Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (97. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 20 Misafir (3 Mobil) - 22 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.023
Cevap
145
Favori
82.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MÇ inceleme yapmaz, güzelleme yapar. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Nvidia oyuncu tarafını eskisi kadar umursamadığı için 80-90 arasına kesin bir ti/Super 20-24gb kartlar gelir diyemiyoruz.Çıkarsada 6000 serisine yakın zamanda çıkar alanlarda pişman olur.4080 ve Super olayında olduğu gibi saf kas gücünde çok yakın veya Max %10 üstünde olup 24gb koyup onu satıp 3-5 ay sonra 6000 serisine geçebilirler.2027 yılı bu zamanlar 6000 serisinin çıkabileceğini düşünüyorum.4090 kullanıcısı olarak 2-3 ay önce iyi fiyattan elden çıkarmasaydım belki bu nesili pas geçebilirdim.Ama şuan 4k olarak 5080 alıp gözüm hep vramde devam etmek istemiyorum.Kartlaro gördükten sonrada 2. Elde ne kadar ucuzlasada 4090'a dönmek istemiyorum.5080 24gb olsa hiç düşünmeden onu alacaktım ama şuan 5090 harici başka bir çözüm bırakmadı sağolsun nvidia.Modellere bakınca Asus tarafında 80 ve 90 sadece rog astal olarak geliyor strix yok.Fiyat,3 yıl garanti vb. düşününce 4090 da olduğu gibi yine tuf 5090 almayı planlıyorum şuanlık.Bakalım satışa çıksın ne kadar süre daha kartsız kalacağım belirsiz:)

Bu arada üst mesajlarda en çok değer kaybeden kartların 90serisi olduğu konuşulmuş bu duruma tamamen katılarak bir güncelleme yapmak istiyorum.90 kullanıp zarar etmeden yeni nesil gücellemesi yapacak arkadaşlar yeni nesil çıkmadan en az 2.5-3 ay öncesinde elinden çıkarması edecekleri zararı ciddi oranda azaltacaktır.Kartların bir çok sızıntısı çıktından sonra,tanıtım tarihi belli olduktan sonra veya tanıtıldıktan sonra satmaya çalışırsanız tabiki zararınız çok yüksek olur.Ben 3 nesildir tepe model kartı kullanıp yeni nesilde güncelliyorum ve hiçbirinde zarar etmedim diyebilirim.

90 kartını alacak adamda zaten para var zararına bakmaz denilhiorsada o zaman bunu konuşmanın hiçbir mantığı yok.90 kartlarını zamanında satarsanız her nesilde üstüne 1000 dolar ekleyip yeni nesilin 90 kartını alabilirsiniz.

• run...rabbt kullanıcısına yanıt

Keşke RTX 5070 25 bin küsürden çıksa da size haklısınız diyebilseydim ama hayaller ve hayatlar maalesef 549 dolarlık kartı biz burada 35 - 40 bin TL'lerden alacağız büyük ihtimal velhasıl STRİX - SUPRİM - GAMİNG-X gibi daha üst modeller ne kadardan gelir bilinmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 8 Ocak 2025; 23:53:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperMetin

Nvidia oyuncu tarafını eskisi kadar umursamadığı için 80-90 arasına kesin bir ti/Super 20-24gb kartlar gelir diyemiyoruz.Çıkarsada 6000 serisine yakın zamanda çıkar alanlarda pişman olur.4080 ve Super olayında olduğu gibi saf kas gücünde çok yakın veya Max %10 üstünde olup 24gb koyup onu satıp 3-5 ay sonra 6000 serisine geçebilirler.2027 yılı bu zamanlar 6000 serisinin çıkabileceğini düşünüyorum.4090 kullanıcısı olarak 2-3 ay önce iyi fiyattan elden çıkarmasaydım belki bu nesili pas geçebilirdim.Ama şuan 4k olarak 5080 alıp gözüm hep vramde devam etmek istemiyorum.Kartlaro gördükten sonrada 2. Elde ne kadar ucuzlasada 4090'a dönmek istemiyorum.5080 24gb olsa hiç düşünmeden onu alacaktım ama şuan 5090 harici başka bir çözüm bırakmadı sağolsun nvidia.Modellere bakınca Asus tarafında 80 ve 90 sadece rog astal olarak geliyor strix yok.Fiyat,3 yıl garanti vb. düşününce 4090 da olduğu gibi yine tuf 5090 almayı planlıyorum şuanlık.Bakalım satışa çıksın ne kadar süre daha kartsız kalacağım belirsiz:)

