4090 modelleri içinde yakında stokta yazıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 22 Ocak 2025; 12:30:51 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (171. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
benim duyduğum 5090 ilk etapta gelmeyecek çok zor, stok sıkıntısı yaşanıyor dediler neresi olduğunu boşverin 5080 çoğu yerde bulunacak ama
-
Hocam mindfactory de baya stok olucak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bekliyoruz bakalım , 1 ay önce emektar sistemi değiştireyim dedim (6700k gtx1080) 7500f amd vs aldım ekran kaldı :) aslında 4070 ti super alıyordum tam bekle dediler bekliyoruz :)
-
-tabii ki iki örnek arasında çok fark var ama sizin de dediğiniz gibi ana fikir benzer diyelim.
-o çok araştıran, çok bilen insanlar da marka algısına kapılıyor olabilirler, sonuçta onlar da insanlar. ya da sadece harcayacak çok paraları da olabilir. :)
-ssd'sini, kasasını, monitörünü, soğutucusunu da asus alıyor çünkü adamın gözünde asus=kalite=premium ürün. bu algıyı da asus ama haklı, ama haksız olarak "bir şekilde" yaratmış demek ki... bir de bu işler aslında hobi işleri, hobide mantık, kar-zarar aranmaz. adam soğutucunun ya da monitörün üzerinde rog logosunu her gördüğünde keyifleniyordur, almıştır, yine alacaktır.
-bu tip ürünlerde 2.el ürün satarken kar etmek diye bir tabiri ben asla kullanmam. çünkü illa ki her ürünü usd bazında aldığımız fiyatın altına satıyoruz. dolayısıyla bu ürünlerde alırken kar edersiniz, satarken değil.
galax marka alan adam satarken ilk alım fiyatına göre kaç usd zarar ediyor, asus alan 2.el satarken kaç usd zarar ediyor buna bakmak lazım. oturup hesabını ve takibini yapmadım ama pahalı kart alanın daha çok içeride olacağını öngörmek zor değil.
yani: "ben 2.el galax 4080'i 30 a sattım, ama sen asus tuf 4080'i 35'e satmıştın, demek ki sen kardasın" gibi bir hesap asla doğru olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 22 Ocak 2025; 12:52:13 >
-
Aynen bende öyle bilgiler aldım hocam.Şubatın 2. haftası gibi stokta olacakmış ve yine sınırlı stokla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakin zamanda yurtdisindan kart getirmis olan var mi? Gumrukten geciyor mu bagajda?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
30 ocakta alamayacak mıyız yani 5090 hay ben böyle işe. Abi kartı beklemekten helak olduk eldeki kartıda sattık sıkıntıdan patlamak üzereyim. Ne kadar bekleyeceğiz peki 5090 için tahmini :D
-
-
Ben iki yere sordum ikisi de şubat dedi ama çok stok olmayacak anladığım kadarıyla.
-
%30-35 performanslı olduğu görünmekte, şimdi burada can sıkıcı nokta şu, 4090 1600 dolardı, bu kart ise 2000 dolar yani %25 daha pahalı ve %30 daha performanslı? Kartın tdp değeri ise 125 watt daha fazla (şimdilik)
Bakalım 3dmark sonuçlarının yanında oyun sonuçları da benzer bir artış gösterecek mi, bu şartlar altında halen 5070 kartlarının 4090 dan hızlı olduğuna inanan var mı?
Bir de asıl sorun şu şekilde; jenerasyon olarak bu serideki performans artışı eskiye göre oldukça düşük, özellikle 5080 kartı ciddi hayal kırıklığı yaratabilir (%15 artış?). Jenerasyon olarak 2000-3000-4000 serilerinde performansta ciddi artış olmuştu.
-
Benim için daha da zor o halde stok sıkıntıysa. Çünkü spesifik bir model harici başka marka/model 5090 almayı düşünmüyorum bekleyeceğiz artık mecbur.
-
Bence sürücülerle falan bi tezgah yapıp, bunlarıda saf güç olarak ileri taşımaya çalışcaklar diğer türlü 5080 = 4080 ÇOK SÜPER gibi bi model olcak.
5090'ın artışı tabiki tartışılır ama yinede dişe değer bir artış, ekonomik anlamda olmasada, saf güç isteyen insan için iyi.
-
Bir yazılım güncellemesi gelir, içeriğinde bir özelik eklenir, 4000 serisine vermez, olay biter
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cw olmasın ve serin çalışsın yeterli benim için, alacağım iki modelde de Astral modeli mevcut, bu sefer ROG değil Astral alacağım için dediğim sorunlar olmayacak diye ümit ediyorum.
videocardz.com
NVIDIA GeForce RTX 5090 3DMark performance leaks out - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5090-3dmark-performance-leaks-out3dmark da güzel bir sıçrama.
-
Nasıl test edebilmişler, yasak bitti mi yurt dışında
Zaten birçok kullanıcıya çoktan kartlar gitti.Malum ambargo zaten 23 ü kalkıyor 5090 için.
-
İlk etapta bizi ilgilendiren 5080 ambargosu 30 Ocak olması enteresan
newegg deki 3090 evga ftw3 müydü
o sistemden 10 tane falan almıştım o ara
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X