Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim en çok merak ettiğim mesela bunu 120hz bir monitör de uygularken fps nin 100 de 60 a oyun içinde gerilediğini düşünelim evet monitör hz de buna göre ayarlanacağı için herhangi bi stuter veya tearing olmayacak ama 100 ile 60 fps arasındaki akıcılık değişimi gözümüze nasıl yansıyacak ? :) yani frame deki dalgalanmaların bir ekranda gerçekten nasıl etki yarattığını tama olarak görebileceğiz sanırım

birde örneğin 60hz monitorde gsync kullandığımzıda fps 60 ve sütünde seyrediyorsa ne olacak tearing görecekmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 21 Aralık 2013; 15:29:10 >
  • bu g-sync i acaba 248qe ye takabilme şansımızda bir gelişme var mıdır?
    linus çipi göstermiş de insan bir de gidip g-sync olmayan modeli açar bakar şu an ki ekrana sahip olanlar takabiliyor mu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

benim en çok merak ettiğim mesela bunu 120hz bir monitör de uygularken fps nin 100 de 60 a oyun içinde gerilediğini düşünelim evet monitör hz de buna göre ayarlanacağı için herhangi bi stuter veya tearing olmayacak ama 100 ile 60 fps arasındaki akıcılık değişimi gözümüze nasıl yansıyacak ? :) yani frame deki dalgalanmaların bir ekranda gerçekten nasıl etki yarattığını tama olarak görebileceğiz sanırım

birde örneğin 60hz monitorde gsync kullandığımzıda fps 60 ve sütünde seyrediyorsa ne olacak tearing görecekmiyiz

tearing veya stutter gibi kalite problemleri 30fps uzerinde hic bir kosulda olusmayacak g-sync aktif iken. 30fps'nin altini desteklemiyor saniyorum g-sync neden bilmiyorum.

fps 60-120 arasinda oynadignda sadece performans dustugu oranda fps dusmesi hissedeceksin, baska bir sorun olusmayacak.
    su anda v-sync kapaliyken fps dususune eslik eden kirilmalar olmayacak, veya v-sync acikken olusan stutter ve ani fps dususu/cikisi olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHArcadia

quote:

benim en çok merak ettiğim mesela bunu 120hz bir monitör de uygularken fps nin 100 de 60 a oyun içinde gerilediğini düşünelim evet monitör hz de buna göre ayarlanacağı için herhangi bi stuter veya tearing olmayacak ama 100 ile 60 fps arasındaki akıcılık değişimi gözümüze nasıl yansıyacak ? :) yani frame deki dalgalanmaların bir ekranda gerçekten nasıl etki yarattığını tama olarak görebileceğiz sanırım

tearing veya stutter gibi kalite problemleri 30fps uzerinde hic bir kosulda olusmayacak g-sync aktif iken. 30fps'nin altini desteklemiyor saniyorum g-sync neden bilmiyorum.

fps 60-120 arasinda oynadignda sadece performans dustugu oranda fps dusmesi hissedeceksin, baska bir sorun olusmayacak.
    su anda v-sync kapaliyken fps dususune eslik eden kirilmalar olmayacak, veya v-sync acikken olusan stutter ve ani fps dususu/cikisi olmayacak.

bende onları diyorum zaten yani bu göze nasıl tezahür edecek 100 ile 60 fps arasındaki geçişlerdeki yavaşlama da sıkıntı verici olacak mı bakalım

yalnız 60 hz monitorde oyunu 100 fps de oynarsak Gsync de olsa hz 100 e çekemeyeceği için bir uyumsuzluk olur gibi geliyor bana

• quote:

quote:

quote:

bende onları diyorum zaten yani bu göze nasıl tezahür edecek 100 ile 60 fps arasındaki geçişlerdeki yavaşlama da sıkıntı verici olacak mı bakalım

yalnız 60 hz monitorde oyunu 100 fps de oynarsak Gsync de olsa hz 100 e çekemeyeceği için bir uyumsuzluk olur gibi geliyor bana

Her haliyle su andaki durumdan daha temiz bir goruntu olacak ona emin olabilirsin. Sadece su anda sabit 120 veya 60fps alabiliyorsan degisen birsey olmayacak g-sync ile.

