Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (158. sayfa)

20 Kayıtlı Üye (7 Mobil) ve 24 Misafir (3 Mobil) - 34 Masaüstü10 Mobil2 iOS
5 sn
7.609
Cevap
255
Favori
308.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5070 ti 50k ile gelmeyecek çok üst tepe modelleri arşa çıkarabilirler ama 5070 ti super 35-45 bandında bulunabilecek kartlar olacaklar 50k bandına satmak isteyen çıkar mı çıkar bu ülkede her şey mümkün ellerinde kalır

• aynen öyle hocam , hatta ben kasa kasa oynadığım oyunlar oluyordu hiç unutmuyorum , o zamanlar hatta oyunda problem var donuyor bu deyip oyuna atıyorduk suçu :D

• Kuzgun091 kullanıcısına yanıt

kaliteye alıştıktan sonra eskisi gibi olmuyor hocam. ben şuan 120 fps aşağısı oyun oynamam mesela, oynamamam midem bulanıyor gözlerim ağrıyor. 60 fps üstünü deneyimlemeyen biri anlayamaz. ben mesela yıllarca 240 hz monitörde bf3 / bf4 / bf1, lol, csgo 200 fps civarlarında oynadım.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Hocam kullandığınız panel nedir bilmiyorum ancak VA panellerde göz ağrıtıyor,baş döndürüyor.İps bu konuda daha az yorucu ve mümkünse tabi oled.Ben yıllarca Va panel kullandım 3 sene önce 4k ips'e geçiş yaptım ve eskiye göre oldukça rahatım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlperMetin kullanıcısına yanıt

oled kullanıyorum hocam

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

Ne alaka. Daha olayı anlamamışsın ki. Kıyaslamayı 5000 serisi ile mi yapıyor, 4000 serisi ile yapıyor. Benim söylediğim ile bunun ne alakası var?

5000 serisini kendi arasında kıyaslayarak fayda maliyet analizi yaptım. 4000 serisi ile 5000 serisini kıyaslamadım.

Ayrıca adam bu yıl fuarda NVIDA'nın erişilmez yüceliğini keşfedince tamamen efsulanmış, Zaten ASUS'a tapıyordu, şimdi de artık NVIDIA'ya da tapmaya başlayacak! Fuar boyunca vay be NVIDIA aşmış, NVIDIA işi bitirmiş, durmadan NVIDI NIVIDIA deyip sayıklayıp duruyordu.

Adam benim analizime süzme cahil dediğini mi sanıyorsun ama (ki tamamen yanlış anlamışsın) daha iki gün önceki videosunda (6:10 da) vatandan 4060 alın diye reklamı yaparken kime cahil demiş oluyor. 4000 serisi varken, 5000 serisini beklemeye gerek yok diyor, indirim var diyor, gidin alın diyor. 25 bin liraya 4090 performansı veren 5070 varken adam niye gidip örneğin 35 bin liraya 4070ti super alsın değil mi yaa.

Neyse sorun değil, 4080 sahibi bile olsan, gidip 5070 alabilirsin, bu senin özgür iraden.

https://www.youtube.com/watch?t=968&v=MAPNpzXzxgU&feature=youtu.be

• asau kullanıcısına yanıt

ben sana cevap vermedimki orda arkadaşın msj alıntıladım ona verdim sen niye bu kadr üstüne alındın olayı :D

sen sadece kim o dedin bende söyledim :D yani bu kadar savunmaya geçmeni anlamadım.

adam video da açık açık söylüyor işte eleştiri yapanlar cahil diyor. benmi diyorum sanki

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 20 Ocak 2025; 0:25:32 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Büyük bir sıçrama yok ama daha ucuza %30 performans artışı sunuyor. Yeterli...

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Bu kadar büyük olacaklarsa ekran kartları artık kasanın dışında ayrı bir ünite olarak satılmalı.

• RTX5070 yurtdışından alınınca vergi iadesiyle 19-20'ye gelir sanırım.

