Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (11. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (5 Mobil) - 18 Masaüstü6 Mobil
5 sn
1.813
Cevap
129
Favori
73.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olum sizin işiniz gücünüz yok mu ? tamam anlayan anladı ikide bir aynı terane yeter be

• Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    İzin mi alalım? Başlık 5000 serisi. Bu konu da onun üstünden dönen bir konu. Nasıl muhabbet istersiniz söyleyin ona göre yazsın insanlar.
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Aynı muhabbet başlık 4000 serisinde de var yeterli mi

• RTX 5090 larda çift güç girişinin olacağından bahsediliyor, yeni güç kaynağı isteyebilir deniyor, ben şu anda rtx 4090 ı, orjinal CORSAIR 600W PCIe 5.0 / Gen 5 12VHPWR kablosu ile kullanıyorum, 2 adet PCIe 5.0 hattını 12VHPWR ye dönüştürüyor, psu corsair HX1500i ve 4 adet daha boşta PCIe 5.0 soketi daha var, bu kablodan bir adet daha satın alıp kullansam sıkıntı çıkarmı ?..

Yoksa yeni farklı bir yapılanmamı olacak kartta, zira HX1500 ün 2 hattının 600w sağlıyabildiği söyleniyor ben 4 hat kullanmış olucam.

• KanKoKan kullanıcısına yanıt

Hocam karttaki 2 cıkış bölerek güc dagılımı yapacagını varsayarsak sıkınti olmayacak gibi ama corsair öncesinde desteklenen model psular yada konuyla ilgili bir açıklama yapar diye düşünüyorum şuan dogru bilgi biraz zor

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Gelir kaynağı firmalardan para almak olan insanları fazla ciddiye almayın bence. Bugün gömdüğü ürünü yarın pazarlamaya kalkarlarsa millet nefes aldırmaz onun için hepsine iyi diyorlar. Yeri gelir 4060 ı da çok övmek zorunda kalır.

• Hocam, DLSS 4 kısmına yorum yapayım. Bu tamamen, gelecek olan kartın donanımıyla alakalı. Mesela DLSS 3.5 ile birlikte gelen Frame Generation'ın RTX 3000 serisinde olmama sebebi de donanımla alakalı. AMD FSR tarafı neden öyle değil diyecek olursan, onlar farklı bir altyapıyı kullanıyor ve dikkat edersen Nvidia kadar kaliteli ve verimli de değil zaten.

Yani DLSS 4'te, sadece RTX 5000 serisini kapsayan bir donanıma/çekirdeğe vs. yönelik bir muhtaçlık durumu söz konusu olursa evet, RTX 4000 serisi bundan yararlanamayacaktır ama DLSS, Frame Generation vb. iyileştirmelere devam edilecekse, bu yeni DLSS sürümünden RTX 4000 serisi de nasiplenir. Kısacası, Nvidia kartlar satılsın diye bir kısıtlama yapmadı. Kartın donanımı buna müsaade etmediği için yeni DLSS sürümünden yararlanılamadı.

• Cpt. Foley kullanıcısına yanıt

Hocam, söylediklerinize tartışma mahiyetinde bir karşı çıkış olarak algılamayın lütfen. Herkesin fikirleri çok kıymetli ve herkesten çok istifade ediyoruz. Zaten özellikle Fg, kare üretimi hakkında "neden 4000 serisine koymamışlar, bak Amd yazılımla da bu işi hallediyor, vay kandırıkçılar!" diyen bazı kişiler olsa da, sizin dediğiniz gibi Dlss farklı bir altyapı ve diğeri gibi verimli de değil. O nedenle buna zaten itiraz etmiyorum. Sadece aklıma gelen bir noktayı aktarmak istedim.

Hani dediniz ya Dlss vesilesiyle: “Nvidia kartlar satılsın diye bir kısıtlama yapmadı.” Bu ifadenizle ilgili şunu söylemek istiyorum: Birkaç gündür güçlü kartlara özellikle ilerisi için düşük/yetersiz miktarda Vram koyulmasının sıkıntı olduğu ve Nvidia’nın bunu en üst model kartların satışına zorlamak için bir satış politikası olarak uyguladığı çıkarımı yapıldı. Bazı arkadaşlar 5080’deki 16 Gb vram’in yakın gelecekte sıkıntı olmayacak kadar yeterli olduğunu söyledi, ki onun da bence sınırlı bir senaryoda haklılığı var. (Fakat ben özellikle en üst düzey ekran ve pc donanımına sahip olanlar için araştırıyorum vram ve Dlss konusunu.)

