Önümüzdeki ay bahsettiğim tv yi alıp. Pc den 2K görüntü yollayıp tvnin upscale yeteneğine bakacağım tatmin ederse. Rtx4080 ile devam edeceğim. Memnun etmezse 2.el 4090a geçiş yaparım büyük ihtimal. Rtx 5090 bütcemin cok üstünde kalacak.incelemeler çıksın birde 5000 serisinin vram kullanımlarına bakacağım. Dedikleri gibi yeni seri daha az vram kullanırsa o zaman 5080 düşünebilirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (116. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
1200€ falan hiç verilmez 16 gb 5080'e... daha bizde vergi vs. eklenecek.
palit, gainward, galax falan akar. sanırım 1050-1100 arası olur onlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 19:37:4 > -
-
5080 fiyatı ve konumu nedeni ile çöp seviyesinde kim ne derse desin.
aynı durum 4080 zamanı içinde olmuştu ölü kart olarak kaldı. aynısı 5080 içinde geçerli
büyük ihtimal 1 yıl geçmeden super ti yada 24gb model gelecek. bu 16gb modele para verilmez.
-
çöp demeyelim de... sadece 1 yıl geçtikten sonra 5080 baş ağrıtacak.
4080'le 5080'in durumu aynı değil bana göre... 4070 ve türevleri varken pek tercih edilen bir kart değildi ama 4080 işini gayet güzel yaptı 2 sene boyunca. ayrıca 4080 super de vram upgrade'i ile gelmedi, nvidia 4080'i ofsayta düşürmedi.
ancak bu düşük vram bokundan dolayı 5080'in kaderi daha farklı olacak gibi tahmin ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 19:48:17 > -
4080 4k'ya yetmez diyenleri ben de anlamıyorum. evet dlss açıyorum, fg açıyorum ama yetiyor yani... 3080, 3090 da kullandım onlar bile dlss sayesinde yetiyordu.
bu arada 2 sene boyunca 42c2'yi monitör olarak kullanmaktan memnundum, şimdi de 42 809 var ondan da memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 19:56:45 > -
Yeter tabii ki hocam. Hatta ve hatta ultrawide 5k2k çözünürlükte bile yetiyor. Birçok oyunda denedim. Hani o çözünürlükte belki 4090 olsa bi tık daha iyi olur yani. Ama düz 4k için her türlü yetiyor.
C3 48 inç vardı vatanda, bir alamadım onu. Bütçem kısıtlıydı o aralar. Kaçtı gitti fırsat. 42 inç bence de daha iyi olur monitör için kullananlar da o şekilde söylüyor.
Şu RT işinden iyice huylandım bir de. Noise sorunu giderilmediği sürece açmayı düşünmüyorum oyunlarda. 5090 sahibi olsam bile gıcık eder beni. İki yansıma, ışık görecez diye görüntüyü bozup çamur ediyor. Ray Reconstruction geldi de bence daha çok gelişmesi lazım. Yoksa kullanılacak gibi değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet c3 25 lere falan düşmüştü galiba... ama daha 2 hafta önce LG UltraGear 48GQ900 36k idi, 48 alınacaksa o da alınabilirdi bence... gerçi o da 41 olmuş. yeni yıl zammı yapmışlar.
ben genelde açıyorum valla, mesela en son wukong'ta çok fark etti örnek olarak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 20:2:8 > -
nvidia ya güvenin :D 4k için 5070 alın dediklerine göre 4k da 250fps veriyormuş zati ne gerek var 5080-5090 filan :D
-
sizce 4070ti alıp 2k oyun sistemine geçmek ne kadar iyi olur ? x570 anakartım var am4 ile devam ediyorum. Güncel kartım 3060ti ama 2k için yeterli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 12 Ocak 2025; 20:3:47 > -
2. el uygun fiyata bulursa güzel olur. 5070 filan beklerim diyorza zati 30-35k dan aşagı olmayacak gibi oda
zati o fiyatlara çıkıyorsan 4080 2. el alırsın dahada iyi olur :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 12 Ocak 2025; 20:7:19 > -
50K fiyattan ikinci el garantili RTX4090 bulan çöküp geçsin, başka bir şey düşünmeye gerek yok.
