Kesinlikle katılıyorum. 30 serisi duyuruldu 2080ti çöp oldu diye forumda neler yapmışlardı. Şunu da anlamıyorum 40 serisi çöp oldu diyorlar. Arkadaşlar çöp oldu ne demek ürünün kullanılamaz hale gelip işlevselliğini kaybetmesi demek. 40 serisi kartlar kullanılmayacak mı artık kafalar bir garip. Ek olarak yaşadığımız coğrafyayı çabuk unutuyorsunuz. Elbette yeni çıkan seri bir öncekinden yüksek performans verecek fakat çöp oldu öldü bitti doğru yaklaşım değil. Yeni kart alacak birine 40 serisi alma 50 serisi al dersin o olur. Panikten kartlarını satanlarda var. İlginç gerçekten. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (100. sayfa)
-
-
güzel bir noktaya değişmişsiniz. ar-ge diye bir şey var ve bunu yapmak bedava değil.
-
Oyunda yok ki piyasada açıkçası 15k'ya alınan gamepass için kullandığım series x bile yeterli şuanda piyasada grafik verebilen 2-3 firma kaldı cd project sony rockstar e zaten sony konsol tabanlı çıkarıyor farklı anlamak çok zor oluyor yanyana koymadıkça.
Acilinden gabe reis half life 3 çıkarıp sıçrama yapmalı yoksa kart almaya gerek bile yok dediğiniz gibi zaten 3060 en çok kullanılan şuan açamadığı oyun var mı ?
-
Birşeyin yeni nesli çıkınca eskisi çöp oldu diyen adam ya o markanın fanatiğidir. Ya da disleksi yaşıyordur.
Adam yeni ürünü satmak için bişeyleri ekleyip eski nesilde o özelliği sunmuyor ya da kısıtlı sunuyor. Ki millet yenisini alsın.
Normal şartlarda elinde 3080ti, 3090, 3090ti, 4070S, 4070TI, 4070TIS, 4080, 4080S ve 4090 olan insan akıcı oyun oynayamıyorum diyor mu? Hayır. Bizim gibi kılı kırk yaran herşeyi 4kda tam açacağım diyenler belki sorun yaşar anca. Ortalama bir kullanıcı zaten her nesilde donanım değiştirmez. 4-5 yılda bir kartını upgrade eder, kart gerçekten yeni çıkan oyunlarda tıkanmaya başladığında.
4000 serisi öldü diyen adamın gözü dönmüştür anca. -
madem çok seviyorsunuz ben de videosunu atayım:
Mesut Çevikyoutube#asus #rog #nvidia #rtx5090 #ekrankarti elimizde :) #işbirliğihttps://www.youtube.com/shorts/kaqlyEyWpWA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2025; 15:18:20 > -
Sarı sitede başlamış 4090ların ilana konulması.
Çok merak ediyorum elinde arabayı da yenisi çıkınca hemen satıp değiştiriyor mu bu insanlar. Cidden ilginç en yenisine sahip olma dürtüsü hastalık gibi birşey. Çünkü firmaların pazarlama argümanları da bunu tetikliyor.
-
Bak o da olabilir gerçekten
-
sahibidende tam bir kaos var.
4080'ler 29-60 arası,
4090'lar 55-100 arası falan.
kimsenin elinin ayarı yok.
-
Teknik bilgi dışında eskinin donanım editörü yeninin yayıncısı olanlar markalarla işbirliği yaptığı için asla kullanıcı ile etkileşime girmez.
Ben Murat Gamsız dışında kullanıcıya cevap veren ve konuları fikirleri tartışan bir donanımcı yayıncı henüz görmedim. Ki murat abi candır. Hem öğretmen edasıyla öğretir hemde ego sıfırdır. Diğerlerinin işi tıklanma almak ve ürün pazarlama.
-
Hocam zaten redditte ve yabancı forumlarda millet nvidiayı gömüyor bu yüzden.
Resmen yazılım dlss ve ai diyip yeni seriyi itelediler kullanıcılara.
-
Fiyat yoklamak için bazen ilanlara yazıyorum. Millet saçmasapan fiyatlarla satıyor. Kaos dediğin gibi hocam.
-
Katılıyorum. Yazılım satıyorlar 5000 serisi adı altında. Yenilik denen bir şey yok. İphone'a döndü bunlar da iyicene.
-
Bir kaç nesil sonra iş tamamen yapay zekaya atılırsa şaşırmam. Ya da nvidia ben artık oyun için GPU üretmeyeceğim tamamen yapay zekaya yöneliyorum da diyebilir.
Çünkü oradan kazandığı yanında GPU satışı bi anlam ifade etmiyor. Adamlar yapay zeka işlemcisi konusunda dev oldu.
-
Esas Founders Edition çok farklı tasarıma sahip.
Kaynak: https://www.techpowerup.com/330857/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-hands-on-taken-apart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 9 Ocak 2025; 16:34:55 >
-
Rtx 5080 30 ocakta satışta olur mu? Yoksa ülkemize gelmesi biraz daha zaman alır mı? -
Geçen nesile kıyasla yüzde 35 küsür artış var, eski nesiller kadar yüksek değil ama bence iyi bir değer. Yapay zeka ile ileride gerek kalmayacağını da düşünüyorum, bir kaç jenerasyon sonra enerji tasarrufuna gidip üretim maliyeti ve gecikmeyi azaltıp tüm işi yapay zekaya bıraksalar harika olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 9 Ocak 2025; 17:29:47 > -
DP 2.1b ve HDMI 2.1b var bildiğim kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 9 Ocak 2025; 16:53:1 > -
Bu kazıkçı site 9800x3D'yi daha çıkmadan 25.000'e listelemişti. -
amaç belli aslında bunu yapanların bu sektörden olduğunu düşünüyorum, milleti galeyana getirip kart aldırmaya çalışıyorlar. bir ürüne çöp oldu diyebilmen için o ürünün günümüz normlarına teknolojilerine cevap vermemesi yetersiz kalması gerekir. 50 serisi çıkınca 40 serisi çöp oldu diyorsan senin niyetin farklıdır art niyet ararım direk bloklayıp geçerim bu tipler insanı yanlış yönlendirir. durduk yere masrafa
sokar.
elinizde 40 serisi kartlarınız varsa oynadığınız oyunlarda performansı sizi tatmin ediyorsa ne mutlu size alın oynayın, yok memnun değilim çok daha yüksek performans istiyorum diyorsanız tabiki de geçin ihtiyaç meselesi
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X