Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (110. sayfa)

5 sn
10.355
Cevap
270
Favori
426.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cıktıklarında gorecegız bu mesajım burada dursun  

• WARTIME kullanıcısına yanıt

Mümkün değil. İsterlerse bu fiyattan çıkarsınlar. Alacak adam bulamazlar. Bu fiyatlardan alan adam da kerizdir. Gider 2. El 4090 alırım daha iyi.

O fiyatlara asus, msi, gigabyte falan çıkar anca. Onlar da orta-üst segmentleri çıkar. Atıyorum tuf 120, astral 130 olur. O da en fazla ki bence daha az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzgun091 -- 11 Ocak 2025; 15:17:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt

5090'ın en aşağı 120 bin olduğu piyasada 5080'in 60k 5070ti'ın da 45k olması lazım. Ya da 5090'ın 140k olması gerekiyor NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

dediğiniz gibi; asus, msi, giga üst modeller o fiyatlara olur da, normal modelleri bu fiyatların %20-25 altına alırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Stoklar ne zaman gelir sizce tahmini ?

hocam resmi satış günü ay sonu/ şubat başı satışa çıkar , bu kartlar zaten çoktan üretimi yapıldı ve sevkiyatları başladı bile

"yeni yılda ilk faiz kararı toplantısı 23 Ocak’ta gerçekleştirecek" satıcılar son dakikaya kadar bekleyecektir.

fiyatlandırma konusunda ürün satışa çıkmadan youtubercu arkadaşlar biraz kendine gelip tüketiciye destek olsa ( başka ürünler için hesap yapmasını biliyorlar ) organize olup videolar çekseler diyeceğim ama nerde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 11 Ocak 2025; 15:36:30 >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

Valla benim 4070ti süper var eğer olurda bi gün upgrade yapmak istersem o da ram yüzünden yetmezse gidip 4090 alırım ya da duruma göre eğer bütçem olursa 5090.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. Ben en azından 5080'in radeon xtx gibi 24, 5070ti'nin ise 20gb olarak gelmesini beklerdim. Cudadan kısıyor onu anladık bari bellek veriyolunu 384 ile 320 bit yapsaydı.

• Godivelied kullanıcısına yanıt

Rtx 5070 12 GB 550 dolar

Dediğiniz gibi alternatif olarak 4070 ti Super 16 GB var.

Yalnız birde Amd'nin 9070 xt kartının 16 GB bellek 470 dolardan çıkacagı soylentileri dolaşıyor.

Bu kartların hepsi çıkıp, incelemeleri yayınlandıktan sonra 3.den birini seçmeniz gerekecek.

Yeni yazılım teknolojileri fakat düşük bellekli 5070 mi.

Eski nesil fakat 16 GB 4070 ti mı?

Yoksa yine yuksek bellek, yeni nesil fakat AMD bir kart mı.

Gercekten 5070 biraz kafa karıştırıcı bir kart olacak. Fakat ben 16 GB almayı daha mantıklı buluyorum

• Tabiki 5070in önceki nesle göre bazı avantajları var..

1 - Gddr7 kullanıyor.
    2 - PcıExpress 5.0 x16 baglantısına sahip. Bu bir önceki nesle göre ekran kartı bilgisayar ramlerine ulaştığında 2 kat daha yuksek hızda erişim sağlayabilecek. Bu darboğazı olumsuz etkisini azaltır.
    3 - Söylenenlere göre çok fazla olmasa bile Nvidia sıkıştırma yöntemleri ile bellek kullanımını azalttığını iddia ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Ocak 2025; 15:54:51 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Haklısınız çok kafa karıştırıcı, testler gelmeden ne kadar kafa yorsak boş gibi, teşekkür ettim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

5090 ile neden Frame Gen açalım sorusu harika bir soru, elinize sağlık.

4090 kullanıcısı olarak 3440x1440 çözünürlükte CB 2077, Alan Wake 2 ve bir kaç benzer oyun haricinde bırakın Frame Gen özelliğini DLSS bile açmamı gerektirecek bir senaryo ile karşılaşmadım, açmam da.

DLSS kabul edilebilir bir kalitede performans sunabiliyor ama Frame Gen ile hem görüntü kalitesi hem de gecikme sorunu var.

