Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Şimdi izledim bende. Ekran Kartına dahil edecekler gibi geliyor bana da, hemen atlamamak lazım şimdiden.

İzlemek isteyenler güzel bir çekim olmuş.

A dan Z ye mükemmel anlatmışlar her şeyi sadece G-Sync değil Frame , HZ , Vsync , Stutter , Tearing gibi konularda da detaylı anlatımlar var daha önce DH deki incelemelerde bile 70 fps den 40 fps ye düşen oyun a "akıcılık bozulmuyor" diyen yöneticiler gördük , herkes açıp izlesin şu videoyu , bu bu tarz türkçe anlatım bulamazlar hiç bir yerde

ben pek sanmıyordum ama 60 fps altında bile yağ gibi akıcı oyun deneyimi diyorlar bu gerçekten heyecan verici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 7 Kasım 2013; 1:11:22 >

• İlerde bu özellik gpuya entegre halde gelebilir deniyor. Peki ilerde sadece dvi destekli monitörlerde de çalışma imkanı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 7 Kasım 2013; 1:21:23 >
  • nvidia kapağı yapıştırmış amd ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benq xl 2420Tye takılıyor mu bu şey ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 7 Kasım 2013; 2:58:25 >
  • çok uzun süre var piyasaya çıkmasına anlaşılan
  • peki yazmışsınız

bende sızın konunudan bilgilendim . bu konuyu öğrendim.

LINK te bir çok soru/cevap var

Tahmini kendin yap kit fiyatının 175$ (350TL) olacağı söylenmiş ki epey cep yakacak.

demişsiniz.

ben su an kullndıgım

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG278H/

bu monitöre

kasasını açıp bu modülü alıp takabılecekmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 7 Kasım 2013; 3:47:18 >
  • Belki kasayı açmanıza gerek kalmadan displayport üzerinden de bir alternatif üretecekler ama henüz kesin bir bilgi değil. Tek kesin olan önümüzdeki sene sadece Asus monitörlerin g-sync ten istifade edebileceği.

@Patronage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 7 Kasım 2013; 6:25:30 >
  • PC oyunculugu neden küçücük monitörlere mahkum ediliyor? Oysa dev gibi plazma kablosuz gamepad ile cok daha iyi bir oyun deneyimi verir. Hem konsol gibi düşük grafik kalitesi de yok PC'lerin, goruntu cok daha kaliteli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salvatuon kullanıcısına yanıt
    Gamepad ile oynamayı sevmediğimizden pc hala hayatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Belki kasayı açmanıza gerek kalmadan displayport üzerinden de bir alternatif üretecekler ama henüz kesin bir bilgi değil. Tek kesin olan önümüzdeki sene sadece Asus monitörlerin g-sync ten istifade edebileceği.

@Patronage

güzel bır haber vallahı bu olay ıcın 350 tl bende verırım.
  • NVIDIA uçtu gidiyor.Bakalım AMD ne yapacak?
  • Monitörün sinyal alıp paneli sürme yapısı değişmeden olmaz, yani monitörde illaki bi değişiklik gerekir öyle sadece kart ile yazılım ile olacak iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Monitörün sinyal alıp paneli sürme yapısı değişmeden olmaz, yani monitörde illaki bi değişiklik gerekir öyle sadece kart ile yazılım ile olacak iş değil.

Phsyx gibi ekran kartına dahili olarak gelmez kolay kolay diyorsunuz yani?
  • iyi de diyelim 120hz monitörüm var ve Vsync ayarı kapalı. Tearing olması için fps 120 yi geçmesi lazım ki bu ancak düşük detayda çok güçlü ekran kartıyla falan olabilecek birşey. Yani oyun 35-100 fps arası gidip gelse bile tearing görmeyeceğim demek oluyor bu. Vsync kapalı olduğu için shuttering durumları da olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

İlerde bu özellik gpuya entegre halde gelebilir deniyor. Peki ilerde sadece dvi destekli monitörlerde de çalışma imkanı olur mu?

