NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (117. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
ROG XG27UCS hocam OLED pahalı diyorsanız şiddetle tavsiye ederim. 27 inç 4K OLED çıkacak bütçe durumuna göre bölüm sonu canavarı gibi bir şey olur oyun monitörü piyasasında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9950x3d bekleseydiniz hocam
-
-
NikTekyoutube
CES 2025 was interesting to say nonetheless, at first it was AMD's turn to give some new info about the new AMD Radeon RX 9070 GPUs but AMD decided to stay silent which was odd, this was probably due to the fact that they wanted to see what Nvidia had to offer first and to everyone's surprise Nvidia actually had some decently priced GPUs compared to their previous gen. This meme video that I made illustrates how AMD and Intel would react if they were at Nvidia's conference at CES showcasing that the RTX 5070 has the same performance as the 4090 (with the help of DLSS of course). I can't wait to see what AMD has to offer with their RX 9070 GPUs and how they will compare to the RTX 50 Series cards. Thank You for Watching this Video, if you enjoyed it Subscribe to the Channel for more. If you want to be part of some big giveaways that are always happening, Join my Discord Server so you can stay in touch with me and the community that enjoys Gaming, PC Tech Memes and General Stuff: https://discord.com/invite/PeUZkPBb7z You can Find me on other social Media Accounts where I constantly Post Memes, Informative Videos and Fun Gaming Content: Instagram: https://www.instagram.com/niktekofficial Twitter: https://twitter.com/NikTekOfficial For business inquiries and brand promotions, you can contact me in this email: niktekchannel@gmail.comhttps://www.youtube.com/watch?v=VedmZdS7Srw&feature=youtu.be -
Fiyatı uygunmuş hocam. MSI 27" Mag 275CQRF 2K kavisli monitör kullanıyorum. Aslında memnunum ama sizin söyledikleriniz kafamı karıştırdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
27 inç 4k oled monitörler de tanıtıldı ama çıkış tarihi belli değil galiba. Ne zaman çıkar acaba
-
pahalı diyorsanız bütçe meselesidir haklısınız ona bir şey diyemem ama hayat oled yanacak diye dert ederek oled kullanmamak için çok kısa... 3 günlük dünya, imkanınız varsa bence bir deneyin.
yeni nesil paneller yanmaya karşı artık çok dayanıklılar. kendim de 5000 saat lg 42c2'yi monitör olarak kullandım ve hiçbir yanma olmadı.
bir de olaya sadece siyah performansı olarak bakmayın. oled'in keskinliği de, renk canlılığı da, kontrastı da farklıdır. sadece parlaklıkta geri kalıyorlar, onda da zaten gündüz vakti, perdesiz bir odaya güneş vururken kullanmazsanız sıkıntı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 20:59:45 > -
hocam sen onlara 6080 versen gene yetmez der , cyberpunktan başka oyun yok diyorlar heralde en zorlayı oyunu baz alarak kafadan bitiyorlar kartları
space marine 2 görsel ve atmosfer olarak akıyor bu arada
-
valla bilemiyorum dlss'yi kapatıp falan deniyorlar herhalde... ya da: "fg de nedir? açmam ben onu" diyorlar.
ama yani bunlar artık bu işin tuzu-yağı gibi oldu, öyle görünüyor ki bundan sonra bunlarsız yemek pişmeyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 21:3:33 > -
Bu yıl içinde çıkacaktır hocam. Ömürlük bir monitör olur beklemekte fayda var. Asus ROG modelleri iyi olur menüsü falan da güzel bence.
-
Allah Allah, ne çabuk harcadınız 3090'ı. 4K ultra ayarlarda 32 gb ram ile halen ve uzunca bir süre ciddi idare eder 3090. ve zaten Dlss 4 de geliyor, yetmediği yerde bir süre de o şekilde takviye edilir. burada esas önemli olan ram, disk ve işlemci iyi olması ve onlara da otomatik güvenli overlock ile harika kullanılır gider. İkinci el 25 bin 3090 ve daha da düşer.
-
4080/5080 4k da güç olarak alınmaz demiyoruz vram olarak yetersiz diyoruz.Hikayeli oyun oynayacağım diyor adam yani grafikleri güzel akıcı şekilde oynamak istiyor.Ayar kısarak oynarım idare ederim denilirse bişey diyemem ama tam da bu noktada kartın gücü ayar kısmayı gerektirmiyor "vram" sebebiyle ayar kısıyor veya kısmak zorunda kalıyoruz.2k içinse bişey diyemem 5080 alınabilir ki ordada 5070ti gayet yeterli olur.5080 güç olarak 4k için çok yeterli ama vram sebebiylede 2k ya uygun.Özetle bu çocuk doğmadan ölmüş maalesef.
Monitör olarak C2 42 ile 9 bin saati geçen hafta geçtim, dediğiniz gibi herhangi bir bun-in sorunu yaşamadım şükür. 4080 Super ile kullanıyorum ve oyun açısından kullanım senaryomuz da @Cyptek ile aynı.
Aldığım dönem monitöre bu para verilir mi yoksa o parayı ekran kartına mı yatırsam acaba diye çok arada kalmıştım. Eğer daha düşük profil bir monitöre gitseydim şu anda kartım 4090 olurdu ama yakın arkadaşlarımdan birisine sonradan 4K IPS monitör ve 4090 sistem topladık, onunla kıyasladım, aynı oyunu onda HDR olarak açılmış halde oynadıktan sonra gelip benim monitörde açıp aradaki farka bakınca yemişim 15/20 FPS fazlasını demiştim. O yüzden kart yerine monitöre yatırım yaparak en doğru kararı vermişim diyorum.