Nvidia bir çok kullanım senaryosunda oyuncuların kullanmak istemedikleri sorunları olan bir özelliği parlatarak yeni ürünlerinin ne kadar da şahane olduğunu pazarlıyor.

ve insanların gözünün içine baka baka diyor ki 5070 denktir 4090...

ama bunu derken aslında bu denkliğin çok görece olduğu, Nvidia' nın performans grafik tablosu altında yazan karınca duası büyüklüğündeki şartlar altında yani en düşük kalite DLSS modu ve Multi Frame Gen açık halde ve sadece bu özellikleri destekleyen oyunlarda yaşanabilecek bir durum olduğunu ve bu özelliği kullanınca grafik, kalitesinde düşüşle birlikte gecikme sorunu başladığını, özellikle online multiplayer oyunlarda bu özelliklerin kullanılamadığını nedense ya söylemiyor ya da fısıldayarak söylüyor.

işte bu şartlar altında gerçekleşen Nvidia lansmanından bu yana yazılanları, çizilenleri, şaşkınlık içinde okuyorum, bahsettiğiniz gibi oyuncuların büyük kısmında akıl tutulması yaşandığı gerçek.

4090 çöp diyen mi ararsın, 12 gb 5070 ile 4090 performansını alacağını sanan mı ararsın, Nvidia' nın lansman fiyatlarından ürünleri alabileceğini sanan mı ararsın, DLSS 4 ün 40XX serisinde çalışmadığını sanan mı ararsın, elinde bulunan 4080-4090 kartını yok pahasına satmaya kalkan mı, anlayacağınız ortalık toz duman.

burada Nvidia' nın müthiş pazarlama başarısını görüyoruz, öyle pazarlama argümanları ile sunum yapıyorlar ki herkes (ben dahil) ulan ne oluyor diye bir sormak zorunda kalıyoruz.

aklı selim, araştıran, okuyan, okuduğunu anlayan kullanıcılar zaten olanı biteni kabak gibi görüyor ama bunun harici kocaman bir kitle Nvidia' nın bu başarılı pazarlama operasyonunun başarılı şekilde ele geçirilmiş hedefi oluyor, bu da Nvidia hedefleri için zaten tatminkar bir başarı.

DLSS4 MULTI FRAME GEN HARİÇ TÜM FONKİYONLARINI 40XX SERİSİNDE KULLANABİLİYORSUNUZ.

MULLTI FRAME GEN KULLANILMADIĞI TAKDİRDE 40XX İLE 50XX ARASINDA PERFORMANS FARKI TAHMİNİ %25/%30 ARASINDA.

naçizane tavsiyler;

bağımsız incelemeler gelene kadar Nvidia' nın açıklamaları ile kesin kararlar vermeyin.

özellikle 4080-4090 gibi üst seviye kartlarınızı yok pahasına satmayın.

40xx serisinde Frame Gen kullanmayı tercih etmiyorsanız 50xx serisinde de yüksek ihtimal kullanmayacaksınız, sırf Muliti Frame Gen için masraf etmeyin.

bahsedilen iki nesil arasında ki yüksek performans artışının Multı Frame Gen' e bağlı olduğunu, gerçek performans artışının tahminen %25 ila 30 arasında olduğunu daima hatırınızda tutun.

DLSS 4 40xx serisinde kullanılabiliyor, yok diyene gülün geçin, DLSS4 için nesil değiştirmeyin.

lansman fiyatlarından ürün yakalamak çok kısa bir süre mümkün olacak, hatta belki mümkün olmayacak ve bir iki gün içinde fiyatlar yükselecek, açıklanan fiyatları baz almayın, sosyal medyacı yalaka Nvidia tayfasına ancak yeter o lansman fiyatlı ucuz stoklar

saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

5090 ile neden Frame Gen açalım sorusu harika bir soru, elinize sağlık.

4090 kullanıcısı olarak 3440x1440 çözünürlükte CB 2077, Alan Wake 2 ve bir kaç benzer oyun haricinde bırakın Frame Gen özelliğini DLSS bile açmamı gerektirecek bir senaryo ile karşılaşmadım, açmam da.

DLSS kabul edilebilir bir kalitede performans sunabiliyor ama Frame Gen ile hem görüntü kalitesi hem de gecikme sorunu var.

