yabancı forumlarda en çok cw konusu asus da açılıyor zati. asus rog ürünleri ilk çıktığı zaman kaliteli ürünlerdi ama son 2 nesildir sadece marka satıyor. pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. bu yüzden asus rog stirx serisi parasına göre çöp kalitede |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (169. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Bu seride Asus kesinlikle almayacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@xbr
Yani? :)
Aslında demek istenileni sanırım anladım da şöyle diyeyim; insan kulağının algılayamadığı ses dB/Hz değerleri ve insandan insana değişen kulak hassasiyeti dediğimiz bazı gerçeklikler vardır. Lafın özü, üzerinden elektrik akımı geçen her devrede (mikro düzeyde olsa dahi) ses olmaktadır. Ha bunların bizler tarafından (çıplak kulakla) duyulması tabii ki mümkün değil de bazı CW vakaları ciddi manada GPU’lara kulak dayandığı vakit duyulabilmektedir ve kulak hassasiyeti mevzu da devreye girince duyulmama (ilgili dB/Hz değerinin algılanmaması) görülebilmektedir. Misal buzzing CW sanki PC’de hiç yokmuş gibi zannedilebilir ama üst seviye CPU OC itibarıyla bi’ de üzerine LinPack Extreme açınca adeta mobo’nun ağladığına şahit olunan vakalar vardır.
Şimdi buradan “sadece ASUS GPU’larda CW sesi yoktur” gibi saçma sapan bi’ anlam çıkarılmaması da elzemdir (ayrıca bununla alakalı birtakım ciddi tespitler içeren mesajlarım da bakidir). Ben daha çok işin teknik anlamdaki açıklamasını dile getiriyorum ki zaten algılayabildiğiniz ses sizi rahatsız eden/edecek sestir. Haliyle ortada bi’ rahatsızlık olduktan sonra ilgili CW ANA KONU’da da belirtildiği üzere onun çözümü “iade/değişim” gerçekliklerinden geçmektedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aydınlatma için çok teşekkür ederim. Ben servise bunun için başvurmadım ama başvuran çoğu kişiye Red verildiğini okudum. Halbuki bende cw var sizde yok gibi bir durum olmamalı. Demek ki biri sorunsuz biri sorunlu kartın. Doğal olarak yenisi ile değiştirmeleri lazım. 2200euro msrp olan bir üründe böyle ikircikli bir durum kabul edilemez.
Başka bir durumda ikimizde aynı anda aynı seri kart aldık diyelim. Sizin kart 65 dereceyi geçmiyor bendeki kart 80 derece oluyor. Buda haksızlık ve değişim sebebi bence.
4080 strix im oyunlarda 78 derece oluyordu, occt de 83. Halbuki çoğu kişide max 68 derece çalışan bir kart
Bunun için servis point i aradım ve 90 derece olmadan değişim olmayacağını söylediler. Ben rezil fan sesi çekerken başkası sessizce oyununu oynuyordu
Bu sektörde çok büyük çarpıklıklar var maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 21 Ocak 2025; 22:34:39 >
trump açıklaması fene :D çinden sonra avrupa içinde vergi uygulayacak %10-25 dedi :D önümüzdeki aylarda piyasa çok karışır
-
Kullanıcıların çok büyük kısmı fark etmedi ama 4080'de Asus'a özel bir durum vardı sıcaklık konusunda. Hem TUF hem de ROG kartların bazıları normalden çok daha sıcak çalışıyordu. Siz sadece GPU sıcaklığı üzerinden gittiğiniz ve baskı yapmadığınız için sallamamışlar ama o şekilde sıcak çalışan 4080 kartların hotspot sıcaklıkları da 100+ derece oluyordu. Biraz araştırınca yabancı forumlarda vs. aynı şeyi yaşayanları gördüm, bu hotspot sıcaklıkları kabul edilemez diyerek TUF 4080 kartı Servispoint'e verdim, iade/değişim kararı çıktı. Bu şekilde Asus TUF ve ROG 4080 kartı olan bazı arkadaşlarıma da yol gösterdim onlardan da iade/değişim alan oldu. Bu sorunu 4080 Super'de düzelttiler. Şu anda TUF 4080 Super kullanıyorum UV ile %35 fan devrinde 60 dereceyi geçmiyor.
