Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    onu yazdığımda monitörümü yeni almıştım. ve o aralar devamlı farklarını araştırıyordum yabancı forumlarda. şu anda bende 144hz ve gsync monitörümü hiç bir şeye değişmem. resmen eziyet çekiyormuşuz vsync belasıyla şimdi sanki gerçek hayat akıcılığında oynuyorum ve eski oynayıp bitirdiğim oyunları tekrar açsam bile inanılmaz keyif alıyorum. bende afterburner dan sabitliyorum fps yi henüz bir aksi tarafını görmedim. eskiden gsync yokken 60hz monitörde fps sabitlesem bile eğer oyun 60fps üstüne çıkabiliyorsa yine kekeleme yapıyordu şimdi gsync ile asla olmuyor bu tip sorunlar.
  • Nvdia, oyun içinden vsync kapatıp, nvdia denetm masasndan açılmasını öneriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Nvdia, oyun içinden vsync kapatıp, nvdia denetm masasndan açılmasını öneriyor.

Hocam öyle zaten ama sabitlemiyor 144 e

• Arkadaşlar en uygun G-SYNC nereden bulabilirim bilen varsa yazsın lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 25 Eylül 2016; 18:02:14 >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    http://teknofiyat.com/?search=g-sync

• Beyler daha yeni gsync monitör aldım şimdi dp ile bağlantıyı yaptım ve nvidia içinden oto gysnc enable olmuş. Daha sonra ise monitör 144hz ve bazı oyunlarda fps aşırıya kaçmasın diye ncp (nvidia control panel) içinden global ayarlarda vsync açtım.

Bu yaptıklarım doğrumu oyun içinde vsync kapalı olacak diğer ayarlar ise üsteki söylediğim yoksa vsync global ayarlardan da mı kapalı kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow

Beyler daha yeni gsync monitör aldım şimdi dp ile bağlantıyı yaptım ve nvidia içinden oto gysnc enable olmuş. Daha sonra ise monitör 144hz ve bazı oyunlarda fps aşırıya kaçmasın diye ncp (nvidia control panel) içinden global ayarlarda vsync açtım.

Bu yaptıklarım doğrumu oyun içinde vsync kapalı olacak diğer ayarlar ise üsteki söylediğim yoksa vsync global ayarlardan da mı kapalı kalsın.

Vsync açtıkdan sonra gsync monitorun ne anlama varki, vsync açınca hayvan gibi gecikme geliyor.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Beni yanlış anladınız sanırım nvidia resmi forum konusu dahil yabancı birçok konuda bu tartışıldı amaç global içinden vsync açınca fps'yi sabitliyor ve gsync hala aktif görevini yerine getiriyor.

Tabi oyun içinden vsync kapatmak şartı ile bana da garip gelse de bu tarz kullanın diyeni çok gördüm. Ha ben bu fps sabitleme işini program ile de yapabilirim msi afterburner vs. ama birde tr forumda gsync sahipleri ne düşünüyor sormak istedim.

Ne kadar doğruluğu var emin olmadığım için sormak istedim bu şekilde kullandığım an input lag vs. yaşamadım hem fpsde 144hz sabitlendi. Hangi yöntem doğru hala emin olamıyorum.
  • Ben o yolu pek tavsiye etmesem de o şekilde kullanımda fps sabitleme açısından mantıklı oluyor. Özellikle bazı eski oyunlarda gsync sorun yaratıyorsa global içinden hem gsync hemde vsync aktif ise sorun ortadan kalkıyor.

Ayrıca gsync ayarı kısmında hem tam ekran hemde pencere modu aktif olanı seçili olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Ben o yolu pek tavsiye etmesem de o şekilde kullanımda fps sabitleme açısından mantıklı oluyor. Özellikle bazı eski oyunlarda gsync sorun yaratıyorsa global içinden hem gsync hemde vsync aktif ise sorun ortadan kalkıyor.

Ayrıca gsync ayarı kısmında hem tam ekran hemde pencere modu aktif olanı seçili olsun.

Full screen ve windowed mode kullanırken bazı durumlarda oyunlarda fps düşüşyle karşılaştıklarını yazmış birçok kullanıcı. En garantisi fullscreen.