Nvidia bir çok kullanım senaryosunda oyuncuların kullanmak istemedikleri sorunları olan bir özelliği parlatarak yeni ürünlerinin ne kadar da şahane olduğunu pazarlıyor.

ve insanların gözünün içine baka baka diyor ki 5070 denktir 4090...

ama bunu derken aslında bu denkliğin çok görece olduğu, Nvidia' nın performans grafik tablosu altında yazan karınca duası büyüklüğündeki şartlar altında yani en düşük kalite DLSS modu ve Multi Frame Gen açık halde ve sadece bu özellikleri destekleyen oyunlarda yaşanabilecek bir durum olduğunu ve bu özelliği kullanınca grafik, kalitesinde düşüşle birlikte gecikme sorunu başladığını, özellikle online multiplayer oyunlarda bu özelliklerin kullanılamadığını nedense ya söylemiyor ya da fısıldayarak söylüyor.

işte bu şartlar altında gerçekleşen Nvidia lansmanından bu yana yazılanları, çizilenleri, şaşkınlık içinde okuyorum, bahsettiğiniz gibi oyuncuların büyük kısmında akıl tutulması yaşandığı gerçek.

4090 çöp diyen mi ararsın, 12 gb 5070 ile 4090 performansını alacağını sanan mı ararsın, Nvidia' nın lansman fiyatlarından ürünleri alabileceğini sanan mı ararsın, DLSS 4 ün 40XX serisinde çalışmadığını sanan mı ararsın, elinde bulunan 4080-4090 kartını yok pahasına satmaya kalkan mı, anlayacağınız ortalık toz duman.

burada Nvidia' nın müthiş pazarlama başarısını görüyoruz, öyle pazarlama argümanları ile sunum yapıyorlar ki herkes (ben dahil) ulan ne oluyor diye bir sormak zorunda kalıyoruz.

aklı selim, araştıran, okuyan, okuduğunu anlayan kullanıcılar zaten olanı biteni kabak gibi görüyor ama bunun harici kocaman bir kitle Nvidia' nın bu başarılı pazarlama operasyonunun başarılı şekilde ele geçirilmiş hedefi oluyor, bu da Nvidia hedefleri için zaten tatminkar bir başarı.

DLSS4 MULTI FRAME GEN HARİÇ TÜM FONKİYONLARINI 40XX SERİSİNDE KULLANABİLİYORSUNUZ.

MULLTI FRAME GEN KULLANILMADIĞI TAKDİRDE 40XX İLE 50XX ARASINDA PERFORMANS FARKI TAHMİNİ %25/%30 ARASINDA.

naçizane tavsiyler;

bağımsız incelemeler gelene kadar Nvidia' nın açıklamaları ile kesin kararlar vermeyin.

özellikle 4080-4090 gibi üst seviye kartlarınızı yok pahasına satmayın.

40xx serisinde Frame Gen kullanmayı tercih etmiyorsanız 50xx serisinde de yüksek ihtimal kullanmayacaksınız, sırf Muliti Frame Gen için masraf etmeyin.

bahsedilen iki nesil arasında ki yüksek performans artışının Multı Frame Gen' e bağlı olduğunu, gerçek performans artışının tahminen %25 ila 30 arasında olduğunu daima hatırınızda tutun.

DLSS 4 40xx serisinde kullanılabiliyor, yok diyene gülün geçin, DLSS4 için nesil değiştirmeyin.

lansman fiyatlarından ürün yakalamak çok kısa bir süre mümkün olacak, hatta belki mümkün olmayacak ve bir iki gün içinde fiyatlar yükselecek, açıklanan fiyatları baz almayın, sosyal medyacı yalaka Nvidia tayfasına ancak yeter o lansman fiyatlı ucuz stoklar

saygılar, sevgiler.

Zaten saydığınız oyunlar ve benzer dediğiniz oyunlar için 4090 5090 gibi kartlar alınıyor(amaç sadece oyunsa). Bunlar haricindeki oyunlar için 4080-4070ti da gayet yeterli olacaktır. Siz saydığınız oyunları akıcı oynamak için 4090 ile FG açmak zorunda kalıyorsanız 5070 sahibi de açmak zorunda olacak ve bu yüzden 4090 ile 5070 FG - MFG açık iken kıyaslamak çok da yanlış değil. Tabiki 4090 çöp değil, hatta ben bile düşündüm uygun fiyatlıyken alsam mı diye ama kıyaslamayı saf güce indirgemek de doğru değil bana kalırsa. 4090 CB 2077 yi PT-RT açıkken 20fps ortalama ile oynatıyor saf gücüyle, tahmin ediyorum ki siz bu kartı alırken bu oyunu saf gücüyle 20fps oynamak için almamışsınızdır.