Bu arada üst mesajlarda en çok değer kaybeden kartların 90serisi olduğu konuşulmuş bu duruma tamamen katılarak bir güncelleme yapmak istiyorum.90 kullanıp zarar etmeden yeni nesil gücellemesi yapacak arkadaşlar yeni nesil çıkmadan en az 2.5-3 ay öncesinde elinden çıkarması edecekleri zararı ciddi oranda azaltacaktır.Kartların bir çok sızıntısı çıktından sonra,tanıtım tarihi belli olduktan sonra veya tanıtıldıktan sonra satmaya çalışırsanız tabiki zararınız çok yüksek olur.Ben 3 nesildir tepe model kartı kullanıp yeni nesilde güncelliyorum ve hiçbirinde zarar etmedim diyebilirim.

90 kartını alacak adamda zaten para var zararına bakmaz denilhiorsada o zaman bunu konuşmanın hiçbir mantığı yok.90 kartlarını zamanında satarsanız her nesilde üstüne 1000 dolar ekleyip yeni nesilin 90 kartını alabilirsiniz.

bunu ben söyledim, arkadaşlar da TL hesapları yapıp, mining döneminde 3090 satanları falan örnek gösterip bana katılmadılar.

yeni nesil çıkmadan 2-3 ay önce satarsanız elbette pek zarar etmezsiniz. ancak sizin de yazdığınız gibi, yeni nesil çıktıktan sonra kart satma işine girerseniz en çok zarar ettiren kartlar her zaman tepe modelleri olur.

bu da zaten genel olarak zarar ettirecek olan eski nesil kartların en pahalı kartı olmasından kaynaklanır. örn. 4080'i olan adam yeni nesil çıkınca 1 lira zarar ederken, 4090 satan 2 lira zarar eder.

bu çok basit bir mantık ve hesaplama... artık anlamayan kalmamıştır umarım ve yine: "ama ben 40.000 TL'ye aldım, 1,5 sene sonra 60.000 TL ye sattım, şimdi sıfırını kazıkbilişim.com 90.000 e satıyor, bu 4090 bi harika dostum!" yazan çıkmaz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2025; 0:7:27 >

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Biraz sallama yapmışsınız ama yeni seri çıkmadan kartı sattığımı söylemiştim. Mesajı alıntıladığınız arkadaşın yaptığı aynı işlemi yaptım, üstüne ekleyip bende yeni seriden alacağım. Halen daha tl muhabbeti yapacaksanız, boş yapacaksınız bence konuyu kirletmeyelim böyle şeylerle.

Konu özelinde, başka bir konuda “MSI 24gb vram li 5080 çıkışı yapabilir” diye bir cümle okumuştum. Bunun için gerçek bir kaynak paylaşabilen var mı? MSI kafasına göre böyle bir şey yapabilir mi?

• amaat A kullanıcısına yanıt

@amaat

Alıntı

metni:
    Konu özelinde, başka bir konuda “MSI 24gb vram li 5080 çıkışı yapabilir” diye bir cümle okumuştum. Bunun için gerçek bir kaynak paylaşabilen var mı? MSI kafasına göre böyle bir şey yapabilir mi?

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160421990

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Farklı bir konuda ilgili paylaşıma denk gelen kim bilmiyorum lakin muhtemelen bu ANA KONU'dan denk gelmiştir.

Ayrıca, burada geçen sohbet-muhabbet nedir ne değildir vakıf değilim sadece ''RTX 5080 24G'' mevzu için paylaşım yapmak istedim.

Bi' de hazır uğramışken çok kısaca; bu sıralar yoğunum ve ara ara konuya bakma fırsatım oluyor. Gördüğüm kadarıyla (her serinin bi' klasiği olarak) ilk başlarda ''rezalet bir seri geliyor, NATIVE oyun oynamak varken DLSS açmam, 16GB GPU mu alınır vb.'' minvalinde paylaşımlarda bulunanlar ne hikmetse (matematik-geometri tarihinde görülmemiş dereceler eşliğinde) sözlerinden dönme eğilimlerine girmişler, ne diyelim vardır herhalde bi' hesap-kitapları!?

