Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne oldu bu takılabilir g-sync gelemedi hala?
    gerçi ufacık şey olarak lanse ettiler üstüne driverlarda da ufak gözüküyordu ama gel gör ki vg248qe ye takarken ekranın komple pcb si değişiyor
    beklemekte yarar var 3d vision 2 ye gibi yeni versiyonu çıkma ihtimali çok yüksek bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 31 Ocak 2014; 4:31:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

Bazıları hala 60 hz ile 120 hz arasında ki farkı anlamayacaksınız demiş :))))))))))) yahu bu işin ehli olanlar ki kendımıde yılların kullanıcısı olarak sayıyorum. bırakın 60 hz ile 120 hz arasındaki farkı anlamayı ben 60 hz ile 75 hz arasında ki farkı bile anlayabiliyorum :) belliki bunu söyleyenler hayatında hiç 120 hz ile oyun oynamamış :)) neyse gelelim G-sync zımbırtısına.... Bence şuaniçin çok erken bir teknoloji, bi gelsin yaygınlaşsın görelim bakalım değermiymiş. Bunu kullanmak için üst segmentteki oyuncular illaki SLI ile kullanacaklardır. bu kadar güçlü gpu lar ile bu teknoloji mantıklı olur 144 hz ile.

Sen kimsin ? Yılların kullanıcısıyım diyerek rüzgar esersin anca. Ne kullandın bilmiyorum ama boş kullandığın kesin. Parayı bas al anasını satayım araştırmana ne gerek var :) Ben 60 ile 120 fps yi örnek verdim bunu tabii ki algılayabilirsin. G sync dediğin zımbırtı, ekran kartının oyunlarda 15 fps ye düştüğünü düşün. 15 hz yenileme hızı olacak monitöründe değil mi tamam. Standart 60 hz monitörde 15 fps veren oyun donarak ilerler çünkü monitör çok daha fazla fpsyi görmemizi sağlar (60 fps). G sync dediğin monitörde aynı fps ile aynı yenileme hızına sahip olursa örn ; 15-20 fps diyelim : Görüntü donarak ilerlemez fakat görüntü çok yavaş bir çekilde ilerler yani slow motion gibi bir his verir ( slow motion çok fazla kare ile olur bunu da yanlış anlama örnek verdim). Kapitalizm sisteminde rekabet eden şirketlerin oturup acaba nasıl öne geçerim nasıl para kırarım diye düşünüp ortaya çıkarmışlar. Bu teknoloji tabii ki iyi birşey ama parası olana. Çünkü ekran kartını sürekli yenilemesi gerekir. Monitörün 144 hz özelliğine ultra high grafiklerle ulaşabilecek ekran kartı aldığında her sene çıkamazsın o fps ye. Ya video ayarlarını ultra hightan aşagı çekicen kötü oynucan 144 fps ye çıkıcan yada yine 3.5 bin liralık bi nvidia alıcan kaldırmadığı sene :) Yılların kullanıcısıyım diyosun ben sende o potansiyeli göremiyorum. Yeni çıkan ve reklamını yapılan birşeyi sorgulamadan ve tam olarak öğrenmeden araştırmadan savunuyosun. "fps 60'tan düşünce monitörün HZ sinide düşürerek , yavaşlama (kasma) hissini ortadan kaldırması ayrıca diye biliyorum. " diye biliyorum ile olmaz bu size dayatılan bilinçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1851 -- 31 Ocak 2014; 5:47:11 >

• G-Sync İlk etapta sadece Tn panellere geliyor. Daha sonra ips ede geçer umarım. Ayrıca fiyatı da oldukça yüksek, o yüzden bence en az 1 sene piyasada dolanması gerekiyor (24 inch lik Vq serisi ekran için kit i bile 200 Dolar ki burada 600 lira ya kadar çıkar). Bununla beraber artan döviz kurları, TL deki değer kaybı, taksitlerin kalkması derken 1 Şubattan sonra Türkiye de alım gücü çok ciddi şekilde azalacak ve Bu teknolojiyi sahip olmak için ödenecek miktarlar çoğu kişiyi sadece bakmasına sebep olacak. Hem G Sync i bileceksin (Bir çok teknoloji marketinde bilgi sahibi olan kişi sayısı bile çok az...) hem ekonomik durumun çok iyi olacak. kaç kişi de Titan yada Gtx 690 varsa en fazla o kadar da G-sync kullanıcısı olur diye düşünüyorum.
  • Çok saçma bir teknoloji. Sen o kadar para bayıl Gtx780 Gtx780ti al ondan sonra ben söyle bir teknoloji gelistirdim adida G-sync ama bunu kullanabilmen için hem 140 hz 3d monitör alacaksın hemde 200 dolarlık kitlerden alacaksın buda +/- bir Gtx780 parası demek acayip sacma olan seyde 3d monitörü alıyorsun bu kiti taktıgında 3d özelligi cöpe gidiyor milleti külfet altına sokmaktan baska birsey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