-
Bunu bir türlü anlatamıyoruz, Nvidia nasıl bir promosyon yapmışsa. Zaten hiç yetmez 4K'ya 5080, 4080 denilmiyor, en azından ben demiyorum, dediğim şu ..80 ve altı seriler için (12-16 gb yetersiz vram olduğu için):
"4K en yüksek ayarlar için tek yeterli ve sorunsuz deneyim sağlayan kart ..90 serisidir arkadaşlar. Net ve kesin bilgi. Ama bu ifadeyi yanlış anlamayın ..80 serisi ile veya 4070ti ile 4K oyun oynanmaz demiyorum. Fakat tüm oyunlarda yeterlilik, sorunsuzluk ve uzun bir süre bu yeterliliği sürdürebilme kabiliyetine sahip tek seri ..90 serileridir diyorum."
Anlayabilir ve kabul edebilirseniz ve 4K ultra ayarlarda uzun süre kullanım ömrü istiyorsanız, 5080 yerine 3090 çok daha iyi ve fiyat açısından da ideal bir alternatifdir diyoruz.
Dlss ve FG, vram kullanım miktarını (kayda değer oranda) düşürmüyor.
Bu nedenle bu yeni teknolojilerle idare ederim deme imkanınız yok 16 gb vram ile.
Full dlss4 ve FG son versiyon ile bile, vram 18 gb'dan 17.2 gb'a düşüyor, hepsi bu! Yani onda birden de az bir şey fark ediyor.
Yani 4K ultra ayarlarda Indiana Jones gibi 18 gb vram kullanan oyunları sorunsuz ve akıcı şekilde oynayamayacağınız kesin 5080 ile.
Kardeşim buna benden inanın, ben de boş yere 3080'i satıp 3090'ı almadım. 3090 24 gb vram'e sahip, çok güçlü bir karttır.
-
Güle güle kullanın. HDR söz konusu ise OLED harici alınmaz zaten. Mini Led VA ekranlar var ama onlar da ülkemizde çok yok ve pahalılar. Bir de gecikme değerleri yüksek oluyor, belli başlı sorunları var. HDR açınca geleneksel panellerde gecikme artıyor. OLED tek seçenek. HDR kapalı kıyaslama yaparsak OLED siyahları daha derin verir, kontrastı sınırsızdır IPS'e göre, tepki süresi süper hızlı, arka ışığı yok daha ne olsun :D Ama pahalı tabii ki. 4K OLED vs 4K IPS kıyas yapmaya gerek yok hocam OLED tabii ki. Ama 2K OLED vs 4K IPS özellikle 27 inç boyutta kusura bakmayın ben 4K ekran diyorum artık. 2K devri kapanmalı artık.
Bütçe sıkıntısı yok ise ana ekran olarak 4K OLED, 2. ekran olarak da 4K IPS ya da 2K yüksek hz IPS ekran iyi olur. Sadece oyun ve filmde ana ekran kullanılır. Masaüstü işlerinde IPS kullanıp OLED'i yormayız gibi.
-
Sıkıntı şurada. 16 GB ile 4080 iyi kötü bir şekilde 90 dakika sahada mücadele etti. Sen 5080 ile yine 16 gb ile geldiğinde direkt olarak 4080nin bıraktığı yerden uzatmaları oynamaya başlıyorsun.
Halbuki 5080 24 GB olsa alan adamın kafa o kadar rahat olacak ki yeni bir maça çıkıyormuş gibi hissedecek fakat 5080 ile 4k'da uzatmaları oynuyormuş hissiyatı yaşıyorsun.
5070 ile 1440pde uzatmaları oynuyormuş hissiyatı yaşıyorsun.
5060 ile 1080p de uzatmaları oynuyormuş hissiyatı yaşıyorsun.
Yok hocam harcamadım soran arkadaşın mevcut kartı 4080 olduğu için bir önceki nesile dönmeyeceğini düşünerek mevcut neslin 90 kartını veya 5090 harici 4k kartı yok anlamında söyledim.Yoksa 4k için 5080 alınacağına 3090 bile daha mantıklı oluyor.Bu vram olayını küçümsüyor insanlar ve testlerde 80 serisi kartlar 4k iyi performans verdiğini görünce 4k kartı sanıyorlar.70 seriside 4k oynatır o mantıkla.1-2 oyunun optimizasyonu bozuk diye vram yetersiz kalıyor mantığınıda kabul etmiyorum.Yeni oyunlar çok daha bozuk çıkacak.4k oynamak için yeni kart alıcam ve sırf vramden dolayı ayar kısmak zorunda kalacağım yok öyle bir dünya.5080 24gb olarak çıksaydı hiç düşünmeden alır geçerdim bu seriyi.Ama 5080 24gb çıksa 90 satışı %30 azalırdı.
Bizde meraklı değiliz 4k için 100k üstü para vermeye 5090'a.Ama yeni seri alıp 4k oynamak isteyenin 5090 harici bir alternatifi şuanlık yok.Ki kişisel görüşüm Nvidia 3 yıl kadar 6000 serisine geçiş yapmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 12 Ocak 2025; 21:39:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oled kullandıktan sonra başka panele dönülmez ben dönemem yani.Bir karış yanımda 2k 165 hz ips panel iyi bir monitör var haber izliyorum sadece oyun oynarken.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X