-
Günaydın, sizce 5000 serisi ekran kartlarının uzunluğu ne olur ? Bir yakınıma kasa toplayacağım, kasasını da beğendi yurtdışından gelirken getirecek, yarın yola çıkacak duruma göre. Sizce uzunluk olarak kaç mm yi dikkate almam lazım. Ekran kartı sığmaz ise diye çekiniyoruz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Alınır alınmaz aylarca konuşulur ama okuduğum son 50 sayfada Asus aşağı Asus yukarı hayretler içerisindeyim. Bu foruma göre diğer markaların piyasa payı yok. Msi ve Gigabyte yokmuş gibi davranılıyor ve enteresandır tek marka var gibi hareket edenlerin hepsi karta eleştirileri kaldıramayıp; "4090'ım da olsa satıp alazağğm" tayfa.
Bu da baya fanboy turnusolü olmuş. Kim doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor, kim körü körüne marka savunuyor çifte dikiş bilgi veriyor.
-
Bu birazda alışkanlık oluyor bir yerden sonra, Asus düzen kuruyorsunuz, bios vs alışıyorsunuz. Herşey istediğin gibi giderse mutlu oluyorsunuz. Sonra tekrar güncelleme de Asus tercih ediyorsunuz. Ayarları ezbere yapıyorsunuz. Yine mutlusunuz. Bu şekilde Msi sürekli tercih eden arkadaşlarımda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinedremitli -- 22 Ocak 2025; 10:26:42 >
Hocam insanları anlayabiliyorum Asus TR ve Dünya piyasasında kartlarıyla oldukça ün yapmış bir marka ve genel olarakta kullanıcılar tarafından beğeniliyor. 2. el piyasasında da Asus kartlar tercihlerde hep öne çıkıyor. Dolayısıyla Asus'un seveni ve almak isteyeni çok. Bende 4080 Asus TUF vardı 5090 için sattım ve ilgi oldukça fazlaydı. Fakat ben de bu seride ya MSI suprim yada Aorus extreme master ice alıcam. Aorus öncelikli olmak üzere.
-
Mesela bir kullanıcı olarak sizin yorumunuzdan yola çıkarak, Aorus alırım ama GigaByte anakart almam. Bios olarak gelişmeleri çok geriden takip ediyorlar.
Tabii bu birazda alışkanlık meselesi. Benimde anakartım asus rog mesela. Ben mesela corsairi çok seviyorum dolayısıyla tüm kasa artı fanlar sıvı soğutucu dahil olmak üzere hepsi Corsair. Pc'yi ilk topladığımda Lian-li dynamic evo XL ile Corsair 5000D RGB Airflow arasında kalıp, Corsair üzmez diyip Corsair almıştım. Hatta kasa aksesuarlarınıda Corsair aldım çeşitli süsleri var Corsair'in ekosistemi güzel.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ThusmaaAlınır alınmaz aylarca konuşulur ama okuduğum son 50 sayfada Asus aşağı Asus yukarı hayretler içerisindeyim. Bu foruma göre diğer markaların piyasa payı yok. Msi ve Gigabyte yokmuş gibi davranılıyor ve enteresandır tek marka var gibi hareket edenlerin hepsi karta eleştirileri kaldıramayıp; "4090'ım da olsa satıp alazağğm" tayfa.
Bu da baya fanboy turnusolü olmuş. Kim doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor, kim körü körüne marka savunuyor çifte dikiş bilgi veriyor.
Hocam Üzerine alınan tatbiki çıkacaktır fakat bu sadece bu forumda değil bizim insanlarda genellikle araştırma yapma huyu çok yok
Reklamı seven bir milletiz ve reklamın iyisini görünce de direk alan çok
Ben ve etrafımdakiler yıllardır thermaltake markasının kasaları ve soğutma üzerine ürünlerini kullanıyoruz bu marka eski yıllardan beri var fakat daha yeni yeni kanallar reklamını yapıyorlar
genellikle reklam konusunda asus baya önde görüyorum ve hali hazırda reklamı seven kitle ki( bu gayet normal) markayı gözlerinde yükseklerde tutuyor
Yaklaşık 3 serisidir ekran kartı olarak gigabyte aorus kullandım bir şikayetim olmadı , hatta satarken de zarar etmedim
asus ürün de kullanıyorum :)
maalesef insanlar yönlendirilmeyi seviyorlar ben yukarıda markaları alın yada tavsiye amaçlı yazmadım bir kullanıcı olarak yaşadıkları yazıyorum ama foruma giriyorum ki adam elinde olmayan hatta çıkmayan ürün için sanki o ürünün üretim sürecinde bulunmuş testlerini yapmışçasına yorum yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 22 Ocak 2025; 12:24:18 >
-
Asus RXT3000 serisinde rakiplerine göre ne kadar iyiyse RTX4000 serisinde de o kadar kötüydü.