V-sync on yapınca max 60 fps alırsınız normal bi monitörün 60 hz yenileme hızı olduğundan dolayı. Yani v-sync i on yaptığınızda 60 fps ye kadar g-sync ile v-sync aynıdır. Bu teknoloji farkı 60 fps üstü için geçerlidir. Normal monitörlerde 60 fps yi geçebilmek için v-sync off yapılır ve bu da ekranda yatay çizgiler oluşturur. G-sync ise 60 fps nin üstüne yatay çizgi olmadan çıkabilecek teknoloji. Buraya kadar anladıysanız size ne için alınmaz dediğimi anlatayım. 2 sene sonra çıkacak oyunları ekran kartınız max ayarlarda 60 fps den fazla kaldıramayacaktır. 2 sene sonra da g-sync teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız ekran kartınızı değiştirip 60 fps üstü performans sağlayan bir ekran kartı almanız gerekecektir. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: İnsan gözünün algılayabildiği belli bir fps vardır ve onun üstündeki fpsleri insan gözü algılayamayacağı için gereksiz olacaktır. Bu sayının kaç olduğunu bilmiyorum ama şöyle deneyin. Bir oyun açın 60 fps de oynayın. Ardından 120 fps de oynayın. Arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.

bu arkadasin yazdigi hersey bastan sona yanlis gormezden gelmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

Çok saçma bir teknoloji. Sen o kadar para bayıl Gtx780 Gtx780ti al ondan sonra ben söyle bir teknoloji gelistirdim adida G-sync ama bunu kullanabilmen için hem 140 hz 3d monitör alacaksın hemde 200 dolarlık kitlerden alacaksın buda +/- bir Gtx780 parası demek acayip sacma olan seyde 3d monitörü alıyorsun bu kiti taktıgında 3d özelligi cöpe gidiyor milleti külfet altına sokmaktan baska birsey değil.

G-Sync 2014 yili boyunca dedigin gibi herseyin en iyisini ne kadar pahali olursa olsun kullanmak isteyen %1 tarafindan kullanilacak sadece.

2015'ten itibaren ise DisplayPort 1.3 standardina sahip monitorler geldiginde de G-Sync buyuk ihtimalle arka planda kalip kaybolacak. Cunku DP 1.3 monitor aldigimizda sadece Nvidia degil tum kartlarda G-Sync'in yaptigi isin aynisi yapilabilir olacak.

• ne kadar olur acaba
    http://www.tomshardware.com/news/asus-gtx-780-poseidon-preview,25764.html

ROG uyumlu ekran kartı da var...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

V-sync on yapınca max 60 fps alırsınız normal bi monitörün 60 hz yenileme hızı olduğundan dolayı. Yani v-sync i on yaptığınızda 60 fps ye kadar g-sync ile v-sync aynıdır. Bu teknoloji farkı 60 fps üstü için geçerlidir. Normal monitörlerde 60 fps yi geçebilmek için v-sync off yapılır ve bu da ekranda yatay çizgiler oluşturur. G-sync ise 60 fps nin üstüne yatay çizgi olmadan çıkabilecek teknoloji. Buraya kadar anladıysanız size ne için alınmaz dediğimi anlatayım. 2 sene sonra çıkacak oyunları ekran kartınız max ayarlarda 60 fps den fazla kaldıramayacaktır. 2 sene sonra da g-sync teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız ekran kartınızı değiştirip 60 fps üstü performans sağlayan bir ekran kartı almanız gerekecektir. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: İnsan gözünün algılayabildiği belli bir fps vardır ve onun üstündeki fpsleri insan gözü algılayamayacağı için gereksiz olacaktır. Bu sayının kaç olduğunu bilmiyorum ama şöyle deneyin. Bir oyun açın 60 fps de oynayın. Ardından 120 fps de oynayın. Arasındaki farkı ayırt edemezsiniz.