Video da , mümkün değil deniyordu, sadece display port standardında , "hz sürme" gibi bi yetenek varmış, bilmiyorum izledinizmi videoyu baya fikir verebilir size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Gamepad ile oynamayı sevmediğimizden pc hala hayatta

yok asılnda ben strateji ler hariç hiç bir oyunda mouse kullanmıyorum uzun yıllardır ve halen sağlam bir PC oyuncusuyum , alışırsan Gamepad büyük rahatlık kesinlikle

@Salvatuon

PC yi götürüp dev ekranlara bağlayabilirsin , ben arada sırada yaparım Mirror's Edge gibi oyunlar için mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

iyi de diyelim 120hz monitörüm var ve Vsync ayarı kapalı. Tearing olması için fps 120 yi geçmesi lazım ki bu ancak düşük detayda çok güçlü ekran kartıyla falan olabilecek birşey. Yani oyun 35-100 fps arası gidip gelse bile tearing görmeyeceğim demek oluyor bu. Vsync kapalı olduğu için shuttering durumları da olmayacak.

hayır teknik olarak bakarsak Stutter görürsün bu seferde fark etmez ki :) monitor yenilme hızının altında bir FPS ile oyun oynarsan o dez avanjların hepsini yaşayacaksın 60HZ lik monitorde 40 FPS ile Vsync kapalı oyun oyna bak mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 7 Kasım 2013; 11:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Monitörün sinyal alıp paneli sürme yapısı değişmeden olmaz, yani monitörde illaki bi değişiklik gerekir öyle sadece kart ile yazılım ile olacak iş değil.

Phsyx gibi ekran kartına dahili olarak gelmez kolay kolay diyorsunuz yani?

Physx sadece komut işleme ile ilgili bi olay. Ayrı bi kart iken de aynı tarz kod işliyordu, GPU üstünden implemente edildiği zaman da benzeri tarz komutu işliyor.

Burda, monitörün gördğün paneli taraması ile ilgili olan devre yapısının monitörde fiziksel oalrak farklı olması durumu var. O yüzden d-sub veya dvi üstünden değil display porttan sadece çalışıyor. Driver diyor ki "frame render edildi ekranı tazele", bu tarz ilave bi komut yolluyor monitördeki arabirim kartına. Bizde, normalde bu sabit miktarda gerçekleşiyor, çünkü ekran kartı<<--->> monitör bağlantsı bu şekilde işliyor yıllardır. GPU>>ekran kartı >> monitör arasında bu sabit tarama olmayıp GPU'dan gelecek komuta göre tarama yapmasını sağlayacak farklı bi yapı gerekiyor.

Bi şekilde bütün herkes bi tür cift mod gibi olay geliştirir mesela, bütün monitörlerde kendilğinden ilave donanım olur bunu yapabilecek o zman olur. O da ölme eşşeğim ölme olayı gibi. Amaç bununla üst düzey sistem ve monitörü olanları hedeflemek. GPU veya oyun sistemleri 120FPS veya 144 FPS'yi uzun dönemde sorunsuz verebilecek bi kapasitede olamayacak çünkü. Madem daha hızlı oyun sistemi üretemiyoruz, bizde akıcılık üstünden vuralım gibi bi olay var burda. 80 FPS'de sanki 120fps gibi akıcılık sağlanıyorsa hedefini yakalamış olur.

Düşük sistemler için daha önce de dedim, yukarda Arcadia da dedi, ucuz bi ekran kartına 175$ eklediğin zaman bööööle hata mı yaptım dedirtebilir mesela onlar önemli. En ucuz 650ti boost giib düşün Nvidia tarafından bunu kullanabileceğin ve anlamlı olacak. buna 175$ eklersen 7970 alırsın. Şimdi 650ti boost + 175$ kit mi, 7970 mi? 40-50FPS'ye geldiğinde diğer karta göre avantajlı olacak mı olmayacak mı?

