Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 dolara da razıyım üstat :) g-sync li monitör alak en azından 760 da yiğene veririm 780ti alırız artık o besler 2k çözünürlüğü ancak
  • Çoğu kişi konuyu tam olarak kavrayamamış. Olay çok basit, adam diyor ki sen 60 hz lik monitörde 40 FPS alıyorsun, ekran tazeleme hızı ekrana gelen kare sayısından fazla olduğu için araki 20 hz-fps lik fark sana takılma hissi yaratıyor. Bu teknolojiyle birlikte ekrana gelen kare sayısıyla (fps) ekran tazeleme oranını (hz) eşitleyecem diyor. Yani standart bir film sana akıcı geliyorsa, g-sync le birlikte oyun oynarken, 24 FPS alsan bile takılma hissi olmayacak diyor. Tüm olay burda zaten. Bu sorun yıllardır var.
  • Onur0021 kullanıcısına yanıt
    Acaba kare sniye olayınu kurtardık diyelim peki sesi nasıl senkron edicekler oyun takılınca seste takılıyordu şimdi biz oyunu akıcı oynuyoruz ama bu sefer ses takıla takılamı gelicek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eeevrim kullanıcısına yanıt
    Valla ben hiç sesin takıldığına rastlamadım hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur0021 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben acaba bu sistemin düşük kare saniyelerde görüntü ses uyumuna olumsuz etkisi olabilir mi diye düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeevrim

Acaba kare sniye olayınu kurtardık diyelim peki sesi nasıl senkron edicekler oyun takılınca seste takılıyordu şimdi biz oyunu akıcı oynuyoruz ama bu sefer ses takıla takılamı gelicek

Sizinki bildiğin donuyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur0021

Çoğu kişi konuyu tam olarak kavrayamamış. Olay çok basit, adam diyor ki sen 60 hz lik monitörde 40 FPS alıyorsun, ekran tazeleme hızı ekrana gelen kare sayısından fazla olduğu için araki 20 hz-fps lik fark sana takılma hissi yaratıyor. Bu teknolojiyle birlikte ekrana gelen kare sayısıyla (fps) ekran tazeleme oranını (hz) eşitleyecem diyor. Yani standart bir film sana akıcı geliyorsa, g-sync le birlikte oyun oynarken, 24 FPS alsan bile takılma hissi olmayacak diyor. Tüm olay burda zaten. Bu sorun yıllardır var.

Takilma hissinden kastiniz yirtilma olayiysa evet dogru dediginiz ancak takilmadan kastiniz dusuk fps ile akici deneyimse hicbir sekilde akici deneyim saglanamaz sadece yirtilma olayi cozuluyor gsync de

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Çoğu kişi konuyu tam olarak kavrayamamış. Olay çok basit, adam diyor ki sen 60 hz lik monitörde 40 FPS alıyorsun, ekran tazeleme hızı ekrana gelen kare sayısından fazla olduğu için araki 20 hz-fps lik fark sana takılma hissi yaratıyor. Bu teknolojiyle birlikte ekrana gelen kare sayısıyla (fps) ekran tazeleme oranını (hz) eşitleyecem diyor. Yani standart bir film sana akıcı geliyorsa, g-sync le birlikte oyun oynarken, 24 FPS alsan bile takılma hissi olmayacak diyor. Tüm olay burda zaten. Bu sorun yıllardır var.

Takilma hissinden kastiniz yirtilma olayiysa evet dogru dediginiz ancak takilmadan kastiniz dusuk fps ile akici deneyimse hicbir sekilde akici deneyim saglanamaz sadece yirtilma olayi cozuluyor gsync de

Hocam siz yanlış anlamışsınız bence, monitörün maksimum HZ'sinden fazla FPS alınca yırtılma olur. Yani g-sync 120 hz monitörü 150hz de çaşıltırmayacak, eğer FPS 120'den 80-90 gibi bir değere düşerse HZ'yide çekip kasıyormuş hissini kaldıracak. Ben bunu anladım en azından.

• yotube videosunu izledim takım aşamasını 200 dolarda olsa 50 dolarda olsa ben monıtorumu açıp o ıslemı hayatta uygulamam.
    sonuçta grantı gıdecek.
    senelerdır elımız havya tutan , tornavida tutan adamız.
    ama bu işe gi,rişmem.

illa alıcak olanlar bu yenı sistemi sıfır bu sıteme sahıp monıtor alsınlkar derım.
    belkı ılerde bende satın alırım.
  • eeevrim kullanıcısına yanıt
    Anladim fakat oyunda 1 fps alsaniz bile sese pek etki edecegini sanmiyorum :)

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam yirtilma olayida var ama asil amac dusuk fps de (insan gozune akici gelen en dusuk seviye) goruntuyu oldugu gibi (akici) verebilmektir.

• Harpooner kullanıcısına yanıt
    Benimde anlatmak istedigim bu. Fps ile montorun tazeleme hizini esit tutmak ama bu sadece fps dustugunde degil, fps kac olursa olsun monitor hep fps kadar tazeleme yapacak tabi fps monitorun maksimum hz ini gecmezse.