• speedycihan kullanıcısına yanıt

Hocam o sadece tüm veri akışı ekran kartının içindeyken gecerli.

Mesela bir oyunda oyuncu yeri kazmaya başlıyor, kazma işlemi geometriyi değiştiriyor.

Geometri cpu tarafından değişirse, pcie 5.0 saniyede 64GB aktarır. Pci 3.0 saniyede 16GB. Yani ram-vram iletişimi gerektiğinde 5080 çok daha avantajlı. Böyle oyunlar az da olsa var. Üstüne, nvidia yeni teknolojiler ekliyor, bunlardan biri sıkıştırılmış texture bilgidinin gpu ile açılması. Mesela 100MB texture pcie üzerinden geçiyor, gpu bunu 1GB açıyor. Şimdi 100MB kopyalamak pcie 3.0 için 160 FPS demek. Rtx5080 PCIE 5.0 ise 640 FPS.

• Yıllarca GT1030 kullandım. Ondan once k420 kullandım. Hatta RX550 bile kullandım. Bence 5080 pişman etmez. Alacak paranız varsa alın ve oyunların tadını çıkarın. Yarın 3. Dünya savaşı çıktığında keşke alıp oynasaydım demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Ocak 2025; 1:10:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amaat

Biraz sallama yapmışsınız ama yeni seri çıkmadan kartı sattığımı söylemiştim. Mesajı alıntıladığınız arkadaşın yaptığı aynı işlemi yaptım, üstüne ekleyip bende yeni seriden alacağım. Halen daha tl muhabbeti yapacaksanız, boş yapacaksınız bence konuyu kirletmeyelim böyle şeylerle.

iyi de ben size zamanında kartı satamadınız, zarar ettiniz dememiştim ki? ben size: saçma saçma TL bazlı hesaplar yapıyorsunuz, en kısa zamanda para hesabı yapmayı öğrenin, kendinizi bu konuda geliştirin demiştim. yine dediklerimi anlamamışsınız, sayenizde boşa konuştum, boş yapmış oldum gerçekten de...

bu arada boş yaptığımı düşünüyorsanız engeller geçersiniz, ben de sizin yaptığınız TL bazlı maliyet-fayda analizlerini görmemiş ve sizin için üzülmemiş olurum.

sorunuzu da ben cevaplayayım:

hayır, MSI kafasına göre nvidia'dan izin almadan "asla" öyle bir şey yapamaz. msi tarafından yapılan sadece basit bir hataydı, düzeltildi, alın bu da gerçek kaynak:

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]videocardz.com
    MSI displays GeForce RTX 5080 with incorrect 24GB GDDR7 memory spec - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/msi-displays-geforce-rtx-5080-with-incorrect-24gb-gddr7-memory-spec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2025; 2:1:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

Yanlış mı hatırlıyorum diye fiyatlar için eski 40 serisi konusuna baktım ancak şöyle bir mesajınla karşılaştım. Tek yanlış hatırladığım sanırım tuf 4090 36500 e satılmış,30k ya değil. Muhtemelen daha alt segment 4090 lar 30k dan gitmişti o zaman.

Bahsettiğin nvidia şakşakçısını biliyorum bu arada, zamanında videoyu izlediğimde ben de çok sinirlenmiştim.

Ancak bu lansman fiyatının uydurma olduğunu sen de zamanında söylemişsin demek ki bunu anlamak için afiş hazırlamak gerekiyormuş.

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-rtx-40-serisi-ana-konu--153655610#154192788

Ne olursa olsun ben kullanıcı yanındayım,kendim de kullanıcıyım eğer bir indirim,promosyon,lansmana özel fiyat varsa bu net bir şekilde belirtilmek zorunda. Aksi halde kullanıcılar yanılıyor çünkü. Yoksa böyle çok çakallık yapılır kimse de bir şey diyemez, onlar lansman fiyatıydı hopp zam.

