Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayarlar doğru artık oyun içinden vsync kapatacaksın başka bir ayar yapmana gerek yok.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    tamamdır kapatıyorum zaten teşekkürler.
  • Yeni gelen driver guncelleme ile indication tray dan gsync on yazisini oyun icinde acma ayari kayboldu benden
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

Diyelim ki 1080 ti ve 1080 p Gsync monitor var.

1- Hemen her oyunda 144 fps yi geciceginiz(Ultra ayarlar ve AA acik) icin VSYNC acik olmali Denetim masasindan.

2- 144 Fps yi gecemediginiz durumlarda VSNYC acmayabiliriniz.

Diyelim ki 1070(Ultra ayarlar ve AA acik) var ve 1080p Gsync monitor var

1-Cogu oyunda 144fps den asagi duseceginiz icin VSYNC acmaniza gerek yok

2-144 fps yi gectiginiz durumlar da mutlaka VSYNC denetim masasindan acilmali

GSYNC in amaci tearing I yok etmek degil akici goruntu saglamaktir.Nvidia bu sebebten optimal olarak Gsync acik Vsync acik olsun diyor.Zaten tazeleme oraninin ustunde fps almanin mantigi yok cunku ekranin o fps yi veremicek.144hz de 300 fps almanin bi mantigi yok.Ve GSYNC de bunu degistirmez.Ama benim micro shutter yasadigim bi cok oyunu kaymak gibi yapti.60hz de surekli 60 fps veren ancan VSYNC acik olsa dahi shuuter yapan oyunlar simdi 144hz de fps 80-110 arasi gidip gelse bile surekli kesinlikle shuuter agirlasma yada gozu rahatsiz eden bi sey yok.GSYNC bu sebebten var.Umarim yardimci olmusumdur.

Gsync'in amaci tearingi YOK ETMEK ve bunu yaparken input lag'i minimuma indirmektir. Bunu ekran kartinin gonderdigi frame sayisi ile ekranin tazelemesini senkronize ederek yapar. Bu sekilde goruntudeki akicilik da artiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

quote:

Orijinalden alıntı: soulfly1

Bu GSYNC olayına içim gidiyor fakat konsol kullanımına etki edecek diye de korkmuyor değilim. Hem bunu kullanıp hem konsol kullanan arkadaşlarda durum nasıl? Konsoldaki 30 FPS çok rahatsız ediyor mu sizi 144 HZ'e alışınca?

144hz alışınca konsoldaki 60 fps bile rahatsız ediyor

Doğru şuan konsol oynayamıyorum pcdeki 60hertz bile takılıyormuş gibi geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

quote:

1- Hemen her oyunda 144 fps yi geciceginiz(Ultra ayarlar ve AA acik) icin VSYNC acik olmali Denetim masasindan.

GSYNC in amaci tearing I yok etmek degil akici goruntu saglamaktir.Nvidia bu sebebten optimal olarak Gsync acik Vsync acik olsun diyor.Zaten tazeleme oraninin ustunde fps almanin mantigi yok cunku ekranin o fps yi veremicek.144hz de 300 fps almanin bi mantigi yok.Ve GSYNC de bunu degistirmez.Ama benim micro shutter yasadigim bi cok oyunu kaymak gibi yapti.60hz de surekli 60 fps veren ancan VSYNC acik olsa dahi shuuter yapan oyunlar simdi 144hz de fps 80-110 arasi gidip gelse bile surekli kesinlikle shuuter agirlasma yada gozu rahatsiz eden bi sey yok.GSYNC bu sebebten var.Umarim yardimci olmusumdur.

Gsync'in amaci tearingi YOK ETMEK ve bunu yaparken input lag'i minimuma indirmektir. Bunu ekran kartinin gonderdigi frame sayisi ile ekranin tazelemesini senkronize ederek yapar. Bu sekilde goruntudeki akicilik da artiyor.

https://www.blurbusters.com/gsync/gsync101/

• quote:

quote:

quote:

https://www.blurbusters.com/gsync/gsync101/

Gonderdigin linkteki ilk paragrafi copy paste ediyorum.

"G-SYNC Module

The G-SYNC module is a small chip that replaces the display’s standard internal scaler, and contains enough onboard memory to hold and process a single frame at a time.

The module exploits the vertical blanking interval (the span between the previous and next frame scan) to manipulates the display’s internal timings; performing G2G (gray to gray) overdrive calculations to prevent ghosting, and synchronizing the display’s refresh rate to the GPU’s render rate to eliminate tearing, along with the delayed frame delivery and adjoining stutter caused by traditional syncing methods"

Simdi sana birkac soru hazirladim.

