Çok güzel bir bilgi var bende:) 5090 30 ocakta yok trde.Sadece 5080 Gaming.gen.tr fiziki lasman yapacak onlarda bile sadece 5080 olacakmış bizzat sordum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (170. sayfa)
-
-
Aynen onu bende görüştüm 👍
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5070 ti koymuşlar yakında diye onlar daha yok o zaman
-
Lansman yapması muhtemel heryere sordum hiçbiri bizde 5090 olacak diyemiyor çoğu yok diyor hatta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam anlatımınız için teşekkürler.
Vermiş olduğunuz telefon örneği ile bilgisayar bileşenleri arasında dağlar var fakat ana fikrinize katılıyorum.
Son cümleniz benim eleştiri konum, fakat marka tarafına değil. Cevapladığınız yazıda da belirttiğim gibi sonuçta serbest piyasa bu markayı daha değerli bulmuş. Firma bunu kullanıp kârlılığını arttırabilir.
Fakat burada araştıran, performans değerlendirmelerini inceleyen, farklı fikirlere açık insanlar var. Günün sonunda tüm bunları kenara bırakıp algıya kapılmalarını eleştiriyorum, markayı değiştiremem ama bilinçli insanların zarar etmemesi için destek olabilirim.
Kendi adıma Asus en alışkın olduğum biosa sahip ve mini itx platformundaki üst segment ürünlerinde yakın rakiplerine fark atıyor, bu benim için bir tercih sebebi. Kimseye neden ekran kartını şu markadan alıyorsun demiyorum. Neden ssd'ni, kasanı, monitörünü, soğutucunu aynı markadan alıyorsun diyorum. Ekran kartını daha fazla paraya alırken satışta kâr ediyorsun ama ssd, kasa, monitör ve soğutucudan kâr etmiyorsun diyorum. Bunları yüksek fiyattan alıp, satarken ettiğin zarar ekran kartından etmediğin zarardan ağır gelir diyorum. Bunu kavramak kart tercihine de farklı bir bakış açısından bakmayı sağlayabilir.
Evet Asus en fazla değer üretmiş, bu değeri karşılık bulmuş ve benim de çok sevdiğim, sempatimi kazanmış bir firmadır. Fakat ürünlere o kadar kolay erişemediğimiz gerçeğini cebimize koyunca prestij ve zarar etmeden satmanın, bilinçsiz hareketler sonrasında aslında öyle olmadığını söylüyorum.
-
4K AAA oyunlar için 5080 iş görürmü sizce yoksa 5090 beklemelimiyiz ? Herşeyi fullde oynamayı seviyorum tüm detayına kadar.
-
Zaten 5090 ı sonra gelmesini bekliyorduk
Yok hocam daha 5090 getirmiyor kimse.5070ti da avrupaya göre gecikmeli gelirse şaşırmam.Hele hele 5070 için hazır sistemlerde kullanacakları için ellerinden gelse satmazlar bile.
5080 iş görür ama 5090 çok daha farklı olur tabii ki, ben har ikisinden de alacağım, isterseniz 5080 satışa çıksın bana ulaşın, canlı yorumumu söylerim.
Acaba hazır sistemlerde fiyatlar nasıl olacak ? Bir dönem çok güzeldi hazır sistemler alıp, parça parça satıyordum, şimdi vaktim yok.
Hocam tüm Avrupa'da 5090 30 ocakta listede.5090 tanıtım ve inceleme ambargosu bile yarın kalkıyor öyle düşünün.TR'de kimsede FE bile yok şuanlık.Tüm dünya kutu açılımı yaptı bizde bir hareket yok.
Fiyat belirleme sorunu var bir de hangi modellerinin Türkiye piyasasına geleceği sıkıntılı
Yine güzel olur hocam hazır sistemler ama kullanılan bileşenler hep en az satılan elde kalmış marka/model olacağı için bana pek uygun gelmiyor.Ama bütçe sıkıntısı yaşayanlar için çok güzel fiyatlara 5070li hazır sistemler gelecek ve çokta fazla satacağı şimdiden belli.
3090 ekran kartını zamanında tekli satış fiyatının çok altına sahip olmuştum, diğer parçaları satmıştım direk, ekran kartsız hazır sistem diye
Hocam Indiana Jones 4K en yüksek ayarlarda şuan 16 GB'dan daha fazla VRAM tüketiyor. Muhtemelen bu sene çıkacak oyunların çoğunluğunda aynı durum yaşanır. Nvidia'nın VRAM kullanımını düşürecek bir teknolojisi varsa yeterli olacaktır sadece. Kaldı ki bu olsa bile neleri götüreceğini bilmiyoruz o yüzden incelemeleri bekleyin bence.
-
Gümrük sağ olsun.
-
Merhabalar, Almanya’da ekran kartını alabileceğimiz siteler ve mağazalar neler var? Bir de sizce ilk çıktığında Almanya’da mağazalarda bulma ihtimali nedir?
oda dogru vram çok önemli ona göre bi seçim yapmam gerekiyor sanırım
-
olur hocam çok sevinirim valla tek bi hakkım var onuda iyi kullanmak istiyorum
-
Tabii haklısınız, ana sistemimde kullanacağım 1-2 gün sonra Eşimin bilgisayarına takacağım, 5090 da aynı gün satışta olsa ikisine de bakardım, ikisini de alacağım çünkü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X