Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Dostum zaten benim PC 50 inch Plazmaya bağlı. Crysis 1 ve 2, Battlefield 3 vb. oyunların hepsini gamepad ile oynayıp bitirdim. Sadece online biraz sıkıntı yaratıyor, hemen harcıyorlar Onun dışında PES 2014 ve Need For Speed vb. oyunları büyük ekranda oynamak büyük keyif. Full HD ve AA sorunu da yok.

e tamam işte daha ne istiyon
  • Nvidia olayı çok net bir şekilde izah etmiş. Monitörünüzün Yenileme Hızı ne olursa olsun , şuanki günümüz monitörlerinde monitör yenileme hızınız ne ise oynattığınız görüntünün FPS hızı da o kadar olmalıdır yani birbirine eşit olmalıdır diyor. Eğer eşit değilse görüntüde kırılma , atlama , kekeleme(stuttering) gibi görüntü sorunluları meydana gelir diyor. Ki bu gerçekten çok sıkıcı bir olay. Aldığınız fps ne olursa olsun , ister 150 fps alın ister 35 fps alın ne alırsanız alın aldığınız fps monitör yenileme hızından farklı ise kesinlikle bu sorunları yaşarsınız.

Nvidianın vaadi ne peki ? Adamlar diyor ki , biz öyle bir alet geliştirdik ki bu alet monitörünüze herhangi bir fps değerine göre (tavan sınır olmak üzere) yenileme hızını ayarlamasına imkan tanıyor. Yani monitör 60 hz ise 1-60 arasında fps ye göre yenileme hızını ayarlıyor. yenileme hızı anlık olarak 34 te olabilir 38 te olabilir. Bu tamamen o anki fps değerine bağlı. Böyle olunca ne oluyor ? Görüntülerin hepsi zamanında ulaştığından ne bir atlama , ne bir stuttering nede kırılma oluyor. Yağ gibi bir görüntü oluyor. Tabi şunu unutmamak gerekir , eğer fps değeri çok büyük aralıklarda dalgalanıyorsa , görüntü bozulmasa veya stuttering olmasa bile yavaşlama hissedilebilir. Yani fps birden 60 fps den 35'e düştü diyelim, kesinlikle oyunda bir yavaşlama hissedersiniz. Ama görüntü de hiçbir sıkıntı olmaz yada bir suttering yaşamazsanız.
    Ee şimdi bakınca bu teknolojiye gereksiz diyebilecek var mı ? Varsa eğer cidden kendisinden şüphe duyarım.

• Ben bu teknolojinin getirisine bakarım, en basitinden halihazırda elimde bulunan kart açısından oyunların oyanabilirliği oldukça artmış olacak. %5 %10'luk bir farktan bahsetmiyorum, kaldı ki bu %10'luk fark için yeni GPU alanlar 500-1000 lira arası fark veriyorlardı. Şimdi ise 30 fps üzerinde fıstık gibi oyunumu oynarım ti Boost'um ile. PhysX'başka bir olay ama bu G-Sync devrim sayılır.
  • amd ekran kartı olanlara uyarı amd ekran kartlarında calısmıcak monıtor ayarında secılemıcek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

Nvidia olayı çok net bir şekilde izah etmiş. Monitörünüzün Yenileme Hızı ne olursa olsun , şuanki günümüz monitörlerinde monitör yenileme hızınız ne ise oynattığınız görüntünün FPS hızı da o kadar olmalıdır yani birbirine eşit olmalıdır diyor. Eğer eşit değilse görüntüde kırılma , atlama , kekeleme(stuttering) gibi görüntü sorunluları meydana gelir diyor. Ki bu gerçekten çok sıkıcı bir olay. Aldığınız fps ne olursa olsun , ister 150 fps alın ister 35 fps alın ne alırsanız alın aldığınız fps monitör yenileme hızından farklı ise kesinlikle bu sorunları yaşarsınız.