Bu sayfayı takip edenler , 60fps 120fps farkını rahat anlar bence, ben gayet anlıyorum.G-sync in tek avantajı (benim anladığım)sadece tearing in önüne geçmek değil, fps 60'tan düşünce monitörün HZ sinide düşürerek , yavaşlama (kasma) hissini ortadan kaldırması ayrıca diye biliyorum.

Ee tamam 30 fps den az olunca nolcak görüntü yavaşlayacak slow motion gibi olacak :D O kadar para bayılmaya değer mi sence ? Sayfayı takip eden ve 60 fps ile 120 fps yi çok farklı gören kişiye sorayım ? :)

30fps altını kurtaramayabilir tabi , esas nokta frame düşmelerini hissetmeyeceğiz, zaten çoğu oyuncunun hedefi sabit 60fps, 120 ve 144 değerlerinde kullananlar daha çok yararlanacak tabi bu işten, orada daha çok fps düşüşü olabilir. Benim için 60 Tan 40-45'e düştüğü anlarda olayı bitirse yeter. Yavaş yavaş yorumlar gelmeye başladı, dediğim gibi bu sayfayı takip eden kişiler anlar demiştim 60hz-120hz farkını , ben lisedeyken tüplü monitörde 60hz 85hz farkını masaüstünde bile anlıyordum .

• Harpooner kullanıcısına yanıt
    onu geçtim 120-144 hz arasındaki fark bile bence anlaşılabilir hele ki 480hz de çalıştırma yapınca efsane oluyor ama blurluk tamamiyle gidiyor tabii
  • quote:

quote:

Bazıları hala 60 hz ile 120 hz arasında ki farkı anlamayacaksınız demiş :))))))))))) yahu bu işin ehli olanlar ki kendımıde yılların kullanıcısı olarak sayıyorum. bırakın 60 hz ile 120 hz arasındaki farkı anlamayı ben 60 hz ile 75 hz arasında ki farkı bile anlayabiliyorum :) belliki bunu söyleyenler hayatında hiç 120 hz ile oyun oynamamış :)) neyse gelelim G-sync zımbırtısına.... Bence şuaniçin çok erken bir teknoloji, bi gelsin yaygınlaşsın görelim bakalım değermiymiş. Bunu kullanmak için üst segmentteki oyuncular illaki SLI ile kullanacaklardır. bu kadar güçlü gpu lar ile bu teknoloji mantıklı olur 144 hz ile.

Sen kimsin ? Yılların kullanıcısıyım diyerek rüzgar esersin anca. Ne kullandın bilmiyorum ama boş kullandığın kesin. Parayı bas al anasını satayım araştırmana ne gerek var :) Ben 60 ile 120 fps yi örnek verdim bunu tabii ki algılayabilirsin. G sync dediğin zımbırtı, ekran kartının oyunlarda 15 fps ye düştüğünü düşün. 15 hz yenileme hızı olacak monitöründe değil mi tamam. Standart 60 hz monitörde 15 fps veren oyun donarak ilerler çünkü monitör çok daha fazla fpsyi görmemizi sağlar (60 fps). G sync dediğin monitörde aynı fps ile aynı yenileme hızına sahip olursa örn ; 15-20 fps diyelim : Görüntü donarak ilerlemez fakat görüntü çok yavaş bir çekilde ilerler yani slow motion gibi bir his verir ( slow motion çok fazla kare ile olur bunu da yanlış anlama örnek verdim). Kapitalizm sisteminde rekabet eden şirketlerin oturup acaba nasıl öne geçerim nasıl para kırarım diye düşünüp ortaya çıkarmışlar. Bu teknoloji tabii ki iyi birşey ama parası olana. Çünkü ekran kartını sürekli yenilemesi gerekir. Monitörün 144 hz özelliğine ultra high grafiklerle ulaşabilecek ekran kartı aldığında her sene çıkamazsın o fps ye. Ya video ayarlarını ultra hightan aşagı çekicen kötü oynucan 144 fps ye çıkıcan yada yine 3.5 bin liralık bi nvidia alıcan kaldırmadığı sene :) Yılların kullanıcısıyım diyosun ben sende o potansiyeli göremiyorum. Yeni çıkan ve reklamını yapılan birşeyi sorgulamadan ve tam olarak öğrenmeden araştırmadan savunuyosun. "fps 60'tan düşünce monitörün HZ sinide düşürerek , yavaşlama (kasma) hissini ortadan kaldırması ayrıca diye biliyorum. " diye biliyorum ile olmaz bu size dayatılan bilinçtir.