1- Ingilizcen var mi?
    2- Linkledigin yaziyi okudun mu?

Eger ikisine de evet diyosan sana kotu bir haberim var...

P.S: Ingilizcesi olmayan arkadaslar icin bold yazan yerdeki yazinin Turkcesi "Tearing'i yok etmek icin ekranin tazeleme hizi ile gpu'nun render hizini senkronize eder" yaziyor.

• quote:

quote:

Bu GSYNC olayına içim gidiyor fakat konsol kullanımına etki edecek diye de korkmuyor değilim. Hem bunu kullanıp hem konsol kullanan arkadaşlarda durum nasıl? Konsoldaki 30 FPS çok rahatsız ediyor mu sizi 144 HZ'e alışınca?

konsolda 60 fps diye birşey var mıydı

• quote:

quote:

1) Var

2) Adam Nividianın ıddaalarından birini yazmış zaten adam eksik bilgiyi konunun kalan kısımlarımda tamamlamış deneme yanılma yolu ile.Vsync de tearing i yaklaşık 200 yıldır yok ediyor.Ha inputlag dersen fastsync çok daha efektif.90 fps alırken vysnc kapalı halde 30 fps nin altına dusersen gsync açık olsun olmasın tearing oluyor.Nividia nın kendisi zaten global vysnc i aç oyun içinden kapat gsync i ole kullan diyor (acaba tearing i önlemek için olabilir mi?)Gsync i tearing yokedecem diye alıyosan alma be arkadaşım.Bu teknolojinin asıl fayda sağladığı yer eş zamanlı olarak belirli bir aralıkta hz ve fps yi senkronize etmesi bu sayede fps düşüşlerinde sen ağırlaşmayı yada takılmayı yada kaygan görüntüyü kaybetmiyorsun.Mesela kullanıcı deneyimi olan ben ve linkteki forumdaki arkadaslar bu özelliğin bile büyük fps düşüşlerinde abartıldığı kadar etkili olmadığını oyun türüne göre değişiklik gösterdiğini fark ettik.Sen ezbere üretici firmanın sanki tearingi yok etmeyi yeni bulmuşlar gibi reklam yaptıkları bir çok özellikten birini alıp ki en çok fayda sağlayan yada devrimsel olanı değil muhteşem ingilizcen ve tembel yapınla aslında en az efektif olduğu bi özelliği mix yapıp saldırmaya çalışmıssın.User review denen şey ürünleri almadan bakılacak tek yerdir.(İngilizcen varya benim dünya vatandaşı arkadaşım gerisini okursan yada uzun süre deneyimlersen büyük olasılıkla tam emin değilim ama anlarsın.(Ha bu arada 2017 de ingilizce bilmeyi öne çıkarmaya çalışmak ayrı bi komiklik)

Aslan parcasi, her okudugunu yanlis anlayarak kendi bokunla kavga ediyorsun haberin yok.

Senin gsync diye bik bik ettigin teknolojiyi sen daha nette yeni okuyordun ben gsync monitor kullanmaya basladigimda, o yuzden arada nefes al yazarken bu bir.

Gsync'in devrimsel ozelligi olan framesync, tearingi yok eder ve bunu vsync gibi input lag'i fezaya cikartmadan yapar. Dolayisiyla yuksek akicilikta oyun oynama imkani sunar. Amacida olayida budur, ama sen kaypak kaypak "vsync'te tearingi yok ediyor" dedikce, goruyorum ki idrak edemeyeceksin ne dedigimi.

Al biraz daha link atayim, nvidia'nin official sayfasinda yaziyor neden gsynci yaptiklari.
    https://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync

NVIDIA G-SYNC™
    NVIDIA G-SYNC™ gives you more of what you want in a gaming experience. Incredibly smooth, tear-free gameplay at refresh rates up to 240 Hz. Unique features like HDR, frequency-dependent overdrive, and ultra-low motion blur. And a powerful competitive advantage that has made G-SYNC displays go-to equipment for enthusiast gamers.

- Incredibly smooth
    - tear-free gameplay

Budur.

Ama sen o kucucuk aklinla daha iyi biliyorsun gsyncin niye neden yapildigini ya, sen okuma, diger okuyanlar acsin linki. Sen okuyunca yanlis anliyorsun surekli.