Nvidianın vaadi ne peki ? Adamlar diyor ki , biz öyle bir alet geliştirdik ki bu alet monitörünüze herhangi bir fps değerine göre (tavan sınır olmak üzere) yenileme hızını ayarlamasına imkan tanıyor. Yani monitör 60 hz ise 1-60 arasında fps ye göre yenileme hızını ayarlıyor. yenileme hızı anlık olarak 34 te olabilir 38 te olabilir. Bu tamamen o anki fps değerine bağlı. Böyle olunca ne oluyor ? Görüntülerin hepsi zamanında ulaştığından ne bir atlama , ne bir stuttering nede kırılma oluyor. Yağ gibi bir görüntü oluyor. Tabi şunu unutmamak gerekir , eğer fps değeri çok büyük aralıklarda dalgalanıyorsa , görüntü bozulmasa veya stuttering olmasa bile yavaşlama hissedilebilir. Yani fps birden 60 fps den 35'e düştü diyelim, kesinlikle oyunda bir yavaşlama hissedersiniz. Ama görüntü de hiçbir sıkıntı olmaz yada bir suttering yaşamazsanız.
    Ee şimdi bakınca bu teknolojiye gereksiz diyebilecek var mı ? Varsa eğer cidden kendisinden şüphe duyarım.

size bu teknolojinin mantık hataları içerdiğini açıklayayim herkes de olayın aslında ne olduğunu az çok öğrenebilir
    nvidia nın yaptığı testlere dikkat ederseniz 40-60 fps arasına odaklanılmış 60fps üstünde fark olmuyor demek ki onu göstermiyorlar
    bu teknoloji 350-400tl civarında satılacak ve sadece 144hz monitörlerde destekleyecek bu da minimum 900tl ekstra masraf demek etti size 1300tl bu kadar parayı kasa dışına veren adam oyunlarda 40-60 fps arasında alacağı bir sisteme sahip olur mu sizce?
    diyelim ki ekran kartına para yetiştiremedi benim gibi 144hz monitöre gtx570 kullanmaya devam etti ne yapacak ayarları kısacak ve görecek ki oyunlar minimum 80 fps ve üstünde bu ekranlarda yağ gibi akıyor öyle yukarıdaki videoda 60hz 60 fps için bahsedilen yağ gibi akma ile arasında dağlar kadar fark var. Bu 144hz ekranlarda 60 fps altında tearing yaşıyorsunuz bunu kabul ediyorum ki bende yaşadım bunu işte vg248qe ekranlarında nvidia bu yüzden sadece 60fps altını gösteriyor üstünde gösterilebilecek bir fark yok çünkü
    60+ fpslerde bu ekranlarda tearing 0 dır zamanında 30fps yeterlidir 60 ile arada fark yoktur diyenler vardı ben 60 dan 50 ye düşünce bile fark olduğunu iddia ediyordum ve sonunda haklı çıktım yani gözlerim bu konuda övmek gibi olmasın ama iyidir
    İnput lag dedikleri olay zaten bu ekranlarda minimuma indirgenmiştir bf3-4 de çok rahat farkı hissedersiniz
    aşağıdaki videodan da çok rahat anlaşılabilir adamın söylediği k/d ratio ya dikkatinizi çekerim
    adamın isabet ettirdiği mermiler 60hz de input lag dan dolayı düşmanların içinden geçiyor gibi gözüküyor ama 120 monitörde işte bu input lag ortadan kalkıyor

bakın gamsız bey ne diyor 60 hz de 60fps de aldığınız yağ gibi akıcılığı düşük fpslerde de alacaksınız diyor
    yani o da 60fps ve üstünde ne olacağını söylemiyor yani bu g-sync in olayı 30-60 fps arasındaki takılma hissini gidermek
    yani böyle bir teknolojiyi gidip 60hz monitörlere yapsalar bir şey demem ama gidiyorlar bir de minimum 900tl ye satılan gene minimum 144hz bir ekran istiyorlar yanında
    yani bu teknoloji asıl 60hz monitörlere gerekli ama onlara destek yok
    ve en önemli kısım g-sync ve 3d beraber açılmıyormuş! sen git ekstra 400tl para ver ve g-sync ile beraber 3d teknolojisini açama ne anladım bu işten?
    yani özetlemek gerekirse bu teknoloji daha çok 40-60 fps için geçerli ve siz sadece bu ikiliye 1300tl veriyorsunuz ama kullandığınız pc kötü olacak ve bu fpslere düşeceksiniz? işte böyle bir mantıksızlık hakim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Kasım 2013; 16:32:35 >

• Hocam ne kadar yazsam da olaya düz kalıp bakıyorsunuz yazdığımı ya anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz. En iyisi çıktığında bizzat deneyimledikten sonra konuşmak olacaktır yoksa havanda su dövmenin anlamı yok. Dediğim gibi beraber gideriz ne dir ne değildir yerinde görürüz
  • rezes kullanıcısına yanıt
    ne dediniz de anlamak istememişim söylerseniz sevinirim
    nasıl siz kullanmadan g-sync den vazgeçemem diyorsanız bende burada yeni çıkan bir teknolojinin bütünüyle test edilmemesini eleştiriyorum
    hani nerede 60-80fps 80-100 100-120 fps farkları bunları göstermezsen insanlar seni doğal olarak eleştirecektir
    10dk boyunda bakın bakın burada kırık var onda yok deyip durdular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Kasım 2013; 17:09:28 >
  • Hocam hararet yapmaya gerek yok di mi?