Makedonya'dan yer önerecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 20 Ocak 2025; 1:11:53 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

pardon benim hatam. yine de 16 gb vramli kart alınmaz 4k oynayacaksan. ikinci elden 4090lar düşüyor 50 bine

• muratkaya kullanıcısına yanıt
    He öyle mi olmuş? 600w çeken bir 5090 jet motoru sesiyle keyifli oyunlar dilerim. Fiyatı da ucuzlamış baya. Tek mevzunun da fiyat olduğunu düşünmeniz çok iyimser.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

atışmayı bırakalım lütfen, amaç gelişmeleri takip etmek. 600 W olması mesela benim için dert değil, jett motoru da olmaz sanmıyorum, sli denemeleri bile yaptım sistemimde. Bırakalım bunları konunun açılış amacından sapmayalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinedremitli -- 20 Ocak 2025; 1:40:10 >
  • afsinedremitli kullanıcısına yanıt
    Tamam o halde daha ucuza %30 daha fazla performans nerede beni bilgilendirir misin? Ya da güç tüketimi artmadan "gerçek" bir kazanım elde edildiğini düşünüyorsan bunu da paylaşabilirsin doğrusu bu diye. 600w senin için sorun değilse güle güle kullan. Yangın tehlikesi barındıran bir ürünü eve sokmak...

Amaç gelişmeleri takip etmek evet ama ortada bi gelişme göremiyorum? Sadece Frame Gen teknolojisinde ilerleme var onun dışında bas kanki gücü yüksek watt al sana %30 fazla fps hem de kazık fiyattan. İlk gün aldın aldın bak stok sorunu da olucak hee elini çabuk tut.

Hayır şunu anlamıyorum, konuya millete sataşmak için mi geliyorsunuz ? Size ne bizim kararlarımızdan ? 600 watt ile ne yanacak ? Hiç bir şey olmaz. Her türlü temiz enerjiye sahip olacak donanıma ve bilgiye sahibim. Öyle ev yanar vs bunlar cahil hurafesi. Hiç bir şey olmaz. 4000 serisi de ekran kartları yanıyordu, kablo eriyordu, yakın çevrem aylarca benim sistemi gözlemledi, baktılar bir sorun yok bizde alalım, olan geçen zamanda gelen zamlardan ötürü paralarına oldu. Ben yakamadım da, eritemedim de. Bir kaçının sistemine psu ile beraber ben taktım ekran kartını, onlarda daha eritemediler.

Burada bir ana konu var, eğer ki size mantıklı gelmiyorsa, görüşünüze saygı duyarım. Ama konuyu gereksiz mesajlarla kirletmeye lüzum yok. Zaten sizin beğenmediğiniz bir ürün, söylemlerinizden belli. O zaman burada değerli vaktinizi neden harcıyorsunuz ?

Hayırlı geceler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu kadar uzun yazmana gerek yoktu. Fanboyum yazsan anlardık. İstediğim gibi de yazarım konuya. Hakaret etmedim bir şey yapmadım. Beğenmiyorsan alıntılamazsın mesajımı çok basit.

Ayrıca sorduğum sorulara da yanıt bulamadım hala? Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. Fiyat performans, watt performans yani nereden bakarsan bak elinde kalan, başarısız bir seri çıkıyor. Bunu alkışlamadığım için kusura bakmayın ya.

Öyle sizene mizene yazacaksan hiç alıntılama mesajlarımı. Hem cevap veriyor, cevap alınca da sizene banane sanane mık bık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 20 Ocak 2025; 2:32:51 >
  • Arkadaşlar bir ürünü beğenmek zorunda değilsiniz, beğenmezseniz almak zorunda da değilsiniz. Zorunda olduğunuz bir şey var o da insanlara saygı duymak. Burada bilgi edinip tartışmak isteyen insanların başına üşüşmeye gerek yok. Ben de 10 yaşındayken millete böyle sataşıp tatmin oluyordum, eğer 10 yaşında değilseniz sorgulamanız gerekir. Kendinize daha faydalı hobiler bulmanızı öneririm.