• 5080 e 56 bin lira dediklerine göre 5070 30 bine yuvarlarlar gibi.
    Piyasada rekabet olursa 27 bin görür müyüz acaba. O fiyata düşünürdüm siparişi ama 30 bin üstüne gerek yok gibi geliyor.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Rtx 3000 serisinde Asus almıştım , 4000 serisinde palit gamerock seçtim fiyat avantajından dolayı :) bakalım 5000 seride gigabyte aero modeli tercih edesim var ama fiyatlara göre karar vereceğim :) 50k civarı olursa palit gene bu modeli tercih ederim :)

• UNNL U kullanıcısına yanıt

Bu birazda DLSS önce si ve DLSS sonrası diye ayrıldı ya problem orada.Eski den xx80-titan-ti- artık üstün bir altı kart alan adam her oyunu bütün ayar seçenekleri açık oynar belki bir ayar için titan lazımdı.Sonra oyunlar öyle bir noktaya geldi ki en iyisini bile alsan iyi derecede oynayamıyordun .Hop orada Nvidia efendi geldi DLSS yi hayatımıza kattı getirirken de öyle güzel getirdi ki eski kartlar 1 yıl daha kazandı. Hiç tepki çekmedi tabi bu durum ilk yıllar herkes meyvesini yedi xx60 lı adam bir anda xx70 sahibi oldu süperdi her şey. Sonra ne gördük en iyisini alınca bile gene Dlss açılıyor şimdi millet uyandı ya ben bunu niye açıyorum test bunlar ile niye yapılıyor derken hop nvidia gene yapıştırdı.

'Sanal kare' Ya biz dlss istemiyorduk sen dlss içini değiştirdin frame gen getirdin nerede bu saf güç saf güç dedik bir gol daha x3 frame gen geldi.  Sırf bu durum yüzünden ben 4090 almadım niye almadım yav 4k 120 fps için ben dlss açmak zorundayım arkadaşlar açmıyorum diyor ama denedim kullandım ben 4090 yetmediği için madem yetmiyor 4070ti alırım bir sonra ki nesile aktarırım bütçemi en iyisini alırım dedim. Gerçi 2 ay içinde yetmedi 4080 aldım 4090 parasına fiyatlar patladı ayrı bir hikaye. Şimdi testler çıktığında bu 5090 efendi gene 4k 120 fps için iyi kötü dlss açtıracaksa ben gene almam 5080 alır gene kulak arkası ederim. Genel olarak insanlar dlss açmak zorunda bırakıdığı için biraz rahatsız ki gerçekten bende kullanmıyorum gerekirse ayar kısıyorum ama onu açmıyorum.Gözlerim 3 numara miyop -astigmat benim ben farkediyorsam bunu mutlaka normal insanda farkediyordur. Umarım 4.0 ile daha az farkedilir bir noktaya getirmişlerdir.

• 30-40 fps'e razı değilseniz 4090 da 5090 da native olarak yeterli değil yeni nesil AAA oyunlarda en yüksek grafik ayarları için. Kabul etsek de etmesek de Native dönemi bitti artık maalesef. 6090 da 7090 da Native'de farklı olmayacak. Native nasıl oynuyorsunuz bilmiyorum. Açıkçası benim için standart 50-60 fps değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Ocak 2025; 17:28:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

Bu seriyle Nvidia bize açık açık şunu söylemiş oldu.Yazılım ile sizin önceki en üst seviye kartınızla (4090-5070) aynı ''performansı'' veririz.Burada ısrarla hala ''güç'' kelimesini kuranlar var.Ortada Nvidia dahil bu 2 kart aynı güçte diyen yok.''dlss4'' sayesinde benzeri hatta daha iyi performans alabileceksiniz diyor.5070 in malum tek gol yiyeceği kısım 12 gb bellek olacaktır.Onuda nvidia nın dediği gibi bellek kullanımını ciddi azaltırsa ordan yırtabilir bir noktaya kadar.Kendi adıma bundan sonra her seride alınacak max kart ''70 ti veya super'' olacak.80 super ide bellek-performans artışı iyi fiyata olursa düşünebilirim.90 serisi alsam sonraki seride o hale gelmesini görmek aşırı koyar bana.

• Beckonn B kullanıcısına yanıt

aero 60 civarı olur, palit 50 civarına gelir. gamerock hayırlı olsun şimdiden 

benim de önceliğim palit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 11 Ocak 2025; 17:59:16 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

5070 in 24 gb özelleştirilmiş versiyonunu yapsalar peynir ekmek gibi giderdi.

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.