Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: legendwarior3 , aniki_skywalker , darth hede Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
9.236
Cevap
258
Favori
370.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ona bütçem yetmezdi hocam ve sadece amacım oyun olduğu için beklemek istemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

2K ile belki rekabetçi oynanır hani 240 hz falan iyi olur. Yoksa hiç gerek yok hocam NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• MSI 341 cqp 175 Hz olan modeli aldım gerçekten oled çok farklı bir teknoloji görüntüde umarım en kısa sürede daha da yaygınlaşır TV lerde de daha ucuza alacak dönemleri gözümüz görur

• AlperMetin kullanıcısına yanıt

Evet hocam ağzınıza sağlık. Zaten tahmin etmiştim o manada demediğinizi ama şimdi tam netleşti. Önceden bazı oyunların normal şartlarda istememesi gerektiği kadar yüksek vram harcaması hakkında şunları yazmıştık:

imdi bunlar vram sızıntısı, oyun hatası, optimizasyon eksikliği dense de, neticede istiyor mu istiyor, oyun deneyiminizi zorlaştırıyor ve baltalıyor mu baltalıyor, önemli olan o. Yani bir taraftan orta seviye, bir taraftan 4K en yeni teknoloji diye pazarlanan ..60, ..70 serilerindeki vram yetmez hale geliyor. Ayarları/çözünürlüğü düşürüp en yeni teknolojileri de kısacaksak/kapatacaksak zaten bu kartları almanın da bir manası kalmıyor.

Tam da bu nokta, 3090'nın her açıdan ve herkes için en uygun ve ideal bir alternatif olduğu nokta halen.

Birileri biz bunu söyleyince hemen ezberini tekrar ediyor ve 3090 eski nesil Dlss, eski teknoloji (Rtx açısından) kullanıyor diyor ve 3090'a burun kıvırıyor, adeta küçümsüyor. Bu düşünce ne kadar hatalı halbuki. Kullanılan vram değerleri çok yüksek çünkü yeni nesil oyunlarda. Yeni nesil ve yeni nesil teknoloji diye bu arkadaş gidiyor, tonla para verip 4060-4070 alıyor, şimdi de bir sürü para ödeyecek ve yeni nesil diye 5060-5070 almaya çalışacak. 5080'nin bile 16 GB vram ile geldiğini düşünürsek, 5060-5070 almanın (özellikle 4K için) ne derece uygunsuz bir karar olacağını herkesin basiret ve muhakemesine havale ediyorum. Tabi herkes kararında hür ve serbesttir, kendisi bilir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 12 Ocak 2025; 21:49:15 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Buna da katılıyorum hocam. Mevzu 4K vs 2K ise eğer orada ben de 4K tarafındayım. Ama aynı çözünürlükte ekranlar içerisinde OLED vs. diğerleri deyince orada OLEDlere rakip yok.

Aslında asıl demek istediğim insanlar hayvan gibi xx90'lı x3d'li sistemler topluyorlar ve sadece aldıkları FPS'e bakıyorlar. OLED deyince de pahalı olduğunu söylüyorlar. Okey FPS, akıcılık vs. çok önemli ama o kartın işlediği görüntüyü bana verecek olan baktığım ekran. Şahsen sistemden kısıp OLED'e yatırım yapmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ha para her şeye vardır o zaman hiç bir şeyden kısmaya gerek yok ama 4090'lı IPS veya Qled ekranlı sistem yerine ben 4080 Super'li OLED sistemi tercih ederim.

Ek olarak keşke bütçe sıkıntım olmasa da dediğiniz gibi 2. ekranı alıp masaüstü işleri için de onu kullansam. Dediğim gibi tüm işler için kullanarak 9 bin saati aştık herhangi bir sorun yok ama insan yine de fazla yoruyoruz diye düşünüyor.

• moonquad kullanıcısına yanıt

Zaten gerek yoktu pek beklemen için.9800x3d-9950x3d oyunlarda kafa kafaya cpu lar.

• YerliMakina kullanıcısına yanıt

Bende aynen öyle yaptım MSI 4080 süper + MSI oled monitör

• YerliMakina kullanıcısına yanıt

Evet Oled bambaşka.

Aynen buna benzer bir düşünceyle orta-üst seviye donanıma 5080, 5090 almak yerine kesinlikle 3090 alıp, donanımı en üst seviyeye yükseltmek çok daha mantıklı. Çünkü bakın 3090 ve LG Oled ve üst düzey bir pc donanımıyla çok iyi bir deneyim imkanı var. Indiana Jones'ta full rtx ve 4K en üst ayarlarda 3090 ile nasıl tam akıcı ve sorunsuz deneyim sağladığıma ilişkin bilgiler aşağıdaki adreste mevcut:

NVIDIA EKRAN KARTLARI İÇİN CEVAP BELLİ, YENİ SERİ (4000, 5000) OLMASI DEĞİL, EN ÜST VERSİYON (..90) OLMASI DAHA ÖNEMLİ!

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-icin-cevap-belli-yeni-seri-4000-5000-olmasi-degil-en-ust-versiyon-90-olmasi-daha-one--160098851#160444890

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 12 Ocak 2025; 21:57:6 >

• Beyler rekabetçi oyunlarda sizce monitörün çözürlüğü mü önemli yoksa yenileme hızı mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muglali4848 kullanıcısına yanıt

Rekabetçi oyunda öncelik her zaman fps ve haliyle monitörün yenileme hızıdır.

27 inç'in üzerinde oyunun kontrolünü kaybetmeye baslarsınız. 27 inç üzeri bir monitör casual - sıradan oyuncular içindir.

Rekabetçi oyunlar oynayan 24 inç ve hatta 21 inç tercih ederler.Eğer o ürünü tanıtmak için para almamışsa 32 inç monitörler oyun oynayan e sporcu olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ocak 2025; 22:0:58 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Rekabetçi oynamayan, single player oynayanlara "sıradan oyuncu" mu diyoruz :)

Rekabetçi oyunu senin ne kadar rekabetçi oynamak istediğinle alakalı bir şey o. Ben üst seviye oynuycam en üst liglere-ranklara tırmancam ana oyunum o olcak diğer oyunlar tırıvırı diyorsan yenileme hızı tabiki.

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Sıradan karbon çinko oyuncu 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt
    32 inç monitörle single player oyun oynuyoruz diye "sıradan oyuncu" olduk. Daha neler duyacağız bakalım 😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

32 inc ve 27 inç tede oynadım pek bi degişiklik yaşamadım cod warzone

Kontrol hep bendeydi , alıskanlık sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 13 Ocak 2025; 8:3:45 >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt

cod rekabetçi oyun değilki :D aim assist ile koş ateş et oyunu :D

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Peki öyle diyorsan kendi aramızda rakabet diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 12 Ocak 2025; 23:9:48 >
  • Gamer007_ kullanıcısına yanıt

ya işte oynarsın ona lafım yok. ama sen 60fps alırken adam 120fps ile sana bariz şekilde üstün geldiği seneryolarda

senin oyunu çok iyi oynaman bi yere kadar oluyor. o yüzden miletin hedefi 1080p 500fps kasında. rakip ile eşit şartlarda yada onun 1-2 tık üstünde kapışa bilmek için

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.