru 2 bu marka nasıldır kullanan var mı?
  • lenslerle ilgili hertürlü bilgi için... rahatsız edebilirsiniz...
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    nigh day en iyi lensler arasında dır. hava geçirgenliği yüksek olduğu için ve asifreik bir dizaynda üretim yapıldığı için gece loş ışıkta bile görüntü nettir...
    en konforlu lensler arasındadır...

normal standartlara göre -3,00 numaraya kadar gözlükle lens aynı numaradır ama bazen doktorlar tolerans vererek düşük lens verebilir bunun nedeni de gözlükle göz arasındaki mesafe biz buna verteks mesafesi diyoruz bu mesafeden dolayı göz numarayı farklı algılar mıyoplar da genelde numara gözlük numarasına göre bi kademe düşük hipermetropilerde bi kademe yüksek olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

Acuvue ADVANCE TORIC Astigmat kullanıyorum..
    Losyonda bir değişime gittim..Opti-Free iken Renu yu denemek istedim..
    Çoğu tavsiye etmiyor..Ama benim göze çok iyi geldi..

Lens ve losyon kişinin gözüne göre değişir..
    O yüzden şunu şunu öneriyorum demek hiçbirşeye yaramıyor..

Ayrıca uyurken,yüzürken,15 gün aralıksız takanlara acıyorum..
    Lens çok masum birşey değil..
    Çıkartıp uyusanız ne olur ? Deyinde hak verim..

Hocam selam. Halen kullanıyor musunuz bu lensi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: from_anatolia

quote:

Advance ve Oasys dönüşümlü 8 yıldır kullanıyorum. Halen evet.

• quote:

quote:

quote:

Hocam bu markanın lensinde odaklama diğerlerine göre farklı imiş sanırım, diğelerine ağırlık varmış yerçekimine göre oturuyormuş göze. Tabi yatış pozisyonunda yerçekimi ile göz hedefi çapraz oluyor, görüntü bulanıklaşır. Bunda durum nasıl? Takıp çıkarması kolay mı? Artık ben de lense geçmek istiyorum. :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu markanın lensinde odaklama diğerlerine göre farklı imiş sanırım, diğelerine ağırlık varmış yerçekimine göre oturuyormuş göze. Tabi yatış pozisyonunda yerçekimi ile göz hedefi çapraz oluyor, görüntü bulanıklaşır. Bunda durum nasıl? Takıp çıkarması kolay mı? Artık ben de lense geçmek istiyorum. :(

odaklanma konusunda sorun yok. sadece gozun ilk 5 dk sonra alisiyor lense. gozluk kadar aninda etkili degil hic bir lens. piyasanin en pahalisi. takma cikarma kolayligi diye birşey yok,tum lensler ayni, alistin mi 5 sn surer,ilk hafta 5dk da takamazsin.

ayrica yaşın kaç ? lens saglikli birşey degil. ben hic 7 saatten haftada ise 3 kereden fazla takmam. cunku ileride gozunu cizdirecek isen, cok lens kullanimi korneayi inceltiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

odaklanma konusunda sorun yok. sadece gozun ilk 5 dk sonra alisiyor lense. gozluk kadar aninda etkili degil hic bir lens. piyasanin en pahalisi. takma cikarma kolayligi diye birşey yok,tum lensler ayni, alistin mi 5 sn surer,ilk hafta 5dk da takamazsin.

ayrica yaşın kaç ? lens saglikli birşey degil. ben hic 7 saatten haftada ise 3 kereden fazla takmam. cunku ileride gozunu cizdirecek isen, cok lens kullanimi korneayi inceltiyor

Yaş 27. Lakin şu var, ben çizdirmek için muayene oldum da kornea kalınlığı olması gerekenden ince çıkınca doktor çizmem dedi. Şimdi lens kullanmam sıkıntı yaratır mı bilemiyorum. Doktora danışmadan kullanmayacağım zaten.

• çizilmemesi kötü. lensin faydası olmaz tabi ki de. ileride göz kurumasına sebep olacakir.

fakat başka çare yakin teknolojide yok. gozu kesip mercek yerleştirme var aklima gelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim ablalarım :) 15 yaşındayım uzağı göremiyorum diye doktora gittim ve korktuğum başıma geldi doktor bana bir gözlük verdi . Ben gözlüğü takmam dediğimde ise de bana biz önermiyoruz dedi ve doktor başından savuşturdu Gözlüğü aldığımda gerçekten de suratımda çok berbat ve tuhaf durdu . Her iki gözümde 1 numara miyopum lens kullanmak istiyorum . Ne yapmalıyım bir önerisi olan veya hangi lensi almalıyım ? Bir daha bu konuda doktora da gitmek istemiyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorukta159

Abilerim ablalarım :) 15 yaşındayım uzağı göremiyorum diye doktora gittim ve korktuğum başıma geldi doktor bana bir gözlük verdi . Ben gözlüğü takmam dediğimde ise de bana biz önermiyoruz dedi ve doktor başından savuşturdu Gözlüğü aldığımda gerçekten de suratımda çok berbat ve tuhaf durdu . Her iki gözümde 1 numara miyopum lens kullanmak istiyorum . Ne yapmalıyım bir önerisi olan veya hangi lensi almalıyım ? Bir daha bu konuda doktora da gitmek istemiyorum ..

bende gözlük kullanmaya o yaşlarda başlamıştım. Aynı şekilde kendime hiç yakıştıramamıştım :) ancak liseyi bitirdikten sonra lense geçebildim. Bana sorarsan eğer git bir göz doktoruna tekrar muayene ol ama lens kullanacağını söyle ona göre sana numaralarını verecektir.