• Siz iyi misiniz? Bakın bakalım ilk kim kime sataşmış? Benim mesajıma ilk cevabı onlar veriyor. Şimdi kim 10 yaşında acaba. Benim başıma üşüşmeyin o zaman çok beğendiyseniz 150 bin verip evi ısıtın abi bana ne? Hey Allahım gece gece...

Saygı bekliyor ama ilk önce kendisi sataşıyor cevap alınca da biz suçlu oluyoruz oh ne güzel memleket.

Alınacak bir şey yok, benim ilk alıntım neydi ? Bunlara gerek yok, konunun dışına çıkmayalım dı dimi ? Bu fiyat/performans da göreceli bir kavram. Göreceli olan en büyük kısmı da belki fiyat. Çünkü ben güncellik isterim, az getirisi de olsa performans açısından, yeni teknolojiye sahip olmak isterim. Onu denemek kullanmak isterim. Alım gücüm iyidir, fiyat kısmını göz ardı edebilirim. İşte burada fiyat konusu benim değerlendirmemde önemli bir etken teşkil etmez.

Aynı durum farklı bir örnek olsun, ios ve android tarafında da geçerli. İOS için yazılıma para veriyoruz denilir bir çok kez. İkinci telefonumda android üst segmentlere çok şans verdim bir türlü olmadı. Yoksa bende o özgürlüğü yerine göre çok sevdim. Lakin şu anda her cihazımda ios. Size bir orta seviye iOS dan yazıyorum, bir de son modeli mevcut asıl telefonum olarak. İşte burada da tamamen göreceli bir kavram oluyor. Amd çok denedim, çok sistemler topladım çevreme olmadı. En basitisinden aynı ortak oyunlarda hataları gözlemledim, kasa bana geldi tekrar ram değiştirdim olmadı ekran kartı değiştirdim, çözdüm bir şekilde. Ama mantığı var mı ? Kısmen uyumluluk vs. Aynı sistem dengi nvidia kartla neden aynı oyunda sorunsuz çökmeden çalıştı. Mantıksızlık belkide. Ya da Amd nin yazılıma gerekli önemi vermemesi.

Ben kesinlikle “sanane, banane” diye de konuşmam. Sadece sizin görüşürünüz misal 4000 serisi mantıklı ise şu an için, o zaman o konuda bulunup, 5000 serisi hakkında olumsuz düşüncelerinizi dile getirmeniz. Aynısı iPhone 15 Pro- 16 Pro konularında yapan android kullanıcılarına da söylemiştim. Yahu sizin yeriniz android amiral gemilerinin olduğu konular. Bende oralarda bulundum, hiç kimsede iOS kullandığımı bilmiyordu.

Hayırlı geceler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Fiyat performans göreceli bir kavram değildir yani bütün dünyada pahalı bu ürünler. Şimdi sen maddi olarak bunu karşılayabiliyorsun diye o ürünün fiyat performans oranı iyi olmuyor bu konuda bir anlaşalım.

Senin için bir problem değil ama çoğu insan fiyatına bakıp yorum yapıyor çok normal bu. Ben de diyorum ki sadece fiyat değil, güç tüketimine de bakıcaksın. Bir önceki nesil ile kıyaslayıp ona göre bir mantık çerçevesinde değerlendirip satın alım yapılması gerekiyor. Öyle bakmadan etmeden dan dun alınmaz. Sen buna karşı çıkarsan olmaz. Her şeyin bir mantığı var. Benim elimde RTX 40 gpu var. Kıyaslıyorum, bakıyorum yok yani olmamış. Yapamamışlar. Hadi çıkış günü belki bir sürpriz olur desen o da yok. Bir an önce geçsin şu seri de RTX 60 gelsin.

İnsanlara hangi konuda bulunması gerektiğini söyleyebilecek yetki hiçbirimizde yok. İsteyen istediği konuda hakaret etmeden yazabilir. Bu konu RTX 50 Ana Konusu. RTX 50 Övgü-Biat, Direkt Satın Alım Konusu olsaydı zaten yazmazdım. PS5 Pro Fanboyları gibi konudan adam kovamayız öyle bir şey değil bu.

Eleştiri olmayan yerde biat olur, mantıklı alışveriş olmaz.

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.