sürücü üç kağıdına gerek yok düzgün çalışan sürücü çıkarsalar ben razıyım son sürücülerin hepsi sıkıntılı. konuya yazdığım ilk mesaj olması lazım dedim ki gddr6x'ten gddr7'ye geçip %30 daha fazla bant genişliği vererek yanlış mı hesaplıyorum 4080s 736gb/sn 5080 690gb/sn değil miydi? neyse bu ram farkından %20 daha fazla saf performans verecek demiştim sanırım beklenti de bu şekilde? |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (172. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Efendim çaktırmayalım, rica edeceğim 😂 sonra “biz böyle kazanmıyorum, haram bu, hak yiyorsun” diyenlerle uğraşmak istemem 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Son sürücülerde hiç soruna denk gelmedim, şaşırtıcı. 3 bilgisayar kullanıyorum, birisinden yayın açıyorum. İyi ki bana denk gelmemiş.
Değişik bir dönemdi o ara, telegram gruplarında sabahlıyorduk botlarla beraber.
Bu 30 unda 5090 tr de satısa sunulmayacaksa, en hızlı günü birlik gidip hangi ülkeden alabiliriz almanya mı dersiniz, tax free falan belki uyguna bile gelebilir
-
Almanya benimde aklımda martın ilk haftası orada olacağım, biletleri bu sabah aldım. İlk önce İstanbul’da eğitimlerim var, sonra Almanya’ya gideceğim.
En güçlü karttan başlayıp sırayla göreceğiz işte : ) Benim gibi rtx 5070 ti alacaklar için daha vakit var tabii.
-
Teşekkürler hocam. Mindfactory sadece online satış olarak mı var yoksa Almanya’da mağazası var mı biliyor musunuz?
sürücülerde tezgah diye bir durum olmuyor zaten.Hiçbir yeni seri zaten çıktığı gibi tam performans çalışmaz.İlerleyen sürücülerle max noktasına ulaşır.Sonraki nesil çıkmadan tepe noktasını görüyor o seri.İntel masaüstüne gelen ekran kartlarında zaten apaçık gözüküyor bu durum.En net örnek.
-
5090 ın Tr satış fiyatından bir haber/sızıntı var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lansman fiyatının üstüne yatacaklar, anlaşıldı 🫤
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiçbir sızıntı yok ortada kartta yok hatta fiyatlandırmayada karar veremiyorlar.Şuan 5090 karanlık görünmeye devam ediyor.
Fiyatını sorun etmeyecekler için bile şimdilik ulaşması zor olacak.
Çıkış gününe az kaldı şimdiye depolarda olması lazımdı. Millete saplayacaklar herhalde 5-10 tane gelirse fiyat çok yüksek olur
Gelmemiş mi yani, nedir durum
Mindfactory online diye biliyorum. Birde notebooksbilliger var. Berlin de mağazası var. Orada da stok olabilir. Ama Türkiye de yaşıyorsanız garantisiz kart tavsiye etmem. Arıza halinde 100k çöpe gider
Yok hocam çoğuna gelmemiş bile.Gaming.gen.tr fiziki lansman yapıyor onlara bile sordum sadece 5080 dediler.Tek kart için lansman yapıyorlar :)))
Bonus kart için vade alan kim varsa oradan almayacağım Vatan PC candır 😎👍🏼
Belki uygun rakamdan alma şansımız olur diyordum ama, Moore's Law is Dead kanalının düşük arz olacağı ile ilgili paylaşımı doğru çıktı galiba. Sadece 5080 gelmişse, bakalım şansımıza ne çıkacak
5090'ın sevkiyatında sıkıntı olması demek 5080'in çok kötü bir kart olması demektir. Kötü derken nvidia'nın satmayacağını düşündüğü bir kart olması demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzgun091 -- 22 Ocak 2025; 15:55:7 >
Nvidia yüksek ihtimal madem 5080 gibi bir saçmalık yaptık 5090'ları stoklara sokmayalım. 5080'i de yasakların bittiği gün alelacele çıkartalım. Alan alsın elimizden çıksın diye hesap ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X