Fakat kimse demedi ki, "bu 3000 serilerine neden Frame Generation gelmedi." Bilakis tam tersi konular bahsedildi. Pc ve ekran donanımı en üst düzey olan kişiler için, Dlss’nin (en azından şu anda) kaliteli oyun deneyimi için bir kıymet taşımadığı hatta dezavantaj teşkil ettiği, gereksiz yere çözünürlüğü düşürdüğü ifade edildi. Şimdi şöyle bir soru geliyor aklıma: Denilebilir mi ki, küçük bir maliyetle 4060, 4070 ve 4080 kartların hepsine, 4090 gibi 24 GB vram ile koyulmuş olsaydı bile, zaten yeterince güçlü olan bu kartların oyun ve görüntü kalitesini ve deneyimini üst düzeyde yaşatma ömürleri, kayda değer şekilde (sayı vermek uygun olmaz ama misal olarak 3-5-10 sene, örneğin yüksek ve ultra 4K için en az 3-5 sene, orta ve yüksek ayarlarda ise en az 10 sene daha) artmazdı, yine de hiçbir şey fark etmezdi?! Bunu diyebilir misiniz? Ancak bunu diyebilirim derseniz: “Nvidia kartlar satılsın diye bir kısıtlama yapmadı.” da diyebilirsiniz. Daha nasıl kısıtlama yapsınlar. Siz muhtemelen bizim yazdıklarımızı tam okumamışsınız. Bu yapılan (5080’e 16 Gb ram koymak) güçlü bir donanıma düşük ram takmak gibidir diye misal verdik halbuki. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 6 Ekim 2024; 7:1:39 >

• Konu kırathane sohbetine dönmüştür , önce 2k vs 4k monıtör ile başlamiş olup sonra 3090 vs 4000 derisi vramdan ,şimdi 5000 serisi vram olmuştur .
    3 gündür bu derece sizi zorlatacak ne oldu
    Kitap yazar gibi uzun uzun birbirini tekrar eden metinler nedir ?
    Millet tepki vermiyor diye meydanı boş buldunuz
    Fanboy falanmısınız , yoksa takıntımı yaptınız
    Bi durun.

Aynı vram sohbeti 4000 serisi cıkmadan önce yapıldı da ne oldu kartları forumda catır catır aldı millet , insanları bilgisiz (kibar tabiri )yerine koyup kendinizi akıllı göstermeyi bırakın

Bir düzenleme yapabilirmiyiz @powerstorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 6 Ekim 2024; 11:10:34 >
  • Arkadaşlar konuşacağınız konuları önceden izin alın. Ekran kartı başlığı olduğu için mesela psu falan konuşmak daha mantıklı olabilir. Vram'in ekran kartı ile ne alakası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ekim 2024; 8:26:49 >

bak kardeş aynı sen anlamakta zorluk çeken birimisin, kafanızdaki Vram olayını bir mesajda anlatamadınız mı da 3 gündür anlatmaya çalışıyorsunuz

Forum burası. Başlığı da buna uygun ki insanlar konuşup tartışıyor. Senin keyfin tam olarak başlıkta ne görmek istiyor söyle ona göre yazsınlar. Okuma geç ya da ilgili kişileri blockla. Çözüm basit. Konuşmayın demek senin ne haddine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ekim 2024; 8:55:25 >

2-3 kişi dışında tartışan mı var ? Senin tartışma dediğin aynı şeyleri tekrarlamaksa o Obsesif kompulsif oluyor

Yahu kaç kişi olduğunun ne önemi var? Başlığa uygun bir konu, isteyen üslubunu bozmadan tartışır diyorum. Beğenirsin beğenmezsin. Diyelim adamda okb var ne napalım banlayalım mı? Blokla işte çözüm oldukça basit.

tamam konuyu kitleriz gider bir konu açar onun altında konuşursunuz

sizleri bloklamak istemem ben bir kerede okuduğumu anlayan biri olarak sizlerin o değerli bilgilerinizi bir kerede olsa okumanın gerekli olduğunu düşünüyorum bundan mahrum kalmak büyük eksiklik olur.

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Hocam, ben size yanıt olarak yazmamıştım onu. DLSS 4, yeni kartlara gelmez diyen dostumuzu alıntılayarak fikrimi belirttim. Size atıfta bulunmadım ve VRAM konusundan da bahsetmedim. Siz neden üzerinize alındınız ki (:

• Olur da vram muhabbeti için bir düzenleme yapılırsa güvenimiz azalmalı sanırım foruma. Konu ile alakalı, saygı çerçevesi dışına çıkılmamış postların silinmemesi gerekir. Biri çıkıp kendi zevkine uymuyor diye şikayet ediyor ve ciddiye alınıyorsa bir sıkıntı var demektir. Herkes ben bu muhabbetten sıkıldım diyip sildirsin güzel dünya. Konu kıraathane muhabbetine dönmüştür diyen kişi de insanlarla "Olum" falan diye konuşuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 6 Ekim 2024; 11:28:19 >

Hocam, arkadaş bence senden ya da bu konuların konuşulmasından rahatsız olmadı. Mesnevi gibi uzun uzadıya yazılmasından ve bunun hem RTX 4000 hem de RTX 5000 konusunda eş zamanlı olarak yapılmasından bahsediyor. Bu arada elbette uzun metinler de yazılabilir, burası forum ama konudan çok alakasız veya çok zorlama yanıtlar var.

• Cpt. Foley kullanıcısına yanıt

Yo alınma değil, ona cevap verdiğinizi gördüm zaten ama genel bir hükümde bulunmuşsunuz, o yüzden kanaatimi, aklıma geleni yazmak istedim, ilgili olduğum bir konu neticede. Kanaatimizle ilgili düşüncenizi merak ediyoruz, ne diyorsunuz bu vurguladığımız nokta hakkında? Söylemek isterseniz memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 6 Ekim 2024; 11:40:34 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.