üslübuna dikkat, karşında çocuk yok. verdiğin bütün bilgiler baştan aşşağı yanlış.. foruma kayıt tarihinden belli 94-96 dogumlu veletin tekisin..

• quote:

quote:

quote:

üslübuna dikkat, karşında çocuk yok. verdiğin bütün bilgiler baştan aşşağı yanlış.. foruma kayıt tarihinden belli 94-96 dogumlu veletin tekisin..

Velet sensin olum akıllı ol aklını alırım senin çakallık yapma

• quote:

konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. Bari teknoseyir'in videosunu izleseydiniz. Olay sadece 60 fps üstünde işe yaramıyor, 60 fps altında da aynı akıcılığı sunuyor. 60 hz ekranda max 60 fps de ancak tam akıcılık sağlanıyor, 60 fps altında fps değeri yüksek ve akıcılık için yeterli olsa bile bazen görüntüde takılmalar olabiliyor. Bu teknoloji 60 fps altında da aynen 60 fps deki akıcılığı sunacak. Yani aslında işe yaradığı ve amaçladıkları nokta 60 fps üstü değil, 60 fps altında tam anlamıyla akıcılığı sunmak.

Göz algılamaz, bir sınırı vardır demişsiniz. Bu tamamen kişiden kişiye göre değişir. Aslında bir sınırı yoktur. Bana 40 fps akıcı gelmez, başkasına 30 fps akıcıdır. Örneğin çoğu tv yayını bana takılıyormuş gibi geliyor, çoğu filmde de aynı durum var. 24 fps oldukları için. Başka bir yerde oyun oynayan biri gördüğümde oyun takılmıyor mu diyorum yok gayet akıcı diyor oysa bana göre çok kasılıyor. İnternette 60 fps kayıt yapılmış videolar var. İsterseniz indirip normal 24 fps de ki videolarla karşılaştırın. Ben farkı çok rahat sezmiştim ve hatta keşke bütün filmler 60 fps olsa demiştim. Ben 60 fps ye alıştığım için durum böyledir. Başka biri 120 veya daha yüksek hz bir monitörde yüksek fpslere alıştı mı o kişide 60 fps'ye düştü mü farkını hissedecektir. Aşağıda birkaç örnek bağlantı var. Son bağlantı da 120 hz monitörü olan 60 fps ve 120 fps de ki farkı hissedecektir. Bizim monitörler 60 hz olduğu için daha yüksek fpsyi göstermeyecektir.

http://i.minus.com/iuHMClLCinzEh.gif
    http://boallen.com/fps-compare.html
    http://frames-per-second.appspot.com/

• bence beklenip görülmesi gereken bir teknoloji. vsync kadar başarılı olabileceğine inanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

quote:

konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. Bari teknoseyir'in videosunu izleseydiniz. Olay sadece 60 fps üstünde işe yaramıyor, 60 fps altında da aynı akıcılığı sunuyor. 60 hz ekranda max 60 fps de ancak tam akıcılık sağlanıyor, 60 fps altında fps değeri yüksek ve akıcılık için yeterli olsa bile bazen görüntüde takılmalar olabiliyor. Bu teknoloji 60 fps altında da aynen 60 fps deki akıcılığı sunacak. Yani aslında işe yaradığı ve amaçladıkları nokta 60 fps üstü değil, 60 fps altında tam anlamıyla akıcılığı sunmak.

