Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (542. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 33 Misafir (5 Mobil) - 38 Masaüstü8 Mobil
5 sn
10.894
Cevap
274
Favori
447.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

start render test denildiğinde sağdaki aktif yükte hangi ayarda çalıştığını gösterir.soldaki ekran kartının desteklediğini gösterir sağdaki full yükte iken hangi ayarda çalıştığını.Tabiki gpuz güncel olmalı muhakkak hatalı göstermemesi için.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

Çok memnunum Gainward 5090' dan NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 86bin + kdv olacak şekilde faturalandırmıştı incehesap.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 23 Şubat 2025; 13:18:6 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

@B-2 Spirit

Maalesef ki şu ana kadar aynen öyle...

Bu arada, özellikle RTX 5070'in ertelenmesinin perde arkasında (hatta daha önce de paylaşmıştım); AMD Radeon cephesinin yeni GPU'larıyla denk getirilmesi bi' yana (aslında onlar NV tarafından sonradan açıklanan en son tarihin 1 gün sonrasına ayarladılar 6.03.25) üretim bandındaki deprem vb. etkiler ışığındaki sorunlar da yer almaktadır sonucuna ulaşıyoruz ki bunun haricinde bazı farklı üretim bandı hatalarının da bu sürece eşlik ettiği haberi de gelmişti.

En son gündemimize giren eksik ROP meselesine bakarsak demek ki (söylendiği gibi) belli başlı birtakım üretim aşaması olumsuz etkilenmeleri yaşanmış durumdadır. Haliyle (piyasadaki scalper mevzularını bi' kenara bırakırsak) birçok açıdan etkilenen ''ürün bulunabilirliği/yeterince stok olmaması'' meselesi karşımıza çıkmaktadır.

Mart ayı itibarıyla (geçen günlerde ANA KONU içerisinde paylaşmıştım) RTX 5090 haricindeki modellerin daha kolay bulunabileceği dile getiriliyor lakin hep birlikte deneyimliyor olacağız diyerek temkinli olmayı ihmal etmeyelim kısmını da eklemiş olayım.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Çin ambargo yedikçe kendi teknolojilerini üretmeye zorlanıyor, GPU cephesinde sonuçta iş ekrana görüntü vermek ve yapay zeka algoritmalarını çalıştırmaksa bu işlemleri kendi yollarıyla yapabilirler. İlle Nvidia'yı birebir kopyalamaya çalışmaları gerekmiyor.

Üstelik RTX5090 aceleye getirilmiş bir ürün burası açık, ne üretim sürecinde ne de kalite kontrol tarafında hakkıyla iş görmemişler, yarım yamalak kervanı yolda yazılımla düzeltmeye gitmişler veya öyle ummuşlar, belli ki kağıt üzerinde sorun yokmuş ama üretim sonrası yaşananlar ortada.

Açıkçası ben evime bu ilk seri 5090 kartlardan sokmam, bedava da verseler almam. :) Revizyonlu seriler gelince duruma göre düşüneceğim, Nvidia'nın güven tazelemesi zor olacak.

Bu arada yapay zekanın, chip tasarım süreçlerini de oldukça optimize ettiği söyleniyor, ellerindeki bu birikmiş teknolojik planları ve ürünleri bize tükettirdikten sonra çok daha verimlilerini görebiliriz.

Ben de bu manada Çin tarafından atılım bekliyorum.

• umarım TR çıkmaz bu sorunlu kartlardan yoksa çok uğraştıracak garanti muhabetleri milleti. kafadan 1-2 ay bekler garantiden yenisi gelmesi

+ olarak büyük ihtimal para iadesi der bizim firmalar. sonra aynı kartı sana 15-20k pahalıya satmaya çalışır.

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5070-ti-with-missing-rops-offers-up-to-11-lower-performance-in-synthetic-tests

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 23 Şubat 2025; 13:36:40 >

• Alister Vale kullanıcısına yanıt
    Keyfine bak bu sistemin hocam. Undervolt yap gec. Amazondan sonra bu kasa nimet. Tek sorun ileride en ust seviye kartlar yeni seride hemen en cok deger kaybeden oluyor. Ama fiyattan siz kardasiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

güzel fiyatlar çekmişler psu nun fiyat falanda iyi

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

Aynı düşüncedeydim, 150bin e kart almış olsaydım stoklar artınca fiyatlar muhtemelen daha aşağıda olur ve verdiğim paradan mutsuz olurdum. Bu kartın buradan düşeceği de en kötü 80-90 olur diye düşünüyorum en kötü senaryoda

Ne zaman aldınız, hazır sistem mi aldınız yoksa siz mi oluşturdunuz incehesaptan ?

Mükemmel bir fiyata gelmiş komple sistem, güle güle kullan.

• NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt

genel olarak farklı düşünmüyoruz aslında ama çin'in derdi son kullanıcıya ekran kartı yapayım değil yapay zeka işlemcileri onu da nvidia iyi yapıyor. üretim teknolojisi yapsalar bile işlemci yapacaklar ai için ve bu son kullanıcı ekran kartları da ai işlemcisi olabiliyor aynı mining yapılabildiği için o yüzden şu anda mecburiyetten kullanıyorlar ya da bunlara ilgi gösteriyorlar gibi görünüyor ama imkanları olsa bunu yapmazlar işlemci yaparlar ikisi farklı şeyler. ai işlemcisi gpu ile yapılıyor ama sonuçta işlemci yani bizim kartlarımızdaki RT DLSS vs açan tensor cores dediği nvidia'nin gpu içindeki cpu. çin'in istediği cpu kısaca. ekran kartı yapmak zor bir şey amd bile yapamadı ati'yi satın aldı da yaptı. intel o kadar ar-ge'ye bütçeye ve amd'den adam almasına rağmen vega mıydı o hbm bellekli felaket seriyi çıkaran hintli raja bişiler? yine de olmadı ilk çıkan seri. şimdi çıkanda bile yazılım sorunu var yani çip üretmekle hatta ekran kartı üretmekle bile bitmiyor iş. zor süreç niye uğraşsın adamlar dertleri o değil. çin'in merhemi olsa ai işlemcisi yapacak yani o olmaz da belki başka bir rakip olur o da olsa olsa intel olur. 3 firma da yeter diyecem ama nvidia da orta seviyeyi boşladı herhalde bu seride amd'nin üst seviyeyi boşladığı gibi? işte kuzenler a.ş. işlerine gelince o yüzden ben iki firmaya da razıyım orta seviye kart yapan makul fiyatla kart yapan amd intel olsa yeter. nvidia ne istiyorsa yapsın. amd bu seride king of the hill mi istiyorsun al senin olsun demişti zaten adamların bir bildiği varmış. 5090 kağıt üzerinde süper kusursuz ama üretmesi öyle değilmiş. e haliyle fiyatına da yansır üretemezsen. ai işlemcisi için yapılan blackwell mimarisini ekran kartına uyarlayamadılar bence 5nm'de. 5nm'nin sadık müşterisi adamlar hani bir kötü niyet aramıyorum 4nm dolu olabilir ya da acele etmişler olabilir ama umdukları gibi olmadı bu seri. ai cores daha tatlı para salla masaüstü pazarını dedikleri sürece 6000 serisi de bir şeye benzemez bence. 4nm 3nm olmalıydı yani bu kadar gelişmiş mimariye eski üretim teknolojisi olmuyor diyoruz ki hani fark? apple yüzünden 3nm bant kalmıyor hani çıkaralım iteleyelim nasılsa satıyor değil de ai işlemcisinden götürüyoruz nasılsa oldu bence yanlışları. masaüstü ekran kartı için özen göstermeleri lazım yoksa kaale almadıkları amd bir sonraki UDNA mimarisi ile vurur geçer yani bu ticaret her zaman olmaz kuzenler a.ş o da bir yere kadar. amd intel 15 için bu kadar kötü beklemiyorduk dedi ya şimdi çıksa nvidia'ya da aynısını dese hakaret değil gerçek olacak harbi çok sıkıntılı başladılar umarım kısa sürede bazı şeyleri düzeltirler.

• 55 K ya itopyadan TUF 5070 Ti asus aldım. Kartta coil whine var orta seviyede bir ses geliyor malesef portların olduğu tarafa yakın bir bölgeden özellikle.

Bir de black screen sorunu var 5000lerde şu an. bios update ya da driver update gerekiyor nvidia tarafından.

tom's hardware
    Nvidia confirms it is investigating RTX 50-series BSOD and black screen troubles, no timeline for a fix
    https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/nvidia-confirms-it-is-investigating-rtx-50-series-bsod-and-black-screen-troubles-no-timeline-for-a-fix

Ayrıca Rop uniteları fabrika çıkışlı kayıplı olan ürünler var zotac - gigabyte ve founders editionlarda görülmüş bunlara denk gelenlerin iade etmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 23 Şubat 2025; 14:14:35 >

• KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

Geçen hafta satışa sunuldu, hazır sistem ama demonte aldım ürünleri topluca kutuları kapalı şekilde gönderdiler, kendim topladım

@Dictattor teşekkürler hocam, bekleyen herkes edinir en kısa zamanda umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 23 Şubat 2025; 14:14:45 >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt

iade edebiliyorsan geri iade et bence 5070ti gibi düşük watt tüketen kartta cw aşırı saçma bi durum.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

adamlar bir de fiyatlar düşecek diye ödü kopuyor, fazla geçiremeyecek ya çakallar...

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Güzel yazmışsın. Çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek, doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar ancak eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 23 Şubat 2025; 14:20:40 >
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

hocam öyle haklısınız ama ben çok da takılmıyorum yeter ki kart görevini düzgün bir şekilde arızası olmadan yapıyor olsun. Kasanın kapağı kapayıp aşağı koyduktan sonra ona odaklanmak zaten çok zor.

Ha tabiki olmasa çok daha iyi olurdu. 1070 asus kartımda da vardı bu sorun ama 1 sene içinde zamanla geçmişti kendiliğinden. Belki kullanıp yük bindirdikçe geçer bilemiyorum.

Kartın bütün jelatinleri vs söktüm kasaya yerleştirdim itopya gibi firma bu saatten sonra onu geri almaz bence zaten.

coil whine engelleme konusunda bence en iyi firma gigabyte. Bir dönem 2060 süper kullandım karttan tek bir ses gelmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 23 Şubat 2025; 14:23:4 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

ben de yaktıydım, taksam çalışır mı acaba :P

• ozyvet kullanıcısına yanıt
    Hocam almanya sitelerinden alışveriş yapsak karta taksit yaptıramaz mıyız burdan?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.