Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hilas28 , Castle Bravo , Castle Bravo Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil
5 sn
9.241
Cevap
258
Favori
370.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkcası 5000 serisi daha çok 3000 serisi kullanıcıları için daha cazip bir seçenek gibi

oyun oynayan kitleye bakarsak resmi tablolar bize veri listesinin ilk 10'nun yüzde 50 lik kısmı bile 3000 serisi kartlardan oluşuyor

ben 4000 serisi kullanıcısı olarak istesem alabilir fakat bu paranın karşılığını almak zor , daha oynayamadığım bir ton oyun var çıkışını yapmış sırası gelmeyen

bence 4000 kullanan arkadaşlar monitöre konusunda eksiği varsa buraya yatırım yapmaları daha avantajlı gibi

bir nvdia kullanıcısı olarak araya bir seri boşluk bırakmak daha sıcak baktığım bir konu

Oyunlar açısından eğer optimizasyon yok ise buda başlı başına bir sıkıntı bazı arkadaşlar optimizasyon sorunlarını yok sayarak sorunu kartlara atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 12 Ocak 2025; 14:55:1 >
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Dikkatinizden kaçmış galiba kartlardan biri 5070 biri 4090 NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx 5070 ti güç kaynağı önerirmisiniz güç kaynağım eski olduğu için yeni nesil güç kaynağı almam gerek

• UNNL U kullanıcısına yanıt

gen5.0 ile gen4.0 arasındaki farkı misal rtx 5090 olmadığı takdirde hissedilmez.Bu dediğim tabiki x16 full veriyolu için geçerli.Malum bazıları 2 li kart(amd kartı afmf2 için atamak) düzeneği yapıyorlar.Onlarda direk x8 e düşüyor.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Bunlarda 4090 da FG ve 5070 de MFG açık galiba öyle söyleniyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dark matter D kullanıcısına yanıt
    RTX5090 da bile hissedileceğini düşünmüyorum. PCIE4 saniyede 31gb transfer yapabiliyor. 4090 ın PCIE4 ile PCIE3 arasındaki kaybı %1 civarındaydı. Bunda da öyle olacağını düşünüyorum.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]hothardware
    Watch: GeForce RTX 5090 Vs RTX 4090 DLSS 4 Vs DLSS 3 Image Quality And Perf Demo
    https://hothardware.com/news/rtx5090-4090-dlss-4-3-demo
  • çıktığı vakit 5070ti çekicem gibi NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Yani Rtx 4090 90 fps (x2 mode fg 180 fps), Rtx 5070 ise 58 fps (x4 mode mfg 235 fps) alıyor. Aynı çözünürlük aynı grafik ayarları ve dlss supersampling açık ama hangi modda ? Üstelik Rtx 4090 dlls 3 ile çalıştığından yeni model frame generation açık değil o da olsa 200 fps olacak fg ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren87speed -- 12 Ocak 2025; 17:47:6 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

4k res dahil en mantıklı seçenek olacak.

• Bu RTX 5090 laptoplar 3000$ dan aşağı olmaz? Yaz aylarında İtalya/İspanya ziyaret etmeyi düşünüyorum. Orada ki elektronik mağazalardan alıp bavulama koysam bir sıkıntı çıkmaz her halde?

• evren87speed kullanıcısına yanıt

Nvidia yı tanıyorsam performans modunda dır o testler . Kalitede modunda test edeceklerini hiç sanmıyorum .

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Evet Bence de hatta alan wake 2 karşılaştırma videosunu tam izleyince adam performans modda olduğunu söyluyor.NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Rtx 5080 öncesi cpu değişikliğine başladım ryzen 7700 kullanıyordum. 9800x3d alarak ilk güncellemeyi yapmış bulunmaktayım.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • Arkadaşlar konu ile alakalı değil ama benim rtx 5000 serisi almamı etkileyecek bir konu bu yüzden burada sizede danışmak istedim. Şuanki sistemim i9 13900k ve rtx 4080 ikilisi. Monitörüm Asus 31.5 inç 2k çözünürlüklü monitör. Rekabetçi oyunları nereseyse hiç oynamıyorum daha çok hikayeli, bazende logitech g29umu bağlayarak yarış ve simulasyon oyunları oynuyorum. Bir tık daha büyük 4K çözünürlü bir monitöre geçmeyi planlıyorum. Yakın zamanda bir teknoloji mağazasında 43 inç Neo Qled panele sahip Freesync destekli içerisinde oyun modu olan ve 4K 144hz panele sahip Samsung 43QN90D model tv yi gördüm görüntü kalitesine hayran kaldım. Neyse asıl konu bu tvde yapay zeka ile daha düşük çözünürlüklü görüntüleri kendi işlemcisiyse upscale yapıp 4K çözünürlüğe dönüştürüyor. Sorum şu acaba rtx4080im ile tüm oyunları 2K ultra detay şekilde vram sıkıntısı yaşamadan sorunsuz şekilde oynatabiliyorum. Oyunları 2K şekilde tv ye göndersem tv kendi içerisinde upscaling yaparak görüntüyü 4K ya çevirecek. Bu sayede 4080 kartımla sorunsuz bir şekilde tüm oyunları ultra detayda oynayabileceğim mantıken. Siz ne düşünüyorsunuz? Rtx 5000 serisi alsak dlss 4 açınca görüntü yine yapay zeka ile olacak iş aynı kapıya çıkmıyormu sizce? Tv nin linkini aşağıda paylaşıyorum 43 inç olanı Türkiyede yok sanırım ben kıbrısta yaşıyorum burada mevcut.

https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/tvs/samsung-neo-qled-4k/43-class-qn90d-samsung-neo-qled-4k-qn43qn90dafxza/

• Cyptek kullanıcısına yanıt

Hocam 4k oynayacaksanız ucuz yollu 4090 ikinci el veya 5090 harici alternatifiniz yok.Hikayeli oyun özelinde düşününce hiç ama hiç yok.

• videocardz.com
    Gigabyte's custom GeForce RTX 5080 cards listed in EU, only one model at MSRP so far - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/pixel/gigabytes-custom-geforce-rtx-5080-cards-listed-in-eu-only-one-model-at-msrp-so-far

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.