Bazı kartların CW sesi çok olur bazısı az olur, iade edersin, kabul edersin falan. Ama ne hikmetse hep Asus'ta oluyordu.
Bu seride soğutma ve cw düzeltmemişlerse istedikleri kadar PR yapsın, yuutubırlara bedava kart dağıtsın imajını toplayamaz.
-
OLED yanık problemleri yok denecek kadar az hale geldi, Rtings OLED işkence testinde dahi panelleri yakmak için çok çok zor şartlarda aylarca 24 saat çalıştırdılar.
yaklaşık üç yıldır LG OLED TV ki evin ana televizyonu ve hanım hunharca kullanıyor ve 1,5 senedir DELL 34" OLED monitör sorunsuz şekilde kullanıyorum.
yeni OLED panellerde özellikle (QD OLED) bahsettiğiniz bakım ve koruma özelikleri sayesinde plazma panele gösterdiğiniz özeni göstermenize ihtiyaç kalmadı.
paneller standby modda gerekli bakım işlemlerini otomatik yapmaya başladıkları için cihazı fişten çekmeyin, standby kalmasını sağlayın yeterli.
OLED ile diğer paneller arasında gece ile gündüz farkı kadar görsel kalite farkı olduğu için Allah korusun panellerimden birinde yanık dahi olsa gider yine OLED alırım.
Plazma vs LCD farkını bilen, görüntü kalitesine önem veren ve buna göre TV seçen biri olduğunuz için gözünüz kapalı OLED panele sahip bir monitör almanızı tavsiye ederim.
-
Sizlere hak veriyorum, fakat:
Asus piyasa değeri ve gelir olarak diğer iki firmanın toplamından daha büyük. Bu onu Msi ve Gigabyte'dan daha iyi yapmaz fakat daha değerli yapar. Serbest piyasada daha fazla tercih edilmiş, daha fazla gelir elde etmiş ve daha değerli olmuş. Fakat biz bu firmaların hisselerini alıp satmıyorsak, taraftarı değilsek bizi ilgilendiren aynı fiyatta performans, aynı performansta fiyat kıyaslamaları ve RMA olmalı.
Kullanıcı paylaşımlarına göre RMA, göz ve nizama göre fiyat/performansı bu üreticiler arasında en olumsuz marka Asus. Bu markaların var oldukları sektör nedeniyle en iyi marka olması mümkün değil. Bir ürün birinde iyiyken, başka bir ürün diğerinde iyidir. Fakat sistem setuplarına baktığımda, yurtdışında ihtiyaç duyulan ürün hangi markada öne çıkmışsa o tercih edilirken bizde tek marka üzerine setuplar yapılıyor. Bunu yurtdışında yapanlar ise forumlarda alay konusu oluyor (test etmek için kasadan klavyeye, monitörden mousepade kadar aynı marka yaptığınız sistemleri yabancı forumlara atabilirsiniz) ve genelde araştırmayan, fiyat performans kıyası yapamayan insanlar oluyor. Biz bu kadar kısıtlı imkanlarla bu kadar araştırmamıza rağmen neden onlar gibi davranıyoruz bunu anlamıyorum sadece.
Bunun sonucunda bu marka çıkıp, en yakın rakibi daha maliyetli qd-oled kullanmış olmasına rağmen bire bir aynı ürün özelliklerinde woled panel monitörü 500 euro pahalı fiyatlandırabiliyor ve evet alıcı buluyor.
Son olarak ikinci el satışında bu 3 ana marka dışında bizzat benim de deneyimlediğim bir satış zorluğu var fakat bu 3 ana markayı elden çıkartırken sizi değer ve zaman kaybına uğratacak bir farklılık içermeyecektir. Bu yüzden bana bazı örnekler marka fanatikliği yada yaratılan prestij algısına kapılma olarak geliyor.