• SirDavos kullanıcısına yanıt
    Öncelikle saol ilgilendiğin için :) Dediğim gibi doktora lens istiyorum dedim biz önermiyoruz dedi kestirip attı . Özel göz hastanelerine falan mı gitmem gerek ayrıca gözlük kullanmadan lens kullanma gibi bir lüksüm var mı ? Zaten öyle bir lüksüm yoksa da gözlüğü de takmam kör kör gezerim
  • Benim gözler 3,50 o civarda olması lazım miyop ama astigmatta yüksek lens aldım özel çünkü torik lens takılıyormuş dereceler yüksek olduğu için sonra o lensi bir kere kullnamdım taktığım zamn bi canlılık var ama netlik yok epey bi durdurdum da gözlerimde ama bi değişme olmadı 300 lira da boşuna gitti şuan gözlük kullanıyorum ama bu lensin olmamasının nedeni nedir bilen var mı ?
  • pc başında çok kalanlara tavsiyem ve tecrübem.
    merhaba arkadaşlar air optix de pc başında çok sıkıntı çekiyordum ve gece gündüz 3-4 gün takınca gözlerim kızarıyordu ve akşamları ağrı oluyodu.şimdi purevision 2 hd kullanıyorum.pc başında çok rahat ve kızarıklıkta yok.birde purevision 2 hd yi deneyin.
  • Air optixin yeni çıkan renkli lensleriyle ilgili araştırma yaparken burda yazılanları gördüm. Bende tecrübelermi yazmak istedim.
    6 yıldır lens kullanıyorum. Bousch and lomb la başladım çok sıkıntı çektim sürekli kuruluk,batma,lensin varlığını hissetme o korkuyla yaşama vs..
    Son üç yıldır air optix night and day numaralı kullanıyorum. tesadüfen yapılan güzel yorumlar sayesinde aldım ve çok memnun kaldım.
    Gözümde varlığını unutup sabahları uyandığımda gözlerimi ovuşturmamda bile sıkıntı çıkarmayan harika bir lens. süper ince batma kaşınma kuruma yapmıyor.
    iki hafta üst üste çıkarmadan kullandığım da oldu 2-3 güne bir çıkardığımda.Ama hiç kuruma sıkıntısı çekmedim.
    Sadece bahar aylarında sürekli kullanımı tavsiye etmem alerjisi olan insanlar için.
    Ayrıca masa başında ve klimalı ortamda çalışıyorum rahatsızlık duymadım(tabi bu kişiden kişiye de değişir).
    Lens kullananlar suni göz yaşı kullanmayı alışkanlık haline getirirlerse çok rahat ederler.(her gün ya da gün aşırı)
    Nereden aldığıma gelirsekwww.lenci.com dan aldım. Optikçilerde 140 TL ye satılan lens lensi.com da 70 TL ve de orjinal.
    2yıldır aynı siteden alışveriş yapıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Benim merak ettiğim konu da air optix colored lensler. Yeni çıkmışlar sanırım ve kullandığım lens gibi rahatlarsa onlardan almak istiyorum.
    Bilgisi olan varmı?

• htlr H kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bende şu an kullandığım lensleri bu siteden aldım. Daha doğrusu şehir dışına çıkacaktım kargo 1 gün sonra gelir dedikleri için mağazalarından aldım istanbul içindeyseniz gönlüm rahat etsin derseniz aynı fiyata mağazalarından da alabilirsiniz.Ben çok memnunum şu an kullandığım lenslerden.Daha önceden optikçilerden aldığım lensler batma vs yapıyordu bunlarda hiç bir problem yok (tabi o problem marka ile alakalıydı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga_07

lenslerle ilgili hertürlü bilgi için... rahatsız edebilirsiniz...

Hocam benim bir sorunum var suan lens kullanıyorumhttps://store.donanimhaber.com/9c/f7/a9/9CF7A93C0267E3A6840253BDE301E3A7.jpg

Sorunumsa yukarsaki resimdeki gibi ışıkları sağ taraftaki gibi görüyorum tabi o kadar ışıltılı değilde baya gene ışıltılı ve bu rahatsız ediyor beni normalmidir öle görmem
    Bi gözüm astikmatlı miyom bi gözüm normal miyop
    Lens markam ise acuvue oasys

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhtk -- 13 Eylül 2014; 18:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lenslerin üzerindeki barkod numalarından orijinal olup olmadıklarını anlamanın bir yolu var mı ya da nereye sormak gerekiyor?

Atasun optik'ten toplu olarak acuvue oasys almıştım ilk defa kutuların bazılarındaki lensler eğriydi o klasik şeklini elde almıyordu acaba defolu mu ya da başka bir problem mi var?

Birkaç gün önce de Air Optix aldım ama Ciba artık üretmiyor ya da Ciba battı Solo Care solüsyon da artık piyasada yok Alcon almış Air Optix'i ve üretim yeri Endonezya yazıyor ABD olması gerekmiyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.