Daha üst sistemi olan, SLI kullanan, 120hz de sabit fps alıp temiz bi akıcılık elde etmek isteyenler için fps 90-100'e düşünce yine 120 fps akıcılığı verecekse, 80 fps altna düşünce bile yine güzel bi akıcılık hissettirecekse, onlara esas faydası olur bunun. SLI'ya ne kadar vermişsin, monitöre / kite vereceğin ilave fazla koymaz. 650ti boost alacak adama 175$ koyar ama(650 ti boost ortalama 130-150$ bişey sanırsam). 660ti/760 alıp bana 7970'den 280x 'den her zman daha temiz bi akıcılık sağlayacağına gözümle görmeden inanmam bide öyle bi yanı var işin.

Aşağısı direk alakalı değil ama bilmeyen fikir sahibi olr belki.

Physx Nvidia'nın eline geçtiğinde, Nvidia milletten dünyanın parasını istiyordu bunu kullandırtmak için. Sonra baktılar olmuyor, binary SDK'sını ücretsiz kullandırtır hale getirdiler, ama yine de oyunun geliri fazla olursa parasını istiyorlar. Oyun yapımcısı da daha çok satış yapmak için bak bizim oyunumuzda böle bıcı bıcılar var diyor. Daha sonra da gidip millete bizim Physx'i kullanın, bak çok satış yaparsanız indirim de yapırz, hatta para bile almayız tarzı olaylara getirmeye başladılar.

binary SDK'yı kullanmak yerine, Physx'de değişiklik vs. yapmak istersen dünyaların parasını ister Nvidia. Kimse de oralara kolay kolay yanaşmaz zaten.

Physx'e benzer yanı, Physx için nasıl başta lisans ücreti istiyordu, tutmayınca farklı yola girdiler daha çok kullanılsın diye ücret istememeye başladılar, bu gynsc de aynısı olsn yayılsın istenilebilir. Ama ortak konsorsiyum olmadan kimse fazla bişey yapmaz. Çünkü konsorsiyum denilen şeyde ortak bi standart vs. olması gerekir. Burdan oturduğumuz yerden konuşması kolay herkes bütün geliştriciler driver'ına bi "frame çizdim ekranı tazele" komutu eklesin diyecez, monitörde ortak donanım olacak, driverdan gelen komutu alınca ekranı tazeleyecek. Nvidia kendi driver altyapısına uygun komut ekliyor, kendi GPU'sunda kullanıyor, kendi geliştridiği monitördeki sürücü birim ile paneli tazelenmesini istiyor. Tamamen kapalı teknoloji. bunun açık halinin olması kolay değil.

AMD de driverına bu tür bişey ekler mesela "frame çizildi paneli tazele diye", Birisi çıkar bi tür wrapper yazar, bi tür hack yani monitördeki sürücü donanıma sanki Nvidia GPU'dan "frame'i al, paneli tazele" komutu/paketini taklit edecek o şekilde işe yarar yararsa. Başka türlüsü yok.

Getirisi işte iyi sistemleri olanlardan çoğunlukla kazanacaklarına bağlı.

• Öncelikler teşekkürler bilgilendirme için.

Şimdi bakıyorumda aslında Nvidia yine kendine çalışmış phsyx açında fps değerleri nasıl düşüyordu, yani phsyx in en kötü yanı olan ciddi performans kaybı yüzünden bile olan oyunlarda kim açabiliyordu. Ben beğendiğim bişey olmasına rağmen 60fps den düşecek diye açmıyorum , zaten kaç oyunda var. Ama phsyx in de önünü açan bişey bu olay bi bakıma.
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten benim PC 50 inch Plazmaya bağlı. Crysis 1 ve 2, Battlefield 3 vb. oyunların hepsini gamepad ile oynayıp bitirdim. Sadece online biraz sıkıntı yaratıyor, hemen harcıyorlar Onun dışında PES 2014 ve Need For Speed vb. oyunları büyük ekranda oynamak büyük keyif. Full HD ve AA sorunu da yok.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.