Yok mu yahu bir mod filan yamuk yumuk bilgiler verene ban atacak su forumda? Gotunden bilgi uyduran gelip ahkam kesiyor, alti bos bos argumanlardan gecilmiyor ortalik. Hayir bir de hadsizlik diz boyu. Ulan sen kimsin de ureten adamin urettigi mali neden urettigini acik ve net yazmis olmasina ragmen konusuyorsun bre melun? Salaklikta cigir aciyorsunuz gercekten ya, yeter ulan bu kadar dusuk IQ beni yoruyor arkadas.

hocam konuyla alakasız olabilir belki ama. 144 fpsyi geçince gsync devre dışı kalıyor ya. kontrol panelde vsync açınca 144 ün üzerinde devreye giriyor vsync. oradaki input lagi azaltmak için napılabilir. vsync kapatınca veya fast sync açınca stutter olabiliyor. fifa'da başıma geliyor bu durum. başka oyunlarda da olabiliyor.

bunla ilgili rtss fps sabitleyici öneriliyor. 144 fps ise 142'ye sabitle ama vynci de aç falan deniliyor. bunun dışında gerçek çözüm var mı bildiğiniz...

teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

quote:

quote:

Çoğu oyunu pro da 60 fps e yakın oynuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

1) Var

2) Adam Nividianın ıddaalarından birini yazmış zaten adam eksik bilgiyi konunun kalan kısımlarımda tamamlamış deneme yanılma yolu ile.Vsync de tearing i yaklaşık 200 yıldır yok ediyor.Ha inputlag dersen fastsync çok daha efektif.90 fps alırken vysnc kapalı halde 30 fps nin altına dusersen gsync açık olsun olmasın tearing oluyor.Nividia nın kendisi zaten global vysnc i aç oyun içinden kapat gsync i ole kullan diyor (acaba tearing i önlemek için olabilir mi?)Gsync i tearing yokedecem diye alıyosan alma be arkadaşım.Bu teknolojinin asıl fayda sağladığı yer eş zamanlı olarak belirli bir aralıkta hz ve fps yi senkronize etmesi bu sayede fps düşüşlerinde sen ağırlaşmayı yada takılmayı yada kaygan görüntüyü kaybetmiyorsun.Mesela kullanıcı deneyimi olan ben ve linkteki forumdaki arkadaslar bu özelliğin bile büyük fps düşüşlerinde abartıldığı kadar etkili olmadığını oyun türüne göre değişiklik gösterdiğini fark ettik.Sen ezbere üretici firmanın sanki tearingi yok etmeyi yeni bulmuşlar gibi reklam yaptıkları bir çok özellikten birini alıp ki en çok fayda sağlayan yada devrimsel olanı değil muhteşem ingilizcen ve tembel yapınla aslında en az efektif olduğu bi özelliği mix yapıp saldırmaya çalışmıssın.User review denen şey ürünleri almadan bakılacak tek yerdir.(İngilizcen varya benim dünya vatandaşı arkadaşım gerisini okursan yada uzun süre deneyimlersen büyük olasılıkla tam emin değilim ama anlarsın.(Ha bu arada 2017 de ingilizce bilmeyi öne çıkarmaya çalışmak ayrı bi komiklik)

Aslan parcasi, her okudugunu yanlis anlayarak kendi bokunla kavga ediyorsun haberin yok.

Senin gsync diye bik bik ettigin teknolojiyi sen daha nette yeni okuyordun ben gsync monitor kullanmaya basladigimda, o yuzden arada nefes al yazarken bu bir.

Gsync'in devrimsel ozelligi olan framesync, tearingi yok eder ve bunu vsync gibi input lag'i fezaya cikartmadan yapar. Dolayisiyla yuksek akicilikta oyun oynama imkani sunar. Amacida olayida budur, ama sen kaypak kaypak "vsync'te tearingi yok ediyor" dedikce, goruyorum ki idrak edemeyeceksin ne dedigimi.

Al biraz daha link atayim, nvidia'nin official sayfasinda yaziyor neden gsynci yaptiklari.
    https://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync

NVIDIA G-SYNC™
    NVIDIA G-SYNC™ gives you more of what you want in a gaming experience. Incredibly smooth, tear-free gameplay at refresh rates up to 240 Hz. Unique features like HDR, frequency-dependent overdrive, and ultra-low motion blur. And a powerful competitive advantage that has made G-SYNC displays go-to equipment for enthusiast gamers.

- Incredibly smooth
    - tear-free gameplay

Budur.

Ama sen o kucucuk aklinla daha iyi biliyorsun gsyncin niye neden yapildigini ya, sen okuma, diger okuyanlar acsin linki. Sen okuyunca yanlis anliyorsun surekli.