-
Hocam söylediklerinizin büyük çoğunluğuna katılıyorum.Benim kasam MSI,anakartım Asus,işlemcim AMD,PSU FSP,fanlarım Corsair,monitörüm LG, kablolarım lian li i... yani bana göre hangi markanın hangi modeli uygunsa onu almaya çalışıyorum.
Ekran kartında bende önceliği asusa veriyorum çünkü ben aldığımda ömürlük değil kullanımlık alıyorum ve ikinci el piyasasını düşünmek zorundayım.Asus ve MSI 3 yıl garanti vermesiyle ön plana çıkıyor.Siz kartı 2 yıl kullanıp yeni seri çıkarken sstmaya çalıştığınızda hala 1 yıl garantili diye ilan açıyorsunuz.Tr'de servislerin rezalet olmasına rağmen insanımızın ikinci el ürün alırken özellikle 80/90 serileri gibi yüksek rakamlar ödeyecekleri durumlarda garanti durumunu şiddetle talep ediyorlar.
Bunun dışında Türkiye'de şiddetli bir Asus ve özellikle rog strix fanboyluğu olduğunu bende düşünüyorum.Her seride en az 3-4 tepe kartı alıp sattığım için samimiyetle söyleyebilirim ki Asus kartlar en az zararla ve çok hızlı bir şekilde satılıyor.
Size son bir canlı örnek vereyim ben ve 2 arkadaşım ile birlikte elimizde 3 tane 4090 satma kararı almıştık Asus,zotac ve palit ve ben Asus kartın sahibi olarak %25 daha pahalıya 1 haftada sattım palit sahibi arkadaş çok daha ucuza 2 ayda ancak elden çıkarabildi zotac sahibi arkadaşın kartı hala duruyor.Karşıt görüş olarak şöyle de düşünülebilir Asus kartları alırken de yüksek bedel ödeniyor sonuçta zotac alan kişide alırken ucuza alıyor zarar aynı seviyede denilebilir ama yüzdesel olarak bakınca ben asus kartlarda ya zarar etmedim yada çok az etmişimdir.Asus olmazsa MSI piyasası da Türkiye'de iyi seviyede.Fiyatlara soğutma performanslarına bakıp 5000 serisindede Asus veya MSI almayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 22 Ocak 2025; 11:25:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sonuç olarak; asus bu marka algısını yıllar içerisinde bir şekilde oluşturabilmiş. diğer pc parça üreticilerinden öne çıkabilmiş. bunu belki reklamla yapmış, belki kaliteyle, belki müşteri hizmetleriyle, belki de inovatif ürünleriyle... ama sonuç olarak bunu bir şekilde başarmış yani...
bugün 10k'lık çinli telefon alıyorsunuz içinden 200 watt hızlı şarj adaptörü çıkıyor, 100k'ya iphone alıyorsunuz kutudan şarj adaptörü bile çıkmıyor. ama günün sonunda herkes halinden memnun.
her şeyi rasyonalize etmeye çalışmayın, somut gerekçelere bağlamaya uğraşmayın. alan razı, satan razı olduktan sonra bu hayatta her şey mümkün...
asus elbette benim de yıllardır beğendiğim bir üretici, ama örn. geçen nesil en çok cw sorunu asus kartlarda oldu ve bu cw meselesi bazı arkadaşlar normalleştirmeye çalışsalar da kartı kullanırken de, 2.el olarak satarken de bombok bir mesele... ama buna rağmen bu nesilde de yine en pahalı kartlar asus kartlar olacaklar ve en tepeye konumlanacaklar. eski nesildeki sorunlar hiç yaşanmamış sayılacak.
"peki niye asus'a %20-30 fazla veriliyor?" derseniz, veren oldukça adam o kartı o fiyata satar, buna kimse karışamaz. bu durumu sorgulamak ise sadece zaman kaybı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 22 Ocak 2025; 11:39:57 >
-
Hala fiyat ve önsipariş dedikodusu yok değilmi beyler ?
Bende bir duyum yok, her yerden araştırıyorum, diğer forumdaşlarda varsa söylerler belki.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X