Şimdi Ara

Nvidia, DLSS 2.3 güncellemesini duyurdu: Tüm ekran kartlarına çözünürlük ölçeklendirme geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crysis 2 Remastered
    Crysis 3 Remastered
    orjinelerin grafikleri ve detayları daha iyi

• Gtx 1060 laptop var ekranım 1080p.Bende bu resimde ki ayar yeri nvidia panelinde görünmüyor.

Deneysel özellik etklinleştir diye bişey var .Onuda tıklıyorum bişey yüklemeye başlacayacak gibi ama bir türlü aktif olmuyor yüklemiyor.

https://prnt.sc/206x150

• Trakyacus kullanıcısına yanıt

en güncel sürücüyü kurdunuz mu ? Bende 1050ti var bende görünüyor driver sürümü 496.76

• Forum1th kullanıcısına yanıt

Hocam GTX760 kasarak açıyor DE'leri. :) En çöp ekran kartı çalıştırmaz yani.

gtx 960 4gb kartımda bu ayar aktif ettim ben, tabi nasıl kullanacağımı bilmiyorum orası ayrı  

Tek diyeceğim forza 5 te uzak görüşü düzeltti ve 1080p ekranımda 2k çözünürlüğe çekip oyun baya iyi göründü, aynı fps daha iyi görüntü alabiliyorum şimdi

• lonecruiser L kullanıcısına yanıt

Evet kurulu neden gözükmüyor ki bilemedim

• Hayalci kullanıcısına yanıt

Nasıl ettiniz acaba

nvidia experience ayarında deneysel ayarını açman gerekiyor.

• Hayalci kullanıcısına yanıt

1080p ekranınınızda 2k oynarsanız çözünürlük ölçeklendirme değil DSR kullanırsınız ki bu DSR olayı zaten yıllardır var. DSR açınca FPS nin düşmesi lazım. Bu yeni gelen özelliğin yazdığınız şey ile alakası yok farklı şeyler. Siz DSR kullanıyorsunuz.

• Bunu test ettim. NIS (yani görüntü ölçeklendirme) olayını ve memnun değilim. Uzun zamandır oynadığım Hunt Showdown oyununda test ettim. Native (Doğal) Çözünürlüğüm 2560*1440p ben %77 oranına çekip test ettim yani 1080p yi upscale ettirdim. Sonuç 15-20 fps artış oldu. Peki neden memnun değilim? Özellikle uzun mesafelere baktığımda görüntünün ciddi olarak kötü olduğunu farkettim. Bu özellik Counter vs gibi basit oyunlarda işe yapar. Yada uzağı render laması gerek olmayan oyunlarda iş görür. Benim oynadığım oyunda ben düşmanı net bir şekilde görebilmeliyim. Maalesef görüntü çok kötüleşiyor. Bulanıklaşmadan bahsetmiyorum bile. Kısaca uzağı renderlamayan oyunlarda görüntüde çok bir fark hissetmiyorsunuz.

Aslında Nvidia ve Amd nin fsr nin olayı oyunlardaki resolution scale ayarıyla aynı. Warzone da var mesela bu ayar. Nvidia bu ayarları tüm oyunlara getirmiş olan biten bu. Dlss bende yok kartım 1070 o yüzden onu test edemiyorum.

Birkaç farklı oyunda da denedim. Görüntü kötüleşiyor ama dediğim gibi uzağı render lamayan oyunda sizi pek rahatsız etmez. Görüntü aynı diyen hatta iyileştiğini iddia edenlere itibar etmeyin o arkadaşlar bir göz doktoruna gitsinler. Bu arkadaşlar 2 gb ye sıkıştırılmış filmle 20 gb ye sıkıştırılmış filminde görüntüsünün aynı olduğunu iddia eder. Gerçekten gözlerinizde problem var.

• tam olarak öyle değil galiba kast ettikleri rtx kartlar

• 1.Freesync/gsync - 2.DLSS
    Bu 2 "teknolojiyi" 1 kere açıp bakayım dedim ve bir daha hiç kullanmadım.

DLLS performans modunu seçiyorsun bakıyorsun çözünürlük %60 olmuş. native 3840x2160 olan çözünürlükte render edilen 3D görüntüyü 2344 x bilmem kaça düşürdükten sonra performans tabiki de artmayacak mı? Performans yetmiyorsa görüntüyü gider 1920x1080p ayarlarım böylece ekranıma 1/4 piksel şeklinde hem tam oturur hem daha fazla performans alırım hem de grafik ayarlarını bir kademe yukarıya çekerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.