-
Cyberpunk ve Alan Wake'de çok noise oluyordu açınca. Wukong denemem lazım demek ki düzgün uygulamışlar helal olsun. Her zaman dediğim gibi iş geliştiricide bitiyor. Frame Gen, DLAA, DLSS, Reflex hepsi.
-
valla 1 sene sonra 5080 vram diye ağlarken, 4090 bir köşede oturup 5080'i gülerek izlerse çok da şaşırmam.
ama şu an 4090 2.el fiyatları 65 gibi görünüyor. 50 olursa elbette kafa karıştırır ama 65 eder mi bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 12 Ocak 2025; 20:21:35 > -
Hertürlü 4K ya geçeceğim. Geçmişken büyük ekrana geçeceğim mutlaka. Oledler hem pahalı hemde yanma konusu yada ekranda sürekli sabit duran nesnelerin bir süre sonra o bölgede gölgesinin kalması gibi sorunlar okudum. Bu sorunlar ne kadarda çözüldü deselerde insanın içerisinde bir huzursuzluk bırakıyor. Hem bütçeden dolayı hemde Neo Qled in kalitesini de çok beğendiğimden dolayı bu tv ye yöneldim. Siyah performansı da oledlere çok yakınmış. Şuan kampanyada 640euro 23.000tl ye geliyor. 20-25bin bandında bu seviyede başka ürün göremedim. Bu fiyat aralığında başka öneriniz varsa onlara da açığım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartı 4 k de beklenti meselesi bana 4080 yetmiyor 4090 da yetmezdi biraz daha mütevazi olunursa ayar kısarak mutlu olunuyor . 5090 beklentimi karşılamazsa 5080 alıp bir sonraki nesli bekleyeceğim .
Monitör tarafına gelirsek 48 inç Lg oled c3 kullanıyorum ondan önce de Asus 32 inç 2 k 165 hz ips panel monitörüm vardı bunu hala 2. Ekran olarak kullanıyorum . Şiddetle 48 inç c4 bulmanı ve incelemeni tavsiye ederim senin aradığın ürün o . Şimdiye kadar aldığım en iyi ekran olabilir ve görece ucuz (32k ya geçen yıl almıştım ) Fiyat önemli değilse Lg nin katlanan Curve olan modeli geliyor fiyatı takribi 80 k olacak .
saf kas gücü açısından bakarsak 5080 ortalama %50 dada düşük 4090 a göre hadi yeni nesil desen bile bu fark %25 lere insin
fiyat konusu işte burda belirleyici faktör olacak
-
Hangi monitörü kullanıyorsunuz hocam?
2.ci elde millet hala tok satıcıyı oynuyor : ) Ellerinde patlayacak kartları farkında değiller.Saf güç diye söylenmeye devam edin : ) Bu saatten sonra rtx 40 serisinde 2.ci el ürün alacak olsam tek alacağım kart rtx 4090 olur o da max 40-50k verilir modeline göre.
-
LG OLED TV'ler oldukça dayanıklılar. 10000 saatten fazla kullananlar var 0 burn-in ile. Bu sizin kullanmınızla da ilgili. Yeni nesil panellerde kasıtlı bir şekilde uğraşmadığınız sürece yakamazsınız. Rtings test yapıyor yıllarca son parlaklıkta sabit görüntüde anca yakıyor belli belirsiz. Gerçek dışı bir kullanım bu.
Standart bir kullanıcı C3 48 inç alır rahat eder bence. Dediğim gibi benim bütçe çıkışmadı yoksa kesin almıştım. Qled qned bunlara hiç bakma naçizane tavsiyemdir. Bütçe olarak diyorsan bir şey demiyorum elbette.
Hiçbir panelin siyahı OLED'e yakın olamaz mümkün değil. Panelin arkasında ışık olmayacak bir kere. OLED böyle bir şey. Milletin siyah dediği şey çoğu zaman black crush görüntü. Siyahlardaki detaylar kaybolmuş adam diyor bakın ne güzel siyah var.Çok şey var dikkat edilmesi gereken.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X