Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Hocam bu konuyu seninle daha önce de konuşmuştuk. Kendi izlenimim nvdia senetim masasnda vsync kesinlikle açık olmalı. Oyun içinden kapatmalısınz. Riva tunerla fps sabitleyip denedim çok defa ancak çoğu oyunda vsync açıkken verdiği kaliteyi veremedi. Keza grafik ayarlarını monitörün max yenileme hızını geçemeyek şekilde ayarladığmda da aynı şekildr. Control panelden aç vsync, bu kadar da kafana takma.

Hocam açık olarak kullanıyordum birde hızlı seçeneği var bunu denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Denedim. Gsync le beraber güzel çalışmıyor

• Arkadaşlar 144hz gsync monitoru olan biri deneyeiblir mi? Nvidia'dan kontrol panelden DSR açtığınızda oyunu 144hz ve gsync açık şekilde kullanabiliyor musnuz? Yani oyunda hem dsr hem gsync hem 144hz aktif olacak.
  • İyi günler herkese.

Msi GT72VR 6RE 250XTR Laptobumun ekranı G-sync destekli ve videolarda izlediğim kadarıyla nvidia denetim masasında g-sync bölümü olması lazım ama benim nvidia denetim masasında o bölüm yok. (Aynı cihaza sahip bir arkadaşta fotoğrafını çekip atmıştı onda da g-sync başlığı mevcut durumda.)

Bütün sürücü ayarlarını yaptım ve güncelledim, Windows 10'da dahil. Laptobun üzerinde GTX 1070 var.

Oyun oynarken kesilmeler yırtılmalar oluyor bu da çok rahatsız edici bir durum. Arada da ani olarak FPS düşmeleri ve kasmalar yaşıyorum.

Arkadaşlar anlayacağınız sıkıntım büyük yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Fotoğrafta da görebilirsiniz ; http://i.hizliresim.com/NkPQ2O.png

• Monitörünüzde g-sync olsa orda zaten g-sync destekli monitör yazar sizde sadece dizüstü ekranı yazıyor

Şu video ya bir göz atın

https://youtu.be/Nu9nNIw3mqU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 31 Ekim 2016; 16:15:28 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kullanıyorum bir sıkıntı yok.

• Panelden Vsync açıkken FPS sabitlememe bende de var. 200'lere çıkıyor ve dolayısı ile 165'i geçtikten sonra titremeler başlıyor...

Gsync'in en sorunsuz çalıştığı sürücü hangisi bu arada? Bir de şu ayar hangisi olmalı;

Sadece tam ekran modu mu yoksa pencere ve tam ekran modu mu seçilmeli. Neyi etkiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Panelden Vsync açıkken FPS sabitlememe bende de var. 200'lere çıkıyor ve dolayısı ile 165'i geçtikten sonra titremeler başlıyor...

Gsync'in en sorunsuz çalıştığı sürücü hangisi bu arada? Bir de şu ayar hangisi olmalı;

Sadece tam ekran modu mu yoksa pencere ve tam ekran modu mu seçilmeli. Neyi etkiliyor?

Nvidia Denetim masasından v-sync acınca sabitlenmesi gerekiyor oyun içinden kapat v-sync

Sabitlenmyior işte, sabitlense neden sorayım ;) Bu güne dek kaç sürücü yükledi isem durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Sabitlenmyior işte, sabitlense neden sorayım ;) Bu güne dek kaç sürücü yükledi isem durum böyle.

Nvidia denetim masasında düşey senkronizasyon kısmını kontrol et

Aynen dediğin gibi yapıyorum, bir işe yaramıyor... Nvidia'nın sürücü pi.likleri sanırım...

Konu ile ilgili 2 tane video buldum;

Bu da eski seri kartlarda Fast Sync nasıl kullanırız; ancak gördüğüm kadarı ile FastSync'i GYSNC aktif değilken kullanıyor (ya da monitörü zaten desteklemiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 3 Kasım 2016; 11:48:19 >

• Bir güncelleme yapayım; 375.70 sürücüsünü kurduğumda yırtılma benzeri artifact yaşıyordum ve bu sebeple eski sürücüleri denedim hep. Ve bu güne kadar VSYNC açıkken hiç bir şekilde FPS sabitlemiyordu.