• Bu 200 dolarlık kit asus un sadce 24 inch lik 144hz veren monitörü için ve önmüzdeki bir kaç ay içerisinde bu kit monitörlere monte edilerek satışa çıkacak Burada G sync sadece o kiti kendin satın alıp monte edilecekmiş gibi bir algı oluşmuş fakat bu yanlış ileride bu kit monitörlere fabrikada monte edilmiş olaraksatılacak Bir diye yabancı bir forumdaki incelem yazısında denilene göre 40 fps den sonra G sync showunu yapmaya başlıyormuş neden 40 fps sonrası olduğunu ise bilemiyorlar ve G syng i 1 kez görseniz bir daha geleneksel monitörlere dönmek istemeyeceksiniz diyecekseniz diyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

quote:

Hocam siz yanlış anlamışsınız bence, monitörün maksimum HZ'sinden fazla FPS alınca yırtılma olur. Yani g-sync 120 hz monitörü 150hz de çaşıltırmayacak, eğer FPS 120'den 80-90 gibi bir değere düşerse HZ'yide çekip kasıyormuş hissini kaldıracak. Ben bunu anladım en azından.

Normalde akici olmayan bir oyunu nasil calistiracak sonucta gpu degil bu.Tak o zaman 5670 takilmadan full hd de crysis 3 oyna ki bu tamamen imkansiz belirli bir fps baraji olur bunun icin.Akmayan bir seyi akiyo gibi gosteremez sonucta gpu isliyor.Monitor bize gosteriyor sadece.İslenmeden yollanan veriyi de gsync isleyecek bir teknoloji degil cunku kaynak gpudan geliyor gsync ancak yorumlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 4 Şubat 2014; 13:26:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

quote:

Normalde akici olmayan bir oyunu nasil calistiracak sonucta gpu degil bu.Tak o zaman 5670 takilmadan full hd de crysis 3 oyna ki bu tamamen imkansiz belirli bir fps baraji olur bunun icin.Akmayan bir seyi akiyo gibi gosteremez sonucta gpu isliyor.Monitor bize gosteriyor sadece.İslenmeden yollanan veriyi de gsync isleyecek bir teknoloji degil cunku kaynak gpudan geliyor gsync ancak yorumlayabilir

Artık 120fps için 280x CF mi gerekir oyununa göre değişir ama, dediğiniz gibi, alt limiti ne acaba, yani 50 fps aynı 60fps gibi mi olacak , verdiği hissiyat ne bende merak ediyorum, öyle lanet bi meret, canlı görmeden de anlayamıyoruz

• Harpooner kullanıcısına yanıt
    Gelincede yorumlariz ancak benim tahminim monitordeki ms yani tepki surelerini minimuma indirecek bu da lagi ortadan kaldiracak online lag degil tabi bu.Sonrasinda ani fps dususlerindeki takilmayi ortadan kaldiracak 90 fps deyken 60 a dustugunde hz yide dusurecek.Sonrasinda yirtilma olayini ortadan kaldiracak.Bunlar zaten yeterli adamlar kendi bacaklarina neden siksin gpudan goturuyorlar parayi zaten boyle bir teknoloji vaat dahi etmezler yani dusuk ekran kartiyla akici deneyim isini

Tamamda anlamadığınız şey şu: siz bir film seyrediyorsunuz ve film size gayet akıcı geliyor dimi? E izlediğiniz film 24 Kare/s (FPS) olduğuna göre, demekki 24 FPS veren bir oyun monitörde, aynı seyrettiğiniz film gibi gözükecektir. Sonuçta mantık aynı, ikiside 24 FPS.
    5670 dediğiniz kart Crysis 3 te minumum 24 FPS veriyosa problem yok. Fakat burda da nvidia buna bi engel koyacaktır çünkü G-sync ekran kartı satışlarını çok azaltabilir.
  • quote:

Tamamda anlamadığınız şey şu: siz bir film seyrediyorsunuz ve film size gayet akıcı geliyor dimi? E izlediğiniz film 24 Kare/s (FPS) olduğuna göre, demekki 24 FPS veren bir oyun monitörde, aynı seyrettiğiniz film gibi gözükecektir. Sonuçta mantık aynı, ikiside 24 FPS.
    5670 dediğiniz kart Crysis 3 te minumum 24 FPS veriyosa problem yok. Fakat burda da nvidia buna bi engel koyacaktır çünkü G-sync ekran kartı satışlarını çok azaltabilir.

nvidia da kendi bacağına sıkmayacağına göre böyle bir şey söz konusu mu sence?Filmlerdede yırtılma oluyor ghosting oluyor gecikme oluyor bunlar daha çok fps den çok monitorle alakalı Günümüz filmlerinin 24 fps de olması renk paletinden kaynaklı.Sen cep telefonunla 24 fps de ve 30 fps full hd kayıt yap dağlar kadar fark olduğunu göreceksin

Haklısın ben zaten 24 FPS ile 60 FPS arasına fark yok demiyorum ama şu anda GTA 4 oynuyorum, 45 FPS ile oynarken sanki 15 FPS'yle oynuyormuşum gibi geliyor. Yani monitör göstermesi gerektiği gibi göstermiyor. Aynı şeyi söylüyoruz.
  • valla 30-40 fps de akıcı deneyim sunabilirse bu gsync bize grafikleri de kısmak zorunda kalmayız. on numara olur.
    mutlaka görmek lazım bu teknolojiyi.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.