|
Nvidia CEO’su Intel ve AMD’nin x86 ittifakı hakkında konuştu
-
-
vay be intel ne hale geldi.Osmanlı gibi oldu
-
Huang, "x86'yı destekliyoruz. x86 bizim için çok önemli. Bilgisayarlar, iş istasyonları ve veri merkezleri için bu mimariyi kullanıyoruz.
Jensen Huang da benim başka bir konuda yaptığımın yorumun aynısını yapmış. ARM mimarisi compute gücü üzerine kurulmuş bir mimari değil, asıl numarası güç tüketim verimliliği. Bugün global anlamda iş istasyonları ve veri merkezlerinin hepsi X86 uyumlu işlemcilerle çalışıyor, var mı 1 tane ARM işlemci ile çalışan sistem veya server. ARM'cılar X86'nın kaybolup gideceğine kendilerini o kadar inandırmışlar ki, ileride büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar.
-
Belki hâlen bilmeyenleriniz olur Nvidia ve AMD CEO'ları birbirine görünüş olarak benzedikleri gibi aynı zamanda akrabadır. Lisa Su'nun dedesi ile Jensen Huang’ın annesi kardeştir. Şöyle aile soy ağacını paylaşayım:
(Büyük resim kursu notlarımda 3 yıldız koymuşum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Ekim 2024; 14:46:29 >
-
Yakın zaman önce Nvidia'nın Arm'yi satın alma girişimi bararısız olduktan sonra oraya bir öfkesi olması normal. Bari ittifaka Nvidia da katılsa, 3 şirketi de hem cpu hem gpu pazarında görsek.
-
hep d iyorum amd intel birleşip en iyi işlemciyi yapsın gerekirse nvdia da katılsın işlemcilere gpu dahil etsin full hd oyun için ekran kartı almaktan kurtulalım
-
Bence x86 ayak bağıdır... x86 kaldırılmış bir sistemde performans daha yüksektir. Geriye dönük uyumluluk beladır ...
ARM de sadece 64 bit liğe geçilmiş sistemlerde hız artışı barizdir.
Nvidia elbette Qualcomm un yükselişinden rekabetinden TIRSIYOR ... Kısa sürede boy ölçüşecek....
32 bitlik eskiler zahmet olacak 64 tabanlıya geçin ... Eskiler ayrıca güvenlik riski teşkilde eder.
-
Bu grafiğe çok güvenmemek lazım ama uzak akraba olduklarını bende duymuştum. Aslında Elon Muskta "yalnız dahi" olarak gösteriliyor ama son 20 30 yıldır tüm işlerini kardeşi ve kuzeni ile beraber yapıyor, manidar biraz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
64 bit eskidi kaç yıldır var 96 bit 132bit çıkmalı
-
Var var biraz araştırsanız görürdünüz. Ben size hemen dünyanın en büyük sağlayıcılarından örnek vereyim, Amazon AWS 2018'den beri müşterilerine ARM mimarili sunucular sunuyor :) Bakınız; https://aws.amazon.com/ec2/graviton/
İşlemciler için;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 7 Kasım 2024; 2:25:34 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
vay be intel ne hale geldi.Osmanlı gibi oldu
|
Belki hâlen bilmeyenleriniz olur Nvidia ve AMD CEO'ları birbirine görünüş olarak benzedikleri gibi aynı zamanda akrabadır. Lisa Su'nun dedesi ile Jensen Huang’ın annesi kardeştir. Şöyle aile soy ağacını paylaşayım:
(Büyük resim kursu notlarımda 3 yıldız koymuşum) |
Huang, "x86'yı destekliyoruz. x86 bizim için çok önemli. Bilgisayarlar, iş istasyonları ve veri merkezleri için bu mimariyi kullanıyoruz. Jensen Huang da benim başka bir konuda yaptığımın yorumun aynısını yapmış. ARM mimarisi compute gücü üzerine kurulmuş bir mimari değil, asıl numarası güç tüketim verimliliği. Bugün global anlamda iş istasyonları ve veri merkezlerinin hepsi X86 uyumlu işlemcilerle çalışıyor, var mı 1 tane ARM işlemci ile çalışan sistem veya server. ARM'cılar X86'nın kaybolup gideceğine kendilerini o kadar inandırmışlar ki, ileride büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X