375.70'te neden yırtılma yaptığını buldum. Çünkü bu güne dek gelen sürücülerde VSYNC açık olarak geliyordu. Ben de son sürücüde kontrol etmedim. Adamlar bu sürücüde "3D program ayarlarını kullan" şeklinde yapmışlar. Yani default olarak böyle geliyor. Ben de VSYNC olarak ayarladım ve oyuna girdim ve bu sefer FPS'yi 165'e sabitledi.

VSYNC açık olmadığında ve ben elle ya da başka bir yazılıma sabitlediğimde artifact oluyordu. Bariz bir yırtılma değil ama bir titreme oluyordu. Ancak VSYNC kontrol panelinden kendi devreye girdiğinde bu kalktı.

Üstelik ciddi lag yaşıyordum, sanki o da düzeldi. Ama dediğim gibi, GSYNC monitörü aldığımdan beri hiç bir sürücü çözüm olmamıştı.

375.70'i kuruyorsanız VSYNC ayarını kontrol edin.

• Amd nin freesync monitörlerde hangi monitörün hangi hz aralığında freesync aktif olduğunu gösteren bir listesi var. Gsync için geçerli bu tip bir liste var mı acaba? Ya da hangi hz aralıklarında bu gysnc devrede oluyor?
  • Arkadaşlar g sync açık olduğu zaman fps'nin aşağı - yukarı yönlü oynamaması mı gerekiyor teorik olarak? Yoksa fps değişse de akıcılıkta ve görüntüde problem olmayacağı anlamına mı geliyor? Bende g sync açık vaziyette. Oyun içerisinde ayrıca v sync açmak gerekir mi, nvidia control panelden mi ayrıca v sync açmak gerekiyor? Kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Arkadaşlar g sync açık olduğu zaman fps'nin aşağı - yukarı yönlü oynamaması mı gerekiyor teorik olarak? Yoksa fps değişse de akıcılıkta ve görüntüde problem olmayacağı anlamına mı geliyor? Bende g sync açık vaziyette. Oyun içerisinde ayrıca v sync açmak gerekir mi, nvidia control panelden mi ayrıca v sync açmak gerekiyor? Kafam karıştı

fps değişkendir ama görüntü akıcılığını korur 45 fps ye kadar.

monitorünüz 144hz ise ve ekran kartınızdan görüntü 144 kareden fazla geliyorsa, görüntüde kırılma yaşarsınız. Gsync sadece monitorun gosterebılecegı kare sayısı kadar işleri kontrol ediyor. Bu nedenle vsync'de acmak gerekiyor . tek başına msi afterburner'dan fps'yi 144 kareye kitlemek işe yaramıyor.

ben her oyunda vsync ayarını test ediyorum. kimi zaman oyun içi daha iyi oluyor. kimi zaman nvidia panel. oyuna girip denemek lazım bence. bazende arada bir fark olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 3 Kasım 2016; 15:50:18 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Monitörüm 165 hz. O zaman oyun içi ve panelden vsync ayarını farklı farklı deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

Amd nin freesync monitörlerde hangi monitörün hangi hz aralığında freesync aktif olduğunu gösteren bir listesi var. Gsync için geçerli bu tip bir liste var mı acaba? Ya da hangi hz aralıklarında bu gysnc devrede oluyor?

var mı bu sorumla ilgili bilgi verebilecek bir arkadaş?
  • quote:

quote:

Amd nin freesync monitörlerde hangi monitörün hangi hz aralığında freesync aktif olduğunu gösteren bir listesi var. Gsync için geçerli bu tip bir liste var mı acaba? Ya da hangi hz aralıklarında bu gysnc devrede oluyor?

G-sync belirli bir hz aralığı yok diye biliyorum fps yenileme hızının üstünede çıksa yırtılma görmedim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

quote:

quote:

G-sync belirli bir hz aralığı yok diye biliyorum fps yenileme hızının üstünede çıksa yırtılma görmedim ben

hz aralığı var. Örneğin kullandığım pg278q da 40-144 hz arası gsync çalışıyor. Her monitörün maksimum limiti aynı zamanda gsync limitidir. Minimum değer neye göre değişiyor bilmiyorum.

mutlaka bir aralık var, var da bunların bir listesi var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.