Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seni bilmem ama beni 3 le çarpacağı kesin
  • rezes kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

seni bilmem ama beni 3 le çarpacağı kesin

Milletin tek monitörü zor bulduğu devirde 3 monitör kullanırsanız böyle çarpılırsınız işte
  • alın psikolojik olarak rahatlayın. bunları bilmeeniz emenim bukadar hissetmessiniz.
  • Guru3d de G-Sync e açıklık getirmiş. LINK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 22 Ekim 2013; 10:48:53 >
  • 175 Dolar mı, havasını alır anca
  • Burada anlatılan tabakaya hitap eden bir ürün.

Hani sırf şu olay yok diye 2 kill eksik al maçta nolur yani.
  • BlurBusters sitesi bir cok konuyu aydinlatmis:

http://www.blurbusters.com/nvidia-g-sync-variable-refresh-rate-monitors/
    Tum GSync monitorler Strobe Backlighting (Lightboost..) destekli de olacak. Bu iyi bir sey.

http://www.blurbusters.com/confirmed-nvidia-g-sync-includes-a-strobe-backlight-upgrade/
    Simdilik GSync mode ile Strobe Backlighting mode ayni anda aktif olamiyor. Dusuk fps'lerde GSync (hep ayni hikaye dikkat ederseniz, GSync = fps dustugunde ise yarayan bir sey), yuksek fps'lerde Strobe mode oneriliyor.

Bu iki mod arasinda otomatik gecis yapilabilecek bir yazilim/donanim cozumu olabilir mi meselesi var simdi..

• Sonuc olarak suanda kaliteli monitoru olanlarin kesinlikle tekrardan almasina gerek yok.Ama yeni monitor alacak olanlar ve parasi cok olanlar kendilerini iyi hissetmek icin bu kartin dahil oldugu bir monitor ve yaninada nvidia ekran karti alabilirler.

Yukaridada soyledigim gibi monitor ureticileri bu ise yaramayan ve sadece goz boyamak icin yapilmis kartlarla ugrasacaklarina kaliteli 21.5" lik IPS veya VA panele sahip 120hz ve 144hz lik hatta yapabiliyorlarsa 160hz lik monitorler yapsinlar.Hala 24" lik TN paneller yapiyorlar.Birde artik icinde bu kart olacakmis en az 150$ da oradan tabi TR de bu fiyat farki yaklasik 400TL yi bulacaktir.
  • şimdi bu 25-30-40 fpslerde bile oyunu akıcı bir şekilde oynayabileceğiz mi anlamına geliyor yoksa tamamen başka birşeymi?ona göre ilgilenelim yoksa hiç kafa bulandırmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

şimdi bu 25-30-40 fpslerde bile oyunu akıcı bir şekilde oynayabileceğiz mi anlamına geliyor yoksa tamamen başka birşeymi?ona göre ilgilenelim yoksa hiç kafa bulandırmasın.

30 FPS ve altından emin değilim, ama o civarlarda akıcılık algısındaki bozulmayı baya bi azaltıyor deniyor. Ama bu oyuna, motora, sahne karmaşıklığına, mouse'a faln göre değişebilir. Başka bi forumda Quake faln gibi oyunlara yapsınlar önce gibisinden bişey demiş biri mesela. Bilen varsa Quake LCD monitörlerle en uyumsuz en rahatsız edici oyunlardan 75 hz + 75 fps oynansa bile aşırı koyan aşırı rahatsız eden yapısı var. O yüzden oyunla faln da çok alakalı. Tabi görece ucuz monitörlere gelmez bu olay.

120$'a indirmeye çalışıyoruz demişler ://

Yukarda Arcadia'nın yazdıklarını yazacaktım bende, lightboost'u da destekliyormuş, Geçiş için o takılan devre yönetir heralde. belli FPS değerlerine yaklaştıkça lightboost aktif olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

şimdi bu 25-30-40 fpslerde bile oyunu akıcı bir şekilde oynayabileceğiz mi anlamına geliyor yoksa tamamen başka birşeymi?ona göre ilgilenelim yoksa hiç kafa bulandırmasın.

GSync ile cok da olum kalim meselesi olmayan bir iki goruntu kalitesi problemi cozuldu diye 30 fps ile harika bir deneyim alacagini dusunenleri muazzam bir hayal kirikligi bekliyor.

10 yil once CRT ekranlarimiz vardi ve "Sabit 100 fps" hedefliyorduk sistemlerimizde. Once LCD'lerde 60hz downgrade'ini yasadik, ardindan konsol portlari ve TV hz'lerine gore hedeflenmis motorlar, akabinde crysis-vari goz boyama grafiklere dayali oyunlar derken oyle bir yiprattilar ki oyun dunyasini oynanabilirlik cok geri planda kaldi insanlar 30 fps mi 60 fps mi onu tartisiyor..

Benim hayalim ve amacim her zaman miminum 120fps alabilmek.
    Duz 120hz bir monitorde 120 fps bir oyun her zaman uzay teknolojisi bile kullansa 50 fps'den kat kat daha iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 22 Ekim 2013; 13:20:30 >

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    her monitörde ve ekran kartında standart donanım yazılım olarak gelecekse bir manası var gibi o zaman.yoksa adam sırf 24" monitöre 800-1000 tl vermiş kalkıp 350 liralık ekran kartı almayacak herhalde ona göre olacak o monitörü besleyen kartta.mantık hatası var gibi sanki biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Ekim 2013; 15:54:02 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    60 FPS altındaki getirisini bi görmek lazım oyuna göre getirisine bakmak lazım. Sonuçta Nvidia Kepler serisi kart zorunluluğu var. 150$ lık ekran kartı olanın gidip 120$ bunun kitine para vermesi pek akılcı olmayabilir. Daha iyi monitör ve kartı olanlar tabi ki düşünecektir. Max detayda 60 fps göremeyip ayar kısacağına 40-50 fps'lerde kabul edilebilir akıcılık verirse ona göre artık. Algı subjektif bi kavram olduğu için Kimisine 45 FPS de kabul edilebilecek akıcılık hissettirirken kimisi oynadığı oyuna oyun şekline vs. göre 60 fps'yi de yeterli bulamayabiliyor iyi sistemi olsa bile.
  • yok hocam ben standart donanım olarak gelirse anlaılır birşey olur demek istiyorum,bu ekstradan 175 dolar mevzusunu hepten saçma buldum zaten.niye vereceğim bu parayı şimdi?v-sync yerine g-sync diye bir standart geliştireceğiz bütün monitör üreticileri ve ekran kartı üreticileri bu standartı kabul edip geçecek dense eyvallah.hani esa vesa vga hdmi vs bilmemne gibi. 175 dolar fazladan vericem ekran kartım nvidia o da en az kepler olacak.monitör de en üst seviye olacak.oldu,başka?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Nizami olmayan Standartın cezası 175$ işte :P Anlattıkları lisanslama faln olayları var, yani senin dediğin gibi ortak standart olaylarına girilmeyecek. Bunu herkese açık hale de getirmezler (driver altyapısı işe dahil çünkü). Gerisi işte senin dediğin gibi :// Kimi ben o paraya monitör alıyorum yada ekran kartı alıyorum der, kimi 780 SLI yetmio der.

Hani herkesin faydalanacağı iş değil. Monitörün de display portunun olması lazım, O da kitleyi kısıtlıyor. 60hz DP olan monitör var diyelim yada öyle bi monitör alacaksın. ekran kartı alma arifesindesin. Almayı düşündüğün ekran kartına 120-175$ daha fazla koyup daha iyi bi ekran kartı alır mısın, yoksa bu gsync olayına mı girersin, bi de böyle bi ikilem olacak. MEsela düşük ekran kartı ile 35-40 FPS + Gsync ile oynarsam mı daha iyi olur yoksa az zorlayıp daha iyi ekran kartı alıp Gsync olmadan 60-80 fps mi daha iyi bi deneyim sunar diye soru sorulabilir. Eğer çok iyi ise 40 fps de bile o zman böyle sorular sorulabilir. Yada maliyetini düşürebilirlerse artık.

650 ti boost almak ile 7970 almak arasındaki fark gibi istenilen fiyat çünkü. Madem 320$ civarı verecem gider iyi ekrna kartı alırım da denir. Sende haklısın bi standart değil, baya bi insan faydalanamaz onlar ayrı hep.

• adam sana"kardeşim illa sana bi ekran kartı satıcam kaçarın yok ama bak yanında bu var,bittimii,bitmediii bu da var"diyor işte.
    ama sanırım bu yatırımı bir kez yapacaksın.sonra üst model ekran kartı almak istediğinde monitörün gene işini görecek.yada sanırım öyle olmalı.olsa iyi olur yoksa iyice saçmasapan bir hal alır durum.
    ilk mesajımdaki gibi fazla bulandırmayalım biz kafamızı galiba öyle anladım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Ekim 2013; 18:23:45 >
  • PCPer Live de Tom Peteren G-Sync üzerine bir video, iyi seyirler

• G-Sync e kaç gün kaldı
  • Gelen haberlere göre NVidia Asus'la özel bir anlaşma imzalamış ve buna göre 2014 yılının sonuna kadar GSync destekli monitörler sadece Asus tarafından piyasaya sürülecek. Diğer markaların GSync destekli monitörleri için 2014'ün sonuna kadar beklenmesi gerekecek. (http://www.pcauthority.com.au/News/362115,nvidias-g-sync-only-with-asus-for-now.aspx) Bu ilk senelik tekel durumunun fiyatlara olumsuz yansıyacağı da kesin gibi diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.