• Pascal kartı olanlar online oyunlarda gecikme yaşanmaması için V-Sync değil, Fast Sync açmalıdır.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Gsync boardu nerde satılıyor acaba?Hangi monitörlerle uyumlu?
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Doğru olabilir ben 2'si bir arada ile devam ediyorum şimdilik bir sıkıntı yaşamadım.
  • CS:GO'da Fast Sync 144 hz sabit haliyle sadece G-SYNC'den daha akıcı geliyor bana. Bundaki mantığı hala anlamadım üst mesajlardaki arkadaşlarında bazıları G-SYNC monitörde V-SYNC açmayı desteklemişler ama açtıktan sonrada monitörün bir anlamı kalmıyor.
  • Grimmjow kullanıcısına yanıt
    Ben afterburner ile 144 fps'ye sınırladım. vsync kapalı.
    Kontrol panelinden vsync açmak ile afterburner ile limit koymak arasında, input lag farkı var mı test etmedim ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

CS:GO'da Fast Sync 144 hz sabit haliyle sadece G-SYNC'den daha akıcı geliyor bana. Bundaki mantığı hala anlamadım üst mesajlardaki arkadaşlarında bazıları G-SYNC monitörde V-SYNC açmayı desteklemişler ama açtıktan sonrada monitörün bir anlamı kalmıyor.

Muhtemelen oyun ile alakalı bir bug olabilir. Nvidia kontrol panelinden o oyuna özel olarak Fast Sync'i devre dışı bırakıp diğerlerini açarsın. Muhtemelen ilerde çözerler yeni sürücü veya yamayla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

Pascal kartı olanlar online oyunlarda gecikme yaşanmaması için V-Sync değil, Fast Sync açmalıdır.

Bende Fast Sync ve G-sync birlikte çalıştıklarında görüntüde kekelemeye neden oluyor . Tek kart olarak test ettim.

quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Bende sorun yok. Hatta çok stabil. Tercih edilen yenilene hızı diye bi seçenek var denetm masasında ona bakın. Uygulama kontrolünde seçili olsun. Oyundan da 144 hz seçersenz sornunuz kalmaz.

(driver 373.06)
    Tek kart olarak test ettim.
    Test için Battlefront'da uçak kullanıyorum. Geniş bir bakış açısı ile uçak uçurduğunuz için ekranın büyük kısımı yeniden çiziliyor ve kırılma varsa mutlaka burda kendini belli ediyor. Oyun içinde elinizde silah aksiyondayken, nedense kırılma pek olmuyor bu oyunda. Buda sizi yanıltabliyor.

Bence bu mevzu çok değişkenli. Yani söylediğinizi yaptığımda başta oldu gibi geldi. Yırtılma yok gibiydi.(200fps kart %70 lerde calısıyor düşük detay) Ama gözleri rahatsız eden anlam veremediğim bir titresim hissi genede vardı. Grafik ayarlarını en yüksek detaya aldım birde oyle test ettim. Fps 160'a düşdü (kart %99 çalışmaya başladı) yırtılma direkt hortladı.

SLI olarak
    Ben bugune kadar hep G-sync V-Sync ikilisini birlikte kullandım. Görüntü çok keyifli oluyor.
    Oyun içi V-Sync ile nvidia paneldeki secenekler arasında bir fark hissetmedim. ( uzun uzun test etmedim gorsel bir fark yok. ama inputlag oluyormu açıkcası pek anlayamıyorum)

Zaten iyi bir multiplayer oyuncusu değilim kötü oynamamın sebebi inputlag mı, yoksa ping denmi yada benim kazmalığım mı pek çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 14 Ekim 2016; 6:49:11 >

• GTX 1060 ile birlikte 60 Hz G-SYNC bir monitörüm var.Oyunlarda bazılarında menüde bazılarında oyun içi ekran yanıp sönüyor.G-SYNC kapattığımda bu sorun geçiyor.Bu sorun sadece bende mi var ?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    G-sync kullananlar nvidia denetim masasında v-sync açık mı olmalı kapalımı ? yada hızlımı tek sorunum cs go da milisaniyelik bir takılma fareyi hızlı döndürünce oluyor gta 5 tw3 de bile bir problem yok anlamadım gitti. G-sync açık denetim masasında düşey senkronizasyon kısmına bakıp bi yardımcı olabilirmisiniz.

• Hocam bu konuyu seninle daha önce de konuşmuştuk. Kendi izlenimim nvdia senetim masasnda vsync kesinlikle açık olmalı. Oyun içinden kapatmalısınz. Riva tunerla fps sabitleyip denedim çok defa ancak çoğu oyunda vsync açıkken verdiği kaliteyi veremedi. Keza grafik ayarlarını monitörün max yenileme hızını geçemeyek şekilde ayarladığmda da aynı şekildr. Control panelden aç vsync, bu kadar da kafana takma.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.