Alıntıları Göster

bence sen o konuyu biraz daha araştır, madem arşivlere indin, öyle "muhtemelen" ile falan olmaz. çünkü benim hatırladığım da 30k ya hiçbir zaman 4090 falan satılmadı, hatırladığım kadarıyla en ucuz o tuf'tu ve fiyatı da 36k olabilir, ben de emin değilim?

bu arada o mesajda ben de yanılmışım, gerçekten de o fiyatın (36k?) altına bir daha tuf 4090 satılmadı ve o fiyat da meğer gerçekten lansman fiyatıymış. eğer o mesajda, o tuf 4090'dan bahsediyorsam lansman fiyatı diyen adamların hakkını yemişim.

ben sana detaylı bir şekilde bu tuf mevzusunu anlattım. sınırlı sayıda (15-20 kart?), 1-2 günlüğüne ucuza satıldı diye, diğer kartların da aynı düşük fiyata satılmasının beklenmemesi gerektiğini açıkça, somut örnekler vererek anlattım. senden rica ediyorum lütfen artık bu basit tuf 4090 olayını aş:)

yani evet zamanında "sınırlı sayıda" kart için böyle bir şey yaptılar ve bu lansman fiyatıydı. zannettiğin gibi: "ooo çok satıyormuş bu kart!" deyip, 1 gün sonra bu sebeple zam yapmadılar ve sırf bu yüzden fiyatlar yüksek olarak sabit kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2025; 2:0:22 >

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]Murat Gamsızyoutube
    Multi Frame Generation, yapay zekayı daha da abartarak hayatımıza sokuyor. Ama acaba arkasında nasıl bir teknoloji var?
    https://www.youtube.com/watch?v=OyZzHgZ1-T4&feature=youtu.be

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

aman hocam şakasını bile yapmayın.

yaşanmışı var; 3000 serisinde neler çektik, mining'iydi, çip kriziydi. millet ekran kartı diye birbirini kesecekti.

• 5080 ni bekliyordum ama 50k ya geçen ay 12 taksit vade farksız kampanyanın son günü diye MSI 4080 süper ventus 3x aldım iyiki almışım bir daha vade farksiz 12 taksit nereden bulacaktim VRAM artışı olmadıkça uzun bir süre devam
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

Evet hocam sizin söylediklerinize katılıyorum zaten 90 kartı en çok zarar ettiren karttır söylemine bir karşı argüman üretmiyorum çünkü bu doğru bir tespit.Benim demek istediğim 90 almayı düşünüp 2. Elde zarar edeceği için almaktan vazgeçenlere genel bir bilgilendirme.90 serisi kartları kullanıp daha az zarar etmeleri için neler yapabilirler onu anlatmak istedim.Dediğim gibi bütçesel olarak buna elverişliyseler her yeni nesilde zamanında satılan 90 kartının üstüne 1000 dolar ekleyerek yeni neslin 90 serisini olabilirler.Buda ortalama 22 ay gibi bir zamana denk geliyor.Yani aslına bakarsak her nesli yeni nesile kadar kullanmanın bedeli 1000 dolara denk geliyor.Her nesilin tepe kartını kullanmak için 1000 dolar fark vermek benim açımdan karşılığını aldığımı düşündüğüm ve ödenebilecek bir tutar.Kalkıpta 90 kartı alıp yeni kartlar tanıtıldığında satmaya çalışılırsa çok ciddi bir zarar ve onun ötesinde yeni kartı almak içinde çok ciddi bir ekleme yapılaması gerekiyor.

Ben kendi açımdan 90 serisi alayım 2 nesil yenilemede devam edeyim kullandığıma sayarım felsefesini doğru bulmuyorum.1 nesili boş geçmek demek hemen hemen yeni alacağınız karta 2500 dolar daha ekleme yapmak demek.Bunu her nesilde yap 1000 dolar ekle hem parça parça öde hemde kullandığın gpu hep güncel olsun.Farklı düşünenlere saygım sonsuz ama bu mantık kendi adıma çok net win-win durumudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 9 Ocak 2025; 2:11:11 >