Şu tanıtımlar İstanbul a da bir gelse de size tek tek ispatlı göstersem Bir gelmedi gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 10 Kasım 2013; 9:04:43 >

• Yıllardır tam performanslı görüntü alamıyormuşuz da haberimiz yokmuş. Bence nvidia çok ayrı bir boyut açıyor bu teknolojiyle. Artık 30 fps veya 60 fps diye ayrılmayacak . elinde şu an gtx 780 benzeri 3 aşağı 5 yukarı bir kartı olanlar 30 fps ile bu teknoloji gelmeden ki 60 fps ye meydan okuyabilecek demek oluyor ki bu bence harika birşey. Ekran kartım düşük bak 30 fps işte akıcı değil olayı kalkıyor. Merakla ülkemize gelmesini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeknoSeyir çok faydalı bir program yapmış bu teklonojinin üzerine. Gayet açıklayıcı.
  •  [NVIDIA G-Sync] Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 19 Kasım 2013; 22:27:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

60fps nin altına düşünce yine takılmalar hissedeceğiz bu tablodan onu anladım doğru mu??
  • şimdi Bu teknoloji şu anda sadece Kepler GPU kartlarda çalışacak denmiş.780 de sanırım kelper.
    şimdi biz ek parça gibi birşeymi alıcaz ?
  • harika bir yenilik ama 42 inç Led tvde oynuyorum ve Amd kullanıyorum bize pek uymuyor. İlerde ne olur bilinmez.
    Teknoseyir videosunuz izledim çok güzel anlatmışlar. Video için "NVIDIA G-Sync ile oyunlarda takılma ve yırtılmalara son"

Mantle + Gsync ortak bir yol buluşsalar oyuncular hepsinden faydalansa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu

60fps nin altına düşünce yine takılmalar hissedeceğiz bu tablodan onu anladım doğru mu??

Yanlış anlamışsınız.Tabloda VG248QE Monitöre G-SYNC kit takılınca 30-144 hz arası refresh rates değeri alınacağını belirtmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Alican Uver

Yıllardır tam performanslı görüntü alamıyormuşuz da haberimiz yokmuş. Bence nvidia çok ayrı bir boyut açıyor bu teknolojiyle. Artık 30 fps veya 60 fps diye ayrılmayacak . elinde şu an gtx 780 benzeri 3 aşağı 5 yukarı bir kartı olanlar 30 fps ile bu teknoloji gelmeden ki 60 fps ye meydan okuyabilecek demek oluyor ki bu bence harika birşey. Ekran kartım düşük bak 30 fps işte akıcı değil olayı kalkıyor. Merakla ülkemize gelmesini bekliyorum.

Evet akıcılık konusunda büyük devrim ama genelde tartışmalar gözün algılaması üstüne oluyordu bakalım o nasıl bir düzleme oturacak

• Gerçekten bu sektörde çok iyi bir gelişme. Videoda Murat Gamsız'ın dediği gibi ilerki dönemlerde eğer ekran kartının içine dahil edilirse, Nvidia almak için geforce experience, physx, cuda, 3d vision, adaptive v-sync gibi ekstra özelliklerin arasına birde bu eklenir. Bir başka konu ise yine videoda söz edildiği gibi bu teknoloji diğerleri gibi ekstra bir özellik değil, tamamen sorun çözmeye odaklı bir teknoloji. Bu nedenle kesin tutacak gözüyle bakıyorum. Amd'nin daha çok çalışması lazım yoksa Nvidia daha çok at koşturacak bu alanda. Sonunda olan yine tüketiciye olacak hem iyi hem de kötü
  • G-SYNC 3d modunda çalışmayacak demişsiniz fakat aşşağıda vereceğim linkteki tabloda G-SYNC kit ile 3d modunda 100, 120 Hz'de olağanüstü 3D kalitesi alınacağı açıkça belirtilmiş.

http://www.nvidia.com.tr/object/how-does-g-sync-work-tr.html
  • evohan kullanıcısına yanıt
    gözün algılaması derken hangi konuda
  • ugurmurat360x kullanıcısına yanıt
    onu ben demedim
    25dk lık videodaki g-sync i yerinde görüp test etmiş gamsız bey söylüyor onu

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.