Göz algılamaz, bir sınırı vardır demişsiniz. Bu tamamen kişiden kişiye göre değişir. Aslında bir sınırı yoktur. Bana 40 fps akıcı gelmez, başkasına 30 fps akıcıdır. Örneğin çoğu tv yayını bana takılıyormuş gibi geliyor, çoğu filmde de aynı durum var. 24 fps oldukları için. Başka bir yerde oyun oynayan biri gördüğümde oyun takılmıyor mu diyorum yok gayet akıcı diyor oysa bana göre çok kasılıyor. İnternette 60 fps kayıt yapılmış videolar var. İsterseniz indirip normal 24 fps de ki videolarla karşılaştırın. Ben farkı çok rahat sezmiştim ve hatta keşke bütün filmler 60 fps olsa demiştim. Ben 60 fps ye alıştığım için durum böyledir. Başka biri 120 veya daha yüksek hz bir monitörde yüksek fpslere alıştı mı o kişide 60 fps'ye düştü mü farkını hissedecektir. Aşağıda birkaç örnek bağlantı var. Son bağlantı da 120 hz monitörü olan 60 fps ve 120 fps de ki farkı hissedecektir. Bizim monitörler 60 hz olduğu için daha yüksek fpsyi göstermeyecektir.

http://i.minus.com/iuHMClLCinzEh.gif
    http://boallen.com/fps-compare.html
    http://frames-per-second.appspot.com/

Eyvallah kardeşim. 60 fps nin altında da görüntü akıcılığını sağladığını bilmiyodum doğrusu. Merak ettim inceliyicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

bence beklenip görülmesi gereken bir teknoloji. vsync kadar başarılı olabileceğine inanmıyorum.

arkadaşım zaten bu teknoloji vsync den çok daha iyi ve bir üst teknoloji. Eğer başarılı olmasından anladığım nokta kaliteyse Vsync'den çok daha başarılı. Yok eğer kullanan kişi ve kullanılabilirlik, yaygınlaşması konusunda başarılı olamayacak dediyseniz olabilir. Teknoseyir'in videosunu izlemenizi öneririm. Konuyu çok net ve bütün sorularınıza cevap verecek şekilde açıklamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

bence beklenip görülmesi gereken bir teknoloji. vsync kadar başarılı olabileceğine inanmıyorum.

arkadaşım zaten bu teknoloji vsync den çok daha iyi ve bir üst teknoloji. Eğer başarılı olmasından anladığım nokta kaliteyse Vsync'den çok daha başarılı. Yok eğer kullanan kişi ve kullanılabilirlik, yaygınlaşması konusunda başarılı olamayacak dediyseniz olabilir. Teknoseyir'in videosunu izlemenizi öneririm. Konuyu çok net ve bütün sorularınıza cevap verecek şekilde açıklamışlar.

videoyu izledim. yalnız anlamadığım şey şu. oyunun fps si düştüğü zaman mesela 30 a düştü. görüntü sanki ağır çekim olur gibi geliyor. hz arttıkça da görüntü hızlanır gibi geliyor. valla heyecan verici. gerçekten bekleneni verirse almak isterim. sabırsızlıkla bekliyorum neler yapacak.

• Peki bu teknoloji 60 hz monitörde 60 fps üzerindeki değerleri yırtılma olmadan gösterebilecek mi ? Mesela birkaç sene önceki oyunda bütün ayarları açmışım fazla zorlamıyor 60-70 fps alıyorum, ekranda yırtılma olmasını istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Peki bu teknoloji 60 hz monitörde 60 fps üzerindeki değerleri yırtılma olmadan gösterebilecek mi ? Mesela birkaç sene önceki oyunda bütün ayarları açmışım fazla zorlamıyor 60-70 fps alıyorum, ekranda yırtılma olmasını istemem.

Monitörün HZ si limit olacak. yani bizim gibi çoğu kullanıcı için avantajı 60'dan düşüşlerde kasmayı azaltacak, yada kaldıracak bilemiyorum, ama 70hz'de yırtılma olur, çünkü sistem HZ'yi değiştirip kullanmamızı yarıyor,limitin üstünde geçersiz kalacaktır.
  • Harpooner kullanıcısına yanıt
    60 fps üzerine çıkmaması için v sync açmak lazım o zaman, g sync ve v sync bir monitörde aynı anda bulunacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

60 fps üzerine çıkmaması için v sync açmak lazım o zaman, g sync ve v sync bir monitörde aynı anda bulunacak mı

Belkide otomatik maksimum HZ yi algılayıp kendi düzenler, o kadarıın yapsın yani
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.