Yok mu yahu bir mod filan yamuk yumuk bilgiler verene ban atacak su forumda? Gotunden bilgi uyduran gelip ahkam kesiyor, alti bos bos argumanlardan gecilmiyor ortalik. Hayir bir de hadsizlik diz boyu. Ulan sen kimsin de ureten adamin urettigi mali neden urettigini acik ve net yazmis olmasina ragmen konusuyorsun bre melun? Salaklikta cigir aciyorsunuz gercekten ya, yeter ulan bu kadar dusuk IQ beni yoruyor arkadas.

hocam konuyla alakasız olabilir belki ama. 144 fpsyi geçince gsync devre dışı kalıyor ya. kontrol panelde vsync açınca 144 ün üzerinde devreye giriyor vsync. oradaki input lagi azaltmak için napılabilir. vsync kapatınca veya fast sync açınca stutter olabiliyor. fifa'da başıma geliyor bu durum. başka oyunlarda da olabiliyor.

bunla ilgili rtss fps sabitleyici öneriliyor. 144 fps ise 142'ye sabitle ama vynci de aç falan deniliyor. bunun dışında gerçek çözüm var mı bildiğiniz...

teşekkür ederim.

Oyunun kendi ayarlarinda display based gibi bir sinirlandirma olmadiginda 3rd partry programlarla fps'yi dedigin gibi 140'lara sabitleyenler var. Bunun yaninda birden fazla monitor kullandigimdan, gsync borderless windowda duzgun calismaya basladigi driverdan beri benim oynadigim oyunlarda fps 144'u zaten gecmiyor bir sekilde. Vsync'in her turlusu kapali, herhangi bir 3rd party sinirlama da yok yine de gecmiyor. Borderless dene derim belki yardimci olur.

Burada problem oyununun yapimcisi daha cok, oyununu adam gibi kodlamamis olmalari kendi hatalari, tum yapmalari gereken "display based fps limit" ayari koymalari ornegin overwatch'ta oldugu gibi, biz ancak buna kendi kendimize cozumler uretebiliriz ve maalesef top performans vermiyor bu cozumler. Haliyle handikapli bir durum soz konusu oluyor bu oyunlar icin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

downgrade yiye yiye ama

• Çoğu oyunda basit bir config dosyasıyla FPS'yi sabitleyebilirsiniz. Üstteki arkadaş hakaret ettiği için banlanmış ama dedikleri doğru bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a beyler ben 1080 kullanıyorum ve monitör pg248Q ve online bir oyun oynuyorum Blade And Soul diye bu oyunda fps en fazla 121 oluyor ne ayarı yapmam lazım denetim masasında bana yardımcı olabilir mi siniz sabitlenmiyor fps
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

downgrade yiye yiye ama

Komik mi hocam?

Hayırdır, sanki insanların kullandıkları aletlerden düşük verim almasına seviniyor gibisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

downgrade yiye yiye ama

Komik mi hocam?

Hayırdır, sanki insanların kullandıkları aletlerden düşük verim almasına seviniyor gibisiniz...

hocam o zaman ben otmoş föpösödö öynöyöm diye artislik yapılmayacak

• canskru kullanıcısına yanıt
    Oynuyorsa oynuyordur, oynamasa da oynadığını sanıyordur, kendisini bağlar, bu yine de sizi ırgalamaz ki...

Garipsiniz vallahi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victini

Oynuyorsa oynuyordur, oynamasa da oynadığını sanıyordur, kendisini bağlar, bu yine de sizi ırgalamaz ki...

Garipsiniz vallahi...

burası tartışma platformu. adam şunu dese anlarım downgrade grafikler bana kötü gelmiyor diyebilir. saygı duyarım. tutupta 60 fps yi muhteşem grafiklerle veriyor gibi konuşmak insanları yanıltabilir. hayatında konsolda oyun oynamamış ve almayı düşünen insan bu yorumu görüp alayım diyebilir. adam bilsinki 4k çözünürlüğe çıkınca veya full hd 60 fps olduğunda genellikle grafiklerin düşürüldüğünü bilsin. buna göre alsın konsolunu. iki gün sonra 1800 lira para ödeyip keşke almasaymışım demesin. beni ırgalayan noktası aslında burası.
  • şimdi 144 hz gsync bir monitörüm var Rainbow six siege de vsync kapalı olunca 150-200 arası fps değişmekte ama yüksek fps de alsam kasma hissi oluyor sanki stutter gibi vsync açınca düzeliyor oyun smooth geliyor ancak input lag ekliyor eskiden 150-200 fps de alsam oyun smooth kaymak gibi olurdu şimdi bir türlü yakalayamıyorum ne yapmak lazım vsync açmadan bir çözümü yokmu bunun
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.