Uyumsuzluk yok 60 hz monitorde 100 fps verebilen sistemde fps'yi 60'a cekecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Her haliyle su andaki durumdan daha temiz bir goruntu olacak ona emin olabilirsin. Sadece su anda sabit 120 veya 60fps alabiliyorsan degisen birsey olmayacak g-sync ile.

Uyumsuzluk yok 60 hz monitorde 100 fps verebilen sistemde fps'yi 60'a cekecek.

60 fps limitler se o yönde bir sorun olmaz zaten bakalım diğeri içinde merak içindeyim

• bende BENQ XL2420 T 120 Hz var arkadaşlar peki bizim monitörlerimiz bu teknolojiyi destekleyecekmi bu kiti herkes kolaylıkla takabilecek mi sonuçta chip takılacak monitöre bir nevi kolay olmasa gerek bilgisi olan varsa
  • o sonradan kit ekleme isi %90 yalan olur gibime geliyor. siradan kullanici buna cesaret etmez veya beceremez. tr'ye o kit'in ithal edileceginden bile supheliyim. bu parca hazir entegre halde gelen monitorlerdedir olay bence.
  • G-sync kitleri Nvidia'nin sitesinden $200 fiyatla satilmaya baslanmis.

http://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync/diy

Kurulumu anlatan video da var.

Bana oluru yok gorunuyor bu fiyat ve ustune iscilik olayi dolayisiyla.
  • DHArcadia kullanıcısına yanıt
    bakalım yapılır gibi vg248qe g-sync li olanın 600 dolar olacağı düşünülürse şu an kullanılanı satmakla da uğraşmadan takılabilir
    ama sıkıntı şu ortadaki vida yerini tamamiyle söküyor adam bu da garanti %100 gidiyor demektir
  • quote:

G-sync kitleri Nvidia'nin sitesinden $200 fiyatla satilmaya baslanmis.

http://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync/diy

Kurulumu anlatan video da var.

Bana oluru yok gorunuyor bu fiyat ve ustune iscilik olayi dolayisiyla.

Kitin kurulumu ile ilgili gözünüzde büyüttüğünüz kadar bir sıkıntı yok inanın bana. PC toplayabiliyorsanız monitörde toplarsınız Lakin fiyat için OHAA! diyorum.

1080 için ASUS VG248QE kral olsada artık 1440p içn yeni kral ASUS ROG Swift PG278Q 2560x1440 120 Hz G-Sync Monitor

Yaşasın yeni KRAL

799$ Fiyatla geliyor Tabiki yurtdışı. TR fiyatını hemen hesaplayalım 799$*1,18*1,05*1,184=1170$*2,20TL=2.570TL cık Bu rakam benim 3 adet ASUS VG248QE fiyat toplamı kadar GTX Titan a bu rakamları verenler için monitör sudan ucuz

Sizi bilmem ama ben 4K model olan ROG Swift PG278Q LCD ile arasında kararsız kalacak gibiyim. Ya yüksek çözünürlük yada akıcılık Bir alternatif daha var tabi OCULUS RIFT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 12 Ocak 2014; 10:00:09 >

• rezes kullanıcısına yanıt
    hocam bende sizin gibi aynı ikilem arasında kaldım. 4k olan model daha çok profesyonel kullanıcılar için üretildiği için biraz soğuk bakıyorum ona, çünkü g-sync yok, 60hz vs. ama rog swift de tam hayallerimdeki monitör. ayrıca fiyatları da aynı. hocam siz olsanız ne yapardınız? hangisini alırdınız?
  • fatihkayacioglu kullanıcısına yanıt
    Bende aynı ikilemdeyim belirtmiştim. Ama bir çıkar yol daha var OCULUS RIFT alıp monitör devrini tamamen kapatmak
  • G-Sync kullanirken input lag'e ne oluyor test etmis:http://www.blurbusters.com/gsync/preview2/

Ilginc bir bulgu var, G-Sync 120 fps'ye kadar olmasi gerektigi gibi neredeyse hic input lag eklemiyor ancak daha yuksek fps'de (144 ile test edilmis) G-Sync input lag'i yukseltiyor. Cozum olarak fps_max 120 ile sinirlama ekleme onerilmis. CS:GO ile yapilmis test..

Tum oyunlarda oluyor mu, duzeltilebilir bir bug mi, kacinilmaz bir sey mi belli olur yakinda.. Aksi halde 120 ustu fps yakalanabilen ve fps_max ayari olmayan oyunlar icin can sikici olabilir..
  • DHArcadia kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler paylaşım için.

64 olmadığı sürece oyunlar RTSS ile 120 kilit vurabiliriz sorun değil
  • quote:

G-Sync kullanirken input lag'e ne oluyor test etmis:http://www.blurbusters.com/gsync/preview2/

Ilginc bir bulgu var, G-Sync 120 fps'ye kadar olmasi gerektigi gibi neredeyse hic input lag eklemiyor ancak daha yuksek fps'de (144 ile test edilmis) G-Sync input lag'i yukseltiyor. Cozum olarak fps_max 120 ile sinirlama ekleme onerilmis. CS:GO ile yapilmis test..

Tum oyunlarda oluyor mu, duzeltilebilir bir bug mi, kacinilmaz bir sey mi belli olur yakinda.. Aksi halde 120 ustu fps yakalanabilen ve fps_max ayari olmayan oyunlar icin can sikici olabilir..

anlayamadım pek 144hz bir monitor kullandılarsa g-sync de o fps ye kadar lag veya tearing göstermemesi lazım , yazılımsal da devrede olacak diyebiliyorum yani aksi etki yaptığı durumlarda deaktif edilebilmeli

• V-sync on yapınca max 60 fps alırsınız normal bi monitörün 60 hz yenileme hızı olduğundan dolayı. Yani v-sync i on yaptığınızda 60 fps ye kadar g-sync ile v-sync aynıdır. Bu teknoloji farkı 60 fps üstü için geçerlidir. Normal monitörlerde 60 fps yi geçebilmek için v-sync off yapılır ve bu da ekranda yatay çizgiler oluşturur. G-sync ise 60 fps nin üstüne yatay çizgi olmadan çıkabilecek teknoloji. Buraya kadar anladıysanız size ne için alınmaz dediğimi anlatayım. 2 sene sonra çıkacak oyunları ekran kartınız max ayarlarda 60 fps den fazla kaldıramayacaktır. 2 sene sonra da g-sync teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız ekran kartınızı değiştirip 60 fps üstü performans sağlayan bir ekran kartı almanız gerekecektir. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: İnsan gözünün algılayabildiği belli bir fps vardır ve onun üstündeki fpsleri insan gözü algılayamayacağı için gereksiz olacaktır. Bu sayının kaç olduğunu bilmiyorum ama şöyle deneyin. Bir oyun açın 60 fps de oynayın. Ardından 120 fps de oynayın. Arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

V-sync on yapınca max 60 fps alırsınız normal bi monitörün 60 hz yenileme hızı olduğundan dolayı. Yani v-sync i on yaptığınızda 60 fps ye kadar g-sync ile v-sync aynıdır. Bu teknoloji farkı 60 fps üstü için geçerlidir. Normal monitörlerde 60 fps yi geçebilmek için v-sync off yapılır ve bu da ekranda yatay çizgiler oluşturur. G-sync ise 60 fps nin üstüne yatay çizgi olmadan çıkabilecek teknoloji. Buraya kadar anladıysanız size ne için alınmaz dediğimi anlatayım. 2 sene sonra çıkacak oyunları ekran kartınız max ayarlarda 60 fps den fazla kaldıramayacaktır. 2 sene sonra da g-sync teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız ekran kartınızı değiştirip 60 fps üstü performans sağlayan bir ekran kartı almanız gerekecektir. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: İnsan gözünün algılayabildiği belli bir fps vardır ve onun üstündeki fpsleri insan gözü algılayamayacağı için gereksiz olacaktır. Bu sayının kaç olduğunu bilmiyorum ama şöyle deneyin. Bir oyun açın 60 fps de oynayın. Ardından 120 fps de oynayın. Arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.

Bu sayfayı takip edenler , 60fps 120fps farkını rahat anlar bence, ben gayet anlıyorum.G-sync in tek avantajı (benim anladığım)sadece tearing in önüne geçmek değil, fps 60'tan düşünce monitörün HZ sinide düşürerek , yavaşlama (kasma) hissini ortadan kaldırması ayrıca diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

V-sync on yapınca max 60 fps alırsınız normal bi monitörün 60 hz yenileme hızı olduğundan dolayı. Yani v-sync i on yaptığınızda 60 fps ye kadar g-sync ile v-sync aynıdır. Bu teknoloji farkı 60 fps üstü için geçerlidir. Normal monitörlerde 60 fps yi geçebilmek için v-sync off yapılır ve bu da ekranda yatay çizgiler oluşturur. G-sync ise 60 fps nin üstüne yatay çizgi olmadan çıkabilecek teknoloji. Buraya kadar anladıysanız size ne için alınmaz dediğimi anlatayım. 2 sene sonra çıkacak oyunları ekran kartınız max ayarlarda 60 fps den fazla kaldıramayacaktır. 2 sene sonra da g-sync teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız ekran kartınızı değiştirip 60 fps üstü performans sağlayan bir ekran kartı almanız gerekecektir. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: İnsan gözünün algılayabildiği belli bir fps vardır ve onun üstündeki fpsleri insan gözü algılayamayacağı için gereksiz olacaktır. Bu sayının kaç olduğunu bilmiyorum ama şöyle deneyin. Bir oyun açın 60 fps de oynayın. Ardından 120 fps de oynayın. Arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.

Bu sayfayı takip edenler , 60fps 120fps farkını rahat anlar bence, ben gayet anlıyorum.G-sync in tek avantajı (benim anladığım)sadece tearing in önüne geçmek değil, fps 60'tan düşünce monitörün HZ sinide düşürerek , yavaşlama (kasma) hissini ortadan kaldırması ayrıca diye biliyorum.

Ee tamam 30 fps den az olunca nolcak görüntü yavaşlayacak slow motion gibi olacak :D O kadar para bayılmaya değer mi sence ? Sayfayı takip eden ve 60 fps ile 120 fps yi çok farklı gören kişiye sorayım ? :)

• Bazıları hala 60 hz ile 120 hz arasında ki farkı anlamayacaksınız demiş :))))))))))) yahu bu işin ehli olanlar ki kendımıde yılların kullanıcısı olarak sayıyorum. bırakın 60 hz ile 120 hz arasındaki farkı anlamayı ben 60 hz ile 75 hz arasında ki farkı bile anlayabiliyorum :) belliki bunu söyleyenler hayatında hiç 120 hz ile oyun oynamamış :)) neyse gelelim G-sync zımbırtısına.... Bence şuaniçin çok erken bir teknoloji, bi gelsin yaygınlaşsın görelim bakalım değermiymiş. Bunu kullanmak için üst segmentteki oyuncular illaki SLI ile kullanacaklardır. bu kadar güçlü gpu lar ile bu teknoloji mantıklı olur 144 hz ile.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.