• Rtx Titan-Ti prototipi pcb ve soğutucusu. Muhtemelen 4090 ti ya da direkt titan olarak çıkartacaklardı fakat çıkartmamışlar. Pcb de yanda. Gördüğüm en büyük soğutma sistemine sahip. Frankeinstein gibi birşey. İyiki de çıkmamış NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]Gamers Nexusyoutube
    Get the LIMITED 2024 Disappointment Shirt in Cotton: https://store.gamersnexus.net/products/disappointment-pc-2024-oxidized-design-cotton Or in a highly breathable Tri-Blend! https://store.gamersnexus.net/products/disappointment-pc-2024-oxidized-design-triblend In this video, we're tearing down and benchmarking an unreleased NVIDIA prototype GPU and cooler. The cooler was rumored for years to be an NVIDIA RTX Titan Ada, an RTX 4090 Ti, or some other unknown product. What we do know is that it's a test platform and a prototype, with both the most unique PCB we've ever seen for a video card and the most unique and complicated air cooling solution. This card goes for a total flow-through area, similar to what we're seeing on the NVIDIA RTX 5090 Founders Edition that was announced a few days ago, with a release date January 30, 2025. This prototype we're testing appears to be the genesis of the RTX 5090 2-slot design, with the prototype also relying heavily on minimizing obstructions to flow. Thermals, acoustics and noise, Schlieren imaging, and frequency spectrum testing were performed. Buy the GN PC building modmat! https://store.gamersnexus.net/products/large-modmat-gn15-anniversary Or our tear-down toolkits! https://store.gamersnexus.net/products/gamersnexus-tear-down-toolkit Watch our RTX 50 series coverage: https://www.youtube.com/watch?v=dQ8gSV_KyDw Like our content? Please consider becoming our Patron to support us: http://www.patreon.com/gamersnexus TIMESTAMPS 00:00 - NVIDIA's Secret Prototype Video Card 03:41 - Background, Source 04:22 - TEAR-DOWN 08:03 - CLANK 11:52 - A PUZZLE 14:21 - MAGNETS 16:52 - HIDDEN SCREW 18:48 - THE PCB 24:18 - CRAZY COOLER 26:46 - Tear-Down Conclusion 30:06 - BENCHMARKS 30:43 - Thermals Auto 32:25 - 600W Heat Load Thermals 33:30 - Acoustic Test Methods 35:49 - Noise-Normalized Thermals 36:42 - EVGA RTX 4090 FTW3 Comparison 37:46 - Frequency Spectrum 39:16 - Gaming Benchmarks 40:47 - Conclusion and Schlieren Images ** Please like, comment, and subscribe for more! ** Links to Amazon and Newegg are typically monetized on our channel (affiliate links) and may return a commission of sales to us from the retailer. This is unrelated to the product manufacturer. Any advertisements or sponsorships are disclosed within the video ("this video is brought to you by") and above the fold in the description. We do not ever produce paid content or "sponsored content" (meaning that the content is our idea and is not funded externally aside from whatever ad placement is in the beginning) and we do not ever charge manufacturers for coverage. Follow us in these locations for more gaming and hardware updates: t: http://www.twitter.com/gamersnexus f: http://www.facebook.com/gamersnexus w: http://www.gamersnexus.net/ Our policies, processes, and ethics statements relating to review samples, advertising, travel, errors, and more are transparently and publicly available on this page: https://gamers.nexus/ethics-statements Steve Burke: Host, Editing, Writing, Test Lead Patrick Lathan: Testing Mike Gaglione: Testing, Editing Vitalii Makhnovets: Editing, Camera Tim Phetdara: Camera
    https://www.youtube.com/watch?v=lyliMCnrANI&ab_channel=GamersNexus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 9 Ocak 2025; 3:27:28 >
  • Herkes fikrini söylemiş ama 4070 serisine baktim da 30k başliyorken 5070 serisi 40-45k başliyacaktir.Cikiş fiyatini değil diger markalarin da tasarimdaki sogutma marka algisi vs derken 5080 60-70k bulucaktir 4090 hayal etmek bile güç..70ti 4080 4090 kullanan arkadaşlar baya şansli elindeki cihazi satip 5xxx serisine teçmek için min 20-25k eklemesi gerekicektir kesin..
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

2000 3000 serisi kullanan biri 5000 serisine geçebilir fark baya olacaktır. ama 4000 serisinde olan birnin 5000 serisine geçmesi için hiçbir neden yok gibi

tabi üst seviye 4090 4080 4070ti kullanan için geçerli bu 2025 yılı oyun açısından fazla iç açıcı değil gta6 da 2026 da belki çıkar :D zati o çıkışına super seriside gelir.

şahsi düşüncem 4k 60fps , 2k 144fps gayet yeterli bu seviyeleri yakalandığı sürece gereksiz gibi üst seviyelere çıkmak.

5070ti a 50k para verene kadar 4070ti + oled monitöre geçiş yapılır daha güzel oyun deneyimi sağlanır :D

para gömecek yer arıyorsanız yeni oled ler harika seviyede şu an

• :D

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]NikTekyoutube
    Nvidia and AMD have recently held their CES 2025 event where Nvidia unveiled new RTX 50 series GPUs and talked about AI, AI and more AI. AMD on the other hand did not reveal any new GPUs and talked about AI. Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more. If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff: https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content: Instagram: https://www.instagram.com/niktekofficial Twitter: https://twitter.com/NikTekOfficial For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email: niktekchannel@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=gzlK3V8F1ZY&feature=youtu.be
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Katıldığım bir yorum olmuş, en azından Max. Ultra settings + RayTracing Ultra ayarlarda (en az 2K 144fps üstü için) 16GB RTX 4070 Ti SUPER - 4080 SUPER ekran kartı olanlar açısından böyle düşünülebilir.

Yine de "Kingdom Come: Deliverance II" gibi 2025'te gelecek oyunların grafik-sistem ihtiyaç listesini görünce insan çekiniyor biraz, hem işlemci (en az i7 13900K / i5 14600K) yönünden hem ekran kartı yönünden (en az 2K 144fps üstü için bile) sistemi 4080 SUPER'den başlatıyorlar diye aklımda kalmıştı.

Şu an 4070 Ti SUPER - 4080 SUPER olanların içi rahat olabilir de hani diyorum 5070 "Ti SUPER" ile 5080 "SUPER" kartlarını da bir görsek açıklansa içimiz rahat etse öyle yenilemeye karar versek, belki Ti SUPER / SUPER'de Nvidia bir iyilik yapar 16 yerine adam gibi 20 GB / 24 GB VRAM koyar. Bence 2025 yılıyla beraber gelmeye başlayacak yeni nesil oyunlarda böylesi düşük 16GB VRAM olayı sadece 4K için değil 2K için bile sorun olmayacak başlayacak.

---

@zartzurt456

(ALINTI) 2000 3000 serisi kullanan biri 5000 serisine geçebilir fark baya olacaktır. ama 4000 serisinde olan birinin 5000 serisine geçmesi için hiçbir neden yok gibi

tabi üst seviye 4090 4080 4070ti kullanan için geçerli bu 2025 yılı oyun açısından fazla iç açıcı değil gta6 da 2026 da belki çıkar :D zati o çıkışına super serisi de gelir.

şahsi düşüncem 4k 60fps , 2k 144fps gayet yeterli bu seviyeleri yakalandığı sürece gereksiz gibi üst seviyelere çıkmak.

5070ti a 50k para verene kadar 4070ti + oled monitöre geçiş yapılır daha güzel oyun deneyimi sağlanır :D

para gömecek yer arıyorsanız yeni oled ler harika seviyede şu an.

• yine büyümüş, çok büyümüş kartlar.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]OC3D TVyoutube
    Brand new Astral GPU flagship...... Strix is coming to lower end SKU's now. Instagram: https://www.instagram.com/tinytomlogan/ - TTL Facebook: https://www.facebook.com/tinytomlogan/ - TTL Twitter: https://twitter.com/tinytomlogan - OC3D Facebook: https://www.facebook.com/Overclock3D/ - OC3D Twitter: https://twitter.com/OC3D - OC3D Website: https://www.overclock3d.net/ - OC3D Forums: https://forum.overclock3d.net/index.php - RushKit TV: https://www.youtube.com/RushKit
    https://youtu.be/RU0xUyKqqJc?si=jKPML5OWYzXFweHp&t=308
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.