4070 Super 600 dolardan çıkış yaptı. 5070 550 dolar. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (99. sayfa)
-
-
4080 süper de bellek kapasitesi de yükselecekti hesapta olmadı. 4080 ile 4080 s arasında 1-2 fps hariç fark da yok yani aslında 4080 süper alan kazıklanmış oluyor (bu mantıkla öyle oluyor ) 4080 alan adam 2 yıldır cayır cayır kullandı 4080 süper alan adam 9 ay sonra ananim bo oldu.
Bu arada daha ciddi bir sorun var üreticilerin çoğunda kart ölçüleri yazmıyor.Benim 4080 tuf 35 cm 5090 alırım diyorum sıvı soğutucu kasanın yanında kasanın üstüne de önüne de takabilirim ama her şekilde ortadan 1 fan sökmem lazım rezalet bir görüntü.
Örnek resim
Pcı riser ile yan taka bilirim ama o zaman altta ki hiç bir girişi kullanamam (m2 kart okuyucu var ) ayrıca pcı 4.0 riser da hız kaybı olur mu ? Mesela bir problem daha çıktı PSU yu değiştince kasayı tekrar kurcalamaya başladım daha kart gelmeden problemleri geldi. Msi 5090 trio için 38 cm belirtmiş çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 9 Ocak 2025; 12:4:18 >
-
3070'imle 1080p'de akmaya devam. Edit, render gibi diğer işlerimi yapmama da yetiyor şimdilik.
TR şartlarında, orta seviye ekran kartına 35-40K₺ verilmez bana göre.
Alınacaksa, toplama sistemle alınır kurban olduğum vergi cenneti ülkemde.
6K serisinde görüşmek üzere diyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yanfo -- 9 Ocak 2025; 12:8:31 > -
sahibiden'de değişik bir ortam var. 100k'ya 4090 satan adamlarla, 55k'ya 4090 satan adamlar çarpışıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2025; 12:20:8 > -
Asus msi gigabyte gibi markalarin da kasa sogutma vs yapicak kendi marka adı altinda saticak ayrica 5070super daha cikmadi cikarsa 40-45k görücez hocam:) şahsi fikrim tabi ben anlamam sarece yorum fikir beyan ediyorum donanim olayina 10 yildir uzağim tkaip etmedim etmiyorum en son mart ayin da kardeşime sistem topladim 4070ti super almiştim sanirsam 28-29k civariydi.
-
Aynen öyle yani şu anda 4090 ı olan birisinin Bence alma gücü de olsa 5090'a geçmesi israf Olur tabii daha oyunları görmek lazım ama 8k yaygınlaşmadıkça hiçbir gereği yok bence... -
Bu sene 5080 ti veya süper ile 5070 super kartları çıkacaktır. Çünkü 5070 ti ile 5080 arasında çok büyük fark yok ondan dolayı araya kart sıkıştıracak durum olmayacaktır. -
Hocam şaka yapmıyorum. Trump panamayı, grönlandı ilhak etmek istediğini açıkladı. Rusya ukraynaya, israil suriyeye irana giriyor. Yunanistan silah depolamış, biz tek seferde 40 savaş gemisi üretmeye başlamışız. Bunlar hiç hayra alamet değil. Ben olsam öteki dünya için para saklamazdım.
-
Bu kare üretiminde 1 gerçek 3 sanal olacakmışya. Nvidia'ya 1 gerçek dolar, 3 sahte dolar versek nasıl olur ? işin şakası eşşeğin kulağına foşur foşur olmaya başladı.Saf kas gücü iyice yok oldu bilmem farkındamısınız ?
-
Çağımızın hastalığı Fomo duygusu yani bir şeyleri kaçırma korkusu. Özellikle teknoloji dünyasında sürekli yeniliklerin ve gelişmelerin hızla ortaya çıkması insanların en son cihazlara yazılımlara ya da trendlere ayak uydurmak istemesine sebep olabiliyor insanı devamlı dürtüklüyor.
Bugün 1080Ti gibi 8 yıllık kartın bile DLSS FG gibi hile hurda yazılımlara algoritmalara ihtiyaç duymadan native 1080p-1440p veya bir tık detay kısarak yüksek performans ile 4K'da oynatamadığı oyun yok.
5090 duyuruldu diye 4090'na çöp muamelesi yapıp ucuza elden çıkarmak isteyenleri görünce şaşırıyorum doğrusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 9 Ocak 2025; 13:30:50 > -
Bence bu serinin saf güç veya yazılımsal fps artışları dışında en önemli özelliği display port 2.1 desteği. yeni nesil 4k 240 hz oled monitör ve 144 hz üstü diğer 4k monitör modelleri sahipleri veya almayı düşününler bunu özellikle dikkate almalı. Aşağıda bir süredir yaşadığım kullanım deneyimini paylaşayım.
Gigabyte aorus fo32u2p 4k 240 hz oled sahibiyim. Bende 4070 ti var display port 1.4 ile bağlı. dp 1.4 DSC siz max destekleme SDR 120 hz ve HDR 100 hz civarı. DSC görüntüyü bozmuyor normal kullanıcı kesinlikle görüntü farkını ayırt edemez vs kesinlikle inanmayın. 240hz modunda DSC sıkıştırması en yüksek modunda oluyor görüntüyü sıkıştırmak için ve görüntü gerçekten çok silik gibi tozlu veya DLSS performans modunda açmışsınız gibi oluyor, canlılık gidiyor. Sonra bir süre 165hz düşürüp kullandım bir kademe daha DSC sıkıştırması düştüğü için görüntüdeki düzelme göze çarptı ama yine kötü gibiydi. Sonra bir süre de 120hz de kullandım HDR 10 bit kullandığım için DSC yine aktif oluyor ama 165 hz e göre bir kademe daha düşük sıkıştırma olduğu için yine 120-165 arası görüntüdeki keskinlik farkı bariz şekilde belliydi. Ve son olarak şu an 100hz de kullanıyorum ve kesinlikle söyleyebilirim ki 100hz ile 120 hz arasında bile bariz bir netlik farkı var. Diğer modellerde de aşağı yukarı bu şekilde hz ı değiştirdikçe görüntü farkı olduğunu düşünüyorum çünkü önceden 2k 240 hz monitörüm vardı DLDSR ile 4k ya yükselttiğimde yine görüntü silikleşiyordu ancak 120 hz'e düşürünce daha netleşiyordu. Oyun texture ayarlarının ultra high veya medium olması da etkili değil yazdığım sorunlar üzerinde. Artı olarak DSC'nin diğer sorunları da var (DSR/DLDSR kullanılamıyor, Nvidia İmage Scaling kullanılamıyor vs...)
Böyle bir monitörü alıp maalesef 100hz de kullanıyorum şu an ve 4070ti bana yetmesine rağmen (ayar takıntım yok ama netlik ve keskinlik takıntım var) sırf display port 2.1 için yeni nesile geçmek istiyorum.
-
EN makul tasarım sanki founders edition olmuş. Hem küçük hem iki slot hemde soğutma sistemi iyi.
-
Bence 4000 serisi 4080S, 4080, 4070TI S kullananların 5000 serisine geçmelerine gerek yok. Nvidia kendi paylaştığı tabloda FarCry6 sütununda kartın DLSS kapalıyken verdiği performans önceki modelden yüzde 20 civarında bi artış olduğunu gösteriyor. Ki bence 5080 24gb ve en az yüzde 40 artış ile gelmeli. 5070'in ise 12gb olması tam bir saçmalık. Ki onun da en az yüzde 40 farkla gelmesi gerekir bence.
Nvidia zaten 5090 hariç alttaki modelleri öyle bir kırpmış ki 2000 serisinden 3000 serisine geçişteki performans gibi ciddi bir artış yok.
Performansı sahte kare teknolojisi ve yapay zeka ile kapatmaya çalışmışlar. DLSS ve Frame Generation kullanmayan ve saf performans arayan kişilerin 5090 almak dışında başka bir çaresi yok gibi. Ama şu tabloya göre o da 4090dan uçar kaçar şekilde önde değil.
Olur da 5000 serisine geçersem bende nvidia'ya ödemeyi şu şekilde yapacağım, vereceğim her 4 dolardan 3'ünü fotokopi olarak vereceğim. DLSS4 ile çoğalttım derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 9 Ocak 2025; 14:7:58 >
-
Ben oradaki grafikleri yapay zekaya hesaplatırdım bir önceki nesile göre saf kas gücü %30 artmış
-
RTX 5090'da yüzde 30 ise bu RTX 5080 ve 5070te daha azdır muhtemelen.
-
Yalnız cekirdek sayısiyla dogru orantili artış sadece furmarkta olur. Oyunda zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Ocak 2025; 14:40:49 > -
Fotokopi makinesini bulan muhendislerin maasini da eklemeniz lazim -
Bu seride bant genişliğine abanmışlar. Vram hızı, pci 5, daha çok tensör demek daha çok veri akışı da demek yani Sm biriminin bellekleri de hızlanmıştır, vrame bağlı olan L2 de. -
Hdmi 2,2 desteği var mı 5000 serisinde? -
Mesut'un da Erdi'nin de köküne kibrit suyu. Erdi'nin çok daha bilgili ve dürüst bir insan olduğunu elbette biliyorum, hatta Mesut ile artık görüşmediklerini, sosyal medyadan birbirlerini takip etmediklerini de biliyorum ben kişisel olarak Erdi'ye çeşitli platformlardan ulaşmaya çalıştım, bir kaç soru ve bunlarla ilgili içerik bile üretebileceği şeylerden bahsettim ama beyefendi mesajlarıma cevap vermeyi bırak okumadı bile. Kendilerini nasıl kaf